Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
🤣 🤣🤣 θα παίξει μακιτα την επομενη που θα ρίξω μονοβολα. με κούρασε η κλασική ορειλχάλκινη βούρτσα.

🤣🤣 πρακτικαλ σουτινγκ. έριξα καμία 30αρια μονοβολα κάτι λίγες μπίλιες. μην μείνουν στην ντουλάπα για του χρονου και μπαγιατεψουν 🤣

να σαι καλά φίλε μου Μπιλ

κάτσε μην γινει κανα μπέρδεμα.... Σομον ποιο χρώμα λες ? 🤣
Γράψε λάθος.."Σάπιο μήλο σε σκιά"...

Γράψε λάθος.."Σάπιο μήλο σε σκιά"...

τσόχα ρεταλι είναι εντωμεταξύ. όταν είχα πάει να την αγοράσω μου λέει αυτός στο μαγαζί. για τι χρήση την θες ? του λέω να καθαρίζω το όπλο. θα πέφτουν λάδια πάνω κτλ. 🤣 και μου έδωσε δύο μέτρα τσόχα

δεν ξαναριχνω μονοβολα χωρις λόγο. με κούρασε αυτή την φορά ο καθαρισμός της κάννης

View attachment 67368
Να ξερετε οι μολυβδωσεις που βλεπετε στην κανη ειναι απο το τελευταιο φυσιγγι που ριξατε !!! Αν και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι βλεπετε οντος μολυβδωσεις στις χρωμιομενες κανες ! Εγω δεν εχω δει ΠΟΤΕ !! Στις δικες μου και δουλευω πολλα διασπορας

Να ξερετε οι μολυβδωσεις που βλεπετε στην κανη ειναι απο το τελευταιο φυσιγγι που ριξατε !!! Αν και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι βλεπετε οντος μολυβδωσεις στις χρωμιομενες κανες ! Εγω δεν εχω δει ΠΟΤΕ !! Στις δικες μου και δουλευω πολλα διασπορας

εμένα τα μονοβολα μου αφήνουν μολυβδωσεις που βγαίνουν δύσκολα. μαλλινες που ρίχνω αρκετές καθαρίζει πανεύκολα η κάννη κι ας έχει κατάλοιπα

πρώτο περπατητο για φέτος
View attachment 66895

δυστυχώς το όπλο του συνκυνηγου μου πάει για διαγραφή.... ράγισε η βάση. μια παλιά φρανκι είναι. δεν θυμάμαι μοντέλο

View attachment 66896
View attachment 66897
View attachment 66898
Ξερω καποιον που εχει σπουδασει μεταλλουργεια και τα κολλαει αυτα τα κραματα

Ξερω καποιον που εχει σπουδασει μεταλλουργεια και τα κολλαει αυτα τα κραματα
Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο;
Να φτιαχτεί ένα ατσάλινο "φότερο" και να στερεωθεί στη θέση του φθαρμένου κομματιού από ergal;
Όπως το κάλυμμα που έχουν οι Benelli Raffaello λόγου χάριν ;

Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο;
Να φτιαχτεί ένα ατσάλινο "φότερο" και να στερεωθεί στη θέση του φθαρμένου κομματιού από ergal;
Όπως το κάλυμμα που έχουν οι Benelli Raffaello λόγου χάριν ;
Θα ρωτησω εναν φιλο οπλουργο θα τον παρω τηλ Που μενεις ;

εμένα τα μονοβολα μου αφήνουν μολυβδωσεις που βγαίνουν δύσκολα. μαλλινες που ρίχνω αρκετές καθαρίζει πανεύκολα η κάννη κι ας έχει κατάλοιπα
τα σκοπευτικα μονόβολα (30αρια) μου άφηναν δυσκολες κι επίμονες μολυβδώσεις... όταν βαρέθηκε ο οπλουργός να τις τρίβει (γιατί εγώ δεν είχα την ίδια υπομονή πάντα), μου είπε να ρίχνω 5-10 σκάγια, καπάκι μετά το τελευταίο μονόβολο -πριν κρυώσει η κάννη....
Είχε δίκιο ! Δεν του ξαναπήγα όπλο για αυτό το θέμα...

τα σκοπευτικα μονόβολα (30αρια) μου άφηναν δυσκολες κι επίμονες μολυβδώσεις... όταν βαρέθηκε ο οπλουργός να τις τρίβει (γιατί εγώ δεν είχα την ίδια υπομονή πάντα), μου είπε να ρίχνω 5-10 σκάγια, καπάκι μετά το τελευταίο μονόβολο -πριν κρυώσει η κάννη....
Είχε δίκιο ! Δεν του ξαναπήγα όπλο για αυτό το θέμα...

εγώ έριξα και σκοπευτικα μονοβολα 28γρ και 32γρ. ούτε με νίτρο σολβεντ δεν έφευγαν

δεν ξαναριχνω μονοβολα χωρις λόγο. με κούρασε αυτή την φορά ο καθαρισμός της κάννης

View attachment 67368
Η οργάνωση και η τάξη σου στα εργαλεία είναι άριστη. Στην οικογένεια με θεωρούν ψείρα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην καθαρίσω το όπλο ακόμη και αν δεν εχω ρίξει. Τα δύο όπλα ( ενα μποζε και η καραμπίνα ) είναι στην οπλοβαστο (ανάποδα) και με ηλεκτρικό μηχάνημα για την υγρασία. Στις δύο χρονιές που εχω το super bose το έλεισα για να καθαρίσω εσωτερικά τον μηχανισμό και με προβλημάτισε η ύπαρξη ίχνη λαδιού στο κοντάκι αν και προσέχω πολύ. Αν δεν έχουμε αέρα να το φυσύξουμε και βάζουμε το σπρευ στις βελόνες ( γιατί ημουν ετοιμος να αγοράσω ) δεν υπέρχει περίπτωση να κάνουμε περισσότερο κακό?

Η οργάνωση και η τάξη σου στα εργαλεία είναι άριστη. Στην οικογένεια με θεωρούν ψείρα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην καθαρίσω το όπλο ακόμη και αν δεν εχω ρίξει. Τα δύο όπλα ( ενα μποζε και η καραμπίνα ) είναι στην οπλοβαστο (ανάποδα) και με ηλεκτρικό μηχάνημα για την υγρασία. Στις δύο χρονιές που εχω το super bose το έλεισα για να καθαρίσω εσωτερικά τον μηχανισμό και με προβλημάτισε η ύπαρξη ίχνη λαδιού στο κοντάκι αν και προσέχω πολύ. Αν δεν έχουμε αέρα να το φυσύξουμε και βάζουμε το σπρευ στις βελόνες ( γιατί ημουν ετοιμος να αγοράσω ) δεν υπέρχει περίπτωση να κάνουμε περισσότερο κακό?

Καλημέρα φίλε μου. αν κατάλαβα καλά με ρωτάς για το απολιπαντικο σωστα ? εγώ αυτο το χρησιμοποιώ στην σκανδαλοθηκη που έχει και πλαστικο και μέταλλο. χωρίς να κάνει ζημιά. στεγνώνει γρήγορα και καθαρίζει γιατί έχει πίεση. σε μέταλλο όπως είναι οι βελόνες στο δίκαννο μην το φοβάσαι.

Να μη ψεκάζεις πάνω στις τρύπες. Για καθάρισμα ψεκάσει λίγο μια οδοντόβουρτσα και τρίψε τη μπασκουλα. Μετά καλό σκούπισμα. Απ' έξω περνά ένα λαδωμένο πανί και μετά σκούπισμα να μη μείνει καθόλου λάδι. Ένα λεπτό φιλμ αόρατο που θα μείνει είναι αρκετό για προστασία. Για λίπανση στο δίκανο γράσο πολύ καλής ποιότητας στα κλειδιά και πολύ ελάχιστο λάδι στους εξολκεις. Αν έχει βιδωτά τσοκ γράσο η λάδι, ότι προτιμας, εννοείται καλής ποιότητας. Το καλής ποιότητας δε σημαίνει ακριβό.
Εγώ έτσι κάνω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Το πολύ λάδι βλάπτει

Status
Not open for further replies.
Back