Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παλικαρια αυτη η πυριτιδα ειναι απο αυτα τα φυσιγγια..

View attachment 71792
View attachment 71793
View attachment 71794
Γνωριζει καποιος την πυριτιδα DRAGO ειναι ή D20 ?? ή καποια αλλη που δεν γνωριζω ??

Η δοσολογια ειναι 686 -1,55χ28...Ν7,5 -
Σύμφωνα με τη δοσολογία, θα συμφωνήσω με τον συμπατριώτη μου το Γιάννη ότι πρέπει να είναι η D20.
Παλιότερα το ίδιο φυσίγγι είχε την 206 V, αλλά η δοσολογία ήταν 686 - 1,36 x 28. Τελευταία φορά που είχα σφάξει ήταν Ιούνη του 2020 και είχε τόσο που λέω.
Επίσης πέρυσι ή πρόπερσι στο Lambro series 2 (από τα τελευταία που είχα πάρει) είχα βρει την 206 V σε δόση 1,41 x 28, ενώ παλιότερα ήταν με AS !!!
Λογικά το 1,55 x 28 είναι πολύ για 206V, γι 'αυτό πιστεύω ότι τώρα πρόκειται για την D20.

Σύμφωνα με τη δοσολογία, θα συμφωνήσω με τον συμπατριώτη μου το Γιάννη ότι πρέπει να είναι η D20.
Παλιότερα το ίδιο φυσίγγι είχε την 206 V, αλλά η δοσολογία ήταν 686 - 1,36 x 28. Τελευταία φορά που είχα σφάξει ήταν Ιούνη του 2020 και είχε τόσο που λέω.
Επίσης πέρυσι ή πρόπερσι στο Lambro series 2 (από τα τελευταία που είχα πάρει) είχα βρει την 206 V σε δόση 1,41 x 28, ενώ παλιότερα ήταν με AS !!!
Λογικά το 1,55 x 28 είναι πολύ για 206V, γι 'αυτό πιστεύω ότι τώρα πρόκειται για την D20.
Αυτό το 686 με βάζει λίγο σε υποψία Στέλιο...
Στο site της η nsi δίνει την 206V 1,40-1,50x 28 με 688...
Ενώ την D20 1.65x32 με 686...
Οπότε D20 1,55x28 με 686 είναι λίγο χαμηλα...

Αυτό το 686 με βάζει λίγο σε υποψία Στέλιο...
Στο site της η nsi δίνει την 206V 1,40-1,50x 28 με 688...
Ενώ την D20 1.65x32 με 686...
Οπότε D20 1,55x28 με 686 είναι λίγο χαμηλα...
Όχι δε νομίζω ότι είναι χαμηλά...... Η d20 με 688 μου έδινε πολύ ωραία, γρήγορα και δυνατά φυσίγγια στο 1,50x28 και στο 1,55x30

Οποια και να ειναι Στελιο μου....Εσφαξα μερικα φυσιγγια....πηρα τα υλικα τους...εκλεισα μερικα δικα μου
28ρια με Ας ...αλλα και με την πυριτιδα απο τα σφαγμενα...να τα δοκιμασω...
Και επειδη ειμαι ''παλιανθρωπος'' θα τα ριξω ολα στα 80- 90 -100 μετρα...οταν μπορεσω...μαζι και του
Lambo.
Ειδα παλι εκεινο το διαφημηστικο βιντεο...με τα δισκακια....και ο νοων νοειτω φιλε !!!

ΥΓ. Στα 80 μετρα το ειχα ριξει περυσι...ειδα τα χα'ι'ρια του....αλλα εριξα ΕΝΑ φυσιγγιο...και δεν θελω να
τα αδικησω...Τωρα θα ριξω περισσοτερα να εχω πληρη εικονα φιλε !!!!

Νομίζω ότι το 1,55x28 με 686 κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα ταχύτητας και πιέσεων με το 1,50x28 με 688.....
Βαγγέλη...άποψή μού πάντα, μπορεί και λάθος....είναι θέμα καύσης της πυρίτιδας στο σωστό χρόνο...
Το εύρος της D20 σε νορμάλ στησίματα είναι 28-32 γρ.
Στα κατώτερα όρια της 28γρ. για να καεί στο σωστό χρόνο χρειάζεται δυνατό καψούλι...

Βαγγέλη...άποψή μού πάντα, μπορεί και λάθος....είναι θέμα καύσης της πυρίτιδας στο σωστό χρόνο...
Το εύρος της D20 σε νορμάλ στησίματα είναι 28-32 γρ.
Στα κατώτερα όρια της 28γρ. για να καεί στο σωστό χρόνο χρειάζεται δυνατό καψούλι...
Το ίδιο πιστεύω και γω .......για αυτό άλλωστε γέμιζα με 688..... Και η λαμπρό όμως που βάζει 686 κάτι ξέρει...... Αυτή την πρακτική έχω δει και σε άλλα εμπορικά φυσίγγια όπως το Ο.Κ της nobel sport που έχει 686 ,όπως του Κενταύρου τα σκοπευτικά επίσης με 686,το special game με 686 και αλλά...... Φαντάζομαι έχουν πρόσβαση σε βλητικους σταθμούς και ξέρουν τι κάνουν και γιατι

Το ίδιο πιστεύω και γω .......για αυτό άλλωστε γέμιζα με 688..... Και η λαμπρό όμως που βάζει 686 κάτι ξέρει...... Αυτή την πρακτική έχω δει και σε άλλα εμπορικά φυσίγγια όπως το Ο.Κ της nobel sport που έχει 686 ,όπως του Κενταύρου τα σκοπευτικά επίσης με 686,το special game με 686 και αλλά...... Φαντάζομαι έχουν πρόσβαση σε βλητικους σταθμούς και ξέρουν τι κάνουν και γιατι
Εννοείται Βαγγέλη οι εταιρείες με βλητικό σταθμό έχουν το φυσίγγι και τα απάρτια του "ανοιχτό βιβλίο" και μπορούν να κάνουν τις ανάλογες αλλαγές...εμείς ακολουθούμε κάποια στάνταρ και ότι μπορούμε να καταλάβουμε εμπειρικά...

Τώρα σχετικά με τα φυσίγγια που έβαλες...
Το ΟΚ όντως με την παλιά gm3 (που ήταν "νευρική" και κατέβαινε και στα 28γρ.) γεμίζονταν με 686 στα 30γρ. (τα προ 5ετιας που έπεσαν στα χέρια μου ήταν με 688 στα 31γρ. μάλλον λόγω της γνωστής αλλαγής προοδευτικοτητας της gm3) αλλά το ΟΚ γεμίζεται σε 67αρι κάλυκα και κάργα τον gt πατημένο...
Του Κενταύρου είναι γεμισμένο με σκοπευτική μπαρούτι (csb5) στο ονομαστικό της βάρος x 28, απλά το έχει μαλακώσει με το 686...λίγα που έριξα μαλακό φυσίγγι, συγκεντρωτικό ήταν, "καλοκαιρινοφθινοπωρινο" θα έλεγα αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχε την τέλεια καύση...κατάλοιπα άφηνε...
Το special game της nsi με Α1 στα 32 γρ. νομίζω το 686 το χρειάζεται για να εξισορροπεί την απώλεια προοδευτικοτητας από την "κούτσουρο" τάπα ντιανα...

Εννοείται Βαγγέλη δεν πάω να βγω σωστός και να βγάλω εσένα λάθος...την άποψη μου λέω για χάριν της συζήτησης και για να ακούω και γω την αντίθετη άποψη μπας και μάθω και τίποτα...

Last edited:
Εννοείται Βαγγέλη οι εταιρείες με βλητικό σταθμό έχουν το φυσίγγι και τα απάρτια του "ανοιχτό βιβλίο" και μπορούν να κάνουν τις ανάλογες αλλαγές...εμείς ακολουθούμε κάποια στάνταρ και ότι μπορούμε να καταλάβουμε εμπειρικά...

Τώρα σχετικά με τα φυσίγγια που έβαλες...
Το ΟΚ όντως με την παλιά gm3 (που ήταν "νευρική" και κατέβαινε και στα 28γρ.) γεμίζονταν με 686 στα 30γρ. (τα προ 5ετιας που έπεσαν στα χέρια μου ήταν με 688 στα 31γρ. μάλλον λόγω της γνωστής αλλαγής προοδευτικοτητας της gm3) αλλά το ΟΚ γεμίζεται σε 67αρι κάλυκα και κάργα τον gt πατημένο...
Του Κενταύρου είναι γεμισμένο με σκοπευτική μπαρούτι (csb5) στο ονομαστικό της βάρος x 28, απλά το έχει μαλακώσει με το 686...λίγα που έριξα μαλακό φυσίγγι, συγκεντρωτικό ήταν, "καλοκαιρινοφθινοπωρινο" θα έλεγα αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχε την τέλεια καύση...κατάλοιπα άφηνε...
Το special game της nsi με Α1 στα 32 γρ. νομίζω το 686 το χρειάζεται για να εξισορροπεί την απώλεια προοδευτικοτητας από την "κούτσουρο" τάπα ντιανα...

Εννοείται Βαγγέλη δεν πάω να βγω σωστός και να βγάλω εσένα λάθος...την άποψη μου λέω για χάριν της συζήτησης και για να ακούω και γω την αντίθετη άποψη μπας και μάθω και τίποτα...
Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης....... Αλίμονο κουβέντα κάνουμε.........

Εχθες το βραδυ ηπιαμε ενα κρασι με εναν καλο φιλο....που εχει πολλα χρονια που ασχοληται
με την κατασκευη φυσιγγιων...
Μεγαλος γνωστης στο χωρο αυτον...φυσιγγια - οπλα - κυνηγι...
Εμαθα οτι ο Ναπλιωτης εφερε διβασικες πυριτιδες ς4 - SIPE - Tecna- Aλλα δεν ξερουμε ακομα εαν τις
δωσει στο εμποριο..
Θελει να σταματησει η ιδιογομωση....και να αγοραζουμε τα φυσιγγια του...
Οπως και ν'αχει.....Ευχομαι να κανει λαθος ο φιλος μου....διαφορετικα θα πρεπει να βγαλει σωστα φυσιγγια
και ολο αυτο ειναι προς οφελος και δικο του και των κυνηγων...!!!
Εδω θα ειμαστε...και θα δουμε τι φυσιγγια θα βγαλει...παλικαρια μου !!! ;) :)

Status
Not open for further replies.
Back