Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Και ότι έχει κατά 99% τον ιδανικότερο αυλό για να το πετυχαίνει αυτό 18.6 που τον υιοθετησε η Μπερέτα που είναι μια από τις μεγαλύτερες οπλοβιομηχανιες και λέει ότι με αυτό πετυχαίνουμε θηρευτικη καρπωση λόγω περιφέρειας τουλάχιστον 10% και προσπαθεί να ξεπεράσει τη Ρεμ παίζοντας και φτάνοντας τον κώνο της 35 εκ.Αλλα τη v3 δε μπορεί να τη φτάσει διότι δεν χρειάζεται σφιχτοτερο του lite mode για να καταβάλει τα θηράματα εκαι που τα άλλα όπλα θέλουν xtra ful.Αυτο είναι δικό μου του τρελού του χωριού που έριχνε δυναμιτακια για να πετάγονται οι τσίχλες.

...αραιά και που να πέσει καμιά "οικολογική"....
Βρε τα πράγματα είναι απλά ... γιατί τα κάνετε δύσκολα.
Όλοι μας τουφεκάμε με ένα μέσο σκοπευτικό σφάλμα το οποίο στις δύσκολες τουφεκιές συνήθως μεγαλώνει (σπάνια κεντροτουφεκάμε).
Αν εγώ έχω 50cm μέσο σκοπευτικό σφάλμα στα Χ μέτρα, ένα φυσίγγι-όπλο ανοιχτό θα με κάνει να σκοτώνω καλύτερα.
Αν τα σκάγια πάνε μπάλα και δεν φτάνουν καν στα 50 cm συνήθως δεν θα χτυπάω τίποτα.
Τι σημαίνει ότι άσχημη κατανομή στο χαρτί δίνει επιτυχίες στο κυνήγι ? Το παραπάνω ακριβώς ... είστε τουφεκαλεύρηδες και θέλετε ισχυρή περιφέρεια γιατί από κέντρα είστε χάλια αχαχχααχαχ

Από την άλλη τώρα, τα όπλα με μη δυνατή περιφέρεια (με την δική σας λογική) σκοτώνουν γιατί προφανώς οι κάτοχοί τους κεντροτουφεκάνε.
Αν δεν σκότωναν θα τα βρίσκατε σε καμιά ρεματιά.

Πέρα από την πλάκα, δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιανού το όπλο βαράει μακρύτερα. Αυτό το ξέρουμε ήδη ... του Άλεξ βαράει μακρύτερα.

Όταν όμως το 90% των τουφεκιών μου είναι σε αποστάσεις από 15-35μ γιατί να ασχοληθώ με επαρκή πυκνότητα στα 50 ?
Αντίθετα κάποιος που τουφεκάει συνήθως πάνω από 35μ γιατί να ασχοληθεί με τουφεκιές στα 15 μ ?
Για το υπόλοιπο ποσοστό (10%) θα μου πείτε ... δεκτό, για αυτό ασχολούμαι ... αλλά ποιος θα προλάβει να αλλάξει φυσίγγι και τσοκ ???

Συνδυασμό όπλου, φυσιγγίου, τσοκ που να τα πάει καλά μακρυά και κοντά εγώ δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου.
Διαλέγετε λοιπόν και παίρνετε ... ή τα μακρινά θα κατεβάζετε ή τα κοντινά ... και τα 2 δεν γίνεται ότι αυλό, τσοκ, φυσίγγι, όπλο, κώνο έχετε.

Όσο και να προσπαθούμε να βγάλουμε όλα τα όπλα ίδια δεν γίνεται όλα θα σκοτώσουν κάποια καλύτερα μακρύτερα πιο εύκολα είναι σαν τις γκόμενες του καθενός θα περάσουν αρκετές αλλά κάποιες θα σου μεινουν αξέχαστες γιατί σε έκαναν να νιώσεις πιο μάγκας και πιο όμορφα ρε φίλε έτσι είναι.Ενω κάποιες άλλες θα χρειαστούν αρώματα παπλώματα πλαστικές και ψιλοεκπαιδευση και πάλι δεν θα φτάσουν τις πρώτες γιατί στο δίνουν αβίαστα αυτό που πρέπει.Ακριβως έτσι είναι και οι καραμπίνες (αυτογεμες) για να ακριβολογω.

Συνδυασμό όπλου, φυσιγγίου, τσοκ που να τα πάει καλά μακρυά και κοντά εγώ δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου.
Διαλέγετε λοιπόν και παίρνετε ... ή τα μακρινά θα κατεβάζετε ή τα κοντινά ... και τα 2 δεν γίνεται ότι αυλό, τσοκ, φυσίγγι, όπλο, κώνο έχετε.
...εμ, δικαννάκι πλαγιόκαννο, 1+1, κοντά - μακριά, και ξεμπέρδεψες...;)

Υ.Γ: δεν έχεις τρίτη , εντάξει...ε άμα είσαι και εντελώς τουφεκαλέυρης, τι να πω....sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Μπορώ να βρω 10 λόγους για να μην σκοτώνει κάποιος καλά με ένα όπλο.
Ελάχιστους όμως, για να μην σκοτώνει κάποιος καλά με 10 διαφορετικά όπλα όποια και να είναι αυτά.

Η δύναμη των περιφερειακών σκαγιών είναι από τους τελευταίους λόγους (για εμένα).

Το να τουφεκάμε αλλού για αλλού από τους πρώτους.
Το φυσίγγι ο δεύτερος.
Η λάθος επιλογή τσοκ (ουσιαστικά το μέγεθος της κατανομής όταν φτάνει στο θήραμα) ο τρίτος.

Δεν έχω δει άνθρωπο να τουφεκάει καλά (με ότι όπλο θέλετε) και να του φταίει η περιφερειακή αδυναμία, ούτε ο κώνος, ούτε ο αυλός.
Φυσικά και δεν τουφεκάνε όλα τα όπλα το ίδιο ... θα τουφεκίσουν ανάλογα με ότι φυσίγγι και τσοκ τους βάλεις ...

@tratsis
Γιάννη μιλάμε για όπλα τώρα όχι για δίκαννα αχαχαχα

Μπορώ να βρω 10 λόγους για να μην σκοτώνει κάποιος καλά με ένα όπλο.
Ελάχιστους όμως, για να μην σκοτώνει κάποιος καλά με 10 διαφορετικά όπλα όποια και να είναι αυτά.

Η δύναμη των περιφερειακών σκαγιών είναι από τους τελευταίους λόγους (για εμένα).

Το να τουφεκάμε αλλού για αλλού από τους πρώτους.
Το φυσίγγι ο δεύτερος.
Η λάθος επιλογή τσοκ (ουσιαστικά το μέγεθος της κατανομής όταν φτάνει στο θήραμα) ο τρίτος.

Δεν έχω δει άνθρωπο να τουφεκάει καλά (με ότι όπλο θέλετε) και να του φταίει η περιφερειακή αδυναμία, ούτε ο κώνος, ούτε ο αυλός.
Φυσικά και δεν τουφεκάνε όλα τα όπλα το ίδιο ... θα τουφεκίσουν ανάλογα με ότι φυσίγγι και τσοκ τους βάλεις ...

@tratsis
Γιάννη μιλάμε για όπλα τώρα όχι για δίκαννα αχαχαχα
Όταν είναι τόσα πολλά αυτά που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση στο κυνήγι την κάθε στιγμή ,τι να λέμε τώρα.

Last edited:
Όμως για να μην λέω ψέματα πραγματικά έχω δει διαφορά στα σκοτώματα μεταξύ διαφορετικών όπλων.

Όταν διαβάζει παπάς την Benelli σκοτώνει ... αν πάει αδιάβαστη τίποτα η ρημάδα .... .pray to God.
.think.
Μια χρονιά της έριξα αγιασμό κ σκότωνε το παλιόσίδερο

Το ότι η ρεμινγτον έχει αυτό το μύθο επειδή έχει πιο ισχυρή περιφέρεια Βασίλη το σκέφτηκες
Το θέμα Γιάννη δεν είναι τι σκέφτομαι εγώ.
Το θέμα είναι, τι σκέφτονται εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανοί (μην πω εκατομμύρια) και αγοράζουν ιταλικά όπλα, παρόλο που είναι πιο ακριβά από τα δικά τους.
Αγοράζουν όπλα με αδύναμη περιφέρεια ? γιατί ?
Είναι οι Mr. κεντροτουφεκάω ? ή κανένας τους δεν το πήρε χαμπάρι ?

Ποιος είναι ο λόγος που χρυσοπληρώνουν όπλα που δεν σκοτώνουν και μάλιστα μερικοί να δίνουν και άλλα χρήματα από πάνω για να τα κάνουν να σκοτώνουν "performance shop", ενώ μπορούν να αγοράσουν βλητικά ανώτερα όπλα με τιμές λιώμα ?

Ο λόγος που παίρνουν ιταλικά όπλα είναι οι εμπλοκές που κάνουν τις πιο πολλές φορές τα δικά τους και η φινέτσα η ιταλική που τους γοητεύει + η άψογη λειτουργία των ιταλικών όχι η βλητική υπέροχη τους εξάλλου οι Αμερικάνοι με τον τρόπο που κυνηγούν ρίχνουν τουφεκιές μες στη μούρη τους άρα κατάλαβαν ότι εκεί σκοτώνουν και με τα λιγότερο ικανά και πιο αξιόπιστα και όμορφα και μπορούν να τα καθαρίσουν σε δύο λεπτά .Αυτοί είναι οι λόγοι .Αν στηθουμε σε καρτέρι παπί και πούμε ότι ρίχνουμε μόνιμα πάνω από 45 μέτρα δεν θα υπήρχε ούτε 10% ιταλική καραμπινα στην Αμερική και αν υπήρχε θα τανε καμία Α400 και μπενελι μόνο penformans .Όταν ντουφεκας στα 15 και 20 μέτρα με πλανουρια και σηκώνεσαι από τη φυλαχτρα πριν τα πουλιά χεσουν στο κεφαλι σου όπως βλέπω στα περισσότερα βίντεο τι να τι κάνεις τη βλητική υπέροχη .Και είδες το είπες κάποια δε σκοτώνουν ούτε πάνω από το κεφάλι τους και τα πειράζουν γιατί σου λέει τι το χρυσοπληρωσαμε το μπουρδέλο ας το βελτιώσουμε . Χαχαχαχα

Μόλις γύρισα από ψώνια.

Πήρα:

20 κουτιά eley 7αρια 34 γραμ. Τιμή 7.60

10 κουτιά eley 6αρια 36 γραμ. Τιμή 9.60

20 κουτιά torbo 9αρια 30 γραμ. Τιμή 6.40

6 κουτιά navaro 8αρια 30 γραμ. Τιμή 6.50

Και 4 κουτιά tordo 8αρια 30 γραμ. Τιμή 6.40

Η αγορά έγινε διότι πιστεύω θα πάρουν αρκετά.
Θα δείξει αν έκανα σωστά ή αν έκανα πατάτα.
Βέβαια δεν βρήκα ακριβώς ότι ήθελα.
Αυτά βρήκα αυτά πήρα.

Ακούω γνωμες.

20220301_185905.jpg

Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε αφού γαμανε τα ιταλικά γιατί πενφορμανς βελτίωση για ποιον λόγο να πειράξουμε ένα όπλο που είναι καλό.Απλα νικήθηκαν από τη μόστρα και την αξιοπιστία .Γιατί δεν κάναν βελτιώσεις τόσα χρόνια στα δικά τους απλά γιατί σκοτώνουν όπως θέλουν και πρέπει .Αυτή είναι η πραγματικότητα

Μόλις γύρισα από ψώνια.

Πήρα:

Αυτά βρήκα αυτά πήρα.

Ακούω γνωμες.

View attachment 43474
Πολύ καλή αγορά και σωστά έπραξες μήπως έχεις καμία πληροφορία για καμία εμπλοκή να πάω να αγοράσω το μισό κένταυρο αν είναι και δε γαμιεται ας μείνουμε νηστικοί αρκεί να μην πέσουμε αμαχητί.

Πολύ καλή αγορά και σωστά έπραξες μήπως έχεις καμία πληροφορία για καμία εμπλοκή να πάω να αγοράσω το μισό κένταυρο αν είναι και δε γαμιεται ας μείνουμε νηστικοί αρκεί να μην πέσουμε αμαχητί.
Ωραίος ο Γιάννης!!!
Όλα παίζουν χαχαχα!!!

Το σίγουρο είναι ότι θα πάρουν.
Δεν πιστεύω να πέσει η τιμή Και να έχω χασούρα.

Ειδικά τα eley 7αρια σε 34 γραμ 7.60 νομίζω είναι καλή τιμή.

Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε αφού γαμανε τα ιταλικά γιατί πενφορμανς βελτίωση για ποιον λόγο να πειράξουμε ένα όπλο που είναι καλό.Απλα νικήθηκαν από τη μόστρα και την αξιοπιστία .Γιατί δεν κάναν βελτιώσεις τόσα χρόνια στα δικά τους απλά γιατί σκοτώνουν όπως θέλουν και πρέπει .Αυτή είναι η πραγματικότητα
Αφού οι Αμερικάνοι αγοράζουν πανάκριβα ιταλικά για την μόστρα όπως λες,μιας κ όντως ρίχνουν κοντά,γιατί τότε τα στέλνουν στα περφορμανσ σέντερς...να σκοτώνουν καλύτερα κοντά❓❓❓❓έπρεπε να σε είχαμε στην Παιανία ...όταν ψάχναμε φυσιγγι για μια ρεμινγκτον 1100 μόνο τα λαμπρό μπλε έριχνε ικανοποιητικά‼️εδώ Καρδίτσα ,παραδοσιακοί παπιοκυνηγοι Μπένελι έχουν‼️οι γουρουναδες 9 στους δέκα‼️

Μόλις γύρισα από ψώνια.

Πήρα:

Αυτά βρήκα αυτά πήρα.

Ακούω γνωμες.

View attachment 43474
Στέλιο το ότι δεν θα το μετανιώσεις , είναι το μόνο σίγουρο φίλε .

Status
Not open for further replies.
Back