Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Φυσιγγι με χοντρά σκάγια που σκοτώνει τσίχλα επαναλαμβανομενα για μένα είναι πολύ καλό.
Την ίδια δοκιμή κάνω στα περδικοφυσεκα από 33-37γρ.
Αν πέφτει η τσίχλα στην Πέρδικα είναι άριστο.
Στέλιοοοοοοοοοο
ΠΟΤΕ δεν "δοκιμάζω" στο κυνήγι
γεμίζω 7αρι, αν πιάσει κανονικό+ και πάνω γεμίζω 8αρι έως 9 1/2
γεμίζω 6αρι, αν πιάσει κανονικό+ και πάνω γεμίζω 7 1/2αρι έως 4 1/4

στο κυνήγι πάω να κυνηγήσω όχι να κάνω πειράματα, όχι ότι δεν κοιτάω τι αυγά βάφω στην πράξη
αλλά όταν πάω με δικά μου ξέρω τι να περιμένω πάνω - κάτω
τώρα θα μΕ πεις όταν πας με αγοραστά του εμπορίου δεν κάνεις πειράματα; και θα έχεις δίκιο...

Φυσιγγι με χοντρά σκάγια που σκοτώνει τσίχλα επαναλαμβανομενα για μένα είναι πολύ καλό.
Την ίδια δοκιμή κάνω στα περδικοφυσεκα από 33-37γρ.
Αν πέφτει η τσίχλα στην Πέρδικα είναι άριστο.
η αποθεωση της σημασιας της κατανομης

Για παν ενδεχόμενο....κ ...για να βγει η ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΉ ‼️μετά θα σε παρακαλέσουμε για ένα τεστακι διατρισης‼️
Με αυτή την διάτρηση δεν έχω ασχοληθεί ζεστά.
Μάλλον πρέπει να το κάνω.
Με αυτά τα παλιοRemington πάντως που έριχνα δεν έχασα κάτι που έπρεπε να πάρω.
Απλά για τον έρωτα της τέχνης ...

Αυτό το "δεν σκοτώνει" πάντως είτε μιλάμε για φυσίγγι είτε για όπλο, μου σκίζει την καρδιά.
Η δική μου "άποψη" είναι ότι σε αποστάσεις μέχρι 36 βαριά 40μ είναι πανεύκολο να βρεις εμπορικό που να σκοτώνει πολύ καλά σε όλους σχεδόν τους καιρούς.
Δεν μιλάω για τους Εσκιμώους των -20 C.
Το πρόβλημα με τα περισσότερα εμπορικά είναι ότι δεν ξέρεις τι θα πάρεις αύριο, άρα αν βρείς (δοκιμασμένα) καλό στοκάρεις όπως και στην ιδιογόμωση πυρίτιδες και σκάγια.
Επίσης ότι το (με πολύ μεγάλες πιθανότητες) καλό είναι (με πολύ μεγάλες πιθανότητες) ακριβό.
Για κάποιον που ρίχνει λίγα φυσίγγια σε διαλεχτά θηράματα είναι πιο εύκολο το ψάξιμο σε εμπορικά.
Για αυτόν που ρίχνει πυρομαχικό συμφέρει (για την ώρα) η ιδιογόμωση.
Η ιδιογόμωση δεν είναι πανάκεια.
Ναι, μπορείς να βγάλεις ότι θέλεις, πολύ καλύτερα από το καλύτερο εμπορικό που κυκλοφορεί στον κόσμο, αλλά πόσο συχνά μας χρειάζονται τα "καλύτερα φυσίγγια του κόσμου" ;;;
Μην ξεχνάτε ότι η πυρίτιδα δεν είναι το νούμερο ένα.
Νούμερο ένα είναι τα σκάγια.
Και εκεί ίσως χρειάζεται ψάξιμο.

Οι βασικές ελλείψεις στην Ελλάδα είναι ο βλητικός σταθμός και τα άριστης ποιότητας σκάγια από ότι έχω καταλάβει.
Αν υπήρχαν αυτά τα 2 όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα.

Αυτό το "δεν σκοτώνει" πάντως είτε μιλάμε για φυσίγγι είτε για όπλο, μου σκίζει την καρδιά.
Η δική μου "άποψη" είναι ότι σε αποστάσεις μέχρι 36 βαριά 40μ είναι πανεύκολο να βρεις εμπορικό που να σκοτώνει πολύ καλά σε όλους σχεδόν τους καιρούς.
κι όμως υπάρχουν φυσίγγια που "σκοτώνουν" βαριά μέχρι τα 25 μ
Το πρόβλημα με τα περισσότερα εμπορικά είναι ότι δεν ξέρεις τι θα πάρεις αύριο, άρα αν βρείς (δοκιμασμένα) καλό στοκάρεις όπως και στην ιδιογόμωση πυρίτιδες και σκάγια.
αυτό που λέω για ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Επίσης ότι το (με πολύ μεγάλες πιθανότητες) καλό είναι (με πολύ μεγάλες πιθανότητες) ακριβό. εδώ κάνεις λάθος (επιτέλους!) πολλές φορές η τιμή δεν συμβαδίζει με την ποιότητα, στον κανόνα το καλό = ακριβό υπάρχουν τόσο πολλές εξαιρέσεις που στην ουσία καταργουν τον κανόνα
Για κάποιον που ρίχνει λίγα φυσίγγια σε διαλεχτά θηράματα είναι πιο εύκολο το ψάξιμο σε εμπορικά.
Για αυτόν που ρίχνει πυρομαχικό συμφέρει (για την ώρα) η ιδιογόμωση
Δεν συμφέρει η διογόμωση οικονομικά αν βάλεις το κόστος των δοκιμών και το ψάξιμο άστα.....
Η ιδιογόμωση δεν είναι πανάκεια. σωστά
Μην ξεχνάτε ότι η πυρίτιδα δεν είναι το νούμερο ένα.
Νούμερο ένα είναι τα σκάγια.
Και εκεί ίσως χρειάζεται ψάξιμο.
Οι βασικές ελλείψεις στην Ελλάδα είναι ο βλητικός σταθμός και τα άριστης ποιότητας σκάγια από ότι έχω καταλάβει.
Αν υπήρχαν αυτά τα 2 όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. πολύ σωστά

Η ιδιογόμωση δεν είναι πανάκεια.

Αν υπήρχαν αυτά τα 2 όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα.
...κύρια σημεία(όχι όλα!)

Ναι , βρίσκεις εμπορικά πολύ καλά και σκοτώνουν! και "ακριβα" και "φθηνα"...

Η ιδιογόμωση δεν είναι πανάκεια , σίγουρα!

Νομίζω οτι ο ιδιογομωτής / κυνηγός θα πρέπει ορθόδοξα να προσπαθεί να καλύψει τα "κουσούρια" που βρίσκει σε καλά εμπορικά φθηνά η ακριβά...οχι αντιγράφοντας τα...ούτε ακολουθώντας μια συνταγη απλά... αυτο είναι η αρχή...αλλά βελτιώνοντας τα φυσίγγια του...ούτε να χαθεί σε έναν κυκεώνα δοκιμών... ψάχνοντας τις 1000+1 νύχτες!...με αλλα τόσα υλικά....

Π.χ. σκοτώνει αλλα κλωτσάει ρε παιδί μου...να ήταν λίγο πιο ελαφρύ..., πολύ καλό αλλά λίγα σκάγια, να ήταν έστω 2 γρ. πιο πολλά, καλό ρε παιδί μου αλλα το βγάζει μόνο σε ψιλά σκάγια ...να ήταν λίγο πιο χονδρά..., το καλοκαίρι τραβούσε αλλα μετά έπεσε...στου Βασίλη το τουφέκι που τα έριξα ήταν φωτιά...στο δικό μου δεν τραβάνε...τι γίνεται? και πάρα πολλά άλλα...

Με λίγα λόγια, νομίζω οτι αν είχε και βλητικό σταθμό και καλά σκάγια, θα είχε προσαρμόσει τέλεια τα φυσίγγια του στο όπλο του, στα θηράματα, τον τόπο, την εποχή, και τον τρόπο που τουφεκάει, θα είχε δε μια όμορφη ενασχόληση και... αυτο είναι όλο!:)

Γι'αυτό ειπα οι περισσότεροι και όχι ολοι.Βεβαια παιζει ρόλο και πως αντιλαμβάνεται ο καθένας το καλό φυσιγγι.Καποιος που κάνει ένα συγκεκριμένο κυνήγι και έχει βρει 2 συνταγές που τον ικανοποιούν φτιάχνει ένα καλό φυσίγγι.Το ίδιο φυσίγγι μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος για το ίδιο θήραμα σε άλλο τόπο με άλλες συνθήκες και να μην τον ικανοποιει.Ενα καλό φυσίγγι δεν νομίζω να είναι κάτι δύσκολο.Το εξειδικευμένο ίσως είναι...
Φίλε Βαγγέλη το " το καλό φυσίγγι" δεν είναι θέμα αντιληπτικό είναι καθαρά πρακτικό ζήτημα διαπιστώσιμο με μεθοδικές δοκιμές.
Το "το καλό φυσίγγι" είναι αυτό που "σκοτώνει καλύτερα" από τα μέτρια και διαπιστώνεται στον πίνακα...
Το "το καλό φυσίγγι" δεν είναι αυτό που "αρέσει" σε μένα ή σε σένα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, αλλά αυτό που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ μετριέται και αναδεικνύεται καλό. To αν με ικανοποιεί εμένα το χ φυσίγγι δεν σημαίνει ότι είναι καλό μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο βέβαια.
Από την εποχή του Journee και του Burrard μέχρι σήμερα έχουν γίνει τόσες έρευνες, εχει σπαταληθεί τόση φαιά ουσία που είναι περιττό να αναρωτιόμαστε τι είναι το καλό φυσίγγι.

εν κατακλείδι φίλε Βαγγέλη θα σε προκαλέσω φιλικά να μας δείξεις τι εννοείς "καλό φυσίγγι":
ανέβασε σε παρακαλώ μια φωτο από δοκιμή σου στα 36,5 μ με 6αρι (ή και 7αρι) σκάγι που την θεωρείς άριστη.....

ώρες - ώρες φοβάμαι μήπως σας μειώσω τον ενθουσιασμό
πραγματικά μου αρέσει η αισιοδοξία των φίλων ιδιογομωτών
και το ξαναλέω
ΑΝ είστε ευχαριστημένοι από τα φυσίγγια που φτιάχνετε ΜΗΝ μασάτε.... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ!!!

...κύρια σημεία(όχι όλα!)

Ναι , βρίσκεις εμπορικά πολύ καλά και σκοτώνουν! και "ακριβα" και "φθηνα"...

Η ιδιογόμωση δεν είναι πανάκεια , σίγουρα!

Νομίζω οτι ο ιδιογομωτής / κυνηγός θα πρέπει ορθόδοξα να προσπαθεί να καλύψει τα "κουσούρια" που βρίσκει σε καλά εμπορικά φθηνά η ακριβά...οχι αντιγράφοντας τα...ούτε ακολουθώντας μια συνταγη απλά... αυτο είναι η αρχή...αλλά βελτιώνοντας τα φυσίγγια του...ούτε να χαθεί σε έναν κυκεώνα δοκιμών... ψάχνοντας τις 1000+1 νύχτες!...με αλλα τόσα υλικά....

Π.χ. σκοτώνει αλλα κλωτσάει ρε παιδί μου...να ήταν λίγο πιο ελαφρύ..., πολύ καλό αλλά λίγα σκάγια, να ήταν έστω 2 γρ. πιο πολλά, καλό ρε παιδί μου αλλα το βγάζει μόνο σε ψιλά σκάγια ...να ήταν λίγο πιο χονδρά..., το καλοκαίρι τραβούσε αλλα μετά έπεσε...στου Βασίλη το τουφέκι που τα έριξα ήταν φωτιά...στο δικό μου δεν τραβάνε...τι γίνεται? και πάρα πολλά άλλα...

Με λίγα λόγια, νομίζω οτι αν είχε και βλητικό σταθμό και καλά σκάγια, θα είχε προσαρμόσει τέλεια τα φυσίγγια του στο όπλο του, στα θηράματα, τον τόπο, την εποχή, και τον τρόπο που τουφεκάει, θα είχε δε μια όμορφη ενασχόληση και... αυτο είναι όλο!:)
λες και διαβάζεις τις σκέψεις μου

με μια επισήμανση: πολλές φορές τα "κουσούρια" που βρίσκουμε δεν υφίστανται στην πραγματικότητα όπως επίσης και το αντίστροφο κλείνουμε τα μάτια σε εμφανή κουσούρια.....

λες και διαβάζεις τις σκέψεις μου

με μια επισήμανση: πολλές φορές τα "κουσούρια" που βρίσκουμε δεν υφίστανται στην πραγματικότητα όπως επίσης και το αντίστροφο κλείνουμε τα μάτια σε εμφανή κουσούρια.....
...βασική προϋπόθεση να ξέρεις τι ζητάς ....και... να βλέπεις ρεαλιστικά τι έκανες...;)

ώρες - ώρες φοβάμαι μήπως σας μειώσω τον ενθουσιασμό
πραγματικά μου αρέσει η αισιοδοξία των φίλων ιδιογομωτών
και το ξαναλέω
ΑΝ είστε ευχαριστημένοι από τα φυσίγγια που φτιάχνετε ΜΗΝ μασάτε.... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ!!!
Η αλήθεια είναι ότι η ιδιογομωση όπως κ αν τη δεις ειναι κάτι που δεν συμφέρει.
Στα 5 χρόνια έστησα 4 καλά φυσιγγια αλλα
σκέφτομαι το χρόνο που έχω σπαταλησει σε δοκιμές- γέμισμα φυσιγγιων κτλπ κ πραγματικά αναρωτιέμαι αν άξιζε τον κοπο.
Ας μην μιλήσουμε για χρήμα, υλικά, μηχανήματα κτλπ ουτε για χαμένα θηραματα στις δοκιμές.
Δοκιμές κ δοκιμές κ δοκιμές.... αλλα τι δοκιμές?
Όταν δεν ξέρεις πόσα μπαρ βγάζει το φυσίγγι που έφτιαξες τότε δεν μπορούμε να λέμε για δοκιμές.
Ούτε μισή δοκιμή δεν μπορεί να λέγεται αυτή που κάνουμε.
Από την άλλη είναι μια ωραία απασχόληση αλλά θεωρώ ότι ταιριάζει πιο πολύ σε συνταξιούχους η σε ορισμένους που έχουν το χρόνο να ασχοληθούν.
Η γνώμη μου για όποιον θέλει να ασχοληθεί είναι να έχει κοντά του κάποιον έμπειρο να του δείξει επακριβώς τι κ πως να το κάνει.
Απο το τηλ κ το ίντερνετ δεν μπορεί κάποιος να φτιάξει καλά φυσιγγια.
Δύσκολο να φτιαξουμε καλύτερα φυσιγγια από αυτά των εργοστασίων κ αν τα φτιάξουμε κ σκοτώνουν καλύτερα κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθει αν είναι ασφαλή.

Εάν έχεις χρόνο και δυνατότητα να δοκιμάζεις εννοείται και χρήματα είναι ωραία η ιδιογομωση διότι γνωρίζεις τι ρίχνεις και τις δυνατότητες του φυσιγγιου σου .Τώρα εάν δεν έχεις τα δύο πρώτα και έχεις χρήμα να διαθέσεις πάλι βρίσκεις άκρη αγοράζεις από ένα κουτί 5/6 διαφορετικά και τα δοκιμάζεις στο χειρότερο καιρό που μπορείς να κυνηγήσεις οποίο είναι καλό πας και αγοράζεις όσο περισσότερα μπορείς από την ίδια παρτίδα 1000/2/3000 και ησυχαζεις μέχρι να τα ξοδέψεις .Αν δεν έχεις τίποτε από τα παραπάνω δηλ φράγκα για αγορές ή ιδιογομωση τη γάμησες .Και ένα βασικό να ρίχνεις με όσα γρ ικανοποιούν εσένα και έχεις αποτέλεσμα σωστό γιατί ούτε πας για κυνήγι για να χαλάσεις τη διάθεσή σου ούτε τα πουλιά περισσεύουν για να τα τραυματιζεις και να τα χάνεις και τώρα αυτά τα γρ είναι πολλά αυτά είναι λίγα τα ακούω βερεσε ούτε πιο μάγκα γίνεσαι όταν ρίχνεις 28 ούτε 34 σημασία έχει να ρίχνεις και να σκοτώνεις γιατί ο κάθε ένας ρίχνει διαφορετικά και σε διαφορετικές αποστάσεις και σε διαφορετικά μέρη και συνθήκες πολλές φορές επομένως το ιδανικό για σένα μπορεί για μένα να είναι φόλα γιατί είναι ιδανικό για το όπλο σου τη σκοπευτική σου δεινότητα και κατά κύριο λόγο του τρόπου και των αποστάσεων και καιρικών συνθηκών που κυνηγάς .

Εάν έχεις χρόνο και δυνατότητα να δοκιμάζεις εννοείται και χρήματα είναι ωραία η ιδιογομωση διότι γνωρίζεις τι ρίχνεις και τις δυνατότητες του φυσιγγιου σου .Τώρα εάν δεν έχεις τα δύο πρώτα και έχεις χρήμα να διαθέσεις πάλι βρίσκεις άκρη αγοράζεις από ένα κουτί 5/6 διαφορετικά και τα δοκιμάζεις στο χειρότερο καιρό που μπορείς να κυνηγήσεις οποίο είναι καλό πας και αγοράζεις όσο περισσότερα μπορείς από την ίδια παρτίδα 1000/2/3000 και ησυχαζεις μέχρι να τα ξοδέψεις .Αν δεν έχεις τίποτε από τα παραπάνω δηλ φράγκα για αγορές ή ιδιογομωση τη γάμησες .Και ένα βασικό να ρίχνεις με όσα γρ ικανοποιούν εσένα και έχεις αποτέλεσμα σωστό γιατί ούτε πας για κυνήγι για να χαλάσεις τη διάθεσή σου ούτε τα πουλιά περισσεύουν για να τα τραυματιζεις και να τα χάνεις και τώρα αυτά τα γρ είναι πολλά αυτά είναι λίγα τα ακούω βερεσε ούτε πιο μάγκα γίνεσαι όταν ρίχνεις 28 ούτε 34 σημασία έχει να ρίχνεις και να σκοτώνεις γιατί ο κάθε ένας ρίχνει διαφορετικά και σε διαφορετικές αποστάσεις και σε διαφορετικά μέρη και συνθήκες πολλές φορές επομένως το ιδανικό για σένα μπορεί για μένα να είναι φόλα γιατί είναι ιδανικό για το όπλο σου τη σκοπευτική σου δεινότητα και κατά κύριο λόγο του τρόπου και των αποστάσεων και καιρικών συνθηκών που κυνηγάς .
Όλα καλά αλλά τα εμπορικά έρχονται φθηνότερα στο τέλος Γιαννη

Ευτυχώς που δεν ρίχνω πολλά φυσίγγια όπως παλιότερα.
Φέτος ζήτημα να έριξα 100-150 όλα μαζί.
Βαριόμουν να πάω και για τσίχλες ...

Για κάποιον που ρίχνει λίγα φυσίγγια σε νορμάλ αποστάσεις και καιρούς δεν αξίζει η ιδιογόμωση.
Το ίδιο και για αυτόν (ίσως) που ρίχνει πολλά αλλά σε τσίχλες.

Αλλά για αυτούς που τουφεκάνε μεγάλα και απαιτητικά θηράματα, σε δύσκολες συνθήκες και θέλουν να ξέρουν τι ρίχνουν και τις δυνατότητες των φυσιγγίων τους δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Επίσης και για αυτούς που ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα και ξέρουν ότι θα ρίξουν πολλά όπλα (πχ Έβρος ;;;)

Έχουν φάει πολλοί φίλοι τέτοιες φόλες από φυσίγγια ...
Ξεκίνησαν για Έβρο με baby magnum που γαργάλαγαν τα παπιά ...

Η αλήθεια είναι ότι η ιδιογομωση όπως κ αν τη δεις ειναι κάτι που δεν συμφέρει.
Στα 5 χρόνια έστησα 4 καλά φυσιγγια αλλα
σκέφτομαι το χρόνο που έχω σπαταλησει σε δοκιμές- γέμισμα φυσιγγιων κτλπ κ πραγματικά αναρωτιέμαι αν άξιζε τον κοπο.
Ας μην μιλήσουμε για χρήμα, υλικά, μηχανήματα κτλπ ουτε για χαμένα θηραματα στις δοκιμές.
Δοκιμές κ δοκιμές κ δοκιμές.... αλλα τι δοκιμές?
Όταν δεν ξέρεις πόσα μπαρ βγάζει το φυσίγγι που έφτιαξες τότε δεν μπορούμε να λέμε για δοκιμές.
Ούτε μισή δοκιμή δεν μπορεί να λέγεται αυτή που κάνουμε.
Από την άλλη είναι μια ωραία απασχόληση αλλά θεωρώ ότι ταιριάζει πιο πολύ σε συνταξιούχους η σε ορισμένους που έχουν το χρόνο να ασχοληθούν.
Η γνώμη μου για όποιον θέλει να ασχοληθεί είναι να έχει κοντά του κάποιον έμπειρο να του δείξει επακριβώς τι κ πως να το κάνει.
Απο το τηλ κ το ίντερνετ δεν μπορεί κάποιος να φτιάξει καλά φυσιγγια.
Δύσκολο να φτιαξουμε καλύτερα φυσιγγια από αυτά των εργοστασίων κ αν τα φτιάξουμε κ σκοτώνουν καλύτερα κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθει αν είναι ασφαλή.

Στελιο για μενα ολες οι αποψεις σεβαστες !!!!
Θελω να σε ρωτησω ομως...
Ποσα χρηματα....και ποσες πικρες εχεις παρει απο φολες φυσιγγια εμποριου !!!
Ποσες φορες εχεις στεναχωρηθει βλεποντας το θηραμα να φευγει ???
Δεν ξερω για σενα....αλλα τουλαχιστον εγω...ξερω ποιον θα μουτζωσω οταν χασω το θηραμα!!
Υπαρχει χειροτερο πραγμα...απο το φευγατο λαβωμενο θηραμα ...να το βλεπεις να φευγει
και να αναρωτιεσαι τι εφταιξε ??
Το να κανεις ιδιογομωση....το κανεις γιατι σου αρεσει...Το ποσο καλός ιδιογομωτης θα γινεις εξαρταται
απο το ποσο σου αρεσει αυτο που κανεις...
Και μαγειρας να εισαι....εαν δεν σου αρεσει....ανοστο φαγητο θα φτιαχνεις...
Τελος μην ακουω μαλακιες για την ασφαλεια....την σημερον ημερα με τοση ενημερωση που υπαρχει!!!
ΤΩΡΑ οσον αφορα τα χρηματα για εργαλεια...ΜΙΑ φορα τα δινεις...και κανεις τα φυσιγγια σου....ΧΩΡΙΣ
να εισαι ''αιμοδοτης'' στο καθε λογης φυσιγγιο....που την επομενη σεζον δεν θα ξερεις ΕΑΝ ειναι ΙΔΙΟ!!

ΥΓ. Οι δοκιμες ειναι μια απο χαρές του ιδιογομωτη....Υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το να βλεπεις
τι δημιουργησες ???
ΥΓ.2 ,Πινακες μετρησης φυσιγγιων υπαρχει.....Πινακας μετρησης στεναχωριας οταν χανεις σημαδεμενο
θηραμα υπαρχει ???

Last edited:
Όχι φίλε Στέλιο εγώ έκανα ένα κοντρόλ με τις υπάρχουσες τιμές για να γεμίσω φυσίγγι με s4 .Και μιλάω για φυσίγγι πάντως καιρου και μου κοστίζει γύρω στα 7.50 κόστος .Διάλεξα να μου πεις ακριβή μπαρούτι .Αλλά εμπορικό που δεν υπάρχει περίπτωση να είναι και όπως το δικό μου κάτω από 8/8.50 που θα βρεις με s4 ..Και αν θέλω το κατεβάζω ακόμη γιατί σου έγραψα για 32αρι αν γεμίσω 28/29 μπορεί να φτάσει και κοντά στα 7€

Ποσες φορες εχεις στεναχωρηθει βλεποντας το θηραμα να φευγει ???
Υπαρχει χειροτερο πραγμα...απο το φευγατο λαβωμενο θηραμα .
Πινακας μετρησης στεναχωριας οταν χανεις σημαδεμενο
θηραμα υπαρχει ???
Ρε τον πούστη τον λαγό.... .yel. .yel.

Φίλε Βαγγέλη το " το καλό φυσίγγι" δεν είναι θέμα αντιληπτικό είναι καθαρά πρακτικό ζήτημα διαπιστώσιμο με μεθοδικές δοκιμές.
Το "το καλό φυσίγγι" είναι αυτό που "σκοτώνει καλύτερα" από τα μέτρια και διαπιστώνεται στον πίνακα...
Το "το καλό φυσίγγι" δεν είναι αυτό που "αρέσει" σε μένα ή σε σένα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, αλλά αυτό που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ μετριέται και αναδεικνύεται καλό. To αν με ικανοποιεί εμένα το χ φυσίγγι δεν σημαίνει ότι είναι καλό μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο βέβαια.
Από την εποχή του Journee και του Burrard μέχρι σήμερα έχουν γίνει τόσες έρευνες, εχει σπαταληθεί τόση φαιά ουσία που είναι περιττό να αναρωτιόμαστε τι είναι το καλό φυσίγγι.

εν κατακλείδι φίλε Βαγγέλη θα σε προκαλέσω φιλικά να μας δείξεις τι εννοείς "καλό φυσίγγι":
ανέβασε σε παρακαλώ μια φωτο από δοκιμή σου στα 36,5 μ με 6αρι (ή και 7αρι) σκάγι που την θεωρείς άριστη.....
Καλησπέρα,
Δυστυχώς δοκιμές κάνω ελάχιστες λόγω χρόνου.Ζω στην Αθήνα και όταν πηγαίνω στο χωριό έχω τόσα πράγματα να κάνω που τρέχω σαν τον Βέγγο.Ηλπιζα να κάνω κάποιες δοκιμές και τον Φεβρουάριο αλλά δεν τα κατάφερα.Το έχω κατά νου όμως και θα τις κάνω το πότε άγνωστο....Επίσης πιστεύω πως ο ιδιογομωτης έχει μερικά {{καλά}} φυσίγγια και όχι ένα,αναλόγως της κατάστασης.
Πχ με άλλο φυσίγγι θα πάω στα περάσματα για τσίχλα τον Οκτώβριο με άλλο θα πάω τον χειμώνα καρτέρι και με άλλο θα πάω περπατητο και πολύ νωρίς το πρωί όπως επίσης με άλλο για πάπια την ημέρα και με άλλο το σούρουπο επίσης ειδικά για τον ιδιογομωτη να απεικονίσει μια ωραία τουφεκιά στο χαρτί στα 36μ δεν είναι δύσκολο, θα βάλει λίγο αλεύρι παραπάνω, θα βάλει συγκεντρωτηρα lb6 -tubo κ.α.

Status
Not open for further replies.
Back