Καλωσόρισες Σπύρο, χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω" !!!
Σχετικά με τον "ανάποδο αποκεντρωτήρα" πράγματι είναι όπως τα λες. Θέλει σφιχτά τσοκ ... το κενό στη μέση το κάνει μόνο με ανοιχτά τσοκ. Εγώ τον έχω δοκιμάσει μόνο με full choke (μονόκαννο Baikal) γιατί μόνο για αυτό με ενδιέφεραν τα φυσίγγια διασποράς, και ποτέ δεν είδα κενό στη μέση της τουφεκιάς. Βάζω 2 φωτογραφίες παλιές, τις είχα ξαναβάλει νομίζω παλιότερα, με το
μονόκαννο Baiκal στα 20 μέτρα:
Η πρώτη είναι από το D&D (Double Διασποράς) του ΣΤΟΚΑ Νο 8+9 (ο πίνακας ήταν ο παλιός του σκοπευτηρίου μας και ήταν κάπου 1,40 Χ 1,40 μ.
Και αυτή είναι με το ΣΤΟΚΑΣ 100% ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ Νο.9 (έτσι το ονόμαζε, το είχε βγάλει τότε που έβγαλε και το "Ballader 50% Αποκεντρωτικό"
, μη με ρωτήσετε χρονολογία
)
Ο αποκεντρωτήρας του ήταν κίτρινος, και όχι κόκκινος όπως του Max D (πρέπει να έχω και από το MaxD δοκιμές, όπως κι από το Lambro Direct 32, αλλά δεν τις βρίσκω τώρα
πάντως η εικόνα τους ήταν παρόμοια !!!
Κι εδώ άλλη μια τουφεκιά, πάλι με το Baikal Full choke, επίσης στα 20 m. με το Gm3 Diasporas Νο.8 του Κύργια, ένα κλασικό φυσίγγι με το διασπορέα Gualandi (κυάθιο με σταυρό στη μέση). Όσα φυσίγγια έχω δοκιμάσει με τον συγκεκριμένο διασπορέα, αυτή την ίδια περίπου τουφεκιά μου έδωσαν, ή και λίγο καλύτερη. Και αυτή είναι που με καλύπτει εμένα, που δεν κυνηγώ μπεκάτσα κ ορτύκι ... Κάτι τέτοιο ήθελα από το φυσίγγι διασποράς, δηλ. να δίνει στα 20 μέτρα κατανομή κυλίνδρου έως βελτ. κυλίνδρου, με το φουλ τσοκ !!!
και όχι υπερδιασπορά από τα 8 μέτρα !!!