Μπορεί να είναι ποδολαγνος πατουσακιας, αμέσως να τον καταδικάσετεΡε Γιαννη ποδαριλα μυριζει
Μπορεί να είναι ποδολαγνος πατουσακιας, αμέσως να τον καταδικάσετεΡε Γιαννη ποδαριλα μυριζει
browning phoenix ειναι η κουκλα?
Τι εννοεις ορυκτελαιο??Ρε παλικαρια με κανετε να νοιωθω σαν τον φτωχο συγγενη
Με ενα κουτι 10αρακι ορυκτελαιο την εχω βγαλει τζετ πανω απο 15 χρονια!
Ειναι φτηνο, δεν περιεχει διαβρωτικα,και δεν στεγνωνει
Μπραβο Σταματη....εισαι μερακληςView attachment 37327
Έτοιμο το εργαλείο για το Σαββατοκύριακο. Μου τελείωσε και το g96 αλλά είχα καβατζα ένα napier 300ml
Μπραβο Σταματη....εισαι μερακλης
Ναι αλλά πλυμένα με μοσχοσαπουνοΡε Γιαννη ποδαριλα μυριζει
Τα κοινά λάδια ραπτομηχανων που τα χρησιμοποιουμε κ στα όπλα είναι ορυκτελαια sae 10....υπάρχουν κ σε συσκευασιες 1lt...Τι εννοεις ορυκτελαιο??
Δεν το ηξερα αυτο.....ευχαριστω....εχω σχεδον 2 χρονια που χρησιμοποιω το λαδακι ραπτομηχανης για λιπανση!Τα κοινά λάδια ραπτομηχανων που τα χρησιμοποιουμε κ στα όπλα είναι ορυκτελαια sae 10....υπάρχουν κ σε συσκευασιες 1lt...
Λιπαντικά γενικής χρήσης ειναι.....
Κάποιοι τα δουλευουν και σαν λάδια clp.....
Καλο της ραπτομηχανης για λιπανση αλλα πιο ψιλο.Δεν το ηξερα αυτο.....ευχαριστω....εχω σχεδον 2 χρονια που χρησιμοποιω το λαδακι ραπτομηχανης για λιπανση!
Επίσης να μην λησμονούμε και τη χρησιμότητα της μπατονέτας και των πινέλων -ακόμα και ένα λεπτό "παιδικό" για νερομπογιές, μπαίνει και στα πιο απρόσιτα σημεία και κάνει πιο "καθαρή" και ελεγχόμενη δουλειά από πανάκια κλπ...Το περνας με πανι ή βαμβακι,καθαριζεις και ξαναπερνας οποτε θες.
Χάριν περιεργειας είχα πειραματιστει κ με αυτά.....Οταν θες για καπως πιο μακροχρονια παραμονη σε ακινησια ,αλλα για προστασια σε βροχη,ή και απλα εξωτερικη χρηση, 10
Ο καθενας οτι αγαπα, θεωρει πρακτικο και χρησιμο.Χάριν περιεργειας είχα πειραματιστει κ με αυτά.....
Και αυτο είχα δοκιμάσει κάποτε, και ορυκτελαιο sae 10 αλυσίδας πριονιου..
οπως κ λάδι μιξης 2t έπειτα από συμβουλή παλιου οπλουργου....
Άριστη(εξωτερική) προστασια κ το λάδι έμενε χωρίς να εξατμίζεται...
Αλλα με ενοχλούσε αυτή η "γλίνα" που κάποτε άφηναν κ ήθελαν καλό σκούπισμα....
Κακο δεν κάνουν σίγουρα στα όπλα....
Αλλά αφου έχουμε τόσα εξειδικευμένα προιοντα στο εμπόριο κ για κάθε χρήση, μακροχρόνια φυλαξη,κλπ..
Δεν βρίσκω κ τον λόγο να καταφεύγουμε εκεί.......
Και αν κάτσουμε να το σκεφτουμε ακόμα κ τα ακριβά λάδια η σπρέι οικονομικά θα μας βγουν...και δεν χρειάζεται να κάνουμε μπάνιο το όπλο μας με αυτά .....
Εδώ χαλάμε τόσα χρήματα για πολλα κυνηγετικά "πραγματάκια" που μας βγαίνουν αχρηστα...
Δεν είμαι κατά σε κάτι τέτοιο κ έχεις δίκιο,κάτι παρομοιο μπορουμε να κάνουμε κ σε διάφορα οικιακά καθαριστικά για λόγους οικονομίας κλπ.....Υ.Σ
Αν πας 100 γραμμαρια μπογια με 10 ευρω σου το κανουν ενα μπουκαλι σπρει.
Με 10 ευρω αγοραζεις 3 κιλα ιδια μπογια.
Αν χρειαζεσαι σπρει το κανεις
Δεν ειναι τσιγκουνια αλλα πρακτικη σκεψη.
Ενα μπουκαλακι ασετον π.χ για να ξεβαφεις νυχια εχει στα καλυντικα 2 ευρω.
Με το αυτο ποσον παιρνεις ενα λιτρο, και γεμιζεις 10 μπουκαλακια και ριχνεις μεσα λιγες σταγονες αρωματικο αιθεριο ελαιο.
Συμφωνω Τασο. Φυσικα και τα λαδια δεν κανουν κακο στα πλαστικα μερη.Δεν είμαι κατά σε κάτι τέτοιο κ έχεις δίκιο,κάτι παρομοιο μπορουμε να κάνουμε κ σε διάφορα οικιακά καθαριστικά για λόγους οικονομίας κλπ.....
Ένα άλλο ατού είναι πως ορισμένα σύγχρονα σπρέι η κ λάδια δεν επηρεάζουν αρνητικά τα ξυλινα κ πλαστικα μέρη ενός όπλου....
Έτσι δεν θα έχει κάποιος το άγχος μήπως διμηουργησει άθελα του κάποιο προβλημα....
"Μελανιές" σε κοντάκια νομίζω ότι οι περισσότεροι έχει τυχει να δουμε...
Εξάλλου το κάθε προιον είναι φτιαγμένο για κάποιο σκοπο κ για κάποια χρηση........
Θα συμφωνήσω ότι τα περισσοτερα προιοντα είναι θέμα μάρκετινγκ κ ειναι ίδια μεταξυ τους ασχέτως αν πωλουνται φθηνά η ακριβά.....
Και ένα σπρέι για όπλα σαφέστατα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ για άλλες χρήσεις στο σπίτι, εργαλεία, κλπ..
Δεν χρειάζεται να παμε κ να αγοράσουμε καποιο αλλο......
Ballistol κ για τα ξύλααν σου πέσει στο ξύλο ορυκτέλαιο η οποιοδήποτε άλλο ,θα στο "φάει" το μαλακώνει ,χαλάει ....αν πέσει λάδι,,,,πιστολάκι για τα μαλλιά στο σημείο που έπεσε για να το τραβήξει απ' τους πόρουςΣυμφωνω Τασο. Φυσικα και τα λαδια δεν κανουν κακο στα πλαστικα μερη.
Διαφωνω στο εξης!
Τα ξυλινα μερη δεν θελουν ποτε λαδι ,ιδικα στα οπλα με λουστρο.
Ποτιζει τα ξυλα,και εχει μεγαλη ταλαιπωρια να φυγουν τα λαδια εντελως με βενζινες για να βαφει εκ νεου
Στα φινιρισμενα με λινελαιο ( κυριωςBenelli) παλι ακαταλληλο ειναι το λαδι
Η λυση ειναι το boiled linsen oil
Η benelli βάζει λινέλαιο;Συμφωνω Τασο. Φυσικα και τα λαδια δεν κανουν κακο στα πλαστικα μερη.
Διαφωνω στο εξης!
Τα ξυλινα μερη δεν θελουν ποτε λαδι ,ιδικα στα οπλα με λουστρο.
Ποτιζει τα ξυλα,και εχει μεγαλη ταλαιπωρια να φυγουν τα λαδια εντελως με βενζινες για να βαφει εκ νεου
Στα φινιρισμενα με λινελαιο ( κυριωςBenelli) παλι ακαταλληλο ειναι το λαδι
Η λυση ειναι το boiled linsen oil κλπ εξειδικευμενα