respect .............
απλά να προσθέσω , ότι τις επαναστάσεις τις κάνουν αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα .
εμείς να σου θυμίσω ( το εμείς πάει σε όλους εμάς τους καλοβολεμένους και καλοαναθρεμένους πολίτες αυτής της χώρας ) έχουμε να χάσουμε πάρα πολλά.
άρα φίλε μου αγαπητέ μην περιμένεις και πολλά.................. δυστυχώς.
λέω εγώ τώρα ..................
Αγαπητέ Γιώργο,
Κι εγώ κάποτε ζούσα μέσα στο αμερικάνικο όνειρο κι έβγαζα τους ροφούς μου και τις συναγρίδες μου, και στα 12 και στα 24 μέτρα βάθος, και τώρα μαζεύω την τροφή μου από τα 1200 μέτρα υψόμετρο και άνω, έχοντας να χάσω τα πολυτιμότερα πράγματα που είχα ποτέ μου: την ηρεμία μου, την ελευθερία μου, τη φύση και τον εαυτό μου. Ξέρω λοιπόν να κρατάω την ανάσα μου στις αντίξοες συνθήκες και ξέρω επίσης πως η ζωή δεν έχει μόνο δυο διαστάσεις. Ξέρω επίσης πως σ’ αυτό το –υποτίθεται άπειρο– σύμπαν, δεν υπάρχει 1+1 αλλά 1-1. Πρέπει να χάσεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο και σκοπός της φύσης είναι η ισορροπία. Μην θεωρείς λοιπόν δεδομένο το ότι η πορεία μας θα έχει πάντα μια ποσοτικά αυξητική τάση και μην θεωρείς πως αυτά που [στην ουσία] σε κατέχουν, είναι στο χέρι σου να μην τα χάσεις. Ξέρεις πόσα κεκτημένα είχαν οι Μικρασιάτες, οι Αρμένιοι, οι Εβραίοι, οι Γιουγκοσλάβοι και οι Σύροι και τα έχασαν εν μια νυκτί; ή νομίζεις πως είμαστε τόσο μακριά, χωρικά και χρονικά, από αυτούς τους γείτονές μας; Αν λοιπόν αφήσουμε την ουσία να μας διαφύγει, θα μείνουμε μόνο με τα περί.
Έχω κι εγώ λοιπόν πολλά πολύτιμα να χάσω, στα οποία δεν επιδράει η βαρύτητα και τα οποία δεν πιάνουν μία στη δηλητηριασμένη από το χρήμα αγορά. Οι επαναστάσεις λοιπόν, δεν ξεκινούν ούτε απ’ την ανέχεια ούτε από τη διάνοια, αλλά από τις συνθήκες και το χαμένο όραμα, και όλοι χάνουν κάτι για να κερδίσουν κάτι ανώτερο και πολυτιμότερο, και, για κάποιους, αυτή είναι καθημερινή διαδικασία. Και, όπως λέει κι ο Le Bon:
"Οι επαναστάσεις που αρχίζουν είναι στην πραγματικότητα πεποιθήσεις που τελειώνουν."
Έκανα όμως το λάθος και ανέφερα προσωπικά στοιχεία και σας έριξα στο σφάλμα της περιπτωσιολογίας με αποτέλεσμα να χαθεί το νόημα. Δεν είμαι εδώ για να προβληθώ ούτε και να επιβληθώ. Την άποψή μου θέλω να θέσω και να συμβάλω στη γενική εικόνα.
Αυτό λοιπόν που αγναντεύω από δω πάνω και έξω απ’ το χορό, είναι, αυτό το έθνος-κράτος (και όχι μόνο αυτό) να καταρρέει υπό την πίεση δυνάμεων που δεν είναι σε θέση να ελέγξει, και οι κυβερνήτες που το ξέρουν αυτό καλύτερα απ’ όλους μας, κοιτούν να μαζέψουν όσα ασημικά μπορούν και προλαβαίνουν πριν μας παραδώσουνε στ’ αφεντικά τους δίχως δικαιώματα και ελευθερίες. Ούτε καν τους
τσοπαναραίους του δεν μπορεί πλέον να ελέγξει που συγκροτούν σιγά-σιγά την Αλ Κάιντα της Ελλάδος. Κι εσείς κατηγοράτε την ΚΣΕ για ανικανότητα!...
Αγαπητέ Γιώργο, έχουν επέλθει αλλαγές και μας έχουν ήδη προσπεράσει – κι εμείς αναλύουμε το φύλο των αγγέλων!
"Η προοδευτική περιστολή όλων των ελευθεριών σε κάποιους λαούς,
παρά την άκρα ελευθερία που τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι τις κατέχουν,
μοιάζει να απορρέει όχι λιγότερο από το γήρας τους όσο από ένα οποιοδήποτε πολίτευμα.
Συνιστά ένα από τα πρώτα συμπτώματα αυτής της φάσης παρακμής, από την οποία
κανένας πολιτισμός δεν μπόρεσε να ξεφύγει μέχρι σήμερα." (G. Le Bon,
Ψυχολογία των μαζών)