Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μεγαλος μύθος!

Είμαστε η πιο οπλοφιλική χώρα στην Ευρώπη αποδεδειγμένα!!

Έχουμε περισσότερα από 2.000.000 δηλωμένα κυνηγετικά όπλα...ενώ αλλά σχεδόν 2.000.000 είναι τα αδήλωτα!

Και δεν υπάρχει άλλη χώρα...που μόνο με το χαρτί παθολόγου...μπορείς να αγοράσεις όπλο!
Επειδή γνωρίζω αρκετά καί ασχολουμαι με καθαρά την Οπλοφιλια πάνω απο 30χρονια δεν υπάρχει πιο Οπλοφοβικη χώρα στη Ευρώπη. δεν είναι μόνο η αγορα μιλάω γενικά για το πως αντιμετωπιζονται τα κυνηγετικά όπλα από τον αστυνομικό, ΓΑΔΑ, νομοθέτη κλπ

Επειδή γνωρίζω αρκετά καί ασχολουμαι με καθαρά την Οπλοφυλλια πάνω απο 30χρονια δεν υπάρχει πιο Οπλοφοβικη χώρα στη Ευρώπη. δεν είναι μόνο η αγορα μιλάω γενικά για το πως αντιμετωπιζονται τα κυνηγετικά όπλα από τον αστυνομικό, ΓΑΔΑ, νομοθέτη κλπ
Επειδή αντίστοιχα και εγώ γνωρίζω πολλά και έχω δεκάδες φίλους κυνηγούς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.....τότε συμφωνούμε ότι ως προς την αγορά κυνηγετικών όπλων μόνο οπλοφοβική χώρα δεν είμαστε!

Σωστά???

Σε οτι αφορά τα υπόλοιπα....διόπτρες, χρήση αεροβόλων κτλ κτλ....αν θες το συζητάμε...εκεί...ναι υπάρχουν διαφορές!

Αν κάποιος τα θέλει τόσο πολύ....ας πληρώνει μια άδεια στο δασαρχείο....τοπική....και να έχει να τα κοιτάει!
Κάτι σαν Τέλος διατήρησης....ούτε ασφάλεια...ούτε χρήματα για την ΚΣΕ.
Δώσε χαράτσι... Δώσε ΕΝΦΙΑ... Δώσε δώσε δώσε....
ναι ναι!! βάλτε τους ιδέες!! να πληρώνουμε σαν τα τα αυτοκίνητα αλλά αυτη τη φορά δεν θα ειναι στο τελος του χρόνου να το βάλουμε το καλοκαιράκι για να γεμίσουμε τα κενά!! και ο καθενας να πληρώνει ανάλογα την αξία τους και τον αριθμό των σφαιρών που μπορούν να φορτώσουν. :) :)
Να παει η χηρα να πληρωσει στο δασαρχειο αδεια για να κοιταει το οπλο του νεκρου?
Δεν θελει να βλεπει τσοντα στο Netflix η γρια.Κειμηλιο θελει να βλεπει η φουκαριαρα!!
έχει τσόντα το Netflix? πως ανοίγει αυτή η επιλογή?

Νικόλα,

Θα μου επιτρέψεις να οριοθετίσω την έννοια του οπλόφιλου!

Οπλόφιλος δεν είναι μόνον αυτός που θέλει να κατέχει όπλο....αλλά είναι και αυτός που θέλει η κατοχή ενός όπλου να έχει συγκεκριμένους κανόνες.

Στην Αμερική...η οπλοφιλία...είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο lobby!

Όπως (αν) ένας πιλότος...ή ένας γιατρός πάθει σοβαρό ατύχημα...και βρεθεί σε καροτσάκι η πολιτεία του αφαιρεί το δικάιωμα να ξαναπετάξει ή να χειρουργήσει....έτσι και στον κυνηγό που δεν μπορεί να ξανακυνηγίσει η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για το μέλλον αυτών των όπλων.

Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει με τους σκοπευτές ραβδωτού...όπου παραδίδουν τα όπλα τους όταν χάσουν την ιδιότητα του σκοπευτή! Εδώ χάνεται και η έννοια της ισονομίας όπως την επικαλέστηκε ο DrV σε προηγούμενο post.

Νομίζω όμως ότι κρίνουμε εξ ιδίου τα αλλότρια...και δεν κοιτάμε την μεγάλη εικόνα.

Η μεγάλη εικόνα ξαναλέω.....και ας μην το διαβάζουν ορίσμενοι....δεν είμαστε εμείς...οι 170... ή 200 χιλιάδες κυνηγοί....αλλά τα υπόλοιπα 9.8 εκατομμύρια Έλληνες και η εύκολη πρόσβαση που έχουν στα όπλα!

Αν νομίζετε ότι την πολιτεία την νοιάζει να αφοπλίσει τους κυνηγούς...τότε πλανάστε πλάνην οικτράν! Οι κυνηγοί νόμιμοι είναι τώρα...νόμιμοι θα είναι και μέτα, αφού η κυνηγετική άδεια αποδεινκύνει την ενασχόληση κάποιου με το άθλημα!

Η πολιτεία οφείλει....να δυσκολέψει τον κάθε άσχετο που με ένα απλό χαρτί παθολόγου μπορεί αύριο το πρωί να πάει να αγοράσει ένα όπλο!

Αν το καταλάβουμε αυτό...μπορούμε να συζητήσουμε! αν όχι....τότε απλά χάνουμε την ώρα μας!

Φιλικά!
Επειδή κ εγώ νομίζω ότι χάνουμε την ώρα μας να ξεκαθαρίσω κάτι τελευταίο... Συμφωνώ απόλυτα με τους δυσκολοτερους όρους για αγορά όπλου .. Η αρχική σου τοποθέτηση όμως ανέφερε τους κυνηγούς που για κάποιον λόγο δεν θα ασκούν την δραστηριότητα κ πρέπει να ΜΗΝ έχουν όπλο.. Όπως το παραδίδουν και κάποιοι άλλοι ανέφερες.. Επίσης να είσαι σίγουρος πως αν θα κλειδωνουν τα όπλα των άλλων....... θα κλειδωνουν κ τα δικά μας γιατί η άδεια κυνηγίου έχει διάρκεια έξι μηνών. Τον Μάρτη θα τα δίνουμε κ θα τα παραλαμβανουνε την Αύγουστο.... όχι τζάμπα βέβαια......,!!!Οποτε είναι ξεκάθαρο οτι δεν πλαναμαι καθόλου γιατί όπως είναι φυσικό αυτοί που θα φάμε το αγγούρι είμαστε εμείς ή μάλλον μόνο εμείς γιατί είμαστε οι σίγουροι της υπόθεσης που δεν θα παρατησουμε τα όπλα μας σε μια αποθήκη της αστυνομίας αλλά θα τα χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο για να κάνουμε απλά την αγάπη μας πράξη.

Ενα λειοκανο οπλο ειναι κυνηγετικο οταν το κραταει κυνηγος μονο.
Οταν το κραταει σκοπευτης ειναι σκοπευτικο.
Οταν το κραταει η χηρα ειναι ο συντροφος της που εφυγε.

Δεν το ειχα σκεφτει αυτο...Να παραδωσω στο κρατος τον τροπο ζωης του παππου μου.Να δωσω και το σπιτι που
μου αφησε τοτε και να κρατησω την τραγιασκα του...Το ιδιο αναμνηστικα ειναι και τα δυο!!
Μα δεν θα τον παραδώσεις αν και εσύ ακολουθείς τον ίδιο τρόπο ζωής. Όσο για την τραγιασκα η το ρολόι,το δαχτυλίδι τον σταυρό του τον σουγιά του , τι αλλάζει;

Επίσης να είσαι σίγουρος πως αν θα κλειδωνουν τα όπλα των άλλων....... θα κλειδωνουν κ τα δικά μας γιατί η άδεια κυνηγίου έχει διάρκεια έξι μηνών. Τον Μάρτη θα τα δίνουμε κ θα τα παραλαμβανουνε την Αύγουστο.... όχι τζάμπα βέβαια......,!!!Οποτε είναι ξεκάθαρο οτι δεν πλαναμαι καθόλου γιατί όπως είναι φυσικό αυτοί που θα φάμε το αγγούρι είμαστε εμείς ή μάλλον μόνο εμείς γιατί είμαστε οι σίγουροι της υπόθεσης που δεν θα παρατησουμε τα όπλα μας σε μια αποθήκη της αστυνομίας αλλά θα τα χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο για να κάνουμε απλά την αγάπη μας πράξη.

Κλείνω με αυτό...

Εσύ πιστεύεις ότι το κράτος μπορεί να διαχειριστεί 4.000.000 κυνηγετικά όπλα? Έχεις υποψιν σου τι χρειάζεται για να τα σφραγίσεις ή να τα κλειδώσεις?

Αποθήκες από την Αθήνα...μέχρι και την Θεσσαλονίκη με στρατιωτικές προδιαγραφές....και καμία 10.000 υπαλλήλους να κάνουν την διαχείρηση 2 φορές τον χρόνο! Αλλό το 1960 που υπήρχαν όλα και όλα....10.000 όπλα στα δασαρχεία....και άλλο το 2020...όπου υπάρχουν μύρια όπλα στα σπίτια!

Αν μου επιτρέπεις.....εμένα δεν πάει τόσο μακρία η σκέψη μου ούτε πιστέυω πως το κράτος είναι ικανό ή έχει την πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Η μόνο πρόθεση που μπορώ να δώ...με την οποία συμφωνώ....είναι να δυσκολέψει την αγορά όπλου από τον κάθε ιδιώτη.

Επειδή αντίστοιχα και εγώ γνωρίζω πολλά και έχω δεκάδες φίλους κυνηγούς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.....τότε συμφωνούμε ότι ως προς την αγορά κυνηγετικών όπλων μόνο οπλοφοβική χώρα δεν είμαστε!

Σωστά???

Σε οτι αφορά τα υπόλοιπα....διόπτρες, χρήση αεροβόλων κτλ κτλ....αν θες το συζητάμε...εκεί...ναι υπάρχουν διαφορές!
Επειδή δεν είναι θέμα άποψης αλλά πραγματικοτητας , έχουμε νόμους συνοθύλευμα Λειοκανου Ραβδωτου και Εξειγησα και πριν για κτίσει κατοχής και ανανεωσεις

Μα δεν θα τον παραδώσεις αν και εσύ ακολουθείς τον ίδιο τρόπο ζωής. Όσο για την τραγιασκα η το ρολόι,το δαχτυλίδι τον σταυρό του τον σουγιά του , τι αλλάζει;
Ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να κρατησω οτι θελω.Ακομα και το "κυνηγετικο" οπλο απο την στιγμη
που εχω χαρτι ψυχιατρου και σαφως αδεια οπλοκατοχης.Αν θελησω να παω για κυνηγι
θα βγαλω και αδεια θηρας.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Δεν θα παω να πληρωσω κανενα
παραβολο για μπανιστηρι!Στο σπιτι εχουμε και καρυδια που κοιταει η γιαγια μην εχοντας
δοντια,πρεπει να εχει αδεια?

Άποψη μου είναι ότι η κσε βλέπει τις άδειες να μειώνονται και ψάχνει να βρει τρόπους να αποκτήσει και πάλι περισσότερους πόρους.
Χεστηκε η κσε για το πόσα όπλα έχουν στην Ελλάδα και για το τι χρήση θέλει ο καθένας να κάνει.
Και επειδή του χρόνου θα είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που δεν θα βγάλουν άδεια, μετά από αυτό το φιάσκο, και βλέπει ότι τα οικονομικά της θα συρρικνωθουν κι άλλο, άρχισε από τώρα να στρώνει το έδαφος για του χρόνου.
Ντροπή τους!
Αυτή είναι πάντα η προσωπική μου γνώμη για να μην παρεξηγηθώ!

Κλείνω με αυτό...

Εσύ πιστεύεις ότι το κράτος μπορεί να διαχειριστεί 4.000.000 κυνηγετικά όπλα? Έχεις υποψιν σου τι χρειάζεται για να τα σφραγίσεις ή να τα κλειδώσεις?

Αποθήκες από την Αθήνα...μέχρι και την Θεσσαλονίκη με στρατιωτικές προδιαγραφές....και καμία 10.000 υπαλλήλους να κάνουν την διαχείρηση 2 φορές τον χρόνο! Αλλό το 1960 που υπήρχαν όλα και όλα....10.000 όπλα στα δασαρχεία....και άλλο το 2020...όπου υπάρχουν μύρια όπλα στα σπίτια!

Αν μου επιτρέπεις.....εμένα δεν πάει τόσο μακρία η σκέψη μου ούτε πιστέυω πως το κράτος είναι ικανό ή έχει την πρόθεση για κάτι τέτοιο.

Η μόνο πρόθεση που μπορώ να δώ...με την οποία συμφωνώ....είναι να δυσκολέψει την αγορά όπλου από τον κάθε ιδιώτη.
Φίλε overlord, έχω ιδέα πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστεί το κράτος 4 ή κ 40 εκατομμύρια κλειστρα ή σκανδαλες. Σε πληροφορώ πολύ εύκολα χωρίς τίποτα σπουδαίο σε εγκαταστάσεις κ προσωπικό.. Μην φανταστείς ότι θα μας έχουν τα κοσμήματα μας σε πενταστερη αποθήκη οπλισμου... Σε αυτό το κομμάτι άσε εμένα να γνωρίζω ότι γνωρίζεις εσύ απο φάρμακα... Φιλικα

Φίλε overlord, έχω ιδέα πόσο εύκολα μπορεί να διαχειριστεί το κράτος 4 ή κ 40 εκατομμύρια κλειστρα ή σκανδαλες. Σε πληροφορώ πολύ εύκολα χωρίς τίποτα σπουδαίο σε εγκαταστάσεις κ προσωπικό.. Μην φανταστείς ότι θα μας έχουν τα κοσμήματα μας σε πενταστερη αποθήκη οπλισμου... Σε αυτό το κομμάτι άσε εμένα να γνωρίζω ότι γνωρίζεις εσύ απο φάρμακα... Φιλικα
Πάσο!

Για να το λές κάτι θα ξέρεις! Κλείστρα και σκανδάλες....το καταλαβάινω.....(αν και αυτά δεν έχουν σειριακό αριθμό επάνω)....στα δίκανα τι θα πάρουν? το μισό όπλο?

Παρόλα αυτά...εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι η πρόθεση της πολιτείας αυτή! Ποιος θέλει να μπλέκει με αγωγές και αποζημειώσεις για πιθανές φθορές?

Παρόλα αυτά...αν κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψη μου θα είμαι και εγώ αντίθετος!

Ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να κρατησω οτι θελω.Ακομα και το "κυνηγετικο" οπλο απο την στιγμη
που εχω χαρτι ψυχιατρου και σαφως αδεια οπλοκατοχης.Αν θελησω να παω για κυνηγι
θα βγαλω και αδεια θηρας.Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Δεν θα παω να πληρωσω κανενα
παραβολο για μπανιστηρι!Στο σπιτι εχουμε και καρυδια που κοιταει η γιαγια μην εχοντας
δοντια,πρεπει να εχει αδεια?
Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα...

Στις τοποθετήσεις σου....αναφέρεις συνχά πυκνά.....γριές....γιαγιάδες.....μπανιστήρια....τσόντες...φαλλούς!

Μήπως όντως πρέπει να σε δεί ψυχιάτρος???

Φιλικά πάντα! :)

Στις τοποθετήσεις σου....αναφέρεις συνχά πυκνά.....γριές....γιαγιάδες.....μπανιστήρια....τσόντες...φαλλούς!

Το τερμάτισες...
Συνέχισε

Οσο και να τριβεσαι,μεζε δεν παιρνεις απο εμενα.

Status
Not open for further replies.
Back