Την ίδια απορία έχουμε!Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι σκοπό εξυπηρετεί και ποιο είναι το σκεπτικό σχεδίασης του συγκεκριμένου μονόβολου. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι σκοπό εξυπηρετεί και ποιο είναι το σκεπτικό σχεδίασης του συγκεκριμένου μονόβολου. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Κι εγώ αυτό υποθέτω ... μεγάλο "καταστρεπτικό" αποτέλεσμα στο στόχο. Στην ουσία πρόκειται για 2 μπίλιες, αλλά επειδή είναι ενωμένες έχουν το πλεονέκτημα να μην ανοίγουν, αλλά να πλήττουν το στόχο και οι 2 πολύ κοντά μεταξύ τους ανεξάρτητα από την απόσταση. Έχω ξαναδεί παρόμοιες "πατέντες" με 2 μπίλιες (ή και περισσότερες) ενωμένες με σύρμα ή αλυσίδα ...Προφανώς το σκεπτικό ήταν να μεταδώσει όλοι την κινητική ενέργεια στον στόχο λόγο της περιστροφής και μεγάλης επιφάνειας πρόσκρουσης.
Δεν βρισκω να εχει καποια χρηστικοτητα .Μονο για "παιχνιδι".Απο την στιγμη που περιστεφετε δεν εχει καθολου ακριβεια.Σιγουρα θα εχει και πολυ μεγαλη και γρηγορη μειωση της ταχυτητας λογο κακης αεροδυναμικης.Γι'αυτο στο βιντεο ριχνουν απο τοσο πολυ κοντα.
Δεν ξερω αν η τοσο μικρη επιφανεια που εχουν τα πτερυγια ειναι ικανα να δωσουν ικανοποιητικη περιστροφη ωστε να σταθεροποιησει το βλημα.Παρ ολα αυτα η περιστροφη στον αξονα δεν εχει να κανει τοσο με την ακριβεια αλλα να μην αφησει το βλημα να "τουμπαρει".Να περιστραφει δηλαδη απο μυτη σε ουρα.Και με την τωρινη μορφη που εχει ετσι κι αλλιως ειναι σταθερο.Ειναι πραγματι εξαιρετκο μονοβολο.Το απλο.Το μαγκνουμ οχι.Ειναι "τρελο"!!Απορία...τα σοβεστρε αν αντί για 4 είχαν 3 πτερυγια με κλίση δεξιόστροφη...δεν θα ήταν καλύτερο βλητικα μιας κ θα έπαιρνε στροφή στον αέρα με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευστάθεια σπο ότι τώρα που δεν στροβιλίζεται????θεωρώ πάντως ότι ειναι κορυφαίο!έστω κι ετσι!
Ο νομος της κινητικης ενεργειας δυνεται απο τον τυπο Ε=m×v2/2 οπου m η μαζα του βληματος σι κιλα και v η ταχυτητα σε μετρα το δευτερολεπτο στο τετραγωνο οποτε εχουμε 24÷1000=0,024 550×550=302500. 0,024×302500/2=3630 joule
Όχι όλα. Κάποια δουλεύουν πολύ καλά.Όσον αφορά τα ραβδωτά τσοκάκια που κάποιοι ισχυρίζονται ότι προσδίδουν ευθυβολία στα μονόβολα λόγο περιστροφικής κίνησης του βλήματος να υποθέσω ότι και αυτά είναι αβάσιμα;
Μιχαλη ευχαριστως για το Γαλλικο σωβεστρ 3630 joule και για το μπρενεκε 0,032×202500/2=3240 joule με ταχυτητα και μαζα αυτη που αναφερεις εσυ πιο πανω.