Καθαρισμός

Καλημέρα
Έχω αγοράσει μια bellmonte 2 και θέλω να μάθω για τον καθαρισμό και την λίπανση να χρησιμοποιήσω το λαδακι της συσκευασίας η να πάρω κάτι άλλο ;
Θέλω σίγουρα κάτι για να καθαρίζω το όπλο και κάτι για να το λιπαινω και ανά φηνει κάποια στρώση υλικου τι προτείνετε;
Επίσης έχω και αυτό
https://e-aerovolo.gr/product/διάφορα/καθαριστικά-λιπαντικά/walther-silicone-oil-spray-200ml/
Μια χαρά είναι το λαδάκι που έχει, τρεις φορές καθαρισμό ούτε μια εμπλοκή. Wd40 για καθαρισμό απολίπανση, καλό σκούπισμα και πέρασμα με το λαδάκι της.

Οπότε έχουμε και λέμε
Σκανδαλοθηκη με απολιπαντικο και θα βάλω μετά το λάδι της συσκευασίας για την σκανδαλοθηκη σύμφωνα με το βίντεο της benelli
Τα ξύλα με λινέλαιο
Και τώρα για την κανη θα πάρω λέω το a2 και με ορειχάλκινη βούρτσα πιστεύω ειμαστε εντάξει
Εξωτερικά πάλι με το a2
Και τέλος για το κλείστρο πάλι λέω να βάλω το λάδι της συσκευασίας και γράσο στο σπείρωμα του τσοκ της tetra
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ;

Το a2 λέει ότι διαρκεί έως και 6 μήνες μήπως να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά αυτό ;

Και αυτό λέω τελικά αν μη το χρησιμοποιήσω καθόλου
https://e-aerovolo.gr/product/διάφορα/καθαριστικά-λιπαντικά/walther-silicone-oil-spray-200ml/
Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις ballistol που εκτός τα μέταλλα κάνει και για ξύλα και για πλαστικά. Είναι clp δηλαδή είναι 3 σε 1 καθαρίζει , λιπαινει και προστατεύει και φτιάχνεται από φαρμακευτικά έλαια που το καθιστούν μη βλαβερό. Για τα σπειρωματα των chokes ένα permatex anti seize 8078 που θα το έχεις μια ζωή και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Αυτά τα δύο είναι κορυφαία προϊόντα. Στην δική μου Benelli μόνο αυτά χρησιμοποιώ . Ούτε καν το λάδι της Benelli.

Ωραία μια ανακεφαλαίωση γιατί είμαι ψείρας και πρόκειται να παραγγείλω σήμερα καθαριστικά κτλπ όποτε θέλω να είμαι σίγουρος
Για το τσοκακι είπαμε γράσο
Για τα ξύλινα μέρη λινέλαιο
Για εξωτερική χρήση στα μέταλλα λέω να χρησιμοποιήσω το α2 που λέει ότι αντέχει έως 6 μήνες ( εάν έχετε κάτι άλλο παρόμοιο ώστε να μπορώ να το αποθηκεύω το όπλο )
Για το κλείστρο πάλι θα χρησιμοποιήσω το λάδι της συσκευασίας ( στα σημεία που κινείται το κλείστρο επάνω στην κανη μήπως είναι καλύτερο να βάλω γράσο η μόνο το λάδι όπως το δείχνει στο βίντεο η benelli; )
Για την σκανδαλοθηκη θα χρησιμοποιήσω το λάδι της συσκευασίας
Για την απολιπανση μπορώ να χρησιμοποιήσω wd40 που έχω ήδη ;
Να σημειώσω ότι είναι πλαστική
Και τέλος για την κανη έχω ορειχάλκινη βούρτσα να χρησιμοποιήσω το a2 πάλι η να το walther που έχω η να πάρω κάποιο αφρό ;

Εάν έχετε κάτι να προτείνεται θα προτιμούσα κάτι από τον καλκαντζακο γιατί θα βάλω παραγγελία και κάτι φυσίγγια

Ωραία μια ανακεφαλαίωση γιατί είμαι ψείρας και πρόκειται να παραγγείλω σήμερα καθαριστικά κτλπ όποτε θέλω να είμαι σίγουρος
Για εξωτερική χρήση στα μέταλλα λέω να χρησιμοποιήσω το α2 που λέει ότι αντέχει έως 6 μήνες ( εάν έχετε κάτι άλλο παρόμοιο ώστε να μπορώ να το αποθηκεύω το όπλο )
Για το κλείστρο πάλι θα χρησιμοποιήσω το λάδι της συσκευασίας ( στα σημεία που κινείται το κλείστρο επάνω στην κανη μήπως είναι καλύτερο να βάλω γράσο η μόνο το λάδι όπως το δείχνει στο βίντεο η benelli; )
Και τέλος για την κανη έχω ορειχάλκινη βούρτσα να χρησιμοποιήσω το a2 πάλι η να το walther που έχω η να πάρω κάποιο αφρό ;

Εάν έχετε κάτι να προτείνεται θα προτιμούσα κάτι από τον καλκαντζακο γιατί θα βάλω παραγγελία και κάτι φυσίγγια
Στο κλείστρο αυστηρά λάδι και στις γραμμές που κινείται. Το wd40 μια χαρά είναι για απολίπανση, καλό σκούπισμα μετά.

Πεδεύεσαι πάρα πολύ και κάνεις την ζωή σου δύσκολη. Σωστά όλα τα παραπάνω αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.
Το όπλο αποτελείται από μέταλλο , πλαστικό και ξύλα σε περίτπωση που έχεις όπλα με ξύλινο κοντάκι και πάπια.
Μπορείς να πάρεις εξειδικευμένα προιόντα ξεχωριστά για καθένα απο τα υλικά που αποτελειται το όπλο σου όπως καθαριστικά, λιπαντικά , προστατευτικά γιαλιστικά κλπ κλπ ανεξάρτητα αν είναι εξειδικευμένα για όπλα ή όχι αρκεί να είναι κατάλληλα για το υλικό του όπλου που θα το χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά η πιο απλή και οικονομική αλλά εξίσου αποτελεσματική λύση είναι να πάρεις κάποιο προιόν που είναι 3 σε 1 δηλαδή καθαριστικό λιπαντικο και προστατευτικό μαζί που να είναι φιλικό με όλα τα μέρη του όπλου σου όπως είναι πχ. το Ballistol και να τελειώνεις. Στην ουσία πέρα από τα εργαλεία καθαρίσματος (βεργα με βούρτσες καθαρίσματος για την κάννη πανιά οδοντοβουρτσα, μπατονέτες χαρί κουζίνας κλπ) δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο από ένα spray Ballistol ή αντίστοιχο clp που να είναι κατάλληλο και για ξύλα και για πλαστικά και για μέταλλα και τελείωσες. Ακόμη και στα τσοκ αντί γράσο μπορείς να τα καθαρίζεις και να τα λιπαίνεις με clp και δεν χρειάζεσαι ούτε καν γράσο. Αρκεί να τα διατηρείς καθαρά και λαδωμένα για να μην στεγνώσουν και κολλήσουν.

Ωραία
Όταν λέμε λάδι clp τι ακριβώς είναι ;
Της συσκευασίας είναι clp;
Το clp βγαίνει απο τα αρχικά των λέξεων clean-lubricate-protect δηλαδή καθαριστικό λιπαντικο και προστατευτικό μαζί 3 σε 1.

Last edited:
Ωραία
Όταν λέμε λάδι clp τι ακριβώς είναι ;
Της συσκευασίας είναι clp;
Κωσταντη για να μην ταλαιπωρείσαι δεν παίρνεις ένα μπαλιστολ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Και μέσα στην κάννη και για συντήρηση και για τα τσοκ και για τα πλαστικά και ξύλινα μέρη και άμα λάχει για τα δερμάτινα είδη. Το παν είναι να καθαρίζεις συχνά το όπλο σου και δεν πρόκειται να πάθει ποτέ τίποτα.

Αυτό εδώ.
Ballistol
Και το Walther Multicare Universal Oil είναι CLP αλλά προσωπικά δεν το γνωρίζω και δεν αναφέρει στο site που έστειλες αν είναι κατάλληλο για ξύλα και πλαστικά.
Όπως σου είπα εγώ σου προτείνω το Ballistol το οποίο είναι κατάλληλο για όλα είναι και μη τοξικό και δεν χρειάζεσαι τίποτα αλλο. Επίσης σε τεστ που έχει κάνει η ballistol σε όπλα του δευτερου παγκοσμίου πολέμου όπως ισχυρίζεται έχει συντηρήσει τα οπλα πάνω απο 25 χρόνια χωρίς να ρετσινιάσει το λάδι και χωρίς να στεγνώσει και χωρίς να έχουν σκουριάσει. Επίσης έχει βρεθεί μπουκάλι ballistol 60 χρονών χωρίς να έχει χάσει τις ιδιότητες του. Δεν ξέρω αν ισχύουν όλα αυτά αλλά αυτά ισχυρίζεται η εταιρεία από ότι διαβάζω τώρα.
Δες το video

Προσωπικά εγώ είναι το μόνο clp που χρησιμοποιώ στα όπλα μου και ως τώρα δεν μπορώ να αμφισβητήσω όσα ισχυρίζεται η Ballistol. Και το χρησιμοποιώ και στα ξύλα και στα πλαστικά και στα μέταλλα και το έχω χρησιμοποιήσει και στους δερμάτινους αορτήρες 1-2 φορές. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ειναι λίγο ακριβούτσικο αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Last edited:
ΑΝ είναι φινιρισμενα με λάδι κι όχι υλικό που κάνει φιλμ.
Μαστρο- Γιάννη μια ερώτηση. Μελισσοκέρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε βερνικομένα ξύλα ή μόνο σε λινέλαια? Για προστασία και συντήρηση ρωτάω.

Back