Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωρε ναι ενταξει, αλλα ασε το Χατζιώτη...μονο εγω ξερω που την εχω φτασει ως τωρα τη Drago κ τι κατανομες κ ταχυτητες μου εχει δωσει......απλα ειπα, πως στην τσιχλα το 1.60 ΓΙΑ Μ'ΕΝΑ ειναι πολυ για τη Drago...ο καθε ενας κανει οτι θελει κ οτι του λειτουργει στο τερεν κ δεν σας αμφησβειτώ σε αυτα που λετε... :)
Νταξ ρε μην νευριάζεις κουβέντα κάνουμε να ούμε…..!!!!!

Ποσο ειναι το ποσοστο της υγρασιας δεν ξερω...αλλα υπολογιζω στο 100%.
Αυγουστος μηνας 5,30-6-7 το πρωι στους +20 βαθμους και με τετοια υγρασια ...τα φυσιγγια με μονοβασικες
πυριτιδες σε νορμαλ σεταπ δεν ''κοβουν'' φιλε !!!
Σε πιστεύω αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Αυτό που έγραψε ο Λευτέρης λογικότατο είναι αλλά πόση υγρασία να έχει απορροφήσει η πυρίτιδα μέσα στο φυσίγγι ?
Για την υγρασία στην κάνη το βλέπω και αυτό λογικό αλλά πιο δύσκολο.
Σωστή και η δοκιμή που προτείνει ο Σπύρος ...
Αντε να πιασεις κανενα ψαρι ,να δεις και κανενα κωλο να ξελαμπικαρεις !! Δεν θα μας χαλασεις εσυ παρατηρισεις χρονων .yelling. .yelling.
😜
Εγώ γράφω εδώ για να δημιουργώ αμφιβολίες 🤣

Ολα ειναι απλη φυσικη.μια πυρητιδα εχει την ειδια αναφλεξη στον υγρο καιρο σε σχεση με τον ξηρο??? Οχη βεβεα.καντε τεστ και θα δητε.τωρα θα μου πητε η δυπλης γιατη λενε οτη δεν επηρεαζωντε οπως λενε???φησικο ειναι,λογο νιτρου.για υγρασια παντα κουβεντιαζομε οχη κρυου

Ολα ειναι απλη φυσικη.μια πυρητιδα εχει την ειδια αναφλεξη στον υγρο καιρο σε σχεση με τον ξηρο???
Γιατί να μην εχει Γιαννη; Νοτιζεται η πυριτιδα μεσα στα φυσιγγια; Αν ναι τοτε εχεις δικιο, αλλιως δεν υπαρχει λογος να μην εχει την ίδια ανάφλεξη.
Πχ, ηλιολουστη μερα με 30 βαθμούς, καθεσαι σε ενα υποστεγο και βαζεις φωτια σε μια χαρτοπετσετα.
Και βροχερη μερα με 30 βαθμους καθεσαι στο ιδιο υποστεγο και ανάβεις αλλη χαρτοπετσέτα. Εννοειται οτι η χαρτοπετσέτα ειναι ολοστεγνη.
Διαφορετικά θα καει τη μια μερα και διαφορετικα την αλλη;

Γιατί να μην εχει Γιαννη; Νοτιζεται η πυριτιδα μεσα στα φυσιγγια; Αν ναι τοτε εχεις δικιο, αλλιως δεν υπαρχει λογος να μην εχει την ίδια ανάφλεξη.
Πχ, ηλιολουστη μερα με 30 βαθμούς, καθεσαι σε ενα υποστεγο και βαζεις φωτια σε μια χαρτοπετσετα.
Και βροχερη μερα με 30 βαθμους καθεσαι στο ιδιο υποστεγο και ανάβεις αλλη χαρτοπετσέτα. Εννοειται οτι η χαρτοπετσέτα ειναι ολοστεγνη.
Διαφορετικά θα καει τη μια μερα και διαφορετικα την αλλη;

Το θεωρω αστοχο το παραδειγμα...
Η χαρτοπετσετα ειναι απο ενα υλικο φτιαγμενη....και ειναι ολες ιδιες.
Οι πυριτιδες....οχι .

Το μόνο σίγουρο είναι αυτό ...
2 ίδια φυσίγγια γεμισμένα με την χειρότερη μονοβασική στην υγρασία.
Το ένα το ρίχνουμε με νορμάλ καιρό και το άλλο με φουλ "υγρασία".
Αν οι αρχικές είναι οι ίδιες, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδίδουν διαφορετικά.
Ακόμα και νερό να ρίξουμε μέσα στις κάνες δεν νομίζω ότι θα υπάρχει τέτοια διαφορά στην αρχική ώστε το φυσίγγι να καταστεί άχρηστο.
Το μόνο που βγάζει νόημα για τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση είναι να φτάνει η υγρασία στην πυρίτιδα από την αναπνοή του φυσιγγίου.
Τες πα ... ευτυχώς που ρίχνουμε Rem με υγρασίες (και κρύα) 😜🤣

Απλά πείτε μου ποιά είναι η χειρότερη στην υγρασία ... για πληροφοριακούς λόγους και μόνο.

Απλά πείτε μου ποιά είναι η χειρότερη στην υγρασία ... για πληροφοριακούς λόγους και μόνο.
Εγω προσωπικά, θεωρώ, τις "χειρόρερες" πυριτιδες στην υγρασία, αυτές που δεν κρατούν μένουσες ταχύτητες....όπως η Aquila & η CH6 π.χ όπου απο την 2η, ξεζούμησα σύνολο 1kg σε δοκιμες κ κυνηγι...για τσιχλίτσα καλες ειναι βεβαια....για καποιο αλλο θηραμα σχετικά, όπου χρειαζομαστε ταχυτητες, δεν περνει ψηφο εμπιστοσύνης απο εμένα....

Υ.Γ. Τις ×32 αν θες να παρεις μια 1η εικονα, τις γεμιζεις στο 1.45×28 κ βλεπεις....ΑΝ σου δωσει κατω απο 340 m/s τότε κλάφτη...αν σου δωσει εστω κ 370 m/s στην παραπανω δοσολογία, τοτε εχει ενδιαφερον να ασχοληθεις μαζί της....για απλες μονοβασικες λεω, οπου εχουν βασικο συστατικο τη νιτροκυτταρίνη...
Αυτα απο μ'ένα.

Εγω προσωπικά, θεωρώ, τις "χειρόρερες" πυριτιδες στην υγρασία, αυτές που δεν κρατούν μένουσες ταχύτητες....όπως η Aquila & η CH6 π.χ όπου απο την 2η, ξεζούμησα σύνολο 1kg σε δοκιμες κ κυνηγι...για τσιχλίτσα καλες ειναι βεβαια....για καποιο αλλο θηραμα σχετικά, όπου χρειαζομαστε ταχυτητες, δεν περνει ψηφο εμπιστοσύνης απο εμένα....

Υ.Γ. Τις ×32 αν θες να παρεις μια 1η εικονα, τις γεμιζεις στο 1.45×28 κ βλεπεις....ΑΝ σου δωσει κατω απο 340 m/s τότε κλάφτη...αν σου δωσει εστω κ 370 m/s στην παραπανω δοσολογία, τοτε εχει ενδιαφερον να ασχοληθεις μαζί της....για απλες μονοβασικες λεω, οπου εχουν βασικο συστατικο τη νιτροκυτταρίνη...
Αυτα απο μ'ένα.
Και όμως η ακουιλα γ@@@ ακόμα και στην μούχλα …. Για αυτό λεο δεν είναι μόνο το φυσηγγι παίζει ρολο και η κάνη ποσό συνεργάζεται με αυτό…. Και για την ιστορία της έστησα 1,65*32 και jiovvani 22 με cx2000 την βαραγα με την γριά μου(302) σε κότσιφια Γενάρη μήνα υγρασια να σου περνάει τα κοκαλα

Τις μένουσες πως τις μετράς Κώστα;
Ειχε μετρησει ενας φιλος "άρρωστος" με την ιδιογομωση με 2πλο ταχογραφο τη CH6 στο V1.5 & V 2.5 ταυτοχρονα....στο V1.5 ειχε δωσει 412m/s κ στο V 2.5 362m/s...η συγκεκριμενη κρεμμάει πολυ...

Και όμως η ακουιλα γ@@@ ακόμα και στην μούχλα …. Για αυτό λεο δεν είναι μόνο το φυσηγγι παίζει ρολο και η κάνη ποσό συνεργάζεται με αυτό…. Και για την ιστορία της έστησα 1,65*32 και jiovvani 22 με cx2000 την βαραγα με την γριά μου(302) σε κότσιφια Γενάρη μήνα υγρασια να σου περνάει τα κοκαλα
Η Aquila ειναι ναι..ειναι σαφως καλυτερη απο τη Ch6

Ειχε μετρησει ενας φιλος "άρρωστος" με την ιδιογομωση με 2πλο ταχογραφο τη CH6 στο V1.5 & V 2.5 ταυτοχρονα....στο V1.5 ειχε δωσει 412m/s κ στο V 2.5 362m/s...η συγκεκριμενη κρεμμάει πολυ...
Δηλαδή μόνο σε 1 μέτρο τόσο μεγάλη διαφορά στις ταχύτητες;
Και η πυρίτιδα που κολλάει;
Ότι δουλειά είχε να κάνει την έχει κάνει στο 1,5μέτρο. Από εκεί και πέρα πως σχετίζεται η πυρίτιδα;

Από εκεί και πέρα πως σχετίζεται η πυρίτιδα;
Δεν εχω τις γνωσεις να το αναλυσω παραπανω...εδω ισως χρειαστει κ ο Βασιλης @gvp9000 μηπως δωσει φως...εγω ανεφερα τη ειχε δωσει τοτε, πριν μια 3ετια δηλαδη.

Κάτι δεν μου κολλάει εδώ...
Στο 1 μέτρο έχασε 50 μ/δ ταχύτητα...και μάλιστα σε απόσταση που η ντουφεκιά παει μπάλα...
Στα 10 μετρα δλδ τι ταχύτητα θα είχε...

Τέλος πάντων δεν ήμουν παρών και δεν μπορώ να πω τι έφταιξε...πάντως άποψη μου είναι ότι δεν έχει να κάνει με την πυρίτιδα...οποιαδήποτε πυρίτιδα...

Κάτι δεν μου κολλάει εδώ...
Στο 1 μέτρο έχασε 50 μ/δ ταχύτητα...και μάλιστα σε απόσταση που η ντουφεκιά παει μπάλα...
Στα 10 μετρα δλδ τι ταχύτητα θα είχε...

Τέλος πάντων δεν ήμουν παρών και δεν μπορώ να πω τι έφταιξε...πάντως άποψη μου είναι ότι δεν έχει να κάνει με την πυρίτιδα...οποιαδήποτε πυρίτιδα...
Μόνο αν γίνουν τα σκάγια φακές,αλλά και πάλι είναι μικρή η απόσταση για τόσο μεγάλη διαφορά Μάλλον δεν έγραψε σωστά ο δεύτερος ταχογραφος.

Status
Not open for further replies.
Back