Tα Patternmaster Anaconda εχουν φτειαχθει για καθαρα κυνηγετικη χρηση οπως αλλωστε και τα υπολοιπα τσοκ της εταιρειας. Το Anaconda ειναι το μονο τσοκ συσφιξης της εταιρειας, ολα τα υπολοιπα ειναι του τυπου συγκραντησης συγκεντρωτηρα. Ακομη και ετσι ομως το Αnaconda ανηκει στην κατηγορια παραξενα τσοκ και δεν μπορει να συγκριθει με τα κλασσικα πολυ καλα τσοκ συσφιξης οπως Carlson, Briley, Trulock κλπ. Πολυ απλα γιατι το αποτελεσμα σε συγκεντρωση δεν ειναι το προβλεψιμο απο τη συσφιξη που αναφερεται. Και οπως ειναι σε αυτες τις καταστασεις σε καποιους μπορει να αρεσει αυτο και σε καποιους αλλους καθολου.
Τα 3 Anaconda (short, medium, large) εχουν σταθερη διαμετρο για ολους ανεξαιρετου τυπους οπλων. Αυτοι ειναι αντιστοιχα 0.733 ιν για το short, 0.715 για το medium, και 0.700 για το long. Σε χιλιοστα αυτο ειναι 18.61 mm, 18.16 mm και 17.8 mm. Aυτο σημαινει για παραδειγμα οτι το short στα οπλα με στενους αυλους οπως πχ του Χρηστου (18.3 mm) εχουμε τσοκ κατα πολυ ανοιχτοτερο του κυλινδρου στα δε οπλα με αυλο 18.85 οπως πχ η SX3 συσφιξη. Αναλογα αποτελεσματα και στα αλλα δυο τσοκ.
Εγω κυνηγω μονο με αυτα τα 3 τσοκ, σε οπλο με αυλο 18.55 και οι εντυπωσεις μου περιληπτικα ειναι οι ακολουθες.
Το short συμπεριφερεται περισσοτερο σαν Seminole Spreader παρα σαν Briley Diffusion με πολυ καλη κατανομη κοντα και παρα πολυ καλη αποδοση μεχρι τα 30 με 35 μετρα.
Το medium συμπεριφερεται σαν IC στα κοντινα και σαν Full στα μακρινα
To long range σαν Μ στις κοντινες και σαν ΧF στα μακρινα
Αυτο το φαινομενο τετοιας συμπεριφορας σε τσοκ δεν εχω ξανασυναντησει προσωπικα γιαυτο και τα θεωρω παραξενα αλλα αν μη τι αλλο εντυπωσιακα. Πρεπει να εχουν παρα πολυ καλη γεωμετρια και καποιο ρολο πρεπει να παιζει η πατεντα της Patternmaster με το αναποδο σπιν στο συγκεντρωτηρα για χιλιοστα του δευτερολεπτου. Υπαρχουν πολλοι που αμφισβητουν ομως αυτη την εξηγηση.
Ακομα πιο παραξενο θεωρω το γεγονος οτι ο κολλητος μου στο κυνηγι που κυνηγα με Beretta αυλου 18.3 mm παιρνει τα ιδια αποτελεσματα με εμενα απο τα τσοκ παροτι το τελικο τσοκαρισμα του ειναι τελειως διαφορετικο απο το δικο μου.