Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
‼️Ωραίος‼️ κ πανέμορφη η δικανια‼️μ'αρεσει το πλάγιο με δύο σκανδάλες κ αυτή τη λαβή‼️
...καθένας αγαπά το τουφέκι του...

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι διαπίστωσα την "σοφία" των παλιών οπλουργών σ' αυτό...

Το ιδανικό βάρος για το διαμέτρημα 2,720 γρ. ακριβώς(2720/96=28,3 ακριβώς η μια ουγγιά ,το μέσο βάρος γόμωσης του διαμετρήματος) , καλοζυγισμένο (όσοι το έχουν πιάσει το κάνουν δυόμισι κιλά!), το μήκος των κανών 68 πόντοι…

Είναι αυτο που λέγανε οι παλιοί "τουφέκι του φτερού", που έρχεται στον ωμό "μόνο του"...

...καθένας αγαπά το τουφέκι του...

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι διαπίστωσα την "σοφία" των παλιών οπλουργών σ' αυτό...

Το ιδανικό βάρος για το διαμέτρημα 2,720 γρ. ακριβώς(2720/96=28,3 ακριβώς η μια ουγγιά ,το μέσο βάρος γόμωσης του διαμετρήματος) , καλοζυγισμένο (όσοι το έχουν πιάσει το κάνουν δυόμισι κιλά!), το μήκος των κανών 68 πόντοι…

Είναι αυτο που λέγανε οι παλιοί "τουφέκι του φτερού", που έρχεται στον ωμό "μόνο του"...
Από ότι μου έλεγε ο πατέρας μου,μόνο ένας είχε εδώ 16αρη κ όλοι θαύμαζαν τις τουφεκιές που έβγαζε‼️ότι κυνηγούσαν με τα 12αρια,κυνηγούσε κ το 16αρη,παπιά,καλημανες,γαιταριδια,αρκούδες,αντιλοπες.big smile.

Από ότι μου έλεγε ο πατέρας μου,μόνο ένας είχε εδώ 16αρη κ όλοι θαύμαζαν τις τουφεκιές που έβγαζε‼️ότι κυνηγούσαν με τα 12αρια,κυνηγούσε κ το 16αρη,παπιά,καλημανες,γαιταριδια,αρκούδες,αντιλοπες.big smile.
εγώ τους δεινόσαυρους πως τους εξαφάνισα μπρε καρνταση;
με 16 αρι
.very funny..very funny..very funny..very funny..very funny.

η λαβη αυτη μαλλον το κοντακι πιο σωστα νομιζω λεγεται prince of wales.
.shake hands.:) ...είναι το γνωστό βαρβαρισθεί "ντεμί- πιστολέ " η άλλως Αγγλιστί το Prince of Wales...

Prince of Wales

Α pistol grip with softer, rounder corners and you have what’s known as the Prince of Wales. It’s also known as a ‘semi-pistol’ grip. By most accounts, this grip style was named for the Prince of Wales who became King Edward VII, because he had his shotgun collection built with this style of stock.

The classic English double-trigger side-by side shoots and handles best for most people with a traditional straight-hand stock.That’s because the shooter is easily able to slide his trigger hand very slightly backwards, without materially altering his grip, when he pulls the back trigger.

However, in the case of the double-trigger gun, some compromise is possible, and some shooters find the slightly curved Prince of Wales handgrip more comfortable than the straight-hand stock, and still allowing for a slight change of grip between trigger pulls.

Να σημειώσουμε εδώ,ειδικά για τους νεότερους κυνηγούς, ότι αν χρησιμοποιήσουμε το όπλο, σκουπίζουμε τα λάδια,περνόντας κάποιο πανάκι,κυρίως, από το εσωτερικό της κάνης.Εγώ,τα σκουπίζω κι απ' έξω.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back