Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φίλε Κώστα,

Αν μου επιτρέπεις...θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής¨...

- Ποίος ο λόγος να έχεις ένα όπλο στο σπίτι....αν δεν είσαι κυνηγός ή σκοπευτής?
- Ποιός ο λόγος να έχεις ένα όπλο στο σπίτι...εφ όσον δεν έχεις άδεια κυνηγίου ή σκοπευτικό δέλτιο.....και δεν μπορείς να το κυκλοφορείς ούτε να το χρησιμοποίεις;
- Από ποία νομοθεσία πηγάζει το δικαίωμα να έχει κάποιος όπλο για αυτοπροστασία;

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως αν αγοράσεις πιστόλι....και χάσεις την σκοπευτική ιδιότητα ή δεν συμπληρώσεις τους απαραίτητους αγώνες που χρειάζονται σε ένα έτος...τότε είσαι υποχρεωμένος να το παραδώσεις στην αστυνομία.

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν...γιατί πρέπει ντε και καλά....να υπάρχουν κυνηγετικά όπλα στα χέρια μη κυνηγών και μή σκοπευτών.

Φιλικά σε ρωτάω...
Εγω ξερω καποιους που τα εχουν για κειμηλια οικογενειακα ,Ειναι περιουσιακα στοιχεια καποια ειναι και μεγαλης οικονομικης αξιας,

Πριν επεκταθώ, να ξεκαθαρίσω πως παρακάτω αναφέρομαι αποκλειστικά στη νόμιμη κατοχή λειόκαννων (κυνηγετικών ή σκοπευτικών) τυφεκίων και μόνο... (Για πιστόλια και ραβδωτά δεν έχω ιδέα τι ισχύει και δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας προσωπικά.)

Εάν κάποιος είναι κυνηγός ή σκοπευτής και συνάμα οπλόφιλος (όπως εγώ) και έχει την εξαιρετική ατυχία κάποια "κακιά ώρα" στη ζωή του να πάθει ένα σοβαρό ατύχημα που θα τον καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι, μη έχοντας την ικανότητα να ξανακυνηγήσει ή να ξαναπάει σε σκοπευτήριο, θα πρέπει αυτουνού του ανθρώπου, η ίδια η πολιτεία να του στερήσει και το τελευταίο του μεράκι, αυτό του οπλόφιλου, παίρνοντάς του με τη "βία" τα αντικείμενα του πόθου του (τα όπλα του), τα οποία νομίμως κατέχει κι ενδεχομένως απέκτησε με "θυσίες"...??? Έλεος!!! Υπάρχει λογική σε αυτό...???

Επίσης, στο ίδιο παράδειγμα, αφαιρέστε το "μακάβριο" ενδεχόμενο του σοβαρού ατυχήματος και στη θέση του βάλτε την απλούστατη επιθυμία του κυνηγού και νόμιμου κατόχου των όπλων, ο οποίος κάποια στιγμή στη ζωή του έκανε "στροφή 180 μοιρών" και είπε: "τέρμα! Δεν ξανασκοτώνω ζωάκια, τα λυπάται η ψυχή μου". Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος θα υποχρεούται τότε "ντε και καλά" να παραδώσει στους μπάτσους τα πολυαγαπημένα του οπλάκια...??? Και πάλι έλεος!!!

Και μιαν τρίτη εκδοχή: δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα κάποιος κυνηγός ή σκοπευτής και συνάμα οπλόφιλος, να κληροδοτήσει απλούστατα την (ακριβή ή μη) συλλογή από τα όπλα του στους απογόνους του (κι ας μην είναι ούτε κυνηγοί, ούτε σκοπευτές αυτοί), για να έχουν έναν παραπάνω λόγο αυτοί να τον θυμούνται και να τον αγαπούν...??? Έλεος!!!

Last edited:
Το όπλο είναι ένα εργαλείο για συγκεκριμένη δουλειά.
Το οπλο για εναν ασχετο ειναι ενα κομματι ξυλο με μεταλλο.
Για εναν φιλοζωο ειναι φονικο μεσο.
Για εναν κυνηγο ειναι προεκταση του χεριου του.
Για εναν κληρονομο ολος ο κοσμος.
*Για τον μικροφαλικο η προεκταση της μπαμιας του.
Το λειοκανο οπλο εχει παραδοση και ταυτοτητα στον τοπο μας.
Μιλαμε για αυτο μονο οταν γινεται κανενα φονικο η πιαστει καποιος λαθροθηρας.
Ο λαθροθηρας και χωρις λειοκανο θα κανει την δουλεια του.
Ο φονιας θα σκοτωσει και με πιρουνι.
Αυτο που συζηταμε τωρα ειναι μια Αραμπατζοκεφαλη θεωρια του ποδιου.
Εαν πηγαινανε και προτεινανε ποινη φυλακισης 2 χρονια χωρις αναστολη
και προστιμο 20,000 ευρο για λαθροθηρες στους κυβερνωντες θα ειχαμε καθαρισει.

Ας ρωτήσουμε τον κτηνοτροφο φίλο μου που έχει τα ζώα του στα 1700 μέτρα υψόμετρο, εδώ στον τόπο μου, δεν είναι κυνηγός, δεν το γουστάρει το κυνήγι. Έχει όμως το όπλο πάντα μέσα στην καλύβα.. Ναι, έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του για τα αγριμια τις νύχτες .. Που πέρυσι η αρκούδα κ οι λύκοι του έκοψαν εκατό κ βάλε ζώα - περιουσία.. Αυτή είναι η Ελλάδα εκτός πόλης, αυτή ήταν πάντα κ αυτή θέλω να παραμείνει γιατί αυτόν τον τσομπανο κανείς δεν τον στηρίζει παρα μονο τα ποιμενικα του σκυλιά κ το τουφεκι του.. Όλες οι άλλες κουβέντες είναι για μένα απο κόσμο που δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται πέρα απο μια μεγαλουπολη..

Όλες οι άλλες κουβέντες είναι για μένα απο κόσμο που δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται πέρα απο μια μεγαλουπολη..
Και γίνονται εκ του πονηρού φίλε, γιατί τώρα που ρίξαμε έξω το ταμείο και οι άδειες έχουν πάει στα τάρταρα, κάπως πρέπει να ξαναμαζεψουμε ζεστό χρήμα.

Ρίξτε μια ματιά και σ' αυτό το "γλαφυρό" άρθρο του Νικήτα Κυπρίδημου, που είναι πιο ειδικός σ' αυτά τα θέματα: http://oplognosia.com/?p=11637
Είναι ακριβώς γι' αυτό που συζητάμε κι εγώ ταυτίζομαι απόλυτα με την ουσία του συγκεκριμένου άρθρου...

Μάγκες αν είναι δυνατόν μέσα σ' ένα κυνηγετικό και συνάμα οπλο-φιλικό forum να συζητάμε αν θα πρέπει ή όχι να κηρυχθεί παράνομη η οπλοκατοχή σε άτομα που για διάφορους λόγους δεν έχουν άδεια κυνηγίου. Η απάντηση είναι όχι και τέλος!!! Κάτι τέτοια λέει ο Αραμπατζης κ ο Σταθόπουλος....για αυτό καθόμαστε και στον καναπέ τώρα!!!! Τα αυτονόητα δεν χωράνε συζήτηση πιστεύω!!!

Last edited:
Το οπλο για εναν ασχετο ειναι ενα κομματι ξυλο με μεταλλο.
Για εναν φιλοζωο ειναι φονικο μεσο.
Για εναν κυνηγο ειναι προεκταση του χεριου του.
Για εναν κληρονομο ολος ο κοσμος.
*Για τον μικροφαλικο η προεκταση της μπαμιας του.
Το λειοκανο οπλο εχει παραδοση και ταυτοτητα στον τοπο μας.
Μιλαμε για αυτο μονο οταν γινεται κανενα φονικο η πιαστει καποιος λαθροθηρας.
Ο λαθροθηρας και χωρις λειοκανο θα κανει την δουλεια του.
Ο φονιας θα σκοτωσει και με πιρουνι.
Αυτο που συζηταμε τωρα ειναι μια Αραμπατζοκεφαλη θεωρια του ποδιου.
Εαν πηγαινανε και προτεινανε ποινη φυλακισης 2 χρονια χωρις αναστολη
και προστιμο 20,000 ευρο για λαθροθηρες στους κυβερνωντες θα ειχαμε καθαρισει.
Και όμως δεν χωράνε συναισθηματισμοι γιατί μετά έρχονται τα κλάματα.Το όπλο πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχρή σοβαρότητα.Θελω να δω τώρα με υποχρεωτική γνωμάτευση ψυχιάτρου.Αν σε ρωτήσει τι το θες το όπλο και του απαντήσεις , έτσι για να το έχω θα βγάλεις άδεια η ανανέωση άδειας;

Και γίνονται εκ του πονηρού φίλε, γιατί τώρα που ρίξαμε έξω το ταμείο και οι άδειες έχουν πάει στα τάρταρα, κάπως πρέπει να ξαναμαζεψουμε ζεστό χρήμα.
Μα γι' αυτό το τελευταίο και μόνο γι' αυτό, Bill, τα σκαρφίστηκαν όλα αυτά τα "χαζά" οι "σοφοί" της ΚΣΕ...!!! Είναι "ηλίου φαεινότερον"...!!! Γιατί αλλιώς, δεν στέκει με τίποτα...!!!

Και όμως δεν χωράνε συναισθηματισμοι γιατί μετά έρχονται τα κλάματα.Το όπλο πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχρή σοβαρότητα.Θελω να δω τώρα με υποχρεωτική γνωμάτευση ψυχιάτρου.Αν σε ρωτήσει τι το θες το όπλο και του απαντήσεις , έτσι για να το έχω θα βγάλεις άδεια η ανανέωση άδειας;
Ο καθε ψυχιατρος εχει να κανει γνωματευση πανω στον ανθρωπο και μονο.
Ενας ψυχικα ασθενης δεν μπορει να εχει στην κατοχη του οπλο κυνηγετικο
παει και τελος!Ειτε το θελει να το βλεπει,ειτε να πηγαινει για κυνηγι.

Φίλε Κώστα,

Αν μου επιτρέπεις...θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής¨...

- Ποίος ο λόγος να έχεις ένα όπλο στο σπίτι....αν δεν είσαι κυνηγός ή σκοπευτής?
- Ποιός ο λόγος να έχεις ένα όπλο στο σπίτι...εφ όσον δεν έχεις άδεια κυνηγίου ή σκοπευτικό δέλτιο.....και δεν μπορείς να το κυκλοφορείς ούτε να το χρησιμοποίεις;
- Από ποία νομοθεσία πηγάζει το δικαίωμα να έχει κάποιος όπλο για αυτοπροστασία;

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως αν αγοράσεις πιστόλι....και χάσεις την σκοπευτική ιδιότητα ή δεν συμπληρώσεις τους απαραίτητους αγώνες που χρειάζονται σε ένα έτος...τότε είσαι υποχρεωμένος να το παραδώσεις στην αστυνομία.

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν...γιατί πρέπει ντε και καλά....να υπάρχουν κυνηγετικά όπλα στα χέρια μη κυνηγών και μή σκοπευτών.

Φιλικά σε ρωτάω...
π. χ η συλλεκτικοτιτα η κληρονομιά ενός η περισσότερων όπλων γιά ποιον λόγο θα πρεπει να στερηθούν τα παιδια κάποιου την συναισθηματική αξία ενός όπλου;

Πριν επεκταθώ, να ξεκαθαρίσω πως παρακάτω αναφέρομαι αποκλειστικά στη νόμιμη κατοχή λειόκαννων (κυνηγετικών ή σκοπευτικών) τυφεκίων και μόνο... (Για πιστόλια και ραβδωτά δεν έχω ιδέα τι ισχύει και δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας προσωπικά.)

Εάν κάποιος είναι κυνηγός ή σκοπευτής και συνάμα οπλόφιλος (όπως εγώ) και έχει την εξαιρετική ατυχία κάποια "κακιά ώρα" στη ζωή του να πάθει ένα σοβαρό ατύχημα που θα τον καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι, μη έχοντας την ικανότητα να ξανακυνηγήσει ή να ξαναπάει σε σκοπευτήριο, θα πρέπει αυτουνού του ανθρώπου, η ίδια η πολιτεία να του στερήσει και το τελευταίο του μεράκι, αυτό του οπλόφιλου, παίρνοντάς του με τη "βία" τα αντικείμενα του πόθου του (τα όπλα του), τα οποία νομίμως κατέχει κι ενδεχομένως απέκτησε με "θυσίες"...??? Έλεος!!! Υπάρχει λογική σε αυτό...???

Επίσης, στο ίδιο παράδειγμα, αφαιρέστε το "μακάβριο" ενδεχόμενο του σοβαρού ατυχήματος και στη θέση του βάλτε την απλούστατη επιθυμία του κυνηγού και νόμιμου κατόχου των όπλων, ο οποίος κάποια στιγμή στη ζωή του έκανε "στροφή 180 μοιρών" και είπε: "τέρμα! Δεν ξανασκοτώνω ζωάκια, τα λυπάται η ψυχή μου". Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος θα υποχρεούται τότε "ντε και καλά" να παραδώσει στους μπάτσους τα πολυαγαπημένα του οπλάκια...??? Και πάλι έλεος!!!

Και μιαν τρίτη εκδοχή: δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα κάποιος κυνηγός ή σκοπευτής και συνάμα οπλόφιλος, να κληροδοτήσει απλούστατα την (ακριβή ή μη) συλλογή από τα όπλα του στους απογόνους του (κι ας μην είναι ούτε κυνηγοί, ούτε σκοπευτές αυτοί), για να έχουν έναν παραπάνω λόγο αυτοί να τον θυμούνται και να τον αγαπούν...??? Έλεος!!!
Ελλάς το μεγαλείο σου. Σε καμία χώρα της Ευρώπης το κράτος δεν έχει τόσο οπλοφοβικους νομους

Ο καθε ψυχιατρος εχει να κανει γνωματευση πανω στον ανθρωπο και μονο.
Ενας ψυχικα ασθενης δεν μπορει να εχει στην κατοχη του οπλο κυνηγετικο
παει και τελος!Ειτε το θελει να το βλεπει,ειτε να πηγαινει για κυνηγι.
Σε μια οπλοφοβικη χώρα πρέπει να αποδεικνύεις ότι έχεις σοβαρό λόγο να κατέχεις κυνηγετικό όπλο.Για τις κληρονομιές θα μπορούσε να βρεθεί λύση , αρκεί να θέλει το κράτος ,θέλει όμως; Όσον αφορά το όπλο του παππού η τού πατέρα συγχωρέστε με αλλά μπορείς να τούς θυμάσαι και με άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Και μιαν τρίτη εκδοχή: δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα κάποιος κυνηγός ή σκοπευτής και συνάμα οπλόφιλος, να κληροδοτήσει απλούστατα την (ακριβή ή μη) συλλογή από τα όπλα του στους απογόνους του, για να έχουν έναν παραπάνω λόγο αυτοί να τον θυμούνται και να τον αγαπούν...??? Έλεος!!!
Νικόλα,

Θα μου επιτρέψεις να οριοθετίσω την έννοια του οπλόφιλου!

Οπλόφιλος δεν είναι μόνον αυτός που θέλει να κατέχει όπλο....αλλά είναι και αυτός που θέλει η κατοχή ενός όπλου να έχει συγκεκριμένους κανόνες.

Στην Αμερική...η οπλοφιλία...είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο lobby!

Όπως (αν) ένας πιλότος...ή ένας γιατρός πάθει σοβαρό ατύχημα...και βρεθεί σε καροτσάκι η πολιτεία του αφαιρεί το δικάιωμα να ξαναπετάξει ή να χειρουργήσει....έτσι και στον κυνηγό που δεν μπορεί να ξανακυνηγίσει η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για το μέλλον αυτών των όπλων.

Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει με τους σκοπευτές ραβδωτού...όπου παραδίδουν τα όπλα τους όταν χάσουν την ιδιότητα του σκοπευτή! Εδώ χάνεται και η έννοια της ισονομίας όπως την επικαλέστηκε ο DrV σε προηγούμενο post.

Νομίζω όμως ότι κρίνουμε εξ ιδίου τα αλλότρια...και δεν κοιτάμε την μεγάλη εικόνα.

Η μεγάλη εικόνα ξαναλέω.....και ας μην το διαβάζουν ορίσμενοι....δεν είμαστε εμείς...οι 170... ή 200 χιλιάδες κυνηγοί....αλλά τα υπόλοιπα 9.8 εκατομμύρια Έλληνες και η εύκολη πρόσβαση που έχουν στα όπλα!

Αν νομίζετε ότι την πολιτεία την νοιάζει να αφοπλίσει τους κυνηγούς...τότε πλανάστε πλάνην οικτράν! Οι κυνηγοί νόμιμοι είναι τώρα...νόμιμοι θα είναι και μέτα, αφού η κυνηγετική άδεια αποδεινκύνει την ενασχόληση κάποιου με το άθλημα!

Η πολιτεία οφείλει....να δυσκολέψει τον κάθε άσχετο που με ένα απλό χαρτί παθολόγου μπορεί αύριο το πρωί να πάει να αγοράσει ένα όπλο!

Αν το καταλάβουμε αυτό...μπορούμε να συζητήσουμε! αν όχι....τότε απλά χάνουμε την ώρα μας!

Φιλικά!

Σε καμία χώρα της Ευρώπης το κράτος δεν έχει τόσο οπλοφοβικους νομους
Μεγαλος μύθος!

Είμαστε η πιο οπλοφιλική χώρα στην Ευρώπη αποδεδειγμένα!!

Έχουμε περισσότερα από 2.000.000 δηλωμένα κυνηγετικά όπλα...ενώ αλλά σχεδόν 2.000.000 είναι τα αδήλωτα!

Και δεν υπάρχει άλλη χώρα...που μόνο με το χαρτί παθολόγου...μπορείς να αγοράσεις όπλο!

Σε μια οπλοφοβικη χώρα πρέπει να αποδεικνύεις ότι έχεις σοβαρό λόγο να κατέχεις κυνηγετικό όπλο.Για τις κληρονομιές θα μπορούσε να βρεθεί λύση , αρκεί να θέλει το κράτος ,θέλει όμως; Όσον αφορά το όπλο του παππού η τού πατέρα συγχωρέστε με αλλά μπορείς να τούς θυμάσαι και με άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Όποτε παμε στο συμπέρασμα ότι για νά είναι Οπλοφοβικη φοβάται τον ίδιο τον λαό τής. Μήν ξεχνάς ότι κυνηγετικά οπλα υπάρχουν και μεγάλης συναισθηματικής αλλά καί οικονομικής αξίας

σοβαρό λόγο να κατέχεις κυνηγετικό όπλο
Ενα λειοκανο οπλο ειναι κυνηγετικο οταν το κραταει κυνηγος μονο.
Οταν το κραταει σκοπευτης ειναι σκοπευτικο.
Οταν το κραταει η χηρα ειναι ο συντροφος της που εφυγε.
Όσον αφορά το όπλο του παππού η τού πατέρα συγχωρέστε με αλλά μπορείς να τούς θυμάσαι και με άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Δεν το ειχα σκεφτει αυτο...Να παραδωσω στο κρατος τον τροπο ζωης του παππου μου.Να δωσω και το σπιτι που
μου αφησε τοτε και να κρατησω την τραγιασκα του...Το ιδιο αναμνηστικα ειναι και τα δυο!!

Όποτε παμε στο συμπέρασμα ότι για νά είναι Οπλοφοβικη φοβάται τον ίδιο τον λαό τής. Μήν ξεχνάς ότι κυνηγετικά οπλα υπάρχουν και μεγάλης συναισθηματικής αλλά καί οικονομικής αξίας
Αν κάποιος τα θέλει τόσο πολύ....ας πληρώνει μια άδεια στο δασαρχείο....τοπική....και να έχει να τα κοιτάει!
Κάτι σαν Τέλος διατήρησης....ούτε ασφάλεια...ούτε χρήματα για την ΚΣΕ.

Status
Not open for further replies.
Back