Δοκιμασε και τα σιγμα3 ,ΑΤΚαλησπέρα, από λαγοφύσιγγα υπάρχουν κάποια εμπορικά που έχετε δοκιμάσει και έχουν καλή διάτρηση? Για να δοκιμάσω την επόμενη σεζόν Δεν με νοιάζει το κόστος, έτσι κι αλλιώς 1 κουτί ρίχνω πάνω κάτω. Ευχαριστω.
Δοκιμασε και τα σιγμα3 ,ΑΤΚαλησπέρα, από λαγοφύσιγγα υπάρχουν κάποια εμπορικά που έχετε δοκιμάσει και έχουν καλή διάτρηση? Για να δοκιμάσω την επόμενη σεζόν Δεν με νοιάζει το κόστος, έτσι κι αλλιώς 1 κουτί ρίχνω πάνω κάτω. Ευχαριστω.
Ναι διαμπερή τραύματα δεν σταματάνε επι τόπου το λαγό το ίδιο συμβαίνει και με τα επινικελωμενα και επιχαλκωμενα στις κοντινές τουφεκιεςευχαριστω για τις απαντήσεις, να ρωτήσω, όταν τυχαίνει να ρίχνω σε λαγό σε σχετικά κοντινή απόσταση και τον βρίσκω 5 μετρα παρακάτω, μπορεί να οφείλεται στην υπερδιάτρηση, παρότι βλέπω ότι έχει πάρει πολλά σκάγια.
Αν είναι μικρές οι αποστάσεις που πέφτει, πολλές φορές είναι και λόγω φόρας ή και κλίσης του εδάφους. Υπερδιατρηση βλέπουμε συχνά στα φτερωτά θηράματα, που αρπάζουν σκάγια κανονικά, συνεχίζουν σαν να μην έγινε τίποτα, και ξαφνικά χάνουν ύψος μετά από αρκετά μέτρα και πέφτουν ξερά. Σε λαγό δεν ξέρω να σου πω αν ισχύει το ίδιο.ευχαριστω για τις απαντήσεις, να ρωτήσω, όταν τυχαίνει να ρίχνω σε λαγό σε σχετικά κοντινή απόσταση και τον βρίσκω 5 μετρα παρακάτω, μπορεί να οφείλεται στην υπερδιάτρηση, παρότι βλέπω ότι έχει πάρει πολλά σκάγια.
Με επινικελωμενα Δηλαδή.Με επιμεταλλωμένα σκάγια σε κοντινές αποστάσεις είναι σύνηθες φαινόμενο να "κρατήσει"το ζουδι.
Πολλά,πολλά,τέτοια περιστατικά και με φυσίγγια αναγνωρισμένα.
Να βλέπεις λαγό με 15 σκάγια πάνω του και να τον πιάνουν τα σκυλιά μετά από 100 μέτρα ΖΩΝΤΑΝΟ!
Και επιχαλκωμενα.Με επινικελωμενα Δηλαδή.
Όχι ρε Γιάννη, εγώ πάντως το αντίθετο βλέπω, πολύ καλύτερα τα επιχαλκωμενα.Και επιχαλκωμενα.
Τι να πω?Όχι ρε Γιάννη, εγώ πάντως το αντίθετο βλέπω, πολύ καλύτερα τα επιχαλκωμενα.
Αναλογως την αποσταση που τους ντουφεκας,το οπλο που τους κυνηγας(διπλο με το πλεονεκτημα των δυο διαφορετικων τσοκ η με καραμπινα...) αν κυνηγας καβαλα θα σου προτεινα ενα καλο διασπορας για πρωτο και μετα κανονικα.Εγω με 32-34 τους κυνηγαω αντε και κανα 36 τελευταιο αλλα σε σφιχτα μερη συνηθως...Εγω παντα εχω το πρωτο διασπορας και το αλλαζω με κανονικο οταν βγαινω σε ανοιχτωσια...Προσεχε γιατι αν τους ντουφεκας στο πεταγμα με τιποτα υπερσυγκεντρωτικα δεν σε βλεπω να τρως λαγο...Τωρα αν τους κυνηγας σε τιποτα καραφλα με οπτικη επαφη ακομη και μακρια παρε απο αυτα που σου ειπαν τα παιδια παραπανω...Καλησπέρα, από λαγοφύσιγγα υπάρχουν κάποια εμπορικά που έχετε δοκιμάσει και έχουν καλή διάτρηση? Για να δοκιμάσω την επόμενη σεζόν Δεν με νοιάζει το κόστος, έτσι κι αλλιώς 1 κουτί ρίχνω πάνω κάτω. Ευχαριστω.
Για εσάς κοντινές είναι μετά τα 40μ.Με επιμεταλλωμένα σκάγια σε κοντινές αποστάσεις
Δεν θα το έλεγα αυτό έχω κάνει τρυπα πάνω από το μπροστινό πόδι σε λαγό με το νέο lepre και συνέχισε με τα 3 και μπήκε στο ρέμα που τον έπνιξαν τα σκυλια oποτε έχω βγάλει πόρισμα ότι αν δεν μείνουν τα σκάγια μέσα ο λαγός συνεχίζειΑν δεν τύχει να χτυπηθεί η καρδιά, ο εγκέφαλος ή η σπονδυλική στήλη, ή δεν σπάσουν κόκκαλα (πόδια στο τριχωτό - φτερούγες στο φτερωτό), το πιθανότερο είναι ότι το θήραμα δεν θα πέσει επιτόπου, είτε είναι διαμπερή τα τραύματα, είτε δεν είναι ...
Εκτός και φάει 20-30+ σκάγια - δηλ. τουφεκιά "μπάλα" και πολύ κοντινή ...
Τρολαρεις?Όχι ρε Γιάννη, εγώ πάντως το αντίθετο βλέπω, πολύ καλύτερα τα επιχαλκωμενα.
Δεν τρολαρει...ο καθε ενας, χρησιμοποιεί αυτο που του δινει θηραματα.Τρολαρεις?
Εγω πάλι έχω δει πολλά διαμπερή με αυτά οπότε τα αποφεύγω σε μεγάλες αποστάσεις βέβαια αυτό αλλάζειΔεν τρολαρει...ο καθε ενας, χρησιμοποιεί αυτο που του δινει θηραματα.
Κι εγω συμπαθω, πιο πολυ τα επιχαλκωμενα γιατι μου δινουν καλυτερο αποτελεσμα...δεν θα καταριψω εντελως ομως τα nickel.
Εμένα μου αρέσουν αυτά που κάνουν διαμπερή κ ας πέφτουν παραπέρα.Εγω πάλι έχω δει πολλά διαμπερή με αυτά οπότε τα αποφεύγω σε μεγάλες αποστάσεις βέβαια αυτό αλλάζει
Εσενα ισως σου αρεσει...Εμένα μου αρέσουν αυτά που κάνουν διαμπερή κ ας πέφτουν παραπέρα.
Αυτό είναι ότι χειρότερο, μα και να το βρεις έχεις χάσει τόσο χρόνο, ειδικά άντε φύγε και περπατά μέσα στο μπατακι και το νερό να είναι πάνω από το γόνατο.Εσενα ισως σου αρεσει...
Εμενα παντος οχι, γιατι κι εγω πηγα στο βάλτο με 2°C και 97% υγρασία και 433m/s σε Νο5 (απλο μολύβδινο) και το παπι στα 30m (+/-) που την έφαγε, πήγε κι επεσε μες τη θαλασσα....πέταγε κ δεν πέταγε...τελος παντων, χαμένο πηγε.
Εμ δεν πάω για παπιά!Εσενα ισως σου αρεσει...
Εμενα παντος οχι, γιατι κι εγω πηγα στο βάλτο με 2°C και 97% υγρασία και 433m/s σε Νο5 (απλο μολύβδινο) και το παπι στα 30m (+/-) που την έφαγε, πήγε κι επεσε μες τη θαλασσα....πέταγε κ δεν πέταγε...τελος παντων, χαμένο πηγε.
Μωρε κ σαν τον Ιησού να μπορουσα να περπατησω στο νερο, θα κοψω πυριδα απο αυτο το σετσπ...Αυτό είναι ότι χειρότερο, μα και να το βρεις έχεις χάσει τόσο χρόνο, ειδικά άντε φύγε και περπατά μέσα στο μπατακι και το νερό να είναι πάνω από το γόνατο.