Ελαστικά

:D
Γρηγορα τρίψιμο και βαψιμο οι ζαντες :D
Πως θα βγει το αρμα στην υπαιθρο με λερωμένα πατουμενα ? .xm.
θα προγκηξουν οι βελουδοματες :D
Καλοτάξιδα Χρηστο ;)

Να είσαι καλά Κώστα!
Τα λάστιχα θα βγουν από αυτές τις ζάντες και θα μπούνε στις δικές μου. Ωστόσο και αυτές όπως είπες θα τις τρίψω και θα τις βάψω έτσι να υπάρχουν. Που ξέρεις με την ανάπτυξη που έρχεται, μπορεί να πιάσουμε την καλή και να έχω μια 4άδα για χειμώνα και μια 4άδα για καλοκαίρι... .sarcastic.

Χρήστο έχεις μήπως υπόψιν σου τιμές και ποιότητα για ελαστικά από Βουλγαρία;

Μιχαλη δεν το εχω ψαξει. Δεν πολυγουσταρω να ψωνιζω απο διπλα τουλαχιστον οσο μπορω. Δεν το εχω κανει ακομη αλλα δεν λεω μεγαλη κουβεντα με τα χαλια που ζουμε. Εχω την εντυπωση οτι πανω - κατω οι τιμες στα γνωστα ελαστικα ειναι ιδιες με τις δικες μας.

Και εγώ μαζί σου είμαι δεν γουστάρω να τους δίνω τίποτα αλλά κάτι άκουσα για σχεδόν μισή τιμή κάτω στα ίδια ελαστικά και αν είναι αλήθεια η διαφορά είναι μεγάλη, αν σκεφτείς ότι για το navara θέλω κάνα 600€ για μια καλή τετράδα.

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Έχω Navara 2,5 μοντέλο 2012 και μετά από πολύ ψάξιμο και μελέτη έβαλα Michelin Lattitude cross. Νομίζω πως είναι η καλύτερη επιλογή για αυτοκίνητα που θέλουν να κινούνται στο χώμα αλλά και στην άσφαλτο με υψηλές ταχύτητες έχοντας καλό κράτημα και οικονομία. Στο χιόνι είναι άψογα, όπως και στην βροχή. Στην άσφαλτο μέχρι 190 που έχω πάει δεν ακούς τίποτα και η κατανάλωση δεν άλλαξε από καθαρά ασφάλτινο λάστιχο που φορούσε το αυτοκίνητο όταν το πήρα. Τώρα σχετικά με την λάσπη σηκώνει συζήτηση. Είναι μέτρια προς καλά όπως οποιοδήποτε καλό λάστιχο δεν είναι Mud Terrain. Αν όμως βάλεις λάστιχο αποκλειστικά για λάσπη ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα και όπως και να έχει αν βρεθείς σε πραγματική λάσπη έχεις μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή να κολλήσεις. Για αυτό ποτέ μόνος off road.
Πάντως όταν τα αλλάξω θα βάλω τα ίδια.

Αυτά και καλή χρονιά σε όλους.

Last edited by a moderator:
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Έχω Navara 2,5 μοντέλο 2012 και μετά από πολύ ψάξιμο και μελέτη έβαλα Michelin Lattitude cross. Νομίζω πως είναι η καλύτερη επιλογή για αυτοκίνητα που θέλουν να κινούνται στο χώμα αλλά και στην άσφαλτο με υψηλές ταχύτητες έχοντας καλό κράτημα και οικονομία. Στο χιόνι είναι άψογα, όπως και στην βροχή. Στην άσφαλτο μέχρι 190 που έχω πάει δεν ακούς τίποτα και η κατανάλωση δεν άλλαξε από καθαρά ασφάλτινο λάστιχο που φορούσε το αυτοκίνητο όταν το πήρα. Τώρα σχετικά με την λάσπη σηκώνει συζήτηση. Είναι μέτρια προς καλά όπως οποιοδήποτε καλό λάστιχο δεν είναι Mud Terrain. Αν όμως βάλεις λάστιχο αποκλειστικά για λάσπη ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα και όπως και να έχει αν βρεθείς σε πραγματική λάσπη έχεις μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή να κολλήσεις. Για αυτό ποτέ μόνος off road.
Πάντως όταν τα αλλάξω θα βάλω τα ίδια.

Αυτά και καλή χρονιά σε όλους.
πολυ καλα λαστιχα αλλα προσεξε τα γιατι ειναι μαλακα και αν κανεις πολλα χιλιομετρα λιωνει γρηγορα το τακουνακι.βεβαια εξαρταται και πως οδηγεις.φιλος τα εβαλε σε isuzu και του κρατησανε 6μηνο αλλα μιλαμε τουλαχιστον για 60-70 χιλιομετρα τη μερα.εγω στο mitsubishi βαζω τα goodrich a/t και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.500 ευρα και το πρηγουμενο σετ το κρατησα 5ετια με 110.000 χλμ και τα περισσοτερα σε ασφαλτο.σφυριγμα ελαχιστο

πολυ καλα λαστιχα αλλα προσεξε τα γιατι ειναι μαλακα και αν κανεις πολλα χιλιομετρα λιωνει γρηγορα το τακουνακι.βεβαια εξαρταται και πως οδηγεις.φιλος τα εβαλε σε isuzu και του κρατησανε 6μηνο αλλα μιλαμε τουλαχιστον για 60-70 χιλιομετρα τη μερα.εγω στο mitsubishi βαζω τα goodrich a/t και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.500 ευρα και το πρηγουμενο σετ το κρατησα 5ετια με 110.000 χλμ και τα περισσοτερα σε ασφαλτο.σφυριγμα ελαχιστο
Φιλε Ευριπιδη, δεν εχω σκοπο να αμφισβητησω τα λεγομενα σου, αλλα ποσο ασφαλες ειναι ενα λαστιχο που εχει διανυσει 100.000χλμ? Ειλικρινα θα
ηθελα να δω αυτο το λαστιχο, να δω τι πελμα εχει απομεινει αλλα και την εσωτερικη του πλευρα.

Εδώ και λίγο καιρό που έβαλα τα Yokohama Geolandar στο Jimny, τα δοκίμασα (σε χώμα και άσφαλτο) σε στεγνό, σε βροχή και εχθές και σήμερα σε χιόνι και πάγο. Με μια λέξη εξαιρετικά!
Πολλοί έμειναν ευχαριστημενοι εδώ και 5-6 χρόνια και τα ξαναβαλαν.
Είχατε παγωμένο χιονακι Χρήστο είδα. Καιρός για γλιστρηματα!

Φιλε Ευριπιδη, δεν εχω σκοπο να αμφισβητησω τα λεγομενα σου, αλλα ποσο ασφαλες ειναι ενα λαστιχο που εχει διανυσει 100.000χλμ? Ειλικρινα θα
ηθελα να δω αυτο το λαστιχο, να δω τι πελμα εχει απομεινει αλλα και την εσωτερικη του πλευρα.
φιλε σταυρο καλησπερα.εσωτερικα δεν ειχε απολυτως τιποτα.οσο για το πελμα εχεις δικιο.ειχε απομεινει ελαχιστο εως καθολου και γι αυτο το λογο το αλλαξα αρχες σεπτεμβρη προπερσι πριν τις βροχες.και ο λογος που το αφησα το καλοκαιρι ηταν οτι ουτε γλυστρουσε ο δρομος ουτε σε χωμα πηγαινα ασφαλτο μονο και δεν ειχα προβλημα

Εδώ και λίγο καιρό που έβαλα τα Yokohama Geolandar στο Jimny, τα δοκίμασα (σε χώμα και άσφαλτο) σε στεγνό, σε βροχή και εχθές και σήμερα σε χιόνι και πάγο. Με μια λέξη εξαιρετικά!
χρηστο ναι εχεις δικιο.εξαιρετικο λαστιχο αν και δεν το πιστευα μεχρι που ο γιος το εβαλε σ ενα μεταχειρισμενο vitara που αγορασε και οταν οδηγησα καταλαβα την αξια του

καλημερες και απο μενα.. τωρα και 1,5 μηνα φωραω για δευτερη συνεχομενη φορα τα γκουντριτς 50/50 οπου ειναι ενα εξερετηκο λαστηχο ηδιος για το χωμα..

τα προηγουμενα μου βγαλαναι 126,000 χιλιομετρα αν και τα ειχα λιωσει τελειος..

Πολυ καλα τα Goodrich αλλα, στα πρωτα ψιλοβροχα του Σεπτεμβρη ηθελε πολυ προσοχη το οδηγημα. Ειδικα στο Vitara που ηταν πισωκινητο.

και τα 640€ για 4αδα για το navara δεν είναι πολλά ρε Χρήστο ?
θα μου πεις και απο την άλλη την οικογένεια σου βάζεις μέσα θέλεις ασφάλεια και δεν κάνεις εκπτώσεις .

Βρηκα απο καποιο παλικαρι που μολις αλλαξε τα ζαντολαστιχα στο jimny του, τα παραπανω Yokohama. Τα εχει βαλει εδω και 2 μηνες αλλα η παραγωγη τους ειναι 2ετιας. Ειναι ακομη με τα ¨μπιμπικα¨ τους. Τα δινει 100€ μαζι με τις ζαντες του (σιδερενιες). Δεν τα ειδα ακομη. Αν ειναι πραγματι σε αριστη κατασταση, τι λετε να κανω;

Σχετικά με το θέμα μου θα ήθελα να το κλείσω και να μη σας ζαλίζω άλλο. Τελικά αποφάσισα να τα πάρω και το παλικάρι είχε την ευγενή καλοσύνη να μου τα φέρει στο σπίτι. Σας βάζω φωτό να τα δείτε.
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! Να είστε καλά!

upload gambar

και τα 640€ για 4αδα για το navara δεν είναι πολλά ρε Χρήστο ?
θα μου πεις και απο την άλλη την οικογένεια σου βάζεις μέσα θέλεις ασφάλεια και δεν κάνεις εκπτώσεις .

Μιχάλη σου έβαλα με παραθέσεις για το πως προέκυψε η επιλογή τους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν αποφασισμένος να βάλω τα michelin latitude cross καινούρια με 400€ ...

Τα ίδια έχω εδω και ένα χρόνο στο Maverick.Πέρα απο τον αυξημένο θόρυβο με όσα αντίστοιχα δοκίμασα μέχρι τώρα ,το αρνητικό ειναι η αυξημένη κατανάλωση κατά 2 λιτρα στα 100χλμ.Αυτό για μένα που καίω αέριο και αλλάζω λάστιχα περίπου στις 75.000χλμ. ,μεταφράζεται σε 1000€ τουλάχιστον επιπλέον σε καυσιμο.Αυτό που λέω το λεω με στοιχεία ,γιατί εδω και τέσσερα περίπου χρονια που εχω αέριο κάνω καταγραφή τόσο της κατανάλωσης αλλά και του καυσίμου που βάζω.
Ειναι πολλοί αυτοί που μολις ειδαν τα λάστιχα μου ειπαν το ίδιο πράγμα.Περι αυξημένης κατανάλωσης δηλαδή.

Τα ίδια έχω εδω και ένα χρόνο στο Maverick.Πέρα απο τον αυξημένο θόρυβο με όσα αντίστοιχα δοκίμασα μέχρι τώρα ,το αρνητικό ειναι η αυξημένη κατανάλωση κατά 2 λιτρα στα 100χλμ.Αυτό για μένα που καίω αέριο και αλλάζω λάστιχα περίπου στις 75.000χλμ. ,μεταφράζεται σε 1000€ τουλάχιστον επιπλέον σε καυσιμο.Αυτό που λέω το λεω με στοιχεία ,γιατί εδω και τέσσερα περίπου χρονια που εχω αέριο κάνω καταγραφή τόσο της κατανάλωσης αλλά και του καυσίμου που βάζω.
Ειναι πολλοί αυτοί που μολις ειδαν τα λάστιχα μου ειπαν το ίδιο πράγμα.Περι αυξημένης κατανάλωσης δηλαδή.

Δημήτρη εγώ δεν παρατήρησα ούτε αυξημένο θόρυβο αλλά ούτε αύξηση στην κατανάλωση. Βέβαια με συντηρητική οδήγηση χωρίς ταξίδια...

Σε διαστασεις 215/60/17 καμμια αποψη? Βεβαια λογω κρισης κατι οικονομικο,βρηκα κατι kormoran [θυγατρικη της michelin] με 300 ευρω,μηπως καποιος τα εχει δοκιμασει ή εχει αποψη? Κατι αλλο?

Back