Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά όλες οι γνώμες σωστές και λογικές , εδώ όμως μιλάμε και σχολιάζουμε μια καθολική απαγόρευση του κυνηγίου και αν τελικά ήταν σωστή και προς το συμφέρον της άγριας πανίδας.
Εκ των υστέρων λοιπόν, με αυτά που βλέπουμε και αυτά που μαθάινουμε , η καθολική απαγόρευση ήταν ΛΑΘΟΣ .Έπρεπε να δοθεί εντολή στα κατά τόπους δασαρχεία να πράξουν κατά το δοκούν.
Γιατί ο υπουργός βιάστηκε να δώσει απαγόρευση πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ,Μπορεί να δέχθηκε πιέσεις , μπορεί να μισεί το κυνήγι , μπορεί χίλια δυό.Εμένα σαν απλό πολίτη αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι για ακόμη μια φορά οι άνθρωποι που έχουμε βάλει εμείς να μας βρίσκουν λύσεις στις δύσκολες στιγμές , τα έκαναν μαντάρα .
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην διάρκεια του χιονιά σκοτώθηκαν υπερβολικά πολλές μπεκάτσες φάσες κλπ .Δεν ξέρω πραγματικά σε τι σόι υποκείμενα άρεσε αυτό το πράγμα , είμαι σίγουρος όμως ότι σε όλους τους υγιής σκεπτόμενους κυνηγούς αυτό δεν άρεσε.
Αυτό το πράγμα κάπως έπρεπε να σταματήσει και βρέθηκε τελικά ο λάθος τρόπος να σταματήσει.
Θα μου πει κανείς ...."ρε φίλε είσαι ευχαριστημένος";;;;;
Φυσικά και δεν είμαι , αλλά είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από αν συνεχιζόταν αυτή η σφαγή και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχιζόταν.
Όσον αφορά τους ελέγχους , επιβολή προστίμων στους παραβάτες κλπ κλπ , πραγματικά νομίζω ότι είναι αστείο να το συζητάμε.
Ο τελευταίος έλεγχος που μου έχει γίνει ήταν πριν 13 χρόνια ,Ποτέ μου δεν ελέγχθηκα αν είχα παραπάνω θηράματα από το επιτρεπόμενο , ποτέ μου δεν μου έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο αν έχω κασετοφωνάκι , ζαρκάδι κλπ , ποτέ μου δεν είδα θηροφυλακή να εποπτεύει τα κλασσικά καρτέρια της μπεκάτσας.
Διονυση δεν τους βαλαμε εμεις ανεβοκατεβαινουν τα ιδια και ιδια προσωπα αυτο το συστημα εχουν φτιαξει:)

Διονυση δεν τους βαλαμε εμεις ανεβοκατεβαινουν τα ιδια και ιδια προσωπα αυτο το συστημα εχουν φτιαξει:)
Μπα Γιάννη εμείς τους βάλαμε .
Θα μου πεις δεν υπαρχουν αλλες επιλογες , είναι μάλλον η μοίρα μας να διοικούμαστε από ανεπαρκείς .

Όσον αφορά την επιβολή προστίμων , ελέγχων , εποπτείας, παραβατικότητας κλπ κλπ , ο Μένιος το κάλυψε πλήρως το θέμα .

Φίλε Κώστα πληρώνω φόρους , πληρώνω κυνηγητικες άδειες, πληρώνω ΦΠΑ, πληρώνω εισφορές πληρώνω πληρώνω ... το μπουρδελο το κράτος μπας και μπορέςει ποτέ κανει τη δουλειά που πρέπει να κανει... εαν ειναι να κάνω και τον εφοριακό, τον τελωνειακό, τον ελεγκτή, τον θηροφύλακα, τον αστυνόμο, τον δασάρχη , τον λιμενικό κλπ λυπάμαι αλλά δεν εχω ούτε την χρόνο, ούτε την εκπαίδευση , ούτε τον εξοπλισμό , ούτε την δικαιοδοσία να κάνω τίποτα απο τα παραπάνω ...
Όσες φορές πήρα τηλέφωνο τη θηροφυλακή , και ειναι πολλές, ειτε δεν σήκωνε κανένας το τηλέφωνο , είτε πήρε την καταγγελία και δεν εμφανίστηκε κανείς ... εχω βριστεί με κασετοφοναδες, εχω τσακωθεί στο καφενείο στο χωριό, με εχουν πει γραφικό, ξερόλα Αθηναίο, μέχρι και οικολόγο με είπαν, χαχα !!
βαρέθηκα και κουράστηκα ... το οργανωμένο κράτος δεν υποστηρίζει τη νομιμότητα σε καμία πτυχή της καθημερινότητας ... , οι αρμόδιες υπηρεσίες λόγω υποστελέχωσης , έλλειψης χρημάτων , έλλειψης κινήτρων ειναι σαν να μην υπάρχουν ... και η παραβατικότητα θεριεύει ... και γίνεται συνήθεια , γίνεται κουλτούρα, μπαίνει στο υποσεινήδητο....στο DNA ...όταν οι πιτσιρικάδες στο χωριό κάνουν απορτ στις μπεκάτσες που βαράνε οι πατεράδες και θείοι τους στο καρτέρι , τι νομίζεις θα κάνουν όταν πάρουν οπλο σε μερικά χρόνια ?? Όταν όλο το χωριό μετράει πόσους αγριόχοιρους εχει βαρέσει νύχτα η κάθε παρέα και συντηρεί την κόντρα , τι θα κάνουν τα νεα παιδια όταν μεγαλώσουν ?? Όταν όλοι μετράνε τα νούμερα και η νυχτερινή λαθροθηρία ειναι πολυ πιο αποτελεσματική από την ημερήσια και χωρίς κανένα ρίσκο και κίνδυνο , δεν γίνεται πιό ελκυστική για τους νεότερους ?? Όταν η τεχνολογία αντί να βοηθάει τις κρατικές υπηρεσίες δίνει φτερά στην παρανομία .... θερμικές κάμερες, tablets με τα πάντα με gps, κυνηγοί και σκυλιά , σιγαστήρες σε καραμπίνες !!!! , και τι άλλο θα δούμε σε λιγα χρόνια ...
Συμφωνω με αυτα που περιγραφεις τα εχω ζησει απο πρωτο χερι
Αρα δεν εχουμε καμια ελπιδα να απαλλαγουμε απο ολες αυτες τις καταστασεις
Και που θα οδηγηθουμε σε λιγα χρονια ρε παιδια ?
Σε απανωτες απαγορευσεις η στην καταργηση του ελευθερου παραδοσιακου Κυνηγιου που θα μας στρεψει σε ρεζερβες και ελενχομενες περιοχες επι πληρωμη ?
Εγω προσωπικα τετοιο κυνηγι σε καλουπια δεν προκειται να το ακολουθησω με χαλαει μονο και η ιδεα

Συμφωνω με αυτα που περιγραφεις τα εχω ζησει απο πρωτο χερι
Αρα δεν εχουμε καμια ελπιδα να απαλλαγουμε απο ολες αυτες τις καταστασεις
Και που θα οδηγηθουμε σε λιγα χρονια ρε παιδια ?
Αν εννοείς κυνηγητικά Κώστα ,οδηγούμαστε εκεί που οδηγούμαστε γενικά σαν χώρα και λαός.Αστο καλύτερα να μην το πω πρωινιάτικα .

Να το δείτε μέχρι τέλους
Στο τέλος είναι το ζουμί όταν καταστρέφουν την θηλιά του γουρουνιού

Και να το βάλετε να το δουν όσοι έχετε φάλτσο βιβλίο οι κερατάδες οι κρεατοσυλλεκτες και οι κωλολογοι που δεν τους ξεχωρίζουν από εμάς

ντροπη παντως..να θες να πας για κυνηγι και να μην μπορεις λογο της καθυστεριμενης και αστοχης διακοπης..

Φίλε μου, όλοι στο ίδιο τσουκάλι βράζουμε.......το ερώτημα μεταφέρεται στις 18/1 και στο πώς το "κράτος" θα επαναφέρει σε ισχύ τη ρυθμιστική !
Επιπλέον, αν θες πέρνα από εδώ, να μας πεις δυο λόγια για σένα και τα κυνήγια σου :
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/to-know-us-better-Γνωριμία.17/page-217

Ειλικρινά, δεν εχω γνωρίσει η συναντήσει κάποιον που να τιμωρήθηκε οριστικά και πραγματικά για αδικήματα σχετικά με τη θηρα όσο καιρό κυνηγάω...και σε όσους διαβάζουμε οτι παίρνουν τα οπλα κλπ πολυ δύσκολα όλες αυτές οι περιπτώσεις , που ειναι ενα απειροελάχιστο κλάσμα των παραβάσεων, φτάνουν σε κάποια οριστική τιμωρία ... τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μαζικές διαγραφές αδικημάτων θήρας , λόγω αδυναμίας της δικαιοσύνης να επιληφθεί των υποθέσεων... και δεν ντρέπεται κανείς , δεν κοκκινίζει κανένα κρατικό τομάρι ...
Μενιο αυτο με τις κατασχεσεις ειναι τραγικο. Το μονο που καταφερνουν ειναι να κυνηγα ο αλλος χωρις αδεια κ με αλλο οπλο!! βαλτε ρε προστιμα να παρει λεφτα το κρατος. τωρα σου περνουν την αδεια ...αρα ΔΕΝ κυνηγας, οποτε χανει το κρατος φπα απο φυσιγγια , εξοπλισμο, βενζινες, διοδια , φαι σε ταβερνες κλπ, ασε που "φορτωνει"το ειδη πνιγμενο δικαστικο συστημα, με αποτελεσμα να παραγραφονται οι δικες, να εχει χασει σοριδον λεφτα το κρατος ΚΑΙ απλα να εχουμε φορτωσει ψυχικα τον κυνηγο (νομιμο ή μη). δλδ τις αστυνομιας που ειναι προστιματα και πανε ολα μεσω εφοριας .... μαλακες ειναι?? Εγω π.χ. γουσταρω να ειμαι παρανομος και εχω $$ ας με πιανουν καθε μερα με νταλαρα και ας δινω 500 euro προστιμο πιο το κακο ... δλδ αν ετρεχα με 140χλμ ή δεν φορουσα ζωνη ... θα επρεπε να μου παρουν το διπλωμα κ το αμαξι??
Ας κανουν κατασχεσεις στα σοβαρα ρε παιδια, πχ ζαρκαδι , λαγο/γουρουνι βραδυ, κυνηγι σε ζωνη

εγω παντος λεω να το απαγορευσουν μεχρι τελους του μηνα, δεν με χαλαει καθολου , γιατι αλλιως με τα λαμογια που συνεχιζουνε εκει εξω να τουφεκανε θα καταντησουμε αλβανια που το απαγορευσαν για 2 χρονια εντελως αλλα και αυτο δεν με χαλαει , η βουλγαρια διπλα ειναι, καλημερα σας

εγω παντος λεω να το απαγορευσουν μεχρι τελους του μηνα, δεν με χαλαει καθολου , γιατι αλλιως με τα λαμογια που συνεχιζουνε εκει εξω να τουφεκανε θα καταντησουμε αλβανια που το απαγορευσαν για 2 χρονια εντελως αλλα και αυτο δεν με χαλαει , η βουλγαρια διπλα ειναι, καλημερα σας
Εσενα φιλε μπορεί να μην σε χαλαει αλλα παρα πολλουσ μαζι και μενα μασ χαλαει πολυ οσο για τα λαμογια που κυνηγανε παρανομα καντε καταγγελίες

Ειναι λαθος δρομος, εαν το απαγορευσουν και στην βουλγαρια και στην Ελλαδα σε χαλαει? εαν ναι ασε την κοπανα και πολεμα για την οικογενεια των κυνηγων και για να εχουν οι μελλοντικες γενιες κυνηγι.xm.:)

ωλημας εχουμε λιγο πωλη δικαιωωωω,αλλα πιως το βρισκηηηηdrive car.hair..hair.
Σακη οταν ο παρανομος ξερει η μαλλον ειναι σιγουρος οτι εαν γινει αντιληπτος θα γινουν καταγγελιες θα τους κοπει ο βηχας.
Και στο κατω κατω βρε αδελφε ας κανουμε μια αρχη! μακακες ειμαστε οι υπολοιποι η δεν ξερουμε τον δρομο και εμεις:)

Οσο δεν καταλαβαινουμε η κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε θα ειμαστε ευαλωτοι!
Ερμαια σε ορεξεις, συμπεριφορες και "Αποφασεις"!
Ο κυνηγος,ειναι κυνηγος και μελος,θελω να πιστευω,της κυνηγετικης οικογενειας,ανεξαρτητα απο το θηραμα που προτιμα!!!!!!
Οτι κανουμε,ΠΡΕΠΕΙ,να το κανουμε ΟΛΟΙ μαζι!
Γουρουναδες,Λαγαδες,Παπιατζηδες,φασσαδες,μπεκατσαδες,περδικαδες,ορτυκαδες,τσιχλαδες..........
ΜΙΑ ειναι η οικογενεια!!!
Η μηπως οχι???
Αυριο,ειναι η σειρα του επομενου!!
Η μηπως οχι???

Σωστοτατος 100%.
Και θα προσθεσω ΕΝΤΟΣ της ΚΣΕ. Ολοι και εγω μαζι, φωναζουμε για την απουσια της, και των συλλογων. Το οτι ενα απο τα μειζοντα θεματα του και καλα διαλογου για το κυνηγι, ηταν μετρα εναντιον των Κυνηγετικων Συλλογων, δεν μας εβαλε σε υποψιες;

Οσο δεν καταλαβαινουμε η κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε θα ειμαστε ευαλωτοι!
Ερμαια σε ορεξεις, συμπεριφορες και "Αποφασεις"!
Ο κυνηγος,ειναι κυνηγος και μελος,θελω να πιστευω,της κυνηγετικης οικογενειας,ανεξαρτητα απο το θηραμα που προτιμα!!!!!!
Οτι κανουμε,ΠΡΕΠΕΙ,να το κανουμε ΟΛΟΙ μαζι!
Γουρουναδες,Λαγαδες,Παπιατζηδες,φασσαδες,μπεκατσαδες,περδικαδες,ορτυκαδες,τσιχλαδες..........
ΜΙΑ ειναι η οικογενεια!!!
Η μηπως οχι???
Αυριο,ειναι η σειρα του επομενου!!
Η μηπως οχι???
Σου εχω πει και αλλη φορα μην τα λες ολα σε πεντε αραδες και κλεινης τα κεφαλαια.sarcastic..well done.

Σωστοτατος 100%.
Και θα προσθεσω ΕΝΤΟΣ της ΚΣΕ. Ολοι και εγω μαζι, φωναζουμε για την απουσια της, και των συλλογων. Το οτι ενα απο τα μειζοντα θεματα του και καλα διαλογου για το κυνηγι, ηταν μετρα εναντιον των Κυνηγετικων Συλλογων, δεν μας εβαλε σε υποψιες;
Δεν φταιει η ΚΣΕ και οι επιμερους κυν.συλλογοι, για την ανεπαρκεια καποιων!!!
Αν δεν "τραβαει",αλλαζουμε διαχειριστη!
Δεν γκρεμιζουμε την πολυκατοικια!;)

Nαι, ομως διακρινω μια μεγαλη μεριδα των κυνηγων να καταφερονται εναντιον της, και ενα τεχνητο σπρωξιμο απο τους απεναντι αυτης της δυσαρεσκιας ωστε να μην υπαρχει ουσιαστικα ενας συλλογικος φορεας για τους κυνηγους. Αυτο και μονο με κανει να σκεφτομαι το ποσα θα μπορουσαμε να ειχαμε εαν πραγματικα τα διεκδικουσαμε

Status
Not open for further replies.
Back