Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οτι και να κανουν οι ιδιογομωτες
Δεν μπορουν να αγγιξουν τριχα των εμπορων
Αρα δεν τους επηρεαζουν
Ειδικα σημερα!
Ελαχιστος κοσμος μπορει να αγορασει τον εξοπλισμο η εαν ξεκινησει απλα να διαθεσει τον χρονο για να γεμισει και να μαζεψει τις πρωτες υλες

Επιπλεον
Οπως κοινοποιουν τα ετοιμα που ανοιγουν κοινοποιουν και τα δικα τους

Στις πληστες περιπτωσεις ειναι αντιγραφες απο ετοιμα η βελτιωσεις τους

Και τριτον
Τα καταστηματα τζιρο κανουν με το τριχλοκυνηγο και τον σκοπευτη
Τα υποκοιπα κυνηγια οσο ακριβα και να ειναι τα φουσεκια τους σε καμια περιπτωση δεν καλυπτουν το τζιρο απο τσιχλα και σκοπευτηριο

Δεν μπορει το συνολο των ιδιογομωτων που ασχολουνται με τσιχλα και σκοπευτηριο να καλυψει την αναγκη του αυτη με ιδιογομωση
Καποιοι ναι
Οι ύπολοιποι θα συμπληρωσουν με αγοραστα

Μια χαρα το ξερουν αυτο οι εμποροι

Δεν εχουν τετοιες ανυσηχιες

Η μονη ανυσηχια ειναι το κερδος και μαλιστα σε μετρητο οπως στα φουσεκια που δεν υπαρχει πιστωση στον πελατη

Οπως και σε ολες τις επιχειρησεις

Η ιδιογομωση,όπως και άλλες δραστηριότητες που κάνουμε εμείς, οδηγεί σε γνωστικό επίπεδο.
Δεν είναι μόνο η αγορά πρώτων υλών.
Όταν πχ,κάποιος ιδιογομωτης,αρχίσει να μετράει ,να ζυγίζει και να φέρνει σε σύγκριση ένα εργοστασιακό με ένα ιδιογομωμενου φυσιγγι και να ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ τα αποτελέσματα,συνήθως,δεν θα "κερδίζει"το εργοστασιακό.
Εν ολίγοις,χαλάει την πιάτσα.
Βάζει τους καταναλωτες η κάποιους από αυτούς στην διαδικασία αναζήτησης και σύγκρισης.
Δεν συμβαίνει καθ'ολοκληρια.
Αν γεμίζεις φυσίγγια,επαγγελματικά,θα ήθελες αυτό το "αγκάθι" ?
Στο κάτω κάτω,2-3 εισαγωγείς πρώτων υλών υπάρχουν στην Ελλάδα.
Θα πέσουν έξω αν σταματήσει η ιδιογομωση?
Είναι και αυτό...

Στο εξωτερικό όμως...δε βλέπω να σκέφτονται έτσι οι μεγάλες εταιρείες...πόσο δε μάλλον στην Αμερική που εκεί το χρήμα είναι ο θεός...

Πιστεύω...αν ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι οι έμποροι, θα έβλεπαν ότι σύμμαχοι είμαστε όχι εχθροί...και οι δυο έχουμε να κερδίσουμε...

Αλλο να σκέφτονται πεντε-δεκα μυαλά και αλλο χιλιάδες για την εξέλιξη ενός προϊόντος...
Πόσες ιδέες μπορούν οι εταιρείες να πάρουν από τους ιδιογομωτές;
Πόσα διαμετρήματα (στο χώρο του ραβδωτού) "γεννήθηκαν" από ιδιογομωτές και εξελίχθηκαν σε εμπορικές επιτυχίες;

Αλλά τι να λέμε...μεγάλες κουβέντες αυτές για τον τόπο μας...

Είναι και αυτό...

Στο εξωτερικό όμως...δε βλέπω να σκέφτονται έτσι οι μεγάλες εταιρείες...πόσο δε μάλλον στην Αμερική που εκεί το χρήμα είναι ο θεός...

Πιστεύω...αν ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι οι έμποροι, θα έβλεπαν ότι σύμμαχοι είμαστε όχι εχθροί...και οι δυο έχουμε να κερδίσουμε...

Αλλο να σκέφτονται πεντε-δεκα μυαλά και αλλο χιλιάδες για την εξέλιξη ενός προϊόντος...
Πόσες ιδέες μπορούν οι εταιρείες να πάρουν από τους ιδιογομωτές;
Πόσα διαμετρήματα (στο χώρο του ραβδωτού) "γεννήθηκαν" από ιδιογομωτές και εξελίχθηκαν σε εμπορικές επιτυχίες;

Αλλά τι να λέμε...μεγάλες κουβέντες αυτές για τον τόπο μας...
Τι να σκεφτονται οι μεγαλες εταιριες στις χωρες που ειναι το αν θα παραξουν πρωτες υλες ??αυτες τις φτιαχνουν κ τις διοχετεύουν σε ολου μεγαλους και μικρους που τυποποιουν τα υλικα τους
Με προτεραιότητα τις μεγαλες γιατι απο αυτες εχουν κερδος
Η Ελλαδα δεν παραγει καποια πρωτη υλη σε αυτο τον τομεα εκτος απο ελαχιστη ποσοτητα βυσματων κ δεν ξερω αν εχουν εξαγουν κιολας
οποτες τυποποιοι τα υλικα που μπορουν να αγορασουν και οι μικροι με μεγαλο πλενεκτημα οτι αυτοι μπορουν να παρουν περισοτερα υλικα κ την ποικιλια που θελουν
ο μικρος θα παρει οτι βρει κ οτι θα θελουν οι μεγαλοι να αφησουν να υπαρχει
Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να το αναλυουμαι περισοτερο γιατι υπαρχουν αυτα που υπαρχουν σαν υλικα στην Ελλαδα

Όλα είναι θέμα προσφοράς ζήτησης κέρδους. Τώρα με τον πόλεμο οι εταιρείες κατασκευής πυρίτιδας έχουν πιάσει λαυράκι και δεν τους ενδιαφέρουν οι μικρές αγορές όπως οι κυνηγοί και ιδιογομωτές ή ακόμη και οι μικρές τοπικες εταιρείες κατασκευής φυσιγγιών. Βγάζουν απο αλλού κέρδος και μάλιστα τεράστιο. Συν ότι και οι πρώτες ύλες που προέρχονται στο μεγαλύτερο ποσοστό απο Κίνα έχουν λιγοστεψει και ακριβύνει.
Όταν σταματήσει ο πόλεμος και πλέον δεν θα έχουν που να σπρώξουν το προιόν τους σιγά σιγά θα επανέλθουν τα πράγματα στα φυσιολογικά τους. Και οι τιμές θα πέσουν (στο εξωτερικό όχι στην Ελλάδα) και ποσότητες θα υπάρχουν και ποικιλία και απο όλα. Γιατί και τότε θα θέλουν να πουλήσουν και να βγάλουν κέρδος.

Οτι και να κανουν οι ιδιογομωτες
Δεν μπορουν να αγγιξουν τριχα των εμπορων
Αρα δεν τους επηρεαζουν
Ειδικα σημερα!
Ελαχιστος κοσμος μπορει να αγορασει τον εξοπλισμο η εαν ξεκινησει απλα να διαθεσει τον χρονο για να γεμισει και να μαζεψει τις πρωτες υλες

Επιπλεον
Οπως κοινοποιουν τα ετοιμα που ανοιγουν κοινοποιουν και τα δικα τους

Στις πληστες περιπτωσεις ειναι αντιγραφες απο ετοιμα η βελτιωσεις τους

Και τριτον
Τα καταστηματα τζιρο κανουν με το τριχλοκυνηγο και τον σκοπευτη
Τα υποκοιπα κυνηγια οσο ακριβα και να ειναι τα φουσεκια τους σε καμια περιπτωση δεν καλυπτουν το τζιρο απο τσιχλα και σκοπευτηριο

Δεν μπορει το συνολο των ιδιογομωτων που ασχολουνται με τσιχλα και σκοπευτηριο να καλυψει την αναγκη του αυτη με ιδιογομωση
Καποιοι ναι
Οι ύπολοιποι θα συμπληρωσουν με αγοραστα

Μια χαρα το ξερουν αυτο οι εμποροι

Δεν εχουν τετοιες ανυσηχιες

Η μονη ανυσηχια ειναι το κερδος και μαλιστα σε μετρητο οπως στα φουσεκια που δεν υπαρχει πιστωση στον πελατη

Οπως και σε ολες τις επιχειρησεις
Κούνια που τους κούναγε αγαπητέ μου. Εμπορικά δεν θα αγοράσω ποτέ, όχι γιατί τα δικά μου είναι καλύτερα, αλλά γιατί το να τα φτιάξω είναι μέρος της κυνηγητικής μου απόλαυσης για μένα. Να κυνηγήσω χωρίς ιδιογόμωση είναι σα να μου λες να κάνω σεξ χωρίς να ακουμπάω, ευχαριστώ δε θα πάρω.
Είμαι τσιχλοκυνηγος, πέρυσι κυνήγησα κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή και κάποιες καθημερινές της σεζόν και ξόδεψα χιλιάδες φυσίγγια με χαρά. Φέτος ούτε ένα δε θα ξοδέψω αν δεν έρθουν πυρίτιδες. Από εμένα η αγορά μπορεί να βγάλει μόνο πουλώντας υλικά ιδιογόμωσης. Φυσίγγια δεν αγοράζω.
Και σαν και εμένα είναι και άλλοι.

Κούνια που τους κούναγε αγαπητέ μου. Εμπορικά δεν θα αγοράσω ποτέ, όχι γιατί τα δικά μου είναι καλύτερα, αλλά γιατί το να τα φτιάξω είναι μέρος της κυνηγητικής μου απόλαυσης για μένα. Να κυνηγήσω χωρίς ιδιογόμωση είναι σα να μου λες να κάνω σεξ χωρίς να ακουμπάω, ευχαριστώ δε θα πάρω.
Είμαι τσιχλοκυνηγος, πέρυσι κυνήγησα κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή και κάποιες καθημερινές της σεζόν και ξόδεψα χιλιάδες φυσίγγια με χαρά. Φέτος ούτε ένα δε θα ξοδέψω αν δεν έρθουν πυρίτιδες. Από εμένα η αγορά μπορεί να βγάλει μόνο πουλώντας υλικά ιδιογόμωσης. Φυσίγγια δεν αγοράζω.
Και σαν και εμένα είναι και άλλοι.

Μαζί σου. Εγώ ευτυχώς έχω απόθεμα σε πυρίτιδα και υλικά για τα επομενα 2-3 χρόνια σίγουρα οπότε θα πηγαίνω για κυνήγι. Και μόλις ξανάρθουν θα φορτώσω για τα επόμενα 5-10 χρόνια και μετά βλέπουμε.

Καλησπέρα μπορεί κάποιος έμπειρος να μου πει τι πυρίτιδες μπορεί να είναι;μου τις δώσανε είναι παλιές.

Attachments

• 20240906_111908.jpg
    20240906_111908.jpg
    140,6 KB · Προβολές: 41
  • 20240906_111855.jpg
    20240906_111855.jpg
    140,7 KB · Προβολές: 41
Status
Not open for further replies.
Back