Mafia Calabria
Moderator
όχι φίλε δεν έτυχε, η μπενελα αντέχει .shoot.Το φοβήθηκες ε???
Εγώ τα είδα ομορφουλικα κ μου έφυγε ο φόβος..Αυτά που φοβήθηκα να δοκιμάσω ήταν τα almar..Δεν μου γέμισαν το μάτι..
όχι φίλε δεν έτυχε, η μπενελα αντέχει .shoot.Το φοβήθηκες ε???
Εγώ τα είδα ομορφουλικα κ μου έφυγε ο φόβος..Αυτά που φοβήθηκα να δοκιμάσω ήταν τα almar..Δεν μου γέμισαν το μάτι..
Αλμαρ ρίχνω μόνο αν με κυνηγάει αρκούδα ha haaaΤο φοβήθηκες ε???
Για να την ξεψυλλίσεις??ha haaaΑλμαρ ρίχνω μόνο αν με κυνηγάει αρκούδα ha haaa
Σε συνέχεια αυτού που είχα γράψει για την αλλαγή βύσματος στο gorilla eco 31, βρήκα μια μέρα στο κυνήγι κάτι παλιές λαμαρίνες και έριξα 2 ντουφεκιες...Οι δοκιμή έγινε με σχετικά καλό καιρό...Μια αλλαγή έγινε φέτος και στο GORILLA eco 31 και συγκεκριμένα στο βύσμα...
Από Z2M 21, σε ένα με κυψελοειδή αμορτισέρ, που μοιάζει με LBRS αλλά μου φαίνεται με διαφορετική διάταξη κυψελών στο αμορτισέρ...Οι ιδιογομωτές ίσως ξέρουν ακριβώς ποιο είναι...
Το νέο βύσμα δεν έχει κανένα στοιχείο πάνω του εκτός του Νο 28 στο βάθος του ποτηριού...
Εχει λεπτή, ελαστική και αρκετά βαθιά φούστα διάχυσης παρόμοια με του Z2M...
Πιέζοντας τα αμορτισερ των 2 βυσμάτων, το νέο βύσμα μου φάνηκε πιο σκληρό...
Κατα τ' αλλά τα λοιπά υλικά και στο στήσιμο παραμένουν ίδια...
FIEM 688 12/70/12 csb1 1,71γρ. Χ 30,8 γρ, Νο 8 σκαγια, με ελαφρύ ρέλι και απάτητο σχετικά βύσμα...
Τα σκάγια βγαίνουν 13,5/γρ.
Είναι η 3η αλλαγή που γίνεται στο βύσμα του συγκεκριμένου φυσιγγίου...ξεκίνησε με gualandi SG, μετά πήγε στο Z2M και τώρα σ' αυτο τον νέο...
Ελπίζω να μη άλλαξε πολύ η συμπεριφορά του, γιατί με τον Ζ2Μ το είχα βολευτεί πάρα πολύ... αν και η φετινή τιμή του, δυστηχώς, είναι πέραν του δεόντως τσιμπημένη για φυσίγγι 31 γρ.-6,70 Ε..
Δυστυχώς Μάνο, σε όλα τα φυσίγγια εμπορίου τα βύσματα μπαίνουν άκοπα στον καλυκα, καμία εταιρία γόμωσεις φυσιγγίων (ελληνική ή εξωτερικού) δεν κάθεται να κόψει τα πέταλα... και πολλές φορές κατα την ντουφεκιά, δεν κόβονται όλα τα πέταλά...το έχω συναντήσει με όλα σχεδόν τα βύσματα...Z2M, GIOVANNI, GT και άλλους...Εκείνους που έχω δει -με μεγαλύτερη συχνότητα- να κόβονται τα πτερύγια τους απο τη βάση είναι οι καινούριοι GUALANDI...Σπύρο δεν μπορεις να στηριχτείς σε ενα φυσιγγι ομως που θα αλλάζει η σύσφιξη του αναλόγως αν το ποτηράκι εχει ανοιχτα πτερύγια ή οχι! Ας έβαζε καλύτερης ποιότητας υλικά ή ας ειχε στη διαδικασία παραγωγής στάδιο ελέγχου αυτών! Και σε αυτη την τιμη και με την κριτική πυ εχεις κανει απο τη απόδοση του δεν βρίσκω λογω να το αγοράσει κανεις!
Σπύρο συμφωνώ όπως τα γράφειςΔυστυχώς Μάνο, σε όλα τα φυσίγγια εμπορίου τα βύσματα μπαίνουν άκοπα στον καλυκα, καμία εταιρία γόμωσεις φυσιγγίων (ελληνική ή εξωτερικού) δεν κάθεται να κόψει τα πέταλα... και πολλές φορές κατα την ντουφεκιά, δεν κόβονται όλα τα πέταλά...το έχω συναντήσει με όλα σχεδόν τα βύσματα...Z2M, GIOVANNI, GT και άλλους...Εκείνους που έχω δει -με μεγαλύτερη συχνότητα- να κόβονται τα πτερύγια τους απο τη βάση είναι οι καινούριοι GUALANDI...
Κατα τ' αλλα και το καινούριο Eco, είναι πολύ καλό φυσίγγι και απο τα καλύτερα που έριξα φέτος στα μπεκανώτα, αλλά...''τσιμπημένο'' ....
Στα ''δικά σου'' Μάκη, που έχεις το πλήρη έλεγχο των υλικών και κάθε φάση της παραγωγής δεν έχεις θέμα...Σε οποιοδήποτε βύσμα, μπορείς να κάτσεις να κόψεις τα πέταλα πριν γεμίσεις και να ''ξεμπερδεύεις''...Σπύρο συμφωνώ όπως τα γράφεις
από πέρυσι άρχισα να γεμίζω και μετά από πολλές πολλές δοκιμές δεν χρησιμοποιώ κανένα άλλο συγκεντρωτήρα
το έμαθα το δέχομαι αλλά βαριέμαι να σου πω την αλήθειαΣτα ''δικά σου'' Μάκη, που έχεις το πλήρη έλεγχο των υλικών και κάθε φάση της παραγωγής δεν έχεις θέμα...Σε οποιοδήποτε βύσμα, μπορείς να κάτσεις να κόψεις τα πέταλα πριν γεμίσεις και να ''ξεμπερδεύεις''...
Ο Gualandi βέβαια είναι ποιοτικότατο βύσμα...
Ναι ρε τασο Καλά ολλα αυτα αλλα εγω που θα το ξερω θα παιζω λοτο να δω αν είναι καλοκαιρινο η χειμονιατικο.δεν λεω εχει πολυ καλα φυσηγγια αλλα καλο θα ηταν να ειχε ενα σεταπ.Ηλια το εχω ξαναπει,αλλαζει γομωση αναλογα την εποχη.pop.
Kαι εγω μαζι σου!Ναι ρε τασο Καλά ολλα αυτα αλλα εγω που θα το ξερω θα παιζω λοτο να δω αν είναι καλοκαιρινο η χειμονιατικο.δεν λεω εχει πολυ καλα φυσηγγια αλλα καλο θα ηταν να ειχε ενα σεταπ.
Ηλία σε ερώτηση που έκανα σε μεγάλο κατάστημα με υλικά ιδιογόμωσης μου είπαν ότι επειδή στέλνει εξαγωγή συγκεντρωτήρες και φέρνει φυσίγγια εισαγωγή ίσως να απαιτεί να έχουν δικό του υλικόΣημερα εσφαξα ενα imperial 34gr.και βρηκα μεσα συγκε....... καρδαραdrive car.pop. πυρητιδα csb1 1,75×34.κατι δεν μου αρέσει εδω..xm. παρολα αυτα ειναι ενα καλο φυσηγγακι
Αφου τα imperial ο καρδαράς στον πύργο δεν τα φτιάχνει; λογικό δεν είναι να βάζει δικό του υλικό αν φτιάχνει και τάπες;Σημερα εσφαξα ενα imperial 34gr.και βρηκα μεσα συγκε....... καρδαραdrive car.pop. πυρητιδα csb1 1,75×34.κατι δεν μου αρέσει εδω..xm. παρολα αυτα ειναι ενα καλο φυσηγγακι
ποιός το ξέρει με σιγουριά;;;;Αφου τα imperial ο καρδαράς στον πύργο δεν τα φτιάχνει;.....
αυτό πάλι με το κουτί το έχω δεί κι εγώ μεγάλη διαφορά στην υφή-ποιότηταΚάποια στιγμή παλιά είχα δει σε μαγαζιά αυθεντικό ισπανικό imperial κουτί. Εσύ αυτά που άνοιξες σε τι κουτί ήταν;