Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

1.Υγρο γρασσο SUPER LUBE.Εχει λεπτη μυτη και βοηθαει σε δυσκολα σημεια,οπως στον αξονα περιστροφης σουγιαδων.Επισης γρασσαρω χονδρες βιδες για να μην κολλανε,οπως την τζαβετα που ενωνει το κοντακι με τη βαση του οπλου.
2.Γενικης χρησεως λαδι,κανει τα παντα χωρις να ειναι εξειδικευμενο.
3.G96 λαδι οπλων .Το χρησιμοποιω κυριως στις εξωτερικες επιφανειες του οπλου.Πολυ καλο.
4.Napier >> >>.>> >> >> >> >> >> >>. >> >>.
5.Χ Reel.Λεπτορευστο λαδι ιδανικο για αξονες και ρουλεμαν απο μηχανακια ψαρεματος.Το χρησιμοποιω τελευταια
στο μηχανισμο της σκανδαλοθηκης των οπλων.
6.Πανακι μικροινων.Η τελευταια εφαρμογη που βρηκα.Καθαριζει τελεια τις σκονες οταν τριβουμε τα ξυλα του οπλου.
Βαλτε του αρκετες σταγονες λαδι G96 η Napier η αλλο και σκουπιζετε εξωτερικα τις καννες και οτι αλλο σκουριαζει.
Ειναι πλεον παμφθηνα ,τα κοβεις κομματια για οικονομια και τα βρισκεις στα ειδη περιποιησης κουζινας-μπανιου- αυτοκινητου.Απλως εξαιρετικα.
Εδώ να τονίσω ότι υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά λάδια όπως το CLP,Ballistic,MPro 7,κλπ.Δοκιμαζετε ότι βρίσκετε και καταληξτε σε ότι σας ταιριάζει.

1.Σχετικα λεπτορευστο λαδι με Teflon,καλο για μηχανισμους σκανδαλης.
2.G96 σε σπρευ.Για ολες τις δουλειες στο οπλο.
3.CRC 6-66 το καλυτερο σπρευ που το χρησιμοποιω σε μηχανακια ψαρεματος και οδηγους απο καλαμια εδώ και 25 χρονια.Αν πηγαινα στον Εβρο θα το δοκιμαζα για εξωτερικη προστασια του οπλου.
4.Nitro solvent της Outers.Για πλαστικοποιησεις και μολυβδωσεις της καννης.Οταν τα αλλα προιοντα αποτυγχανουν καταφευγουμε σε αυτο.
5.Hoppes N9 με nitro.Κορυφαιο καθαριστικο με την μεγαλυτερη ιστορια.Δρα οπως το προηγουμενο.Μονοδρομος για αχρωμιωτες καννες που χρησιμοποιουμε μονο υγρο και πανακια,για να μην γραντζουνιστουν και να αποκτησουν αντοχη εσωτερικα(πατινα).

Δεν χρειαζομαστε οπωσδηποτε επωνυμα καθαριστικα υγρα για να καθαριζουμε εσωτερικα την χρωμιομενη καννη.Το ιδιο αποτελεσμα εχουμε με σπρευ τριπλης δρασης, γενικης χρησης, οπως τα δυο δεξια.Παμφθηνα και αποτελεσματικα, αν συνδυαστουν με ψιλο ατσαλομαλλο.

1.Σπρευ καθαρισμου καρμπυρατερ και injection.
2.Σπρευ καθαρισμου φρενων.
Τα δυο ανωτερω σπρευ τα χρησιμοποιω για δυσκολα σημεια με καταλοιπα καυσεων.Τετοιο σημειο ειναι μεσα στην τρυπα που δουλευουν οι βελονες του δικαννου οπλου.Αποφευγεις το λυσιμο των βελονων ριχνοντας σπρευ και κουνοντας τις βελονες μεσα εξω.Πολυ δραστικα υγρα - μακρια απο πλαστικα και βαφες παραλλαγης.
3.Σπρευ αερα για υπολογιστες.Αν δεν εχουμε αεροσυμπιεστη για να στεγνωσουμε πχ μια σκανδαλοθηκη που πλυναμε, μας λυνει τα χερια.

Μπορουμε να βαλουμε με ενα πλακε κατσαβιδι γρασσο για τα κλειδια του οπλου,μεσα σε μια συριγγα και να το εχουμε στη θηκη μαζι μας.Υπαρχουν και ετοιμες γεμάτες συριγγα αλλα ειναι ακριβές.

Τα λαδια που χρησιμοποιουμε στα κινουμενα μερη του οπλου, κανουν ζημια αν χρησιμοποιηθουν σε μεγαλες σταγονες.
Τα λαδια σε λιγο τρεχουν καταστρεφοντας τα ξυλα του οπλου* η μαζευουν βρωμιες και αρχιζουν οι δυσλειτουργιες.
Αυτα τα μπουκαλακια με τη μυτη σα βελονα ειναι ιδανικα για εμας.
*Γιαυτο ο σωστος τροπος αποθηκευσης ενος οπλου στην ντουλαπα ειναι με τις καννες προς τα κατω και βγαλμενη την παπια.Ετσι ειναι και πιο ασφαλες το όπλο, εφοσον η παπια βρισκετε σε αλλο χωρο.

Εδω ενας πειραματισμος δικος μου.Ανακατεψα σε ισες αναλογιες Φωτιστικο Πετρελαιο,Ακετονη και υγρο υδραυλικου τιμονιου(λαδι) και το μιγμα το εβαλα σε ενα μπουκαλακι με ελεγχομενη ροη.Σε επομενη φαση προσθεσα και διαλυτικο νιτρου σε ιδια αναλογια.Και τα δυο διαλυματα καθαριζουν περιφημα τις καννες εσωτερικα με κοστολογιο μηδεν.

Ενα πλαστικο δοχειο απο απεσταγμενο νερο κομμενο στο πλαι,ενα-δυο πινελα και μια παλια οδοντοβουρτσα ειναι τα απαραιτητα εργαλεια για να καθαρισουμε εξωτερικα την καννη και το μηχανισμό του οπλου. Σαν υγρο καθαρισμου χρησιμοποιω το φωτιστικο πετρελαιο η το white spirit από τα χρωματοπωλεια.Αφαιρουμε αν ξερουμε πως, τους εξολκεις και καθαριζουμε τριβοντας με τα πινελα.Φυσημα μετα με πεπιεσμενο αερα και λαδωμα εξωτερικα με λαδωμενο πανι μικροινων.Αν δεν εχουμε συμπιεστη, παμε στο κοντινο βενζιναδικο η ξεπλενουμε την πετρελαιομενη καννη με καθαρη βενζινη και την αφηνουμε να στεγνωσει.
Στις καννες με βαψιμο η επιστρωση παραλλαγης, προφανως δεν κανουμε την ανωτερω διαδικασια.
Πρέπει επίσης να αναφερω οτι το σπρευ WD40 είναι καλό για πλύσιμο του οπλου μετα απο βροχή, γιατί έχει την ιδιότητα σαν πετρελαιοειδες να διώχνει το νερό. Το ίδιο φυσικά μπορούμε να κάνουμε με καθαρό -φωτιστικό πετρέλαιο και ένα πινέλο. Όμως το WD40 δεν έχει τις ιδιότητες του λιπαντικου που εμείς θέλουμε.

Τα τρια εργαλεια αριστερα ειναι για περιποιηση νυχιων.Με καταλληλη διαμορφωση των ακρων μας λυνουν τα χερια σε δυσκολα σημεια των μηχανισμων.Εδω βρισκουν εφαρμογη στο καθαρισμα επιμονων βρωμιων μεσα στη θαλαμη .Συνηθως ειναι κολλημενα κομματια μπαρουτης η πλαστικου που η βουρτσα δυσκολευεται να αφαιρεσει.Με λιγο ξυσιμο τελειωνουμε αμεσως.
Αυτά τα λίγα από εμένα,όποιος άλλος θέλει ας προσθέσει τις εμπειρίες του.
Τα ανωτέρω είναι αφιερωμένα στο Νικήτα Κυπριδημο και στον Μπάμπη Αιγινητη, που τους διαβάζω για δεκαετίες και μου έχουν δώσει τόσες γνώσεις για την καλή λειτουργία και συντήρηση των οπλων.
Γιαννης Πανουργιας
εισαι φοβερος

https://www.ballistol-shop.de/GunCer-Gun-Oil-with-Ceramic-Additives_B-S_873.html

22578-001__21589.1645565699.jpg

Βασίλη τις έχω δει όλες τις αγγελίες.
Το θέμα είναι οτι εχω βάλει προτεραιότητα να κανω κανα μαθημα σε δασκαλο γιατί ειμαι γτπ και ισως χρειαστεί καμιά μετατροπή σε κοντάκι και τα χρηματα ειναι μειωμένα.
Καλές περιπτώσεις είναι και δυο άλλες.

Βασίλη τις έχω δει όλες τις αγγελίες.
Το θέμα είναι οτι εχω βάλει προτεραιότητα να κανω κανα μαθημα σε δασκαλο γιατί ειμαι γτπ και ισως χρειαστεί καμιά μετατροπή σε κοντάκι και τα χρηματα ειναι μειωμένα.
Καλές περιπτώσεις είναι και δυο άλλες.
Κώστα, γνώμη μου είναι ότι από όπλα είσαι κομπλέ. Ξέρω ότι κουβέντα κάνουμε και πολλές φορές γράφουμε ότι γράφουμε για καλαμπούρι. Ας είχα χρόνο και κυνήγια και μου έφτανε 1 όπλο. Όχι 6 που έχω τώρα.

Αυτό με το κεραμικό με μπέρδεψε.. δηλαδή τι παραπάνω κάνει?
Υποτίθεται τα κεραμικά σωματίδια που εχει κολλάνε στο μέταλλο και προσφέρουν προστασία και λίπανση που διαρκεί και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.

Εντάξει κάτι καινούργιο πρέπει να πούμε μπας και κινηθεί και η αγορά... 😄
Τώρα αν κάποιος έχει πραγματικά ανάγκη από λάδι για σχετικά υψηλές θερμοκρασίες τότε συνθετικό λάδι κινητήρων αυτοκινήτου με 10ευρω το λίτρο... 👍

Εντάξει κάτι καινούργιο πρέπει να πούμε μπας και κινηθεί και η αγορά... 😄
Τώρα αν κάποιος έχει πραγματικά ανάγκη από λάδι για σχετικά υψηλές θερμοκρασίες τότε συνθετικό λάδι κινητήρων αυτοκινήτου με 10ευρω το λίτρο... 👍
Γιατί ακυρώνεις τόση δουλειά και τεχνολογία που έχουν ρίξει οι χημικοί / επιστήμονες της εταιρίας με ενα απλό ... "συνθετικό λάδι κινητήρων αυτοκινήτου με 10ευρω το λίτρο... 👍"

Γιατί ακυρώνεις τόση δουλειά και τεχνολογία που έχουν ρίξει οι χημικοί / επιστήμονες της εταιρίας με ενα απλό ... "συνθετικό λάδι κινητήρων αυτοκινήτου με 10ευρω το λίτρο... 👍"
Ξέρεις πόση δουλειά και τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν τα σύγχρονα λάδια κινητήρων;

Ξέρεις πόση δουλειά και τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν τα σύγχρονα λάδια κινητήρων
Λάδι κινητήρων όπως πολύ καλά λες ειναι για κινητήρες αυτοκινήτων , λάδι για όπλα ειναι λάδι φτιαγμένο για πυροβόλα όπλα...τι δεν καταλαβαίνεις?

Είναι κι αλλοι παραγοντες εκτος απο τη λιπανση και την προστασια απο διαβρωση. Πχ να μην βλαπτει τα συνθετικα και ξυλινα μερη, το φινιρισμα, να ειναι συμβατο με τυχον γρασο που χρησιμοποιουμε στα οπλα........

Προφανώς ο φίλος Ιωάννης έχει δοκιμάσει όλα αυτά που προτείνει οπότε θα κάνουν δουλίτσα.
Μεγάλα παιδιά είμαστε κρίνουμε και δοκιμάζουμε η όχι.
Πάντως γενικότερα μας διακατέχει ένα πράγμα πως να το πω....?Αν δεν αδειάσει η τσέπη δεν είναι καλό το οπλο- λιπαντικό -φυσιγγι κτλ κτλ.

Προφανώς ο φίλος Ιωάννης έχει δοκιμάσει όλα αυτά που προτείνει οπότε θα κάνουν δουλίτσα.
Μεγάλα παιδιά είμαστε κρίνουμε και δοκιμάζουμε η όχι.
Πάντως γενικότερα μας διακατέχει ένα πράγμα πως να το πω....?Αν δεν αδειάσει η τσέπη δεν είναι καλό το οπλο- λιπαντικό -φυσιγγι κτλ κτλ.
Όταν έχεις αδειάσει την τσέπη σου για ενα όπλο... το να κάνεις τσιγκουνιές για πέντε και δέκα ευρώ το θεωρώ αστείο... δέκα ευρώ το χρόνο, πιες μια μπύρα λιγότερη στο καφενείο φέτος και είσαι μια η άλλη.

Status
Not open for further replies.
Back