Βρηκες την πιττα με το
Μελι αδερφε
Μονο απο το ονομα που το υπογραφει ειναι σαν να μιλαμε για την δικια σας την πουτσουλακη
Βρηκες την πιττα με το
Όχι βρε που να ξέρω. Γίνεται τόσος ντόρος όμως που κάνει μπαμ ότι εκεί πάει η δουλειά. Και με την ηγεσία ανύπαρκτη, τί να περιμένεις δηλαδή;Και εσενα ποιος στο ειπε ξερεις κατι παραπανο..
Πες το και σε εμας...παρανομα δεν κυνηγαο, ποτε δεν το εχω κανει(ακομα)....
Μετα απο συντονισμενες προσπαθειες με εντυπωσιακα αποτελεσματα, οσο αφορα την διασωση και επανακαμψη των πληθυμων των κιτρινοπουλων τους κουκων τους τσαλαπετεινων και φυσικα τα λοιπων μικροπουλων ,επιτελους αποφασιδαν να <σωσουν> ΚΑΙ το ΤΡΥΓΟΝΙ!!!Για τη διάσωση ενός τόσο εμβληματικού είδους όπως το Τρυγόνι απαιτείται συντονισμένη και συλλογική δράση σε διεθνές επίπεδο για να καταφέρουμε να σώσουμε το είδος από την εξαφάνιση του. Μαζί με το BirdLife Ελλάδας, Μάλτας, Τουρκίας και Ισραήλ λαμβάνουμε μέρος σε μια εκστρατεία ενημέρωσης, έρευνας και άσκησης πολιτικής πίεσης για το Τρυγόνι.»
Αυτή η συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο και η εκστρατεία ενημέρωσης έρευνας και άσκησης πολιτικής πίεσης θα πιάσει και την Αφρική;
Γιατί δεν βλέπω να αναφέρεται πουθενά η εξολόθρευση πού γίνεται εκεί και κάποιος που δεν γνωρίζει όταν διαβάζει τέτοια άρθρα μένει με την εντύπωση ότι η Ευρώπη είναι το απόλυτο σφαγείο για τα τρυγόνια
Γενικά οι υπεύθυνες ηγεσίες ανεξαρτήτου τομέα μας σώζουνΜετα απο συντονισμενες προσπαθειες με εντυπωσιακα αποτελεσματα, οσο αφορα την διασωση και επανακαμψη των πληθυμων των κιτρινοπουλων τους κουκων τους τσαλαπετεινων και φυσικα τα λοιπων μικροπουλων ,επιτελους αποφασιδαν να <σωσουν> ΚΑΙ το ΤΡΥΓΟΝΙ!!!
Πλακα
κανουμε ετσι;
Απλα ειμαστε τα ευκολα εξηλαστηρια θηματα της εικονικης διασωσης του φυσικου περιβαλλοντοςστα ματια τοσων και τοσων ασχετων <φυσιολατρων!>
Οπως και οι ψαραδες ασφαλως...
Μα γι αυτο εγραψα οτι εγραψα ,διοτι ορισμενοι ρομαντικοι ασχολουντσι με δηθεν μελετες, ή με διασωσεις ειδων, νομιμοφροσυνες και αριθμους....Γενικά οι υπεύθυνες ηγεσίες ανεξαρτήτου τομέα μας σώζουν
Σε θέματα περιβάλλοντος όλα ίσωμα
Σε θέματα φτώχειας το 1% κατέχει περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%
Σε θέματα ασφάλειας τώρα τελευταία έσωσαν το Αφγανιστάν
Μάλλον θα καταστραφούμε από το πολύ σώσιμο
Και για να μην ξεχνιόμαστε για όλα τα παραπάνω φταίνε οι κυνηγοί
Μα γι αυτο εγραψα οτι εγραψα ,διοτι ορισμενοι ρομαντικοι ασχολουντσι με δηθεν μελετες, ή με διασωσεις ειδων, νομιμοφροσυνες και αριθμους....
Παρτε το ειδηση, προκειται απλα για προαγγελο της ολικης σπαγορευσης του τρυγονιου αν οχι φετος ,λιαν συντομως.
Εεε οκ !Το τρυγόνι χωρίς να ξέρω κάτι αλλά παίρνοντας το ρίσκο να μαντέψω από την στιγμή που μπήκε στο στόχαστρο όπως λές και εσύ χαιρέτησε
Να γίνει αλλαγή σε θέματα καλλιέργειας που ξεκινάει το κακό και στην πραγματική εξολόθρευση που γίνεται στην Αφρική το ξεχνάμε και πάμε για άλλα
Τα άλλα είναι ο Φεβρουάριος για αρχή που μακάρι να βγω ψεύτης φέτος επάνω στο μπούγιο με τις πυρκαγιές θα τον ξαναβάλουν στην ατζέντα και με περισσότερη ένταση αυτή την φορά
Εμείς χωρισμένοι σε τρία στρατόπεδα
Συνεργαζόμενοι-Ανεξάρτητοι-Δασαρχεία θα ελπίζουμε στο θαύμα και στην δικαίωση των ενστάσεων μας που δεν θα έρθει ποτέ γιατί μην περιμένουμε να μας πάρουν και στα σοβαρά όπως έχουμε γίνει
Αυτά τα απαισιόδοξα από εμένα........
Γιώργο θεέ πάρε την ΚΣΕ!!Το τρυγόνι χωρίς να ξέρω κάτι αλλά παίρνοντας το ρίσκο να μαντέψω από την στιγμή που μπήκε στο στόχαστρο όπως λές και εσύ χαιρέτησε
Να γίνει αλλαγή σε θέματα καλλιέργειας που ξεκινάει το κακό και στην πραγματική εξολόθρευση που γίνεται στην Αφρική το ξεχνάμε και πάμε για άλλα
Τα άλλα είναι ο Φεβρουάριος για αρχή που μακάρι να βγω ψεύτης φέτος επάνω στο μπούγιο με τις πυρκαγιές θα τον ξαναβάλουν στην ατζέντα και με περισσότερη ένταση αυτή την φορά
Εμείς χωρισμένοι σε τρία στρατόπεδα
Συνεργαζόμενοι-Ανεξάρτητοι-Δασαρχεία θα ελπίζουμε στο θαύμα και στην δικαίωση των ενστάσεων μας που δεν θα έρθει ποτέ γιατί μην περιμένουμε να μας πάρουν και στα σοβαρά όπως έχουμε γίνει
Αυτά τα απαισιόδοξα από εμένα........
Ένας από τους λόγους που πιέζεται το τρυγονι είναι και ο υπερπληθυσμός της δεκαοχτουρας και υπάρχουν και έρευνες γι'αυτό. Αλλά ποιος μπορεί να βάλει την δεκαοχτουρα στα θηρευσιμα εδω???? Κανενας! Και στα περισσότερα κράτη θεωρείται εισβαλλομενο είδος και κυνηγιεται κανονικα παρακαλώ.Αν κλείσουν το τρυγόνι ,ας ανοίξουν την δεκοχτούρα ..οχι τιποτα αλλο μου τσιμπάνε τα μαρούλια και στο τσακ ειμαι να αρπάξω το φλομπερακι.![]()
οντως κυνηγιέται στην υπόλοιπη ευρωπη ? δεν ξερω για εσας στην αθηνα,θεσσαλονικη,πατρα,λαρισα , εδώ στο νησί αν ανοίξουν το κυνήγι τους θα γίνουμε Βαγδάτη απο το τουφεκίδιΈνας από τους λόγους που πιέζεται το τρυγονι είναι και ο υπερπληθυσμός της δεκαοχτουρας και υπάρχουν και έρευνες γι'αυτό. Αλλά ποιος μπορεί να βάλει την δεκαοχτουρα στα θηρευσιμα εδω???? Κανενας! Και στα περισσότερα κράτη θεωρείται εισβαλλομενο είδος και κυνηγιεται κανονικα παρακαλώ.
μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλη κουβέντα μην λες ..................Τι να μυριστουν φίλε μου, ο τύπος δεν είναι απλώς βλαξ, είναι και σε μεγάλο βαθμό λειτουργικά αναλφάβητος. Αν δώσει αυτός συνέντευξη εγώ θα πάω να πιλοταρω το ραφαλ.
είναι άδικο και συνάμα προσβλητικό να τσουβαλιάζεις τα πάντα όλα σε κουβαδάκια.Στην επαρχια δεν τους αγγιζει κατι ιδιαιτερα.Περσυ πχ κυνηγουσαν κανονικα.Ουτε καραντινες ουτε κορωνες ουτε τιποτα.Τα μεγαλα αστικα κεντρα θα την πληρωσουν την νυφη.
Γι αυτο δεν υπαρχει ομοψυχια.Γιατι στην επαρχια ειναι βολεμενοι και δεν καθονται να ασχοληθουν με τα "κοινα".
Το αν κοβονται μερες ή θηραματα,τους ειναι αποδεδειγμενα αδιαφορο.Ζουνε σε αλλο πλανητη και δεν τους ενδιαφερεις το τι "τραβαει" πχ ο Αθηναιος ή ο Θεσσαλονικιος κυνηγος...
Εδω μεχρι και κατασχεση οπλων ,οχι μονο το 300σαριείναι άδικο και συνάμα προσβλητικό να τσουβαλιάζεις τα πάντα όλα σε κουβαδάκια.
επαρχιώτης κυνηγός = άσχετος , αδιάφορος , από άλλο πλανήτη
αθηναιος κυνηγός = μορφωμένος , ασχολείται με τα κοινά , πατάει στη γή και ξέρει τα προβλήματα.
και προς γνώση σου ελάχιστοι κυνηγούσαν πέρυσι στην επαρχία και κάποιοι από αυτούς ήσαν αθηναίοι .
Στο λέω γιατί το είδα ιδιοις όμμασι.
κάτι έχεις κάνει λάθος φίλε μου ...................
Από Εύβοια είμαι Μάνο και έτσι είναι και εδω. Παντού έχει σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων από τα χωρια. Πέφτουν στα θερισμενα όπως τα τρυγονια. Άσε που έχω την υπόνοια ότι στα μπασιματα του Οκτωβρίου μετακινούνται κιόλας.Δεν γίνεται στα μπασιμοκαρτερα κάθε χρόνο να περνάνε μικρά κοπαδακια και όλη την χρονιά να είναι αφαντες σε αυτά τα σημεία. Και το έχουν προσέξει κι άλλοι και όπως σκάνε μέσα από τα πεύκα οι ρουφιανες σου κόβουν τα ποδάρια.οντως κυνηγιέται στην υπόλοιπη ευρωπη ? δεν ξερω για εσας στην αθηνα,θεσσαλονικη,πατρα,λαρισα , εδώ στο νησί αν ανοίξουν το κυνήγι τους θα γίνουμε Βαγδάτη απο το τουφεκίδι! και δε μιλάω για τις πόλεις αλλα για τα χωράφια, τα φράγματα και στα κοντινά μερη για πέρασμα ! σίγουρα κιαλλοι κυνηγοί θα εχουν δει πολλες δεκαοχτουρες στα χωράφια με σιτάρια την έναρξη ή στα περάσματα του Οκτώβρη στις ελιές κοντά σε χωρια!
Αρχικα δεν εγραψα πουθενα οτι ο Αθηναιος ειναι μορφωμενος και ο επαρχιωτης αμορφωτος...είναι άδικο και συνάμα προσβλητικό να τσουβαλιάζεις τα πάντα όλα σε κουβαδάκια.
επαρχιώτης κυνηγός = άσχετος , αδιάφορος , από άλλο πλανήτη
αθηναιος κυνηγός = μορφωμένος , ασχολείται με τα κοινά , πατάει στη γή και ξέρει τα προβλήματα.
και προς γνώση σου ελάχιστοι κυνηγούσαν πέρυσι στην επαρχία και κάποιοι από αυτούς ήσαν αθηναίοι .
Στο λέω γιατί το είδα ιδιοις όμμασι.
κάτι έχεις κάνει λάθος φίλε μου ...................