Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βγήκαν πάλι τα παπαγαλάκια και μιλούν για άρση απαγόρευσης κυνηγίου από την άλλη Δευτέρα....Θέλω να μου πείτε ποιος από σας δεν πίστευε ότι θα ανοίξει το κυνηγι αυτήν την Δευτέρα.....Οι άνθρωποι παίζουν με την νοημοσύνη μας και την υπομονή μας.Το κυνηγι δυστυχώς τελείωσε για φέτος και υπαίτιοι είναι οι εν δυνάμει δικτάτορες που δυστυχώς τους δώσαμε εμείς την εξουσία.Αλλα όπως λέει και ο πανσοφος λαός, αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις ,τους περιμένουμε στις επόμενες εκλογές που θα έρθουν να ζητιανεψουν τους ψήφους μας......

Αντιλαμβάνομαι και εγώ.....την μανία και την τρέλα του κόσμου!

Όμως....μονοθεματικός πολιτικός φορέας δεν έχει καμία τύχη! Η εποχή που λέγαμε κάνε ένα κόμμα για να προωθήσεις τα θέλω σου....έχει πεθάνει....πόσο μάλλον για το κυνήγι και το ψάρεμα.

Δεν παίρνεις έτσι την ψήφο από 170.000 ανθρώπους.

Διαβάζω για κινήματα....για κόμματα....και δυστηχώς πιο πολύ στεναχωρίεμαι παρά χαίρομαι....γιατί καταλάβαινω ότι πάλι στον λάθος δρόμο βαδίζουμε!

Πάλι με αποτυχημένες συνταγές από το παρελθόν....προσπάθουμε να μαγειρέψουμε στο μέλλον. Για εμένα αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδος!

Αν δεν φτιάξουμε δυνατό lobby.....προκοπή δεν κάνουμε!
Ναι να κάνουμε ισχυρο λομπι , αλλα για να κανεις lobby πρέπει πρωτα να κανεις lobbying και αυτο χρειάζεται πολλα χρήματα που πρέπει να πανε σε πολλες κατευθύνσεις
Εδω η ΚΣΕ δεν αγοραζει λιγο τηλεοπτικό χρονο να προβαλει τις απόψεις 180000 ανθρώπων και να σου πω μετα εαν η μαυροψειρα στο mega εαν θα καθοταν σουζα να ακουσει τους κυνηγους
Εδω αγοραζουν χρονο κατι καλτσες και κατι παντοφλες για γερους , τι να πω αλλο , ειναι ανίκανοι ή χειρότερα το κανουν επι σκοπού
Για αυτο βγείτε νεα παιδια μπροστά με γνώσεις και αγάπη και παθος για το κυνήγι και οχι για την καρεκλα οπως η ηγεσία μας

πίνοντας το καφεδάκι μου και αγναντεύοντας τον χιονισμένο Ταύγετο, κάτι δεν μου πήγαινε καλά σε αυτό που έβλεπα στον ουρανό.
ένιωσα σφίξιμο στο στομάχι όταν κατάλαβα ότι αυτά που πετούσαν είναι......................χελιδόνια!!!

πρώτη φορά βλέπω 18 Ιανουαρίου χελιδόνια!
διάβασα μάλιστα το πρωί ΄τι στη Σαχάρα και Σαουδική Αραβία, χιόνισε! τι έκανε τα πουλιά και ήρθαν τόσο νωρίς;

Λευτέρη πολλές φορές και πολλά χρόνια με ένα χιονιά βλέπω χελιδόνια κυρίως σε βάλτους κοντά σε θάλασσα. Έχω την εντύπωση πως δεν πρόκειται για τα ίδια πουλιά που έρχονται από Αφρική αλλά για κάποιο άλλο είδος που μένει εδώ! αν προσέξεις είναι κατάμαυρα.

Α αυτό είπαν; Γιατί διάβασα στο Facebook ότι είπαν στο Σταρ ότι θα ανοίξει. Καλά κρασιά, θα βγει πάλι ο καταχραστης την Παρασκευή και θα πει όχι
Η Δευτέρα που θα ανοίξει το κυνήγι είναι σαν την Δευτέρα που λέω ότι θα κόψω το τσιγάρο
Δεν έρχεται ποτέ η πουτανα

Το εχω σκεφτει πολλες φορες ατομικα και υπολογιζοντας μονο το μολυβι στα χρονια που κυνηγαω.
Στα 24 χρονια με μεσο ορο 600 φυσιγγια των 34γρ βγαινουν σχεδον 500 κιλα μολυβι.Αν βαλω Χ 180,000=90,000 τονοι
μολυβι εκει εξω και 2,592,000,000 καλυκες.Δεν ξερω παιδες...Ασχετα αν δεν μου αρεσει,ειναι πολλα!
Δεν ανακατευω φυτοφαρμακα κτλ,μιλαω καθαρα για πυρομαχικα.Πειτε και εσεις...

Πολλά είναι αλλά για να περάσει ο μόλυβδος στην τροφική αλυσίδα πρέπει να είναι σε μορφή αλάτων (ιόντα).
Τα άλατα των μπαταριών για παράδειγμα, είναι πολύ περισσότερο επιζήμια για το περιβάλλον γιατί διαλύονται με το νερό.
Στους βάλτους γίνεται ζημιά, γιατί τα παπιά καταπίνουν και σκάγια μαζί με τα χαλίκια. Έπειτα στο στομάχι τους διαλύεται μέρος τους από τα οξέα, με αποτέλεσμα να προκαλείται μολυβδίαση.

Κι εγώ θεωρώ λάθος μια προσφυγή στο ΣτΕ, πιστεύω ότι θα χάναμε. Υπάρχει κακό προηγούμενο για μας από αυτό το ανώτατο δικαστήριο. Και όχι μια ή δυο φορές. Ήταν εχθρικό προς το κυνήγι εδώ και πάνω από 20 χρόνια, από τότε που ήταν πρόεδρος του Ε' τμήματος ο ... "υπερασπιστής του περιβάλλοντος" .yel. Μιχ. Δεκλερής! Είχε γράψει ο Κυπρίδημος σχετικά, στο Κυνήγι & Σκοποβολή, πολλές φορές. Θυμηθείτε οι παλιοί πόσες φορές μας έκοψε το κυνήγι το ΣτΕ μετά από προσφυγές του ζωόφιλου Αγγελέτου και λοιπών σούργελων, στα μέσα της κυνηγετικής περιόδου, και αφού είχαμε πληρώσει τις άδειες !!! Άσχετα που τότε ο εκάστοτε υπουργός έβγαζε νέα ρυθμιστική μέσα σε 1-2 εβδομάδες και κυνηγούσαμε πάλι κανονικά !!! ;)
......................
Υ.Γ. Βέβαια τότε είχαμε και τον μακαρίτη τον Παπαδόδημα πρόεδρο ΚΣΕ ... και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση !!! :cool::rolleyes:
.sarcastic.
Αραγε ο Αγγελετος τι απεγινε? .sarcastic.

Την τελευταία φορά που έκανε προσφυγή έκοψαν από το τρυγονι 8 μέρες στο τέλος του Φλεβάρη. Ο αγώνας δικαιώθηκε και απολαμβάνει από τότε την νίκη του!
Βρηκε γκομενο και μας ξεχασε!

Το εχω σκεφτει πολλες φορες ατομικα και υπολογιζοντας μονο το μολυβι στα χρονια που κυνηγαω.
Στα 24 χρονια με μεσο ορο 600 φυσιγγια των 34γρ βγαινουν σχεδον 500 κιλα μολυβι.Αν βαλω Χ 180,000=90,000 τονοι
μολυβι εκει εξω και 2,592,000,000 καλυκες.Δεν ξερω παιδες...Ασχετα αν δεν μου αρεσει,ειναι πολλα!
Δεν ανακατευω φυτοφαρμακα κτλ,μιλαω καθαρα για πυρομαχικα.Πειτε και εσεις...
Αλέξανδρε έχεις δίκιο με τους υπολογισμούς σου, αλλά το κύριο επιχείρημα των οικολόγων ήταν πως ενα εκατομύριο πουλιά τρώνε τα πεσμένα στο έδαφος σκάγια (!) ή πίνουν το δηλητηριασμένο από μολύβι νερό. Σίγουρα το μολύβι είναι δηλητήριο και ίσως είναι αναγκαία τα εναλλακτικά υλικά - αλλά αυτό που ήθελα να τονίσω εγώ είναι η στρατηγική και τακτική που ακολούθησαν οι λωτοφάγοι για να επιρεάσσουν και νομοθετήσουν τις ιδέες τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βαυαρίας, οι τρείς χειρότεροι (ποσοστιαία) παράγοντες διάχυσης ανόργανων ενώσεων μολύβδου στην φύση είναι:
  1. υπολυματα καύσεως βενζίνης με μόλυβδο: με άλλα λόγια, μιά σημερινή μέτρηση περιεκτικότητας μολυβδου & ενώσεων μολύβδου στο έδαφος ενός δάσους σε βάθος από 5cm μεχρι 120cm δείχνει την δηλητηρίαση που προέρχεται από καύσιμα μέχρι το 2010 περίπου!
  2. φυτοφάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι πρόσφατα στην δενδροκομία
  3. μπογιές προστασίες μετάλλων, π.χ. μεταλλικές κολώνες ρεύματος, κλπ.
Το νερό, το έδαφος και τα πουλιά κινδυνεύουν περισσότερο από τα καυσαέρια και τα φυτοφάρμακα περασμένων εποχών, από τα σκάγια των κυνηγών.
Ο "μεταλλικός" μόλυβδος ο οποίος χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα στην παραγωγή μπαταριών, στην παραγωγή πυρομαχικών, σε μηχανήματα ακτινογραφίας, κ.λπ. έχει άμεση επίδραση περισσότερο στον άνθρωπο μέσω των αναθυμιάσεων, παρά στα πουλιά (εκτός και αν σημάδεψες καλά με το σωστό φυσίγγι και όπλο ;) ).

Εγώ πάντως σκοπεύω να δώσω εξετάσεις για να πάρω άδεια κυνηγού με τόξο! (Γερμανία)

Το βλεπω απο την κυνηγετικη πλευρα (ποσοτητα) και μονο,δεν λεω οτι ειναι και η
μεγιστη αιτια.Αnyway ειμαστε πολυ πισω σε κυνηγετικη παιδεια,ας ξεκινησουμε
με τα πιο απλα μαζευοντας τους καλυκες που ριχνουμε.

πίνοντας το καφεδάκι μου και αγναντεύοντας τον χιονισμένο Ταύγετο, κάτι δεν μου πήγαινε καλά σε αυτό που έβλεπα στον ουρανό.
ένιωσα σφίξιμο στο στομάχι όταν κατάλαβα ότι αυτά που πετούσαν είναι......................χελιδόνια!!!

πρώτη φορά βλέπω 18 Ιανουαρίου χελιδόνια!
διάβασα μάλιστα το πρωί ΄τι στη Σαχάρα και Σαουδική Αραβία, χιόνισε! τι έκανε τα πουλιά και ήρθαν τόσο νωρίς;
https://avibase.bsc-eoc.org/species.jsp?lang=EN&avibaseid=6F2AF9D09463566F&sec=wiki

Αυτά πρέπει να είναι, μένουν Ευρώπη.

Status
Not open for further replies.
Back