Καθαρισμός

Μην βάλεις clp για μακρα αποθήκευση ούτε γρασο

Παρε λαδι ποιότητας πχ hopes και μετά το γερο καθάρισμα πέρασε το ειδικά ριγα και ενδιάμεσα λιγο παραπάνω.

Κάθε 6 μήνες ρίχνεις μια ματιά ανάλογα την υγρασία του χώρου θέλει προσοχή

Σπρέι σιλικόνης στο πέλμα.

Τσοκ και βίδα όχι τέρμα σφιγμένα
Άρα αναγκαστικά θα περιμένω λίγο μέχρι Παρασκευή για να πάρω λάδι. Το όπλο θα είναι λυμένο στη βαλίτσα, άρα από άποψη σπειρωμάτων δεν θα έχω θέμα αλλά ούτε και από υγρασία στο μέρος που θα αποθηκευτεί.
Έλεγα την Πέμπτη που θα λυθούν και τα 5 στη σειρά ότι ήταν ευκαιρία να ξεμπερδευω καθώς με τον μπόμπιρα να τρέχει μέσα στο σπίτι είναι δύσκολη η κατάσταση.

Άρα αναγκαστικά θα περιμένω λίγο μέχρι Παρασκευή για να πάρω λάδι. Το όπλο θα είναι λυμένο στη βαλίτσα, άρα από άποψη σπειρωμάτων δεν θα έχω θέμα αλλά ούτε και από υγρασία στο μέρος που θα αποθηκευτεί.
Έλεγα την Πέμπτη που θα λυθούν και τα 5 στη σειρά ότι ήταν ευκαιρία να ξεμπερδευω καθώς με τον μπόμπιρα να τρέχει μέσα στο σπίτι είναι δύσκολη η κατάσταση.
Ούτε μεσα στην βαλίτσα είναι καλό λίγο εξαερισμός καλό κάνει

Θέλω να ρωτήσω κάτι.
Επειδή έχω σκοπό να κρεμάσω την μια Benelli για πάρα πολύ καιρό (ίσως και χρόνια) και πέρα από το πλήρες λύσιμο και καθάρισμα που θα κάνω, μπορώ να ψεκασω όλα τα μεταλλικά της μέρη με σπρέι γράσο (το κλασικό που είναι για ρουλεμάν κτλ).
Εγώ θα αφαιρουσα την κάννη, θα έριχνα γρασσο, αφού στέγνωνε θα την τύλιγα με λεπτό ναυλον σαραν ραπ και θα την αποθήκευα ξεχωριστά. Για τουλάχιστον ένα χρόνο είναι οκ. Το υπόλοιπο όπλο σε βαλίτσα η χαρτόκουτο σε χώρο σχετικά στεγνό με σακουλάκια σιλικα ζελ μέσα.

9 ευρώ από decathlon
View attachment 95158
View attachment 95159
Εσωτερικά το κουτί έλεγε made in italy μάρκα negrini.
Το προηγούμενο μοντέλο της solognac πάντως παρότι λέει made in Italy είναι "αλά τούρκα"...
Παραταύτα ξύλινη ποιοτική βεργουλα, γερή και μπρούτζινοι σύνδεσμοι να μη πληγώνουν τις κάννες!

Attachments

• Screenshot_20250120-140249.png
    Screenshot_20250120-140249.png
    806,7 KB · Προβολές: 34
  • Screenshot_20250120-140218.png
    Screenshot_20250120-140218.png
    810,9 KB · Προβολές: 34
  • Screenshot_20250120-140210.png
    Screenshot_20250120-140210.png
    810,3 KB · Προβολές: 29
  • Screenshot_20250120-140203.png
    Screenshot_20250120-140203.png
    804,4 KB · Προβολές: 34
Το προηγούμενο μοντέλο της solognac πάντως παρότι λέει made in Italy είναι "αλά τούρκα"...
Παραταύτα ξύλινη ποιοτική βεργουλα, γερή και μπρούτζινοι σύνδεσμοι να μη πληγώνουν τις κάννες!
Αφού γραφει made in Italy ?

Αυτό που πήρα έλεγε και από πίσω made in italy.Τελος πάντων το πήρα γιατί ήταν περιποιημένο σετακι και ποιοτικά φτιαγμένο το όλο σετ μέσα.Αυτα

Έχεις χρησιμοποιήσει το σιδερένιο "βούρτσακι"?Μου φαινεται ατσάλινο και αρκετά σκληρό για την κάνη.Αν και όλο το σετ το πήρα για το βούρτσακι με τις ίνες γτ εχω από τα άλλα.

Έχεις χρησιμοποιήσει το σιδερένιο "βούρτσακι"?Μου φαινεται ατσάλινο και αρκετά σκληρό για την κάνη.Αν και όλο το σετ το πήρα για το βούρτσακι με τις ίνες γτ εχω από τα άλλα.
Εννοείται πως το χρησιμοποιώ!
Δεν είναι τόσο σκληρό όσο λένε...
Τις 2 άκρες τις πιάνω μ ένα μυτοτσίμπιδο και τις γυρνάω διπλές, προς τα μέσα, για να μην υπάρχει περίπτωση να έρθουν σ επαφή με το κοίλο.
Μάλιστα χρησιμοποιώ πάντα 2 τέτοιες βούρτσες, πρώτα σε στεγνή κάννη μια καινούργια "σφιχτή" με κατεύθυνση τσοκ σε θαλάμη,να αγριέψει ότι κατάλοιπα υπάρχουν, μετά wd που το αφήνω λίγο να δουλέψει και τοτε βάζω παλιά βούρτσα "μαλακή" που τη δουλεύω παλινδρομικά,στην αρχή σκέτη και μετά με πανάκι.
Τη πλαστική τρίχινη τη δουλεύω στα αχρωμίωτα με λάδι,μετά το τέλος του καθαρισμού.
Μπρούτζινες δεν μου αντέχουν και δε μου καθαρίζουν μολυβδωσεις αν δε βάλω nitro-καθαριστικά.
My way....

Μη το φοβάσαι ωρε λεβέντη!
40+ χρόνια καθαρίζω τις κανες από τα όπλα μου με τέτοιο βουρτσακι,δεν έχουν πάθει το παραμικρό και ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ!
Προσέχω μόνο,κάθε φορά,μην έχει σπάσει καμιά σπείρα.
Οι "τριχινες"είναι για να περνάς την ώρα σου!
Καμιά σχέση σε αποτελεσματικότητα!

Τις 2 άκρες τις πιάνω μ ένα μυτοτσίμπιδο και τις γυρνάω διπλές, προς τα μέσα, για να μην υπάρχει περίπτωση να έρθουν σ επαφή με το κοίλο.
Μάλιστα χρησιμοποιώ πάντα 2 τέτοιες βούρτσες, πρώτα σε στεγνή κάννη μια καινούργια "σφιχτή" με κατεύθυνση τσοκ σε θαλάμη,να αγριέψει ότι κατάλοιπα υπάρχουν, μετά wd που το αφήνω λίγο να δουλέψει και τοτε βάζω παλιά βούρτσα "μαλακή" που τη δουλεύω παλινδρομικά,στην αρχή σκέτη και μετά με πανάκι.
Τη πλαστική τρίχινη τη δουλεύω στα αχρωμίωτα με λάδι,μετά το τέλος του καθαρισμού.
Μπρούτζινες δεν μου αντέχουν και δε μου καθαρίζουν μολυβδωσεις αν δε βάλω nitro-καθαριστικά.
My way....
Μη το φοβάσαι ωρε λεβέντη!
40+ χρόνια καθαρίζω τις κανες από τα όπλα μου με τέτοιο βουρτσακι,δεν έχουν πάθει το παραμικρό και ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ!
Προσέχω μόνο,κάθε φορά,μην έχει σπάσει καμιά σπείρα.
Οι "τριχινες"είναι για να περνάς την ώρα σου!
Καμιά σχέση σε αποτελεσματικότητα!
Ευχαριστώ ρε παιδιά να είστε καλά!Άρα δεν θα πάει χαράμι.Γτ είναι πραγματικά πολύ σκληρό και μου φάνηκε ακατάλληλο.Αλλα όλα καλά.

My way....
Με κατεύθυνση θαλάμη προς τσόκ καλύτερα νομίζω,προς τα έξω μπροστά.

Με κατεύθυνση θαλάμη προς τσόκ καλύτερα νομίζω,προς τα έξω μπροστά.
Και παλινδρόμηση να κάνεις,σε δύσκολο σημείο όπως είναι μετά την θαλάμη που κολλάνε μολύβια και πλαστικά,θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα.
Αν είναι και κάποια "πεσμένη"βούρτσα,ακόμη ευκολότερα.
ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο,ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΣΠΕΙΡΑ!!

Για το πλαστικό από τα κυάθια πολύ καλή δουλειά κάνει το ασετόν ή το διαλυτικό νίτρου.Προσοχή στη χρήση όμως! Εξαιρετικά εύφλεκτα και σε εξωτερικό χώρο με καλό εξαερισμό καθότι επικίνδυνα για την υγεία!!! Μακριά από τα ξύλα και τα συνθετικά!Ο μόλυβδος θέλει τρίψιμο για να φύγει με τη βούρτσα.

Last edited:
Για το πλαστικό από τα κυάθια πολύ καλή δουλειά κάνει το ασετόν ή το διαλυτικό νίτρου.Προσοχή στη χρήση όμως! Εξαιρετικά εύφλεκτα και σε εξωτερικό χώρο με καλό εξαερισμό καθότι επικίνδυνα για την υγεία!!! Μακριά από τα ξύλα και τα συνθετικά!Ο μόλυβδος θέλει τρίψιμο για να φύγει με τη βούρτσα.
Mικρό ποσοστό,από ασετόν και διαλυτικό νίτρου, αν δε κάνω λάθος, έχει το wd40 μέσα.
Για αυτό δουλεύει τόσο καλά στο καθαρισμό!

Back