Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και θα συνεχίσει Μάκη, την έχουν καλά στημένη την παράγκα.
Ελπίζω να μην περιμένει κανεις ότι κάποιο ευθηκτο γομαρι της ηγεσίας μας θα παραιτηθεί...
Αν δεν βγάλουμε προεδρους στους κυνηγ.συλλόγους απροσκυνητους, δεν υπάρχει ελπίδα.
Συμφωνώ φίλε μου, ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ''μοίρα μας'' στα χέρια μας, μέσα απο τη δική μας ενεργή συμμετοχή. Να αποφασίσουμε να άλλαξουμε επιτέλους όλα τα ''κακώς κείμενα'' και ''τεκταινόμενα'', στο χώρο του κυνηγιού... Και όχι μόνο όσο αφορά την αλλαγή της κυν ηγεσίας.

• Like
Reactions: jnp
Τελικά ήταν αλήθεια ότι ήταν η φλυαροπαπια στα απαγορευμένα..
Αν δεν το έβλεπα δεν το πίστευα και δεν μπορώ να το καταλαβω
Γιατί δεν εχω ακούσει η διαβάσει πουθενά να έχει μειωθεί ο πληθυσμός της..Η εν πάση περιπτωση να κινδυνευει.Πραγματικα απορώ...fff.

Tασο το προβλημα με τη φλυαροπαπια δεν ειναι τοσο η μειωση του πληθυσμου της. Αυτος ειναι σταθερος. Ειναι οτι ο πληθυσμος της γενικα ειναι μικρος. Σε σχεση με πρασινοκεφαλη η σαρσελι η αναλογια πληθυσμων ειναι περιπου 1000 προς 1. Αναλογα και η κυνηγετικη καρπωση σε φλυαροπαπιες ειναι μικρη. Αν ρωτησεις εδω μεσα τα παιδια που κυνηγουν συστηματικα υδροβια ποσους καπακληδες καρπωθηκαν περσι το νουμερο θα ειναι σιγουρα μετρημενο στα δαχτυλα.
Αυτη η δυσανολογια πληθυσμων στις παπιες που κυνηγαμε και οι απαγορευσεις σε κατι ειδη οπως τη φλυαροπαπια
ριχνουν απλετο φως σε ενα μεγαλο λαθος της ρυθμιστικης. Τα ορια καρπωσης δεν ειναι συνδεμενα με τις πληθυσμιακες τασεις. Το οριο στις παπιες ειναι 12 και συμπεριλαμβανει ολα τα ειδη. Με αυτη τη λογικη αν ειχα 12 φλυαροπαπιες περσι στην τσαντα μου θα ημουν νομιμος, οπως αν ειχα μονο 12 πρασινοκεφαλα η 12 σαρσελια. Οπως καταλαβαινεις λογω του μικρου πληθυσμου της φλυαροπαπιας και του μεγαλου των αλλων 2 ειδων αυτο ειναι παραλογο.
Το οριο στη καρπωση θα μπορουσε να ειναι πχ μια φλυαροπαπια και αναλογη καρπωση ανα ειδος παπιου. Για τετοιο επιλεκτικο βαλτοκυνηγι που στην ουσια ολη η υφηλιος ετσι κανει χρειαζεσαι πνευστους κραχτες και φιντες, για να εχεις και τη δυνατοτητα αλανθαστης αναγνωρισης. Και εδω ειναι που κολλαμε. Επειδη δεν θελουν κανουν τσουβαλοποιηση στα ειδη. Και ετσι κανουν ενα τεραστιο λαθος για να κουκουλωσουν συστημικες αδυναμιες που οι ιδιοι δημιουργησαν.

Διαβαζοντας τις παρακατω γραμμες προσπαθω να καταλαβω τι ειναι επικινδυνο για το μελλον και την εξελιξη του κυνηγιου =
Ενας αντικυνηγος Υπουργος που σε λιγο καιρο θα εχει παρει τον πουλο μετα τις εκλογες ?
Ενας Προεδρος που τον μονο που τον ενδιαφερει τοσα χρονια ειναι να τα εχει καλα με τις εκαστοτε Κυβερνησεις κωλογλυφωντας αντικυνηγους υπουργους για να κερδιζει ποντους για τις μελλοντικες του φιλοδοξιες ?
η διαφοροι παπ@ρολογοι εκδοτες -αρθρογραφοι κυνηγετικων ενθετων που προσπαθουν με την προπαγανδα τους να παρασυρουν και να διαιρεσουν την κυνηγετικη οικογενεια και να την οδηγησουν στην διαλυση της ?
Να θυμισω οτι ο συγκεκριμενος πρωην Πρασινοφρουρος και νυν Συριζαιος στην προηγουμενη προεκλογικη περιοδο στο μπλοκ του ειχε αναρτημενο το προγραμμα του Συριζα
Αληθεια οταν εκανε προεκλογικο αγωνα υπερ του Συριζα δεν ηξερε τις προθεσεις του συγκυβερνητη του Τσιπρα ?
Οταν κωλογλυφε τον Τσιρωνη εδω και 5 μηνες μεσα απο την ιστοσελιδα του μιλωντας μετα χειροτερα λογια για την κυνηγετικη οικογενεια ποιο περιμενε οτι θα ηταν το αποτελεσμα της νεας σεζον ?
ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ :mad:

Να γιατί φέτος θα βγάλω κυνηγετική άδεια στο Δασαρχείο…

Γράφει ο Νίκος Φωτακόπουλος
Μετά από 40 χρόνια που βγάζω άδεια σε ΄΄συνεργαζόμενους΄΄ Κυνηγετικούς Συλλόγους, από το 1975, ήρθε η ώρα του αντίο. Όχι ότι δεν πιστεύω στην δουλειά και στην προσφορά που κάνουν οι περισσότεροι Κυνηγετικοί Σύλλογοι . Το αντίθετο. Θεωρώ ότι αυτοί είναι η βάση της ύπαρξης και της διατήρησης του κυνηγίου. Βέβαια υπάρχουν και Σύλλογοι σφραγίδες χωρίς κανένα έργο που λειτουργούν μόνο ως εκδοτήρια αδειών και ως εισπράκτορες συνδρομών των Ομοσπονδιών και της ΚΣΕ. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί σφραγιδοσύλλογοι που σαν μοναδικούς σκοπούς έχουν το ….εισπρακτοριλίκι και τον επηρεασμό των εκλογών των Ομοσπονδιών μέσα από τους εκλέκτορες που δικαιούνται να έχουν.
Τους εκλέκτορες που μόνο αυτοί, και δικαιωματικά, ψηφίζουν για την εκλογή των διοικήσεων των Ομοσπονδιών.
Έτσι έχουμε το γελοίο φαινόμενο πρόεδροι Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν 50.000 κυνηγούς να ΄΄επανεκλέγονται ΄΄ συνεχώς επί 30 χρόνια με 15 ή 20 ψήφους. Τα ίδια και χειρότερα στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Οι ηγέτες 175.000 κυνηγών αυτοεκλέγονται και αυτοελέγχονται μεταξύ τους με την συμμετοχή μόνο 20-30 ατόμων!-
Φέτος λοιπόν θα βγάλω άδεια απ ευθείας από το Δασαρχείο αρνούμενος πλέον να συμβιβαστώ με ένα σύστημα χειραγώγησης της βούλησης μου ως κυνηγού και της στέρησης της συνταγματικής ελευθερίας μου να επιλέγω εγώ τον Σύλλογο που θέλω να είμαι μέλος .-

Αρνούμαι να μου επιβάλουν τα χουντικά καταστατικά των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ κυνηγετικών οργανώσεων να είμαι μέλος, από υποχρέωση , στον Συλλόγου που βρίσκεται πλησιέστερα στον τόπο της κατοικίας μου.-
Θέλω να είμαι μέλος και να ενισχύω με την συνδρομή μου τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής που κυνηγάω ή τον Σύλλογο που θεωρώ ότι παράγει ουσιαστικό έργο.
-Θέλω να είμαι μέλος σε όποιους και σε όσους Κυνηγετικούς Συλλόγους επιλέξω όμως αυτό δεν το επιτρέπουν τα χουντικά καταστατικά τους.
-Αρνούμαι να καταβάλω υποχρεωτικές οικονομικές εισφορές, μόνιμες και έκτακτες, σε Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία χωρίς παράλληλα να έχω το δικαίωμα να εκλέξω και να ελέγξω τις διοικήσεις τους.
Ούτε καν να παραστώ στις Γενικές τους Συνελεύσεις.
-Αρνούμαι να καταβάλω υποχρεωτικές οικονομικές εισφορές μόνιμες και έκτακτες σε Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία και να τις διαχειρίζονται ισόβιοι διοικούντες που αυτοεκλέγονται και αυτοελέγχονται.
-Αρνούμαι να δίνω πλέον άλλοθι με την συμμετοχή μου και την συνδρομή μου σε όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν στις κυνηγετικές οργανώσεις και να μην ενημερώνομαι επίσημα.
-Δεν δέχομαι πλέον να με κοροϊδεύουν οι ….αναντικατάστατοι ηγέτες της ΚΣΕ και ορισμένων Ομοσπονδιών ότι δήθεν δίνουν σκληρές μάχες για το κυνήγι.
-Η καλά προετοιμασμένη θεατρική παράσταση που είδαμε με τον πρωταγωνιστή κ Τσιρώνη να καταστρέφει ηχομιμητικές συσκευές υπό τα βλέμματα των κ Παπαδόδημα, Μαρκόπουλου κ.λ.π με προσβάλει και ως κυνηγό και ως φορολογούμενο πολίτη.
Ήταν μια παράσταση καλά προετοιμασμένη από μέρες, αν όχι από εβδομάδες. Κάτι που διώχνει ότι το περιεχόμενο της νέας ρυθμιστικής απόφασης ήταν συμφωνημένο πριν από αρκετές μέρες. Και όμως η κυνηγετική ηγεσία και τα παπαγαλάκια της, μέχρι την τελευταία στιγμή μας έλεγαν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι δίνει δήθεν την μητέρα των μαχών.. Όπως κάνει εδώ και 30 χρόνια. Κάθε χρόνο δίνει αποτυχημένες μάχες…Και έτσι με αυτήν την τακτική κατάφερε από 340.000 κυνηγούς, που κάποτε παρέλαβε, να τις περιορίσει στις 174.000!!!
-Ε δεν θα χάθηκε ο κόσμος που φέτος θα χάσει ακόμα ένα μια και η 41η μου κυνηγετική άδεια θα εκδοθεί στο δασαρχειο

Αν κ κατα καιρους με βρισκουν αντιθετο τα διαφορα σχολια του Φωτακοπουλου, το παραπανω κειμενο με εκφραζει απολυτα... .lazy.

• Like
Reactions: jnp
Αρνουμαι να ακολουθησω αυτον τον δρομο του Φωτακοπουλου γιατι πολυ απλα θελω να ενισχυω τον ΚΣ μου ωστε μεσο εμου να συνεχισει τις δρασεις του υπερ της χλωριδας και της πανιδας
http://www.ihunt.gr/taxonomy/term/348
Μια εκδοση αδειας σε παρασυλλογο η στο δασαρχειο θα σημαινε και την καταστροφη αυτης της προσπαθειας
Απο την αλλη ουτε να το διανοηθω οτι μερος των χρηματων μου γυριζοντας την πλατη στον ΚΣ μου θα ενισχυσει τα Πρασινα ταμεια του Γαπ της Μπιρμπιλως του Τσιρωνη και ολων των αλλων παρατρεχαμενων

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας απέναντι στην πολεμική που δεχόμαστε από τους "οικολόγους". Φαντάζεστε όλοι αυτοί οι "οικολόγοι" πόση χαρά θα κάνουν αν μάθουν ότι σιγά-σιγά οι κυνηγετικοί σύλλογοι ξεθωριάζουν αφού μαζί τους ξεθωριάζει και το βασικό εμπόδιό τους για την απαγόρευση του κυνηγιού; Φαντάζεστε τη χαρά τους όταν θα έχουν το πάνω χέρι βλέποντας όλους εμάς απροστάτευτους χωρίς ένα αποκούμπι χωρίς μια οργανωμένη αντίδραση;
Βγάζοντας κάποιος άδεια από το δασαρχείο, πρέπει να γνωρίζει ότι από εκεί και πέρα θα είναι έρμαιο στις ορέξεις των παπαρολόγων - "οικολόγων"...
Το όπλο του κυνηγετικού συλλόγου θα χάνεται... Εγώ πιστεύω πως αυτό το όπλο που έχουμε στα χέρια μας πρέπει να το στηρίξουμε. Πως; Απλά να το τροφοδοτούμε με ότι εξελίξιμο πυρομαχικό υλικό υπάρχει και όχι να μένουμε να το τροφοδοτούμε ακόμη με βλήματα...

χωρίς μια οργανωμένη αντίδραση;
Χρήστο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η ηγεσία μας αντί να αξιοποιησει και να φέρει κοντά τους κυνηγούς στους συλλόγους, εσκεμμενα τους απομακρυνε για να μην διαταραξει τις προσωπικές τους σχέσεις με την εξουσία. Δες πόσοι σύλλογοι μαζευουν στη γενική τους συνέλευση πάνω από το 10% των μελών τους.
Προσωπικα επειδή γνώρισα το σύλλογο μου από μέσα σου λέω ότι είναι στημένα μαγαζάκια και κομματικες παραγκες.
Γιατί δεν δήλωσαν οι προυχοντες της ΚΣΕ στον Τσιρωνη, ότι αν φέρει αναιτιολογητες περικοπές θα παραιτηθουν, αφού πρώτα κατεβασουν τον κόσμο σε διαμαρτυρία;;;
Και μπορεί τώρα οι παπιοκυνηγοι να είναι λίγοι και χωρίς δύναμη, αλλά του χρόνου η του παραχρονου θα έρθει και η σειρά σου και η σειρά μου.

Αρνουμαι να ακολουθησω αυτον τον δρομο του Φωτακοπουλου γιατι πολυ απλα θελω να ενισχυω τον ΚΣ μου ωστε μεσο εμου να συνεχισει τις δρασεις του υπερ της χλωριδας και της πανιδας
http://www.ihunt.gr/taxonomy/term/348
Μια εκδοση αδειας σε παρασυλλογο η στο δασαρχειο θα σημαινε και την καταστροφη αυτης της προσπαθειας
Απο την αλλη ουτε να το διανοηθω οτι μερος των χρηματων μου γυριζοντας την πλατη στον ΚΣ μου θα ενισχυσει τα Πρασινα ταμεια του Γαπ της Μπιρμπιλως του Τσιρωνη και ολων των αλλων παρατρεχαμενων
Όπου και όπως και να βγάλεις την άδεια σου, το πράσινο ταμείο έχει εξασφαλίσει το μερίδιο του. Μήπως ξέρεις ποιοι δεν αντεδρασαν στην κατάργηση του ταμείου θήρας και στη δημιουργία πρασίνου ταμείου;;;

Last edited:
Όπου και όπως και να βγάλεις την άδεια σου, το πράσινο ταμείο έχει εξασφαλίσει το μερίδιο του. Μήπως ξέρεις ποιοι δεν ατεδρασαν στην κατάργηση του ταμείου θήρας και στη δημιουργία πρασίνου ταμείου;;;

Τωρα η ερωτηση ειναι πως μπορουμε να το ανατρεψουμε αυτο; Ολη η συνδρομη μας υπερ της προστασιας της πανιδας. Οπως εγινε και στην Αμερικη και εχουν εκρηξεις πληθυσμων θηρευσιμων ειδων με παραλληλη θεαματικη αυξηση των κυνηγων. Μονο ο κυνηγος ενδοιαφερεται πραγματικα για την πανιδα.
Ο πραγματικος οικολογος, οπως τους εχω γνωρισει εδω που ζω πληρωνει απο τη τσεπη του για τις ιδεες του και του λεω και μπραβο γιαυτο. Ο δικοι μας πρασινοι οικωλογοι, κηφηνες και με απαιτησεις να πληρωνουν αλλοι για νακανουν αυτοι τα κεφια τους. Γιαυτο και ζητησαν αυξηση στις αδειες στις διαπραγματευσεις. Ας τελειωσουν επιτελους τα κονδυλια κρατικα και μη προς αυτους και ας μεινουν επιτελους απο αυτους μονο οσοι πληρωνουν απο τις τσεπες τους. Και εκει θα δεις και ποσο λογικοι και συνεργασιμοι θα γινουν και ποσοι πραγματικα απο αυτους υπαρχουν.

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ , ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ...Θα ηθελα να μπορω να εκδοσω αδεια σε οποιον συλλογο με εκφραζουν τα εργα του, να μπορω να τον ενισχυσω, να ταχθω με τον τροπο μου υπερ της δρασης του... Ισως με αυτο τον τροπο παραδειγματιζονταν κ αλλοι συλλογοι κ γινομασταν καλυτεροι... Το εχω ξαναπει, δεν μου αρεσει να λειτουργω σαν μοναδα γιατι ετσι χανεται η δυναμη μας, ειμαι υπερ της υπαρξης των συλλογων αλλα να μπορω να στηριζω αυτον που με εκφραζει...

Δεν ξέρω τι ακριβώς αλλα κάτι πρέπει να γίνει..Σκεφτείτε σε κάθε νέα
Ρυθμιστική να έχουμε και απο μια απαγορευση..Είτε να κόβουν μέρες
απο κάποιο θηραμα,είτε να το απαγορεύουν τελείως..Το θέμα είναι
Ποιός θα μας ακούσει όταν όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη απο αντικυνηγους και ψευτοοικολογους..Λες ότι κυνηγάς και σε κοιτάν με μισό μάτι..Χωρίς
Αυτο να σημενει ότι σαν κυνηγοι δεν έχουμε δύναμη.Πρεπει να κάνουμε κάτι γιατί βλέπω ότι μας περνει η κάτω βόλτα..

Δεν ξέρω τι ακριβώς αλλα κάτι πρέπει να γίνει..Σκεφτείτε σε κάθε νέα
Ρυθμιστική να έχουμε και απο μια απαγορευση..Είτε να κόβουν μέρες
απο κάποιο θηραμα,είτε να το απαγορεύουν τελείως..Το θέμα είναι
Ποιός θα μας ακούσει όταν όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη απο αντικυνηγους και ψευτοοικολογους..Λες ότι κυνηγάς και σε κοιτάν με μισό μάτι..Χωρίς
Αυτο να σημενει ότι σαν κυνηγοι δεν έχουμε δύναμη.Πρεπει να κάνουμε κάτι γιατί βλέπω ότι μας περνει η κάτω βόλτα..
Τάσο εγώ όπου έχω πάει εκτός Αθήνας βλέπω την ακριβώς αντίθετη αντίληψη για τους κυνηγούς! Στην Αθήνα απλά δεν καταλαβαίνουν και ότι δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος το κάνει πέρα...

Καλησπέρα.
Στα χωρια οποιος ειναι αντικυνηγος τον δειχνουν με το δάχτυλο.
Τα περισσότερα νουμερα τα εχει η Αθήνα.
Γιατι οι αντικυνηγοι βρισκονται στις μεγαλουπολεις ;;;;;
Γιατι εχουν χασει καθε επαφη με την φυση και την πραγματικότητα.

Όπου και όπως και να βγάλεις την άδεια σου, το πράσινο ταμείο έχει εξασφαλίσει το μερίδιο του. Μήπως ξέρεις ποιοι δεν αντεδρασαν στην κατάργηση του ταμείου θήρας και στη δημιουργία πρασίνου ταμείου;;;
Και αν αντιδρουσαν ποιος θα τους εδινε σημασια Γιαννη ?
Το θεμα για εμενα οπως εγραψα και ποιο πανω ειναι η ενισχυση των ΚΣ που με την δραση τους προσφερουν οφελη στην χλωριδα και την πανιδα για να μπορω εγω και εσυ και ολοι μας να απολαμβανουμε αυτο που μας γεμιζει το Κυνηγι
Τα κολπα και οι κουτοπονηριες διαφορων παρατρεχαμενων που με την δυναμη που τους δινει το διαδυκτιο και οι φυλλαδες τους να διαιρεσουν την κυνηγετικη οικογενεια σπρωχνοντας τους Κυνηγους σε αλλους σκοτεινα μονοπατια
δεν θα τους περασει
Δεν λεω
Ισως να υπαρχουν και Κ.Συλλογοι που λειτουργουν ως εισπρακτικες εταιριες χωρις να προσφερουν απολυτως τιποτα ακομα και σαν κομματικα περιπτερα
Τα μελη τους μπορουν αυτο να το αλλαξουν μετα απο μια εκλογικη διαδικασια δινοντας την δυναμη σε νεους ανθρωπους που θελουν να ασχοληθουν πραγματικα με το κυνηγι και το μελλον του στο χερι τους ειναι

Εδω και 25 χρονια βγαζω αδεια στον Κυνηγετικο συλλογο Αλεξανδρουπολης.Και οχι μονο τον υποστηριζα αλλα και ανοιχτα ηρθα πολλες φορες σε αντιπαραθεση με γνωστους και φιλους παρασυλλογου που επισης εχει σχηματιστει στην πολη μου.Αν συμβιβαστουν με τις απαγορευσεις και δεν πανε στον Τσιρωνει να του γ@μησουνε τα υπουργεια να παραιτηθούν..Αν οχι δεν εχουν καμια διαφορα απο τους παρασυλλογους εκτος απ την τιμη στην αδεια.Η γυναικα του Καισαρα δεν πρεπει να ειναι μονο τιμια.Πρεπει και να το δειχνει!!!!Διαφορετικα να πανε να γ@μηθουνε!!!!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back