Ελαστικά

Εδώ και λίγο καιρό που έβαλα τα Yokohama Geolandar στο Jimny, τα δοκίμασα (σε χώμα και άσφαλτο) σε στεγνό, σε βροχή και εχθές και σήμερα σε χιόνι και πάγο. Με μια λέξη εξαιρετικά!
Φοράω τα ίδια σε κλούβα ΤΟΥΟΤΑ υπέρ ευχαριστημένος παντός εδάφους

γιασας παιδες,,και εγω πριν 3 μηνες εβαλα στο jimnaki τα continental contakt crros,,50 50 αλα η μαγκες μεσα και εξω απο το λαστιχο το εχουνε με πωλη ωραιο τακουνακι,,, το πατησα χιονι λασπη νερα και ειναι πωλη σταθερωωωωω,,,,380 ευρω

Σε διαστασεις 215/60/17 καμμια αποψη? Βεβαια λογω κρισης κατι οικονομικο,βρηκα κατι kormoran [θυγατρικη της michelin] με 300 ευρω,μηπως καποιος τα εχει δοκιμασει ή εχει αποψη? Κατι αλλο?
Για να φορας τέτοια διάσταση σημαίνει ότι είναι και ένα καλό αυτοκίνητο. Η γνώμη μου είναι ότι τα λάστιχα δεν σηκώνουν οικονομία... Ιδιαίτερα αν μπαίνουν παιδιά στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να μπουν καλά ελαστικά.
Αυτές οι θυγατρικές που προσπαθούν να πλασάρουν πολλοί λαστιχάδες, φτιάχνουν συνήθως φθηνές σειρές δεύτερης και τρίτης ποιότητας. Αυτό φαίνεται και από τις αξιολογήσεις των προιόντων τους.
Η οικονομία ειναι σχετικη, γιατί αν κάποια στιγμή το χρειαστείς το λάστιχο (που σίγουρα θα χρειαστεί) πρέπει να ανταπεξέλθει αλλιώς οι ζημιές ειναι πολύ μεγαλύτερες της διαφοράς στην τιμή.
Αν τώρα το θες για κανα χωριό, για τίποτα κοντινές μετακινήσεις, με παλιό αυτοκίνητο τότε αλλάζει το θέμα.
Οικονομία κάνω σε πολλά στο αυτοκίνητο, αλλά λάστιχα παίρνω από το πάνω ράφι... Για να σου προτείνω τωρα κάτι... τα continental premium contact 5 που φοράω είναι φοβερά σε στέγνα και κυρίως σε βροχή. Μόνο μειονέκτημα ότι έχουν μαλακό πλαινό και εχουν σχετικά γρήγορη φθορά.

Η Kormoran έχει θεωρητικά την εγγύηση της μαμάς Michelin....
Από την άλλη, κακό αποδεικνύεται ένα ελαστικό όταν σε ακραίες συνθήκες οδήγησης, σε αφήνει να αισθάνεσαι ανασφάλεια... Αυτό λοιπόν δεν μου έχει τύχει ποτέ με τα λάστιχα που έχω αλλάξει, ίσως επειδή δεν κάνω υπερβολικά πράγματα...... Μια-δυο φορές που κόλλησα , έφταιγε το ελλειπές βάθος πέλματος ή η λάθος χρήση της τετρακίνησης....μετά έμαθα και δεν μου ξαναέτυχε.....
Εγώ θα το φόραγα το Kormoran, έστω και "δοκιμαστικά" για μερικές χιλιάδες χλμ......εφόσον οι ταχύτητές μου είναι κατά κύριο λόγο "λογικές" και δεν θα τα ξεθεώσω σε σκληρή πέτρα !

Εγω παντως στο δικο μου SUZUKI SX4 4X4 εχω βαλει τα petlas.Ειναι τουρκικα αλλα το μαγαζι με τα ελαστικα το εχει φιλος μου και μου τα προτεινε αανεπιφυλακτα. Μου ειπε βεβαια οτι continetal δεν ειναι αλλα ειναι πολυ καλα και δοκιμασμενα ελαστικα με πολυ καλη τιμη. Εγω πριν εναμιση χρονο τα πληρωσα 300 euro και πραγματικα δεν εχω κανενα παραπονο μετα απο 25000 χλμ.

Εγω παντως στο δικο μου SUZUKI SX4 4X4 εχω βαλει τα petlas.Ειναι τουρκικα αλλα το μαγαζι με τα ελαστικα το εχει φιλος μου και μου τα προτεινε αανεπιφυλακτα. Μου ειπε βεβαια οτι continetal δεν ειναι αλλα ειναι πολυ καλα και δοκιμασμενα ελαστικα με πολυ καλη τιμη. Εγω πριν εναμιση χρονο τα πληρωσα 300 euro και πραγματικα δεν εχω κανενα παραπονο μετα απο 25000 χλμ.
Σε τι διασταση αν επιτρεπεται?Παντως κι ενας συναδελφος που τα εβαλε σε 225/45/17 τα ιδια μου ειπε.

Το θεμα ειναι αν το αυτοκινητο το εχεις για γενικη χρηση η μονο για το κυνηγι αντε και για κοντινες αποστασεις
Εγω εδω και χρονια βαζω μονο michelin energy και εχει ησυχασει το κεφαλι μου
Ανεβηκα καποτε στα Ιωαννινα χειμωνα και εφυγα να παω στο Μετσοβο για μασα
Ειχα τοτε στο αυτοκινητο κατι brigestone τα οποια ειχαν 30.000 χλμ και αυτα τα ειχα βαλει απο μαλ@κια μου γιατι το πελμα τους ηταν λιγο ποιο σκληρο σε σχεση με τα michelin για τις εκτος δρομου διαδρομες χωματοδρομους κτλ
Αν σας πω οτι σε ολη την διαδρομη απο το Περαμα μεχρι το Μετσοβο στον παραδρομο με βρεγμενο οδοστρωμα σε ολα τα στροφιλικια πηγαινα τσουλιθρα θα το πιστεψετε ?
Απο τοτε ορκιστηκα να μην το ξανα κανω αυτο το λαθος
Προτιμω να αφησω το αμαξι και ενα χιλιομετρο στον δυσκολο χωματοδρομο και να το κοψω με το ποδι παρα να σκεφτομαι σε ποια στροφη θα αναψω το εικονοσταση

εχω βάλει τα cormoran στο mx-5 που έχω και στο golf της μάνας μου. δεν τα θεωρώ σε καμία περίπτωση κακά, αλλά η διαφορά φαίνεται στην μέγιστη πρόσφυση οταν τρέχεις και σε θόρυβο στην εθνική. πριν φόραγα michelin pilot sport

καλημερα παιδες για εμενα το ελαστικο ειναι σχετικο και αναλογα το αυτοκινητο που εχουμε και το τι θελουμε απο αυτο,κορμοραν εχω βαλει στις γυναικας μου το c2 και για αυτο που θελουμε το αυτοκινητο ειναι πολυ καλα super market κανονικη οδηγηση οχι χωμα,εγω στο pajero pinin brigestone dueler 50 50 φοραγα και τα ιδια ξαναεβαλα αφου και σε στροφες μπενο και χωμα το σπαω και στην βροχη βεντουζα ,φιλος με hrv honda που φοραει τα ιδια μ εμενα μου λεει οτι του γλισταραει.ολα τα ελαστικα ειναι καλα απλα για εμενα η διαφορα ειναι οταν θα πεσουμε σε κανα πηγαδι στην εθνικη με χλμ τι θα κανει το petlas και το κορμοραν σε σχεση με καποιο επωνυμο

Νομίζω οι διαφορές απόδοσης θα προκύψουν σε συνεχόμενες εξεζητημένες συνθήκες οδήγησης...αν προκύψουν.
Το ελαστικό που θα παραχθεί Τσεχία ή Τουρκία θα έχει μικρές διαφορές ποιότητας υλικών αφού δεν μπορεί να παίξει η "μαμά" με τη φήμη της. Παράλληλα, εκεί πληρώνουν 400 ευρώ μαξ στο προσωπικό με χαμηλά ασφάλιστρα, λίγη φορολογία εταιρειών και με δυνατότητα φοροαποφυγής....το κόστος λοιπον πέφτει πολύ και αυτό μεταφράζεται σε τιμή λιανικής....
Τώρα λοιπόν που όλα τα μετράμε, δεν ειναι κακή ιδέα η δοκιμή αυτών των ελαστικών....είναι άλλο πακέτο να σου κοπεί πλαινό από Michelin των 120 ευρώ και άλλο από "no name(;)" των 50-70 ευρώ...μιλώ ως παθών

Οπως εχω ξαναπεί KHUMO τα οποία στοιχίζουν τα μισα λεφτά απο αντίστοιχα ευρωπαϊκά ή γιαπωνέζικα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Εγώ στο yaris της γυναίκας μου από το 2005 μέχρι και σήμερα φοράω mishelin energy και στο corolla το δικό μου το ίδιο. Είμαι τόσο ευχαριστημένος που νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να δοκιμάσω κάτι άλλο.

• Like
Reactions: jnp
καλημερα παιδες για εμενα το ελαστικο ειναι σχετικο και αναλογα το αυτοκινητο που εχουμε και το τι θελουμε απο αυτο,κορμοραν εχω βαλει στις γυναικας μου το c2 και για αυτο που θελουμε το αυτοκινητο ειναι πολυ καλα super market κανονικη οδηγηση οχι χωμα,εγω στο pajero pinin brigestone dueler 50 50 φοραγα και τα ιδια ξαναεβαλα αφου και σε στροφες μπενο και χωμα το σπαω και στην βροχη βεντουζα ,φιλος με hrv honda που φοραει τα ιδια μ εμενα μου λεει οτι του γλισταραει.ολα τα ελαστικα ειναι καλα απλα για εμενα η διαφορα ειναι οταν θα πεσουμε σε κανα πηγαδι στην εθνικη με χλμ τι θα κανει το petlas και το κορμοραν σε σχεση με καποιο επωνυμο
Επειδη στην περιοχη που ζω δεν εχουμε και τους καλυτερους δρομους (ΠΡΕΒΕΖΑ) και πηγαινω συχνα σε ιωαννινα και γυρω περιοχες εχω πεσει αμετρητες φορες με χιλιομετρα σε πηγαδια και δεν ειχα κανενα προβλημα, βεβαια παω με νορμαλ οδηγηση και οχι με χιλια.....Εχω κανει πολλεσ φορες ΑΘΗΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑ με ασχημο καιρο χωρις προβλημα αλλα παντα θα οδηγω οχι στο οριο....Κατι ακομη για τα petlas εαν δεν κανω λαθος προμηθευει την turkisairlain με ελαστικα για τα αεροπλανα οποτε σιγουρα δεν ειναι τυχαια.

Γιάννη κι εγω απο τα Bridgestone Duler 694 A/T έμεινα πολύ ευχαριστημένος.Εκανα 75,000 χλμ και δεν είχα ποτέ θεμα .Ουτε σε παγο ,ουτε σε χιόνι ,ούτε σε λάσπη αλλά και δεν γλυστρισα ποτέ. Οταν πέρασα τα 73.000 χλμ σκλήρηνε η γομα και τουε άρχισαν κάποια γλιστρήματα σε βρεγμένες κατηφόρες.
Απο τα λάστιχα έμεινα ικανοποιημένος αλλά απο την αντιπροσωπεία δυσαρεστημένος.Και τολέω αυτό γιατί και τις δυο επόμενες φορές που χρειάστηκα λάστιχα και τις δύο η εταιρεία δεν είχε την διαστασή μου (215-70-16} και μάλιστα για πολλούς μήνες,Ετσι αφού άρχιζαν οι γλίστρες με τα παλιά και έπρεπε οπωσδήποτε να βάλω καινούρια ,αναγκάστηκα να βάλω την μια τα Michelin LATITUDE cross και την άλλη τα Yokohana geolander που έχω τώρα.
Ta Michelin όντως πολύ καλά και πιο σκληρό και ενισχυμένο απ ότι είχε μέχρι τότε η εταιρεία.Ομως στην λάσπη είχαν μεγάλο θεμα.Το χειρότερο ότι δεν καθάριζαν εύκολα και οταν έβγαινες σε ασφαλτόδρομο με στροφές ,ήθελε προσοχή γιατί γλιστράγανε επικίνδυνα μέχρι...... να καθαρίσουν.
Tα Geolander καλά αλλά αρκετά ποιο θορυβώδες από τα προηγούμενα και με αυξημένη την κατανάλωση στο καύσιμο.
Αν έβαζα τώρα λάστιχα θα ξαναέβαζα τα Bridgestone Duler 694 A/T. Αν ....φυσικά τα έβρισκα .

Γιάννη κι εγω απο τα Bridgestone Duler 694 A/T έμεινα πολύ ευχαριστημένος.Εκανα 75,000 χλμ και δεν είχα ποτέ θεμα .Ουτε σε παγο ,ουτε σε χιόνι ,ούτε σε λάσπη αλλά και δεν γλυστρισα ποτέ. Οταν πέρασα τα 73.000 χλμ σκλήρηνε η γομα και τουε άρχισαν κάποια γλιστρήματα σε βρεγμένες κατηφόρες.
Απο τα λάστιχα έμεινα ικανοποιημένος αλλά απο την αντιπροσωπεία δυσαρεστημένος.Και τολέω αυτό γιατί και τις δυο επόμενες φορές που χρειάστηκα λάστιχα και τις δύο η εταιρεία δεν είχε την διαστασή μου (215-70-16} και μάλιστα για πολλούς μήνες,Ετσι αφού άρχιζαν οι γλίστρες με τα παλιά και έπρεπε οπωσδήποτε να βάλω καινούρια ,αναγκάστηκα να βάλω την μια τα Michelin LATITUDE cross και την άλλη τα Yokohana geolander που έχω τώρα.
Ta Michelin όντως πολύ καλά και πιο σκληρό και ενισχυμένο απ ότι είχε μέχρι τότε η εταιρεία.Ομως στην λάσπη είχαν μεγάλο θεμα.Το χειρότερο ότι δεν καθάριζαν εύκολα και οταν έβγαινες σε ασφαλτόδρομο με στροφές ,ήθελε προσοχή γιατί γλιστράγανε επικίνδυνα μέχρι...... να καθαρίσουν.
Tα Geolander καλά αλλά αρκετά ποιο θορυβώδες από τα προηγούμενα και με αυξημένη την κατανάλωση στο καύσιμο.
Αν έβαζα τώρα λάστιχα θα ξαναέβαζα τα Bridgestone Duler 694 A/T. Αν ....φυσικά τα έβρισκα .

Δημητρη εχουμε το ιδιο αυτοκινητο, και τα πραγματα για τα Bridgestone ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεις, εγω ομως ημουν πιο τυχερος και τα ξαναβρηκα και με καλη ημερομηνια παραγωγης, και ετσι εδω και τρεις μηνες φοραω το δευτερο σετ.
Και επειδη οπως πανε τα πραγματα αμαξι δεν θα αλλαξουμε να μας εχει ο Θεος καλα να τα λιωσουμε στα κυνηγια και να ξαναβαλουμε και τριτο σετ.

Δημητρη εχουμε το ιδιο αυτοκινητο, και τα πραγματα για τα Bridgestone ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεις, εγω ομως ημουν πιο τυχερος και τα ξαναβρηκα και με καλη ημερομηνια παραγωγης, και ετσι εδω και τρεις μηνες φοραω το δευτερο σετ.
Και επειδη οπως πανε τα πραγματα αμαξι δεν θα αλλαξουμε να μας εχει ο Θεος καλα να τα λιωσουμε στα κυνηγια και να ξαναβαλουμε και τριτο σετ.

Πόσο τα βρίσκεις εκει ;
Εγω τα είχα βάλει 440 .Τα Michelin και τα yokohama 460 € και πολύ πρόσφατη ημερομηνία .
Ξαναγράφω διασταση 215-70-16

Πόσο τα βρίσκεις εκει ;
Εγω τα είχα βάλει 440 .Τα Michelin και τα yokohama 460 € και πολύ πρόσφατη ημερομηνία .
Ξαναγράφω διασταση 215-70-16

450€ Δημητρη στην Νεα Ιωνια, στη διασταση της "μαμας" , δε θελω να αλλαζει το βημα ουτε στο ελαχιστο.

Back