Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Oι πυριτιδες δινουν τις συγκεντρωσεις?
Πιστεύω πως όχι. Γιατί το λέω ; 36 γραμμάρια Tecna 1,93 με 5 με Θώδη συγκεντρωτηρα και το συγκρίνω με την PSB 2 1,85 με couvet μαλλινη τάπα και το ποτηρακι από drago με πάλι 5 για δοκιμή και σύγκριση. Δοκιμή την έκανα σε χαρτί στα 35 μέτρα που είναι η μέση απόσταση για τον λαγό σε μας. Έχω δοκιμάσει αρκετά setup και με πολλές πυρίτιδες πολλά βισματα πολλες πατέντες και σαν αυτήν την τουφεκιά (χωρίς μπαφερ πάντα αυτά που λέω) !!! Απλά είναι αυτό που λέω πολλές φορές...δεν σταματάω να ψάχνω και όπως είπε ο φίλος πιο πριν... σίγουρα ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις άμεσα για να πας για το καλύτερο.

Απλά θέλω να μάθω για την MG2 γιατί διάβασα σχόλια και είδα και φωτογραφίες σε χαρτί με πολύ καλές κατανομές και συγκεντρώσεις και για μένα είναι πολύ σημαντική η συγκέντρωση στο κυνήγι. Κάθε τι που θα μάθουμε νέο καλό είναι

Πιστεύω πως όχι. Γιατί το λέω ; 36 γραμμάρια Tecna 1,93 με 5 με Θώδη συγκεντρωτηρα και το συγκρίνω με την PSB 2 1,85 με couvet μαλλινη τάπα και το ποτηρακι από drago με πάλι 5 για δοκιμή και σύγκριση. Δοκιμή την έκανα σε χαρτί στα 35 μέτρα που είναι η μέση απόσταση για τον λαγό σε μας. Έχω δοκιμάσει αρκετά setup και με πολλές πυρίτιδες πολλά βισματα πολλες πατέντες και σαν αυτήν την τουφεκιά (χωρίς μπαφερ πάντα αυτά που λέω) !!! Απλά είναι αυτό που λέω πολλές φορές...δεν σταματάω να ψάχνω και όπως είπε ο φίλος πιο πριν... σίγουρα ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις άμεσα για να πας για το καλύτερο.

Απλά θέλω να μάθω για την MG2 γιατί διάβασα σχόλια και είδα και φωτογραφίες σε χαρτί με πολύ καλές κατανομές και συγκεντρώσεις και για μένα είναι πολύ σημαντική η συγκέντρωση στο κυνήγι. Κάθε τι που θα μάθουμε νέο καλό είναι
Αφου είσαι νέος καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικα αυτά που γράφουν οι πιο παλιοι , σαφώς κ μετράνε οι πυριτιδες στα ποσοστα συγκεντρωσης, οι πιο προοδευτικες όπως είπε κ ο Ελβας σαφώς κ δίνουν πιο ευκολα μεγαλυτερα ποσοστα συγκεντρωσης, πάντα μιλάμε για μολυβδινα σκάγια με το πολυ 3 % αντιμόνιο, όταν παμε σε ατσάλι σβήνουν όλα, το ατσάλι πάει μονοβολο

Κατα την ταπεινη μου γνωμη.....οι πυριτιδες δεν εχουν καμια δουλεια με τις συγκεντρωσεις των
φυσιγγιων.....
Η συγκεντρωση οφειλεται 100% στο στησιμο του φυσιγγιου και στις ταχυτητες που θα εχει αυτο.
Ολες οι πυριτιδες.....για μια δουλεια ειναι.....ΟΛΑ τα αλλα ειναι θεμα το πως την ''δουλευει'' ο καθε
ενας που την πιανει στα χερια του....

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλές τουφεκιές. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την πυρίτιδα MG2 και εάν αξίζει να την αλλάξω με την Tecna όχι γιατί έχω κάποιο παράπονο από την Tecna (κάθε άλλο μάλιστα) απλά διαβάζω ότι δίνει σε σωστά σετ απ τρομερές συγκεντρώσεις !

Σας ευχαριστώ

Κωστα παραπονο απο την ΤΕΚΝΑ εχεις....γιατι δεν εχεις βρει ακομα το σωστο σεταπ φιλε μου....Το ιδιο
μπορει σου συμβει και την MG2.....και με ΟΛΕΣ τις μπαρουτες.....ειναι θεμα στησιματος και σεταπ....
Ολες οι πυριτιδες μπορουν να σου δωσουν ''σκορποχωρια''.....και ΟΛΕΣ φανταστικες συγκεντρωσεις...
Μην ''κολλας'' λοιπον στις πυριτιδες....διαλεξε μια - δυο - πεντε - δεκα- οποιες χρειαζεσαι για τα κυνηγια
που κανεις......Θεμα σεταπ ειναι ΟΛΑ τα υπολοιπα φιλε μου.....αυτο στο υπογραφω!!!!:)

Κατα την ταπεινη μου γνωμη.....οι πυριτιδες δεν εχουν καμια δουλεια με τις συγκεντρωσεις των
φυσιγγιων.....
Η συγκεντρωση οφειλεται 100% στο στησιμο του φυσιγγιου και στις ταχυτητες που θα εχει αυτο.
Ολες οι πυριτιδες.....για μια δουλεια ειναι.....ΟΛΑ τα αλλα ειναι θεμα το πως την ''δουλευει'' ο καθε
ενας που την πιανει στα χερια του....
Αμα την πιασει ποτε στα χερια του...
Αχααααα
Μια φορά που διαφωνούμε Νίκο ...

Λοιπόν φίλοι η ερώτηση ήταν επηρεάζει η πυρίτιδα την συγκέντρωση ?
Η δική μου (θεωρητική) απάντηση είναι ΝΑΙ.
Το πόσο την επηρεάζει δεν μπορώ να το ξέρω ... ίσως 1% ίσως 5% σε πιο μαλακά σκάγια ίσως 0,1%. :) :)
Σίγουρα πάντως ΤΣΟΚ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ, και ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ σκαγιών την επηρεάζουν κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό.

Η εξήγηση είναι απλή.
Όσο πιο προοδευτική είναι η πυρίτιδα τόσο μικρότερες δυνάμεις (για μεγαλύτερο χρόνο, ώστε να φτάσει στην ίδια τελική ταχύτητα) επενεργούν στην γόμωση με αποτέλεσμα μικρότερες παραμορφώνεις.

Καλή χρονιά παίδες ...
Υγεία να έχουμε ..., θηράματα και μυαλό να τα στριμώχνουμε και όλα τα άλλα λύνονται.
Χθες έχασα ένα καπρί τέρας ... από μ@λ@κία μου ...

Αχααααα
Μια φορά που διαφωνούμε Νίκο ...

Λοιπόν φίλοι η ερώτηση ήταν επηρεάζει η πυρίτιδα την συγκέντρωση ?
Η δική μου (θεωρητική) απάντηση είναι ΝΑΙ.
Το πόσο την επηρεάζει δεν μπορώ να το ξέρω ... ίσως 1% ίσως 5% σε πιο μαλακά σκάγια ίσως 0,1%. :) :)
Σίγουρα πάντως ΤΣΟΚ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ, και ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ σκαγιών την επηρεάζουν κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό.

Η εξήγηση είναι απλή.
Όσο πιο προοδευτική είναι η πυρίτιδα τόσο μικρότερες δυνάμεις (για μεγαλύτερο χρόνο, ώστε να φτάσει στην ίδια τελική ταχύτητα) επενεργούν στην γόμωση με αποτέλεσμα μικρότερες παραμορφώνεις.

Καλή χρονιά παίδες ...
Υγεία να έχουμε ..., θηράματα και μυαλό να τα στριμώχνουμε και όλα τα άλλα λύνονται.
Χθες έχασα ένα καπρί τέρας ... από μ@λ@κία μου ...

Δεν πειραζει που διαφωνεις....και παλι φιλοι θα ειμαστε....
Βασιλη μου.....ασε την θεωρια στην ακρη...και κοιτα την πραγματικοτητα....αναλογα την προοδευτικοτα...
και το σεταπ φιλε.....ολα τα αλλα ειναι φουσκες...και αερας κοπανιστος....Ολες οι πυριτιδες βγαζουν
σκορποχωρια.....Ολες δινουν συγκεντρωσεις....με ολη την αγαπη μου...και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης φιλε!!! :)

ΥΓ. Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες...ολα στο προγραμμα ειναι......ειχε λαδι στο καντηλι του...
αυτο θα λες....και αυτο ηταν!!!;):)

Αν θέλετε την γνώμη μου την επηρεάζει και μάλιστα πολύ στα ίδια γρ με παρόμοια ταχύτητα η ποιο slow burn δείνει και καλύτερη κατανομή και λιγότερα μπαρ αυτό έχω δει εγώ και σε μετρήσεις στο κανονάκι και στο χαρτί 100%

Αν θέλετε την γνώμη μου την επηρεάζει και μάλιστα πολύ στα ίδια γρ με παρόμοια ταχύτητα η ποιο slow burn δείνει και καλύτερη κατανομή και λιγότερα μπαρ αυτό έχω δει εγώ και σε μετρήσεις στο κανονάκι και στο χαρτί 100%

Θοδωρα δλδ εννοεις οτι την πυριτιδα εξαρταται η συγκεντρωση του φυσιγγιου ??
Δωσε μου σεταπ και πυριτιδες που μετρησες στο κανονακι....συγκεκριμενα πραγματα ...
Πυριτιδα σεταπ....ταχυτητα και bar εφοσον το μετρησες στο κανονακι....
Και επιμενω και σου λεω...ΠΑΝΤΑ και χωρις ΙΧΝΟΣ αντιπαραθεσης οτι ολα εξαρτωνται απο το στησιμο
του φυσιγγιου ( σεταπ ).....και οχι την πυριτιδα....
Θοδωρα συζητηση κανουμε....δεν ειναι ''κοντρα''.....μην παρεξηγηθω.....
Δωσε μου σεταπ απο πυριτιδες που δουλευω....ΑΟ - Α1 - Ας - Μ92ς - ΜG2- ΜΒ36 - ΜΒ32 - ΓΚΡΑΝΟΥΛΑΡ -
ΣΙΠΕ - ΤΕΚΝΑ- 206S - CH6 για να δω αν μπορεσω να καταλαβω αυτο που λες.
Το ξανα λεω...παντα φιλικα....συζητηση κανουμε....δεν ειναι ''κοντρα''. :)

Δεν πειραζει που διαφωνεις....και παλι φιλοι θα ειμαστε....
Βασιλη μου.....ασε την θεωρια στην ακρη...και κοιτα την πραγματικοτητα....αναλογα την προοδευτικοτα...
και το σεταπ φιλε.....ολα τα αλλα ειναι φουσκες...και αερας κοπανιστος....Ολες οι πυριτιδες βγαζουν
σκορποχωρια.....Ολες δινουν συγκεντρωσεις....με ολη την αγαπη μου...και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης φιλε!!! :)

ΥΓ. Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες...ολα στο προγραμμα ειναι......ειχε λαδι στο καντηλι του...
αυτο θα λες....και αυτο ηταν!!!;):)
Το πείραμα έχει τα πρωτεία ... Τα είπαμε αυτά ... :)

Το πείραμα έχει τα πρωτεία ... Τα είπαμε αυτά ... :)

Α' για σου.....τα λες σωστα τωρα....καλη η θεωρια...αλλα πολλες φορες...απεχει απο την πραξη....πολλες
φορες την εφερα τουμπα... ;) :)

ΥΓ. Οταν θα ''χωθεις'' για καλα μεσα στην ιδιογομωση.....θα το διαπιστωσεις και εσυ φιλε!!!

ΥΓ.2. Η ΡΕΜΙΚΤΟΝ βγαζει φυσεκι με 41 βολια 4/0 χωρις μπαφερ με αρχικη ταχυτητα 1049 = 319m/s
και οι Ελληνες τα ιδια βολια 4/0 με αρχικες 390m/s τα χωνουν στο ιδιο στοχο με τσοκ μαμα....και οχι
εξτρα ειδικα τσοκ για βολια....που προσπαθουν οι Αμερικανοι....Αυτη ειναι η Ιδιογομωση φιλε!!!!:)

ΥΓ,3 Σορυ για τοtopic.

Τις πιο ομοιόμορφες κατανομές τις είχα με αργές πυρίτιδες και συγκεντρωτήρες για ατσάλινα σκάγια, με όλα τα σκάγια μέσα στο κυάθιο για να αποφεύγονται τριβές με τα τοιχώματα της κάννης.
Και φυσικά, με σκάγια που υπάρχουν εδώ στην αγορά, που αν και καλής ποιότητας όσον αφορά τη σφαιρικότητα δεν νομίζω ότι ήταν και ιδιαίτερα σκληρά.

Αφου είσαι νέος καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικα αυτά που γράφουν οι πιο παλιοι , σαφώς κ μετράνε οι πυριτιδες στα ποσοστα συγκεντρωσης, οι πιο προοδευτικες όπως είπε κ ο Ελβας σαφώς κ δίνουν πιο ευκολα μεγαλυτερα ποσοστα συγκεντρωσης, πάντα μιλάμε για μολυβδινα σκάγια με το πολυ 3 % αντιμόνιο, όταν παμε σε ατσάλι σβήνουν όλα, το ατσάλι πάει μονοβολο
Ακριβώς !! Για αυτό ρωτάω για να μάθω !

Κωστα παραπονο απο την ΤΕΚΝΑ εχεις....γιατι δεν εχεις βρει ακομα το σωστο σεταπ φιλε μου....Το ιδιο
μπορει σου συμβει και την MG2.....και με ΟΛΕΣ τις μπαρουτες.....ειναι θεμα στησιματος και σεταπ....
Ολες οι πυριτιδες μπορουν να σου δωσουν ''σκορποχωρια''.....και ΟΛΕΣ φανταστικες συγκεντρωσεις...
Μην ''κολλας'' λοιπον στις πυριτιδες....διαλεξε μια - δυο - πεντε - δεκα- οποιες χρειαζεσαι για τα κυνηγια
που κανεις......Θεμα σεταπ ειναι ΟΛΑ τα υπολοιπα φιλε μου.....αυτο στο υπογραφω!!!!:)
Κάθε άλλο παρά παράπονο !!! Απλά από την ώρα που μπήκα στο τριπακι της ιδιογομωης ασχολούμαι μόνο με αυτήν και δόξα τον Θεό και τα σεταπ είναι αυτό που θέλω για τα μέτρα που τα θέλω και το θήραμα που τα θέλω. Απλά πλέον κοιτάς και το παραμικρό όταν βλέπεις ότι αυτό που κάνεις ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου και βλέπεις ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα και έχεις φτάσει στο τέλειο ενός σεταπ τι κρατάς καβαντζα και πας για κάτι νέο και σιγά σιγά να μάθεις κάτι ακόμα. Είναι δύσκολο για έναν νέο, τρελαμενο με την ιδιογομωση, να μείνει σε μια πυρίτιδα σε ένα σημείο το οποίο είναι αυτό. Κάποτε εδώ μέσα είχα γράψει για τους steel συγκεντρωτηρες πως διάβασα και είδα κάποια βίντεο που βγάζανε πιο καλές συγκεντρώσεις. Οι περισσότεροι μου είπατε ότι είναι επικίνδυνος και είχατε δίκιο. Έλα όμως που το σεταπ κάνει παπάδες με διαφορετικό χειρισμό !!! Έτσι και τώρα ρωτάω και ψαχνομαι για κάτι νέο. Δεν θα είχα μάθει ποτέ μου για τον steel εάν δεν είχα ψαχτει. Θα παθενα ζημιά ίσως εάν δεν έγραφα εδώ δίχως να φοβάμαι το τι θα πει κάποιος. Όταν δεν ξέρεις ρωτάς και ρωτώντας πας στην πόλη δεν λένε ???

Τις πιο ομοιόμορφες κατανομές τις είχα με αργές πυρίτιδες και συγκεντρωτήρες για ατσάλινα σκάγια, με όλα τα σκάγια μέσα στο κυάθιο για να αποφεύγονται τριβές με τα τοιχώματα της κάννης.
Και φυσικά, με σκάγια που υπάρχουν εδώ στην αγορά, που αν και καλής ποιότητας όσον αφορά τη σφαιρικότητα δεν νομίζω ότι ήταν και ιδιαίτερα σκληρά.
Σύμφωνα απόλυτα πλέον. Και συγκεκριμένα το τέλειο αποτέλεσμα βγήκε με μάλλινη τάπα ως σούστα και steel συγκεντρωτηρα χωρισμένο στα δύο (ούτε 4 ούτε 8 ούτε τίποτα, στα δύο ). Και ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση όταν έβαλα το εταιρικό μπαφερ.

Status
Not open for further replies.
Back