Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε αυτο το σεταπ, εχω βρει πλεον την προσκοπευση του κ το εχω μαθει κ μου τερειαζει...απλα το Νο10, ΕΤΥΧΕ κ επεσε στην κέντα με την κωλονοτιαδουρα που ειχε κ γι'αυτο με "κρεμασε" λιγο...αλλα ειναι σκουπα ακομη κ με 2*...
Το νο 10 δεν είναι για υγρασίες και νοτιάδες. Φρενάρει πολύ σύντομα. Σε ξεροβόρια θερίζει

Καλησπερα σε ολους!!
Η κακή σεζον εληξε, ελπιζω η νέα, να μας βρει ξανά ολους στα καθηκοντα μας τα κυνηγετικα και ολοι μας γεροι!! Θα μακρυγωρίσω λιγο, προς ενημερωση ολων για να εχουμε μια εικονα...οποιος εχει όρεξη διαβαζει το παρακατω κείμενο προς συζητηση κ συμμετοχή!

Περί CH6 ×32 ο λόγος.

Απο τα τρυγονια (πούντα) στις 1/9/'22 ως 28/2/'23 στην τσιχλα, ξεζουμησα ΜΟΝΟ τη CH6 σε ολες τις καιρικες συνθηκες!!
Ανάμικτες οι εντυπωσεις για αυτην...

1) "Τρυγονι" & κορακοειδή κ σε καποια παρυδατια παραλληλα, δουλεψε το εξης:
12/68,5 686 CH6 1.80×33 Diamante 18 +1.2 buf. No:7 (6*) 58.00 με V 1.5 410 m/s....
Τα πουλια στουπί μεν, αλλα μισοζώντανα προς νεκρά...

2) Τσίχλα μπασίματα, περπατητα (2-3 συνολο) & καρτερι απογευματινο με θερμοκρασιες απο 5°C ως χθες στους 18°C κ υγρασίες απο 50% ως το χθεσινό κακό 95% υγρασία, εριχνα/ξα τα εξης setup...

ΚΑΡΤΕΡΙ:
12/68,5
688 CH6 1.60×28 Αquila evo 24 No9 (3ο stage) στα 57.00 με V 1.5 398 m/s....αρκετα καλό...μου αρεσε.
ΚΑΡΤΕΡΙ & ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ:
12/68.5 688 CH6 1.65×30 No8½ No9 ως 85% υγρασια πολυ καλα αποτελεσματα χωρις αιματα..τα πουλια κοντα μακρια = στουπι με 3*&5*...ενα setup καραδοκιμασμενο φετος κ περυσι λιγο...εδω ευχαριστημένος εμεινα πολύ.

ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ ΧΘΕΣ με ζόρια.

18°C & υγρασια 95% οπλο Fabarm Jumpiter Supergrade 71cm (2* σταθερο) 18.3 αυλός. Φυσιγγια ιδιογομωση 688 CH6 1.65×30 Diamante μισοταπα No10 στα 57.20mm V 1.5 395 m/s. Οσα πουλια που κρατησα ή έχασα στα πυκνα, οι τουφεκιες τους ηταν απο 25 ως 35m με 2*...πετουσαν συννεφακι, επεφταν κ τα εβρισκα κι αυτα μισοζωντανα σχεδον ξεψυχισμενα, ακομη κι οταν βγεικε ο λίγος ομιχλόδες ηλιος...ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΑΙΜΑΤΑ....🙄🤔

ΚΑΡΤΕΡΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:
Με το ιδιο σεταπ αλλα με το S/P Rizzini Hombra 66cm 3*&5* σταθερο τσοκ. στην 1η τουφεκια (συννεφακι) 2η τουφεκια (συννεφακι) στο ιδιο πουλι κ επεφτε πιο μετα..αυτο εγινε ×2 κ ×3 φερές στο καρτερι...+ τα υπολοιπα που κι αυτα ενω επεσαν με την 1η τα εβρισκα κι αυτα μισοζωντανα σχεδον ψώφια...

ΤΩΡΑ: Η η CH6 κ το Νο10 εκλασαν στην υγρασια ή εγω εμενα πισω κ στα 19 πουλια που καρπωθηκα ή εχασα..(παραξενο βεβαια) διοτι στο ιδιο παραπάνω σεταπ σε Νο:8½ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ζωντανα ολη τη σεζον....παραμονο ξερα κ στεγνά πουλια...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΟ:
Η CH6 για τσιχλα ειναι καλη...σε βορριά κ ξηρο καιρο γ@μ@€! κ δερνει, οπως επισης σε βορρια κ 85% υγρασια.....με ζεστη παλι, κ νορμάλ υγρασίες, κανενα πρόβλημα....με ΝΟΤΙΑΑΑ κ συννεφιες ΠΑΝΤΑ ΜΙΣΟΖΩΝΤΑΝΑ είχα σε ολα τα θηραματα, ολη τη σεζόν....με νοτια, καλυτερα να μη παμε για κυνηγι...😁...στο υδροβιο, μη το σκεφτειτε καν...😅 ασε...με 410 m/s με χερεταγαν τα κιρκιρια φεύγωντας...

Θελει "φορτωμα" να δουλεψει, αγαπα τα μαλακα βυσματα με ΕΜΦΡΑΞΗ (σημαντικό αυτό).... Συγνωμη για το κατεβατό, αλλα εγραψα τη συνολική αποψη μου για τη CH6....θα το σκεφτω να την ξανα πρωτημισω, ΑΝ δεν ερθει η D20 που μου αφησε καλες εντυπωσεις περυσι απο τα 28 ως 31gr.

Πολυ ωραια....!!!! Κατα τα γραφομενα σου αυτο που καταλαβα για τα ζωντανα - αιματα κτλ κτλ ευθυνεται
το Ν10 σκαγια που ειχες....
Εμενα σαν πυριτιδα μου αρεσει....βγαζει σε νορμαλ σεταπ σωστες ταχυτητες και πολυ καλες συγκεντρωσεις...
Και για του λογου το αληθες !!!

εικόνα_Viber_2020-12-28_21-12-29.jpg
εικόνα_Viber_2020-12-28_21-12-52.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-18_05-40-32.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-18_05-40-49.jpg

Και χωρις να εχω κυνηγησει κιρκιρια.....τροποποιωντας λιγο αυτο το σεταπ και εχοντας το θηραμα
στο κεντρο της τουφεκιας μονο με ΤΑΜΑ στην Παναγιά γλυτωνει Κωστή μου !!!
Ισως να κανω λαθος....αλλα αυτο πιστευω φιλε μου !!!! :)

ΤΩΡΑ: Η η CH6 κ το Νο10 εκλασαν στην υγρασια ή εγω εμενα πισω κ στα 19 πουλια που καρπωθηκα ή εχασα..(παραξενο βεβαια) διοτι στο ιδιο παραπάνω σεταπ σε Νο:8½ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ζωντανα ολη τη σεζον....παραμονο ξερα κ στεγνά πουλια...
αυτο λεγαμε τοσο καιρο για το ν10 ,ευτυχως που το ειδες και μονο σου!στα ζορια δεν . . . . ολα ζωντανα.

αυτο λεγαμε τοσο καιρο για το ν10 ,ευτυχως που το ειδες και μονο σου!στα ζορια δεν . . . . ολα ζωντανα.
Ναι συμφωνω...αλλα σιγουρα εχει να παιξει ρολο ΚΑΙ η πυριτιδα που βαλωνται τα Νο10...π.χ με τη GP που ειναι κ ζελατηνοποιημενη πυριτιδα σε Νο:9½ ποτε δεν ειχα ζωντανα...η μονοβασικη "κατώτερη" ναι, μου φαινεται πιο λογικο...αλλα,αυτο που λες ισχυει...

Υ.Γ. Δεν ειναι ντροπη να γραφουμε αυτα που βλεπουμε πραγματικα στην πραξη, ενω μας προηδοποιούσαν συναδελφοι...:) ετσι γινομαστε καλυτεροι!!

Ναι συμφωνω...αλλα σιγουρα εχει να παιξει ρολο ΚΑΙ η πυριτιδα που βαλωνται τα Νο10...π.χ με τη GP που ειναι κ ζελατηνοποιημενη πυριτιδα σε Νο:9½ ποτε δεν ειχα ζωντανα...η μονοβασικη "κατώτερη" ναι, μου φαινεται πιο λογικο...αλλα,αυτο που λες ισχυει...

Υ.Γ. Δεν ειναι ντροπη να γραφουμε αυτα που βλεπουμε πραγματικα στην πραξη, ενω μας προηδοποιούσαν συναδελφοι...:) ετσι γινομαστε καλυτεροι!!
Στο CH6 1.65 X30 ποιό καψύλι καί ποιό βύσμα βάζεις Κωστή ;

Όλες οι πυρίτιδες ΝΟΜΙΖΩ είναι 100% ζελατινοποιημένες.
Διαφέρουν στην πλαστικοποίηση των κόκκων τους.

Μπορεί να λέω και μ@λακίες ... διορθώστε με αν κάνω λάθος.

https://e-about.gr/ti-kserete-gia-tis-akapnes-pyritides/

Ακριβος ετσει.οσο πθο καλη πλαστικοποιηση τοσο καλητερα αντεχουν στη υγρασειες.στο κρυο δεν μασανε ποτεε

Εγω....μπουζί - πλατίνες και λαδια ξερω να αλλαζω φιλε..... :D Θα σου απαντησουν οι αλλοι φιλοι...!!!:)

Δεν λες μ@λακίες Βασίλη. Ούτε φυσικά ο Χατζιώτης στο άρθρο που παραθέτεις ...
Μ@λακίες λέει αυτός που εισήγαγε (και κατάφερε μέσ'από το ιντερνετ να επιβάλλει) στην Ελλάδα τον όρο "ζελατινοποίηση της πυρίτιδας", χωρίς να έχει κατανοήσει ο ίδιος τι ακριβώς σημαίνει ζελατινοποίηση !!! (... Πιστεύω καταλαβαίνεις ποιον εννοώ...;))
Και φυσικά δεν γίνεται "ζελατινοποίηση της πυρίτιδας", αλλά της νιτροκυτταρίνης. Η μετατροπή της δηλαδή σε gel, ή κολλοειδές (όπως λέγονται στη χημεία αυτά τα μίγματα).
Και είναι ένα από τα βασικά στάδια της διαδικασίας παραγωγής της (οποιασδήποτε) άκαπνης πυρίτιδας.

Και φυσικά δεν γίνεται "ζελατινοποίηση της πυρίτιδας", αλλά της νιτροκυτταρίνης. Η μετατροπή της δηλαδή σε gel, ή κολλοειδές (όπως λέγονται στη χημεία αυτά τα μίγματα).
Και είναι ένα από τα βασικά στάδια της διαδικασίας παραγωγής της (οποιασδήποτε) άκαπνης πυρίτιδας.
Ακριβώς αυτό κάνει η ζελατινοποιηση, πλην όμως υπήρχαν και υπάρχουν κάποιες μη πλήρως ζελατινοποιημενες πυριτιδες. Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι ότι οι μονοβασικες έχουν υποστεί ζελατινοποιηση με πτητικους διαλύτες και επειδή ακριβώς είναι πτητικοι υπό προϋποθέσεις χάνεται με τον καιρό ένα μέρος του διαλύτη αφήνοντας εκτεθειμένο μέρος της πυριτιδας, όταν συνδυαστεί με πλαστικοποιηση που δεν προφυλάσσει επαρκώς από υγρασία κυρίως, τότε η πυρίτιδα αλλοιώνεται τάχιστα.

View attachment 67770
Ποια πυριτιδα ειναι αυτη βρε παλικαρια ???
Υπαρχει περιπτωση να ειναι PSB2 ???
Και αν οχι...ποια πιστευετε οτι ειναι ???
Οπτικά σε μια αναζήτηση που έκανα ,μου μοιάζει μ'αυτη...AL της b&p.Psb2, πάντως,δε νομιζω...IMG_20230301_191030.jpg

View attachment 67770
Ποια πυριτιδα ειναι αυτη βρε παλικαρια ???
Υπαρχει περιπτωση να ειναι PSB2 ???
Και αν οχι...ποια πιστευετε οτι ειναι ???
Psb2 δεν νομηζο,γιαληζη αποτη βλεπο οποτε δεν.καπια της μπασιερη θανε.παλια ειναι Νικολα???

Οπτικά σε μια αναζήτηση που έκανα ,μου μοιάζει μ'αυτη...AL της b&p.Psb2, πάντως,δε νομιζω...View attachment 67771

Psb2 δεν νομηζο,γιαληζη αποτη βλεπο οποτε δεν.καπια της μπασιερη θανε.παλια ειναι Νικολα???

Nike; Παίζει είναι;

Μιαζη παρα πολη.γιαυτο ροτισα αν ειναι παλια

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας....παλικαρια!!!
Απο σφαγμενο φυσιγγιο ειναι....ειχε σβησει και το τυπωμα του φυσιγγιου γι'αυτο ρωτησα !!

Status
Not open for further replies.
Back