Καθαρισμός

Μαστρο- Γιάννη μια ερώτηση. Μελισσοκέρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε βερνικομένα ξύλα ή μόνο σε λινέλαια? Για προστασία και συντήρηση ρωτάω.
Γενικότερα σε υλικά που δημιουργούν φιλμ στην επιφάνεια πολύ λίγο θα συνεισφέρει.
Επειδή δεν θα "ποτίσει" κι ότι αποτέλεσμα έχουμε θα είναι επιφανειακό και πρόσκαιρο.
Και στο φινίρισμα λαδιού δεν προσφέρει κάτι που θα διαρκέσει ες αει.
Ωστόσο κακό δεν κάνουμε.
Θα δείξει όμορφο και όταν ξεθωριάσει,που θα το κάνει,το ξαναπερναμε(μαζί με την ώρα μας)! :)

Αυτό εδώ.
Ballistol
Και το Walther Multicare Universal Oil είναι CLP αλλά προσωπικά δεν το γνωρίζω και δεν αναφέρει στο site που έστειλες αν είναι κατάλληλο για ξύλα και πλαστικά.
Όπως σου είπα εγώ σου προτείνω το Ballistol το οποίο είναι κατάλληλο για όλα είναι και μη τοξικό και δεν χρειάζεσαι τίποτα αλλο. Επίσης σε τεστ που έχει κάνει η ballistol σε όπλα του δευτερου παγκοσμίου πολέμου όπως ισχυρίζεται έχει συντηρήσει τα οπλα πάνω απο 25 χρόνια χωρίς να ρετσινιάσει το λάδι και χωρίς να στεγνώσει και χωρίς να έχουν σκουριάσει. Επίσης έχει βρεθεί μπουκάλι ballistol 60 χρονών χωρίς να έχει χάσει τις ιδιότητες του. Δεν ξέρω αν ισχύουν όλα αυτά αλλά αυτά ισχυρίζεται η εταιρεία από ότι διαβάζω τώρα.
Δες το video

Προσωπικά εγώ είναι το μόνο clp που χρησιμοποιώ στα όπλα μου και ως τώρα δεν μπορώ να αμφισβητήσω όσα ισχυρίζεται η Ballistol. Και το χρησιμοποιώ και στα ξύλα και στα πλαστικά και στα μέταλλα και το έχω χρησιμοποιήσει και στους δερμάτινους αορτήρες 1-2 φορές. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ειναι λίγο ακριβούτσικο αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
Χωρίς και εγώ να γνωρίζω πολλά διάβαζα τι περιγραφή για το ballistol και αναφέρει ότι:
" Πλήρως βιοαποικοδομήσιμο" και μου δημιουργήθηκε η απορία για το πώς είναι δυνατόν να κρατάει για 25 χρόνια και για 60 χρόνια τις ιδιότητες του;
Επίσης πρόκειται για παράγωγο πετρελαίου και όχι για λάδι.... Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια αξία ως προς τη συζήτηση....

Χωρίς και εγώ να γνωρίζω πολλά διάβαζα τι περιγραφή για το ballistol και αναφέρει ότι:
" Πλήρως βιοαποικοδομήσιμο" και μου δημιουργήθηκε η απορία για το πώς είναι δυνατόν να κρατάει για 25 χρόνια και για 60 χρόνια τις ιδιότητες του;
Επίσης πρόκειται για παράγωγο πετρελαίου και όχι για λάδι.... Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια αξία ως προς τη συζήτηση....
Μα και το φαρμακευτικό παραφινέλαιο αν δεν κάνω λάθος ορυκτέλαιο δεν ειναι; Δεν ξέρω τι να σου πω. Που το διάβασες αυτό όμως; Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Αν δεις τις χρήσεις που προτείνεται μέχρι και σαν ήπιο αντισηπτικό το προτείνουν λόγο ότι είναι ελαφρώς αλκαλικό.

Μα και το φαρμακευτικό παραφινέλαιο αν δεν κάνω λάθος ορυκτέλαιο δεν ειναι; Δεν ξέρω τι να σου πω. Που το διάβασες αυτό όμως; Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Αν δεις τις χρήσεις που προτείνεται μέχρι και σαν ήπιο αντισηπτικό το προτείνουν λόγο ότι είναι ελαφρώς αλκαλικό.
https://www.ballistol-shop.de/History-of-Ballistol:_:86.html

Βαζελίνη, γράσσα, ορυκτελαια όλα παράγονται από ορυκτά καύσιμα, βλέπε μαζουτ που υφίσταται κλασματικη απόσταξη.

https://eshop.wurth.gr/-/-/31103007...j9OxoiAnFmtGlldJurqt0TjB3ETt0z0nNd_sJs3hwe8Ja

Έχω αυτό κάνει πιστεύετε για πλαστικά η θα τα χαλάσει ;

Επειδή το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο στην σκανδαλοθήκη δεν θα την χαλάσει άμεσα αλλά μακροχρόνια χρηση του μπορει να κανει ζημια. δεν υπάρχει λόγος να βάλεις κάτι τέτοιο. Βάλε σπρέι επαφών που λέει κι ο Γιάννης

Επειδή το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο στην σκανδαλοθήκη δεν θα την χαλάσει άμεσα αλλά μακροχρόνια χρηση του μπορει να κανει ζημια. δεν υπάρχει λόγος να βάλεις κάτι τέτοιο. Βάλε σπρέι επαφών που λέει κι ο Γιάννης
Θέλω για μια φορά να την καθαρίσω σήμερα μόνο
Σε τι όπλο το έχεις δοκιμάσει ;

Back