Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειχα πει οταν δοκιμασω το brunox να ενημερωσω.
Λοιπόν καθαρίζει πολύ καλά και αφαιρεί και μολυβδώσεις παρακαλώ. Βέβαια εριξα μονο 50 φυσιγγια αλλά οι εντυπωσεις ηταν πολυ καλές.
Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω σε καραμπίνα αερίων με το full τσοκ και τότε θα σας πω με σιγουρια αν το προτείνω. Προσοχή μιλάω για το brunox gun care αυτο με το αεροβόλο στην ετικέτα. Υπάρχει κι άλλο χωρις το αεροβόλο στην ετικέτα Βέβαια είναι λίγο ακριβό στα 12 ευρώ το συγκεκριμένο σε σπρευ 300ml. Έχει και πιό μικρό σπρευ και υγρο σε μπουκαλι πιο φθηνο και χωρις να κανεις σπαταλη

Attachments

• brunox.jpg
    brunox.jpg
    282,1 KB · Προβολές: 35
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά ποιος έχει να μου προτείνει τρόπο καθαρισμού του ξύλινου κοντακιου του όπλου???τα λάδια που λένε δεν βλάπτουν τα ξύλα ενδείκνυνται για τον καθαρισμό τους??

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά ποιος έχει να μου προτείνει τρόπο καθαρισμού του ξύλινου κοντακιου του όπλου???τα λάδια που λένε δεν βλάπτουν τα ξύλα ενδείκνυνται για τον καθαρισμό τους??
Να τα καθαρίσεις από τι ;;;;

Γενικά μια περιποίηση.ειμαι λιγΟ περίεργος.μετα από κάθε κηνυγι όσα φυσίγγια και αν ρίξω καθαρίζω κάννες κτλ
Ballistol για μέταλλα , ξύλα ,δέρμα ....εκτός κ αν αγοράσεις κάτι αποκλειστικά για ξύλα όπως λινέλαιο (αν δεν έχει βερνίκι)

Καλησπέρα!. Σήμερα κάτι έψαχνα και βρήκα μέσα στην πλαστική βαλίτσα της A 400 Explor, το μπουκαλάκι με το λάδι που βάζουν μέσα από το εργοστάσιο και λέει ότι έχει και Τεφλόν, ξέρει κανείς το τεφλόν, σε τι χρησιμεύει?

Καλησπέρα!. Σήμερα κάτι έψαχνα και βρήκα μέσα στην πλαστική βαλίτσα της A 400 Explor, το μπουκαλάκι με το λάδι που βάζουν μέσα από το εργοστάσιο και λέει ότι έχει και Τεφλόν, ξέρει κανείς το τεφλόν, σε τι χρησιμεύει?
Μάλλον στην στεγανοποίηση.

Τα σπρέι κ λάδια που περιεχουν teflon αφήνουν μια λεπτή μεμβρανη προστασιας στο οπλο, που προστατευτει από την οξείδωση, τις τριβές στα μεταλλικά μερη, κλπ.....

Αν είναι ένα ασημί μπουκαλάκι η Beretta το προτείνει για την μακροχρόνια φυλαξη του όπλου...

Τα σπρέι κ λάδια που περιεχουν teflon αφήνουν μια λεπτή μεμβρανη προστασιας στο οπλο, που προστατευτει από την οξείδωση, τις τριβές στα μεταλλικά μερη, κλπ.....

Αν είναι ένα ασημί μπουκαλάκι η Beretta το προτείνει για την μακροχρόνια φυλαξη του όπλου...
Κάποιοι υποστηριζουν οτι το τεφλον και η σιλικονη δεν πρεπει να χρησιμοποιειται σε οπλα. Πολλα υγρα καθαρισμου και λαδια λενε με περηφάνια οτι δεν περιεχουν τεφλον ή σιλικονη. Εγω εχω χρησιμοποιησει λαδι σιλικονης εξωτερικα στις καννες και γινονται και γαμω, όχι όμως για λιπανση

Κάποιοι υποστηριζουν οτι το τεφλον και η σιλικονη δεν πρεπει να χρησιμοποιειται σε οπλα. Πολλα υγρα καθαρισμου και λαδια λενε με περηφάνια οτι δεν περιεχουν τεφλον ή σιλικονη.
Δεν βρίσκω τον λόγο ενα τέτοιο προιον να είναι απαγορευτικό για τα όπλα....
Εξάλλου βλεπουμε κ τους μεγάλους του χώρου να μας προσφερουν τέτοια σπρέι......
Rem,Super lube, birchwood Casey, ballistol κ.α....

Το τεφλόν είναι στερεό.
Άρα μάλλον χρησιμοποιείται σαν πούδρα μέσα στο λάδι.
Το τεφλόν έχει σαπωνοειδή υφή και είναι ολισθηρό στερεό.
Δεν νομίζω ότι σχηματίζει φίλμ.
Το λάδι σχηματίζει φίλμ.
Ισως βοηθά λίγο στην μείωση των τριβών.
Επειδή λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι για το εσωτερικό της κάνης ή χρειάζεται σκούπισμα.

Αυτά θεωρητικά γιατί το Rem oil with teflon το χρησιμοποιώ παντού στο όπλο.
Σκανδάλες, εξωτερικό, εσωτερικό κάνης.
Παντού ...

Το τεφλόν έχει σαπωνοειδή υφή και είναι ολισθηρό στερεό.
Δεν νομίζω ότι σχηματίζει φίλμ.
Το λάδι σχηματίζει φίλμ.
Δεν ξέρω τι είδους επεξεργασία χρησιμοποιείται στο τεφλον πριν μπει στα σπρέι....
Πάντως όσα περιεχουν τεφλον δεν παραλειπουν να σχολιάσουν ότι "προσκολλάται στα υλικα.........."

Εδώ είναι η περιγραφη του rem oil, η τα πανακια εμποτισμου που περιεχουν τεφλον:

Η αποκλειστική σύνθεση με Teflon δημιουργεί μια μεγάλης διάρκειας λεπτή μεμβράνη προστασίας στα μεταλλικά μέρη μειώνοντας έτσι, τη φθορά των εξαρτημάτων του μηχανισμού από τη μεταξύ τους τριβή και επίσης διατηρώντας την ομαλή λειτουργία του όπλου.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back