Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω τι είδους επεξεργασία χρησιμοποιείται στο τεφλον πριν μπει στα σπρέι....
Πάντως όσα περιεχουν τεφλον δεν παραλειπουν να σχολιάσουν ότι "προσκολλάται στα υλικα.........."

Εδώ είναι η περιγραφη του rem oil, η τα πανακια εμποτισμου που περιεχουν τεφλον:

Η αποκλειστική σύνθεση με Teflon δημιουργεί μια μεγάλης διάρκειας λεπτή μεμβράνη προστασίας στα μεταλλικά μέρη μειώνοντας έτσι, τη φθορά των εξαρτημάτων του μηχανισμού από τη μεταξύ τους τριβή και επίσης διατηρώντας την ομαλή λειτουργία του όπλου.
Μην πιστεύεις ότι διαβάζεις.
Χρησιμοποιώ τεφλόν στον τόρνο.
Είναι στερεό, άρα μπαίνει σε πούδρα στο λάδι.
Η σημαντικότερη ιδιότητά του είναι αυτή τώρα που το κοίταξα λίγο
This material has one of the lowest coefficient of friction of any known solid material. That makes it an excellent choice in applications that require anti-stick properties or that are sensitive to wear.

Είναι στερεό, άρα μπαίνει σε πούδρα στο λάδι.
Δεν ξέρω σε τι μορφή μπαίνει και τι γίνεται πριν......
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι πραγματι αυτα τα σπρει αφήνουν μια μεμβρανη για αυτό είναι κ κατάλληλα για όταν αφήνουμε τα όπλα μας ανενεργά για κάποιο διάστημα..
Βέβαια ανά διαστήματα παντα γίνεται έλεγχος κ ανανέωση υλικου......

Το τεφλόν είναι στερεό.
Άρα μάλλον χρησιμοποιείται σαν πούδρα μέσα στο λάδι.
Το τεφλόν έχει σαπωνοειδή υφή και είναι ολισθηρό στερεό.
Δεν νομίζω ότι σχηματίζει φίλμ.
Το λάδι σχηματίζει φίλμ.
Ισως βοηθά λίγο στην μείωση των τριβών.
Επειδή λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι για το εσωτερικό της κάνης ή χρειάζεται σκούπισμα.

Αυτά θεωρητικά γιατί το Rem oil with teflon το χρησιμοποιώ παντού στο όπλο.
Σκανδάλες, εξωτερικό, εσωτερικό κάνης.
Παντού ...
Βασίλη καθαρίζει καλά αυτό?

Βασίλη καθαρίζει καλά αυτό?
Το rem oil ;;;
Όχι :) :)

Δεν είναι καθαριστικό, λιπαντικό είναι.

Βασικά τώρα έχω τα εξής λάδια.
-Rem oil
- Legia της Browning (κατά λάθος το πήρα, πολύ παχύρευστο για τα γούστα μου)
-Brakefree Clp
-Ένα noname που τελειώνει
-CorrosionX
-Kano Kroil
-Συντήρησης στρατού

Αυτά θυμάμαι :)

Το Rem oil και το noname χρησιμοποιώ.
Το Legia λέει ότι καθαρίζει, αλλά δεν το είδα να καθαρίζει το εσωτερικό της κάνης τόσο εύκολα. Έπεσε πολύ βούρτσα σε όχι και τόσο λερωμένη κάνη.
Το clp και το kroil δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
Το corrosionx το χρησιμοποιώ στην εξωλέμβια ;)
Το συντήρησης στρατού έχω πάψει να το χρησιμοποιώ.

Αυτά.
Για εμένα λάδι που καθαρίζει καλά έχει αυξημένες πιθανότητες για ζημιά σε πλαστικά και ξύλα, οπότε τα αποφεύγω.
Μπορεί να κάνω και λάθος.

Ασφαλές για πλαστικά είναι αυτό.
https://www.kalkantzakos.com/Product/5349/crud-buster-polymer-safe,-katharistiko-apolipantiko-g96
Το χρησιμοποιεί φίλος που λούζει την πλαστική vinci slug.

Το rem oil ;;;
Όχι :) :)

Δεν είναι καθαριστικό, λιπαντικό είναι.

Βασικά τώρα έχω τα εξής λάδια.
-Rem oil
- Legia της Browning (κατά λάθος το πήρα, πολύ παχύρευστο για τα γούστα μου)
-Brakefree Clp
-Ένα noname που τελειώνει
-CorrosionX
-Kano Kroil
-Συντήρησης στρατού

Αυτά θυμάμαι :)

Το Rem oil και το noname χρησιμοποιώ.
Το Legia λέει ότι καθαρίζει, αλλά δεν το είδα να καθαρίζει το εσωτερικό της κάνης τόσο εύκολα. Έπεσε πολύ βούρτσα σε όχι και τόσο λερωμένη κάνη.
Το clp και το kroil δεν το έχω χρησιμοποιήσει.
Το corrosionx το χρησιμοποιώ στην εξωλέμβια ;)
Το συντήρησης στρατού έχω πάψει να το χρησιμοποιώ.

Αυτά.
Για εμένα λάδι που καθαρίζει καλά έχει αυξημένες πιθανότητες για ζημιά σε πλαστικά και ξύλα, οπότε τα αποφεύγω.
Μπορεί να κάνω και λάθος.

Ασφαλές για πλαστικά είναι αυτό.
https://www.kalkantzakos.com/Product/5349/crud-buster-polymer-safe,-katharistiko-apolipantiko-g96
Το χρησιμοποιεί φίλος που λούζει την πλαστική vinci slug.
Το λετζια το καινουργιο ειναι λεπτορευστο και καθαριζει

https://www.hunting.com.gr/index.php?route=product/product&manufacturer_id=65&product_id=1304

Ειχα πει οταν δοκιμασω το brunox να ενημερωσω.
Λοιπόν καθαρίζει πολύ καλά και αφαιρεί και μολυβδώσεις παρακαλώ. Βέβαια εριξα μονο 50 φυσιγγια αλλά οι εντυπωσεις ηταν πολυ καλές.
Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω σε καραμπίνα αερίων με το full τσοκ και τότε θα σας πω με σιγουρια αν το προτείνω. Προσοχή μιλάω για το brunox gun care αυτο με το αεροβόλο στην ετικέτα. Υπάρχει κι άλλο χωρις το αεροβόλο στην ετικέτα Βέβαια είναι λίγο ακριβό στα 12 ευρώ το συγκεκριμένο σε σπρευ 300ml. Έχει και πιό μικρό σπρευ και υγρο σε μπουκαλι πιο φθηνο και χωρις να κανεις σπαταλη
Το brunox εκτός από τον Παπαδάκη που αλλού το βρίσκουμε? Και το λάδι που έχεις στην φώτο είναι για λίπανση?είσαι ευχαριστημένος?

Τα σπρέι κ λάδια που περιεχουν teflon αφήνουν μια λεπτή μεμβρανη προστασιας στο οπλο, που προστατευτει από την οξείδωση, τις τριβές στα μεταλλικά μερη, κλπ.....

Αν είναι ένα ασημί μπουκαλάκι η Beretta το προτείνει για την μακροχρόνια φυλαξη του όπλου...
Ναί, ασημί χρώμα έχει!. Μάλλον τότε θα είναι για μακροχρόνια φύλαξη!.

Ρε παιδια για πιο λογο να βαλουμε λαδι στα πλαστικα ενα πανακι ποτισμενο περναμε την κανη και απο μια σταγονα στις ραγες και το επενατατικο δε χρειαζεστε καπου αλλου εκτως τα σημεια τριβης .

Το brunox εκτός από τον Παπαδάκη που αλλού το βρίσκουμε? Και το λάδι που έχεις στην φώτο είναι για λίπανση?είσαι ευχαριστημένος?
Οπως ειπε ο Παυλος στο τακτικαλ σοπ. Κανει και για λιπανση αλλα ειναι πολυ λεπτορευστο. Εγω προτιμω τα λεπτορευστα. Μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος, αλλα θελω να δω τι κανει στην καραμπινα αεριων. Ο Παπαδακης μου ειχε πει οτι θα φερει το Γεναρη δηλαδη τωρα. Το τακτικαλ το εχει. Για λιπανση και μακροχρονια φυλαξη εχει το lub&cor.

Status
Not open for further replies.
Back