Φίλε Κώστα πληρώνω φόρους , πληρώνω κυνηγητικες άδειες, πληρώνω ΦΠΑ, πληρώνω εισφορές πληρώνω πληρώνω ... το μπουρδελο το κράτος μπας και μπορέςει ποτέ κανει τη δουλειά που πρέπει να κανει... εαν ειναι να κάνω και τον εφοριακό, τον τελωνειακό, τον ελεγκτή, τον θηροφύλακα, τον αστυνόμο, τον δασάρχη , τον λιμενικό κλπ λυπάμαι αλλά δεν εχω ούτε την χρόνο, ούτε την εκπαίδευση , ούτε τον εξοπλισμό , ούτε την δικαιοδοσία να κάνω τίποτα απο τα παραπάνω ...
Όσες φορές πήρα τηλέφωνο τη θηροφυλακή , και ειναι πολλές, ειτε δεν σήκωνε κανένας το τηλέφωνο , είτε πήρε την καταγγελία και δεν εμφανίστηκε κανείς ... εχω βριστεί με κασετοφοναδες, εχω τσακωθεί στο καφενείο στο χωριό, με εχουν πει γραφικό, ξερόλα Αθηναίο, μέχρι και οικολόγο με είπαν, χαχα !!
βαρέθηκα και κουράστηκα ... το οργανωμένο κράτος δεν υποστηρίζει τη νομιμότητα σε καμία πτυχή της καθημερινότητας ... , οι αρμόδιες υπηρεσίες λόγω υποστελέχωσης , έλλειψης χρημάτων , έλλειψης κινήτρων ειναι σαν να μην υπάρχουν ... και η παραβατικότητα θεριεύει ... και γίνεται συνήθεια , γίνεται κουλτούρα, μπαίνει στο υποσεινήδητο....στο DNA ...όταν οι πιτσιρικάδες στο χωριό κάνουν απορτ στις μπεκάτσες που βαράνε οι πατεράδες και θείοι τους στο καρτέρι , τι νομίζεις θα κάνουν όταν πάρουν οπλο σε μερικά χρόνια ?? Όταν όλο το χωριό μετράει πόσους αγριόχοιρους εχει βαρέσει νύχτα η κάθε παρέα και συντηρεί την κόντρα , τι θα κάνουν τα νεα παιδια όταν μεγαλώσουν ?? Όταν όλοι μετράνε τα νούμερα και η νυχτερινή λαθροθηρία ειναι πολυ πιο αποτελεσματική από την ημερήσια και χωρίς κανένα ρίσκο και κίνδυνο , δεν γίνεται πιό ελκυστική για τους νεότερους ?? Όταν η τεχνολογία αντί να βοηθάει τις κρατικές υπηρεσίες δίνει φτερά στην παρανομία .... θερμικές κάμερες, tablets με τα πάντα με gps, κυνηγοί και σκυλιά , σιγαστήρες σε καραμπίνες !!!! , και τι άλλο θα δούμε σε λιγα χρόνια ...