Κυνηγετικές Πυρίτιδες Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ποιο συστατικό της πυρίτιδας δίνει την ταχύτητα στο φυσίγγι;
Η νιτροκυτταρίνη και νιτρογλυκερίνη καίγονται και παράγουν αέρια.

Η αύξηση της ποσότητας των αερίων δημιουργεί πίεση στο εσωτερικό της κάνης.
Η πίεση (διάγραμμα πίεσης χρόνου) δίνει ώθηση στην γόμωση (εμβαδό κάτω από την καμπύλη στο παραπάνω διάγραμμα) η οποία ώθηση διαιρούμενη με την μάζα της γόμωσης ισούται με την ταχύτητα στομίου.

m*v= Ώθηση

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ...

Η νιτροκυτταρίνη και νιτρογλυκερίνη καίγονται και παράγουν αέρια.

Η αύξηση της ποσότητας των αερίων δημιουργεί πίεση στο εσωτερικό της κάνης.
Η πίεση (διάγραμμα πίεσης χρόνου) δίνει ώθηση στην γόμωση (εμβαδό κάτω από την καμπύλη στο παραπάνω διάγραμμα) η οποία ώθηση διαιρούμενη με την μάζα της γόμωσης ισούται με την ταχύτητα στομίου.

m*v= Ώθηση

Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ...
Απόλυτα. Ουσιαστικά αυτό που γράφει και ο τρίτος Βασίλης της παρέας.

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλές τουφεκιές. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την πυρίτιδα MG2 και εάν αξίζει να την αλλάξω με την Tecna όχι γιατί έχω κάποιο παράπονο από την Tecna (κάθε άλλο μάλιστα) απλά διαβάζω ότι δίνει σε σωστά σετ απ τρομερές συγκεντρώσεις !

Σας ευχαριστώ

Μπορεις να τις εχεις παραλληλα. Δηλαδη, πηγαινε με τα δοκιμασμενα φυσιγγια σου και φτιαξε και μερικα με ΜG2 για πειραματισμο. Ομαδα που σου κερδιζει δεν την αλλαζεις λενε, αλλα αφου θες να παιξεις και με αλλη, καντο με ασφαλη τροπο

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλές τουφεκιές. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την πυρίτιδα MG2 και εάν αξίζει να την αλλάξω με την Tecna όχι γιατί έχω κάποιο παράπονο από την Tecna (κάθε άλλο μάλιστα) απλά διαβάζω ότι δίνει σε σωστά σετ απ τρομερές συγκεντρώσεις !

Σας ευχαριστώ
Αν σε ενδιαφέρουν οι συγκεντρώσεις φυσικά και είναι πολύ καλή η MG2. Αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν μία πυρίτιδα που να δίνει καλές συγκεντρώσεις και στην ουσία ο τρόπος που κυνηγάνε και τα κυνήγια που κάνουν δεν χρειάζονται τις συγκεντρώσεις. Ή αντί να επιλέξουν ένα βαθμό σύσφηξης στενότερο ψάχνονται για πυριτιδες ή κάθε λογής πατέντα.

Αν σε ενδιαφέρουν οι συγκεντρώσεις φυσικά και είναι πολύ καλή η MG2
Πολύ σωστά.
Όταν δύο πυρίτιδες διαφορετικής ταχύτητας καύσης βγάζουν την ίδια ταχύτητα, η πιο αργή έχει συνήθως πιο ομοιόμορφες κατανομές, με όλα τα άλλα συστατικά της συνταγής ίδια.

Οι πυριτιδες εχουν να κανουν με 2 βασικες κατηγοριες.
1)Μονοβασικες-διβασικες.
2)Προοδευτικοτητα.
Ειναι προωθητικες υλες και μονο.Καιγονται στα πρωτα 25-30 cm της κανης.
Εχουν να κανουν ομως με τις καιρικες συνθηκες που χρησιμοποιουνται!!
Την ταχυτητα θα την βρεις ανεβοκατεβαζοντας την ιδια την πυριτιδα.Το ολο
θεμα μετα ειναι τι εχει πανω της (setup) και με τι αυλο-τσοκ θα γινει η δοκιμη.
Η ΜΒ32 μπορει να παει μπαλα για μετρα,μπορει ομως να δωσει και ενα φυσιγγι
μπεκατσας για τα πρωτα 15 μετρα,η ιδια πυριτιδα!!Επισης η Aquila στημενη με
lb6 στα 33γρ μπορει να δωσει ενα πολυ καλο φυσιγγι υδροβιων στην εναρξη.
ΔΕΝ υπαρχει συγκεντρωτικη-σκορποσκαγικη πυριτιδα απλα!!

Screenshot 2020-12-30 184754.pngScreenshot 2020-12-30 183945.png
Διαφορά μεταξύ γρήγορης και αργής ταχύτητας καύσης της πυρίτιδας.
Και οι δύο πυρίτιδες βγάζουν την ίδια ταχύτητα (1164π/δ - 1178π/δ).
Η διαφορά στις πιέσεις είναι 10053psi - 6154psi.
Όλα συμβαίνουν από τη στιγμή που θα ανάψει η πυρίτιδα μέχρι ν' αρχίσουν να κινούνται τα σκάγια. Πάντα μέσα στη θαλάμη.
Οι αργές πυρίτιδες δίνουν πιο "μαλακή" ώθηση (επιτάχυνση) με αποτέλεσμα τα σκάγια να δέχονται μικρότερη παραμόρφωση (καθώς λόγω αδράνειας "συγκρούονται" μεταξύ τους).
Μικρότερη παραμόρφωση = πιο ομοιόμορφες κατανομές.

View attachment 20868View attachment 20869
Διαφορά μεταξύ γρήγορης και αργής ταχύτητας καύσης της πυρίτιδας.
Και οι δύο πυρίτιδες βγάζουν την ίδια ταχύτητα (1164π/δ - 1178π/δ).
Η διαφορά στις πιέσεις είναι 10053psi - 6154psi.
Όλα συμβαίνουν από τη στιγμή που θα ανάψει η πυρίτιδα μέχρι ν' αρχίσουν να κινούνται τα σκάγια. Πάντα μέσα στη θαλάμη.
Οι αργές πυρίτιδες δίνουν πιο "μαλακή" ώθηση (επιτάχυνση) με αποτέλεσμα τα σκάγια να δέχονται μικρότερη παραμόρφωση (καθώς λόγω αδράνειας "συγκρούονται" μεταξύ τους).
Μικρότερη παραμόρφωση = πιο ομοιόμορφες κατανομές.
+1

Status
Not open for further replies.
Back