Το 5.7 fn είναι άλλο βλήμα σωστάΜικρότερο βλήμα αλλά πολύ πιο γρήγορο είναι το φάρμακο εναντίον των αλεξισφαιρων παντως.

Το 5.7 fn είναι άλλο βλήμα σωστάΜικρότερο βλήμα αλλά πολύ πιο γρήγορο είναι το φάρμακο εναντίον των αλεξισφαιρων παντως.
Η βολή που σκοτώνει είναι αυτή που τοποθετήθηκε καλύτερα στο στόχοΚανένας δεν είπε ότι το 5,56 δεν σκοτωνει. Σκοτώνει και καλά μάλιστα αλλά όχι τόσο καλά οσο το 7,62.
Η λέξη κλειδί Τζων. Η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει η βολίδα από ένα τυφέκιο, οποιουδήποτε διαμετρήματος δεν αστειεύεται. Κανείς δεν γλυτώνει έτσι και την αρπάξει εκεί που πρέπει.Τι ταχύτητα βγάζει το ένα κ τι το άλλο![]()
Σαν να λέμεΚανένας δεν είπε ότι το 5,56 δεν σκοτωνει. Σκοτώνει και καλά μάλιστα αλλά όχι τόσο καλά οσο το 7,62.
Το fn fal που είχε ο ΕΣ ήταν σε διαμετρημα 7,62×51. Και το fn mag το ιδιο.Το 5.7 fn είναι άλλο βλήμα σωστά![]()
Εεεεεεεπ , ανάποδα είναι....Σαν να λέμε
5.56 = benelli
7.62 = beretta
Τα προβλήματα του G3 τα είδαμε όλοι στην θητεία μας. Αλλά σκέψου τι όπλα ηταν αυτά που κραταγαμε. Βιασμενα απο τα χέρια του Έλληνα στρατιώτη. Τα πέταγαν κάτω , τα βαρουσαν πανω σε δέντρα και τοίχους και από συντήρηση κλαφτα!!! Ένα G3 στην πένα την κάνει την δουλειά καλα.Η ιδεα της αποσυρσης του 7.62 ειδικα απο τις ειδικες ηταν αυτη
Ο τραυματισμος υπερτερει του θανατου ως ζημια στον αντιπαλο οπως και η χρηση των οπλων 7.62 εντος ´´κλειστων´´ περιοχων αλλα κ απο μερους ευελιξιας οπως σωστα αναφερθηκε
Ωστοσο μεσα σε μια δεξαετια η ταση ειναι το 7.62 να συνεχιζει να υφισταται ως ενδεικτικο ατομικο τυφεκιο τουλαχιστον στο απλο και μηχανοκινητο πεζικο
Το σημαντικο ειναι κατ εμενα το τυφεκιο να ειναι αξιοπιστο απροβληματιστο κ να μην πασχει απο έπιρεπεια σε φθορες
Το g3 εαν ριχνει σωστα ειναι πολυ καλο οπλο αλλα κατ εμενα εχει πολλες αδυναμιες
Μπορω να πω συγκεκριμενα σημεια που πασχει αλλα δεν θα το ηθελα
Ειμαι σιγουρος οτι οσοι πρεπει τα ξερετε
Εχω την εντηποση οτι το m16 ειναι πολυ παλιοτερο απο το g3 !! Ασε που μιλαμε για το 98-99Με θαυμασμό δεν θα κοίταζες και εσύ ένα καριοφίλι γνήσιο του 1821? Ε γι'αυτό το κοίταζαν έτσι οι Αμερικάνοι χαχαχχαχα
Αν θυμάμαι καλά το g3 είναι λίγο πιο παλιό του m16. Αρχές 60 το πρώτο , μέσα 60 το δευτερο.Εχω την εντηποση οτι το m16 ειναι πολυ παλιοτερο απο το g3 !! Ασε που μιλαμε για το 98-99
καλα τα λεω εγω το μ16 το 1928 και το g3 το 1941!!! ετσι λεει τουλαχηστον η wikipediaΑν θυμάμαι καλά το g3 είναι λίγο πιο παλιό του m16. Αρχές 60 το πρώτο , μέσα 60 το δευτερο.
Αν οι Αμερικανοί είχαν το m16 απο το 1928 γιατί πολέμησαν τον Β παγκόσμιο πόλεμο με το m1 garant? Και αν οι Γερμανοί είχαν το G3 απο το 1941 γιατί δεν πολέμησαν με αυτο? Η Wikipedia λέει 1958 για το G3 και 1963 για το m16.καλα τα λεω εγω το μ16 το 1928 και το g3 το 1941!!! ετσι λεει τουλαχηστον η wikipedia
Αυτό που λες ακριβώς. Άλλο να είναι καινούργιο το g3, και άλλο να έχει περάσει από εκατοντάδες χέρια και να μην το πρόσεχαν.Τα προβλήματα του G3 τα είδαμε όλοι στην θητεία μας. Αλλά σκέψου τι όπλα ηταν αυτά που κραταγαμε. Βιασμενα απο τα χέρια του Έλληνα στρατιώτη. Τα πέταγαν κάτω , τα βαρουσαν πανω σε δέντρα και τοίχους και από συντήρηση κλαφτα!!! Ένα G3 στην πένα την κάνει την δουλειά καλα.
Όσο για τον αντίπαλο που θα ρίξω εναντίον του , τον προτιμώ νεκρό παρα τραυματισμένο. Γιατί απλά ο νεκρός δεν μπορεί να μου ρίξει πισω....
Η colt έχει να βγάλει επιτυχημένο μοντέλο από το 1911. Απλά σπρώχνεται από το σύστημα (proudly made in usa). Και ακόμα και οι Αμερικάνοι χρήστες το θάβουν γιατί στην ημερήσια βαρειά χρήση σε προδίδει. Το κακό ξεκίνησε από το Βιετνάμ όπου είχε πάρει το παρατσούκλι uncles sam toy gun ( το m16a1). Η πολύ χρήση αλουμινίου το ανεμικο διαμέτρημα και ευαίσθητοι γεμιστήρες το έκαναν αντιπαθες στο αμερικανικό στράτευμα. Το διαμέτρημα βελτιώθηκε (όσο μπορούσε να βελτιωθεί) με την δημιουργία της m855 βολίδας και το m16 απόκτησε την Α2 μορφή του με μικροβελτιωσεις σε σημεία (πιο βαρειά κάνη και ενίσχυση του κορμού). Παρόλα αυτά σε βαρειά ημερήσια χρήση λόγω σχεδίασης του είναι πολύ πιθανό να σε προδώσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν παραλάβαμε μεγάλη ποσότητα m14 το 90 οι Αμερικάνοι το μετάνιωσαν και τα ζήτησαν πίσω για τις ειδικές δυνάμεις τους. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια να "σπρωχθει" το m16 και στην κυνηγετική αγορά (Αμερική) με αρκετά ενδιαφέροντα διαμετρήματα (204 Ruger, 224 Valkyrie, 6,5 Grendel, 6,8 spc, 6mm arc, 30 AR, 350 legend, 450 bushmaster, 458 socom, 50 Beowulf) με τον περιορισμό βέβαια του μήκους του γεμιστήρα είτε του m16 είτε του AR10. Αυτό έγινε για να τονωθεί η αγορά μιας και ο στρατός εδώ και χρόνια είναι κατά του σχεδίου για ανανέωση. Τέλος οι σημερινές προτάσεις ( οικογένεια ΑΚ100, FN 2000 ή scar, H&K g36, ακόμα και το famas g2) είναι όλα ανώτερα από τα τελευταία μοντέλα m16.Φανή δεν έχω πιάσει ποτέ 416 οπότε δεν έχω άποψη. Έχω πιάσει όμως το M16 αγορασμενο το 1996-1997 περίπου και στα χέρια μου έφτασε το 2008-2009. Πόσες σειρές το είχαν; Πόσες σφαίρες είχε ρίξει; Πόσα αβολιδωτα; Πόσα δωδεκαήμερα, θαλάσσιες εκπαιδεύσεις κλπ είχαν περάσει από πάνω του; Το όπλο έριχνε ΆΡΙΣΤΑ. Κατανοώ ανθρώπους που δεν έχουν βγάλει το όπλο έξω από το στρατόπεδο αν δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει βαρύ μακρύ και αζυγιστο όπλο. Τι σημαίνει φόρτος μάχης και πόσο ρόλο παίζει να έχεις όσο περισσότερα πυρομαχικά μπορείς πάνω σου αλλά να μπορεις να περπατήσεις χιλιόμετρα, να τρέξεις κλπ. Ωστόσο το 416 μπορεί να είναι καλύτερο αλλά αυτό εγώ δεν το γνωρίζω, εδώ καταθέτω την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο όπλο. Και μην ξεχνάμε ότι η COLT που το παράγει, δεν είναι μια εταιρεία τυχαία. Εύχομαι η επιλογή νέου τυφεκίου του ΕΣ να είναι τόσο επιτυχημένη όπως ήταν του M16.
για το m16 εχεις δικαιο ναι εκανα λαθος διαβασα βιαστικα και λιγο αλλα ,το g3 ειναι απο το 41, το Gewehr 3 υπηρχε στον 2ο π,π το εχω δει σε ντοκιμαντερ αλλα δεν μπορεσαν να παραξουν πολλα !!!Αν οι Αμερικανοί είχαν το m16 απο το 1928 γιατί πολέμησαν τον Β παγκόσμιο πόλεμο με το m1 garant? Και αν οι Γερμανοί είχαν το G3 απο το 1941 γιατί δεν πολέμησαν με αυτο? Η Wikipedia λέει 1958 για το G3 και 1963 για το m16
Το 5,7X28 (όπως και το 4,6Χ30) δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν τα υποπολυβόλα τύπου mp5 των 9mm αλλά και τα τυφέκια σε μονάδες υποστήριξης που τους είναι άχρηστα και ογκώδη. Το 5,7 χρησιμοποιεί τις ίδιες βολίδες με το 223 Remington ή 5,56Χ45 (στην νατοϊκή του μορφή) απλά ενεργειακά ( και σε διάτρηση) είναι υποδεέστερο.Το 5.7 fn είναι άλλο βλήμα σωστά![]()