Καλησπέρα...Καλησπέρα Τακη.
Τι ειδες στην ισπανικη που δεν εχει η Γαλλική ;
Ταξίδι προς την Ιθάκη η βλητική του λειόκαννου....Παρόλα αυτα όμως υπάρχουν αρκετοί που τα ψειριζουν (και καλά κάνουν αφου τους αρέσει) κ που προφανως έχουν τις απαιτούμενες γνωσεις..
Αν κ η γνώσεις που απαιτούνται είναι παρα πολλες κ καλείται ο καθένας να τις δει κ στην πράξη για να πεισθει άσχετα με το τι διάβασε η άκουσε..
Έχω διαβάσει παρα πολλα άρθρα αρκετών δεκαετιών πισω αλλά κ σημερινά ώστε να έχω μια συγκριση του χθες με το σήμερα παροτι τα υλικά εξελίχθηκαν ραγδαία κ πολλες φορες οι γνώμες κάπου διίστανται....
Και λογικό είναι.. Οταν διίστανται κ οι γνώμες μεγάλων οπλοκατασκευαστών......
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα παντα γυρω απο την βλητικη έχει λυσει από την δεκαετία του '30..
Κάποιοι άλλοι ακόμα το ψάχνουν αναζητώντας κ μαγικά μαντζουνια...
Και κάποιοι θα το ψάχνουν όταν κ εγώ θα έχω φυγει... Και τελειωμό δεν έχει...
Πιστευω οτι η βλητικη είναι ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς τελειωμο...και για αυτό κ εγώ δεν αξίζει ασχολουμαι(στην πραξη)μαζί της...κ στην ουσία δεν εχω κ κάτι να κερδίσω..
Δόξα τον Θεό ότι είναι να πεσει από τις τουφεκιές μου θα πεσει.. Και για ότι ξεφευγει δεν θα κάτσω ποτε να σκεφτω ότι αν είχα το "τάδε" θα το είχα παρει..
ΥΓ1 Αν ενδιαφέρεται κάποιος κ δεν τον κουράσει η δυσκολευει η καθαρευουσα( καπου είναι κουραστική όντως) μπορώ να βρω κ να βάλω καποια στιγμη παλια άρθρα του Συνοδινου επί του παροντος θέματος:
"Η επιδρασις της θερμοκρασιας και της υγρασίας επί της αποδοσεως των φυσιγγιων"
"Αναλυσις επί της πορειας της καταφλεξεως των κυνηγετικών πυριτιδων εντός του κοιλου τις καννης"
ΥΓ2 θεωρω ότι πολυ χρήσιμο σε όποιον ασχολειται με την βλητικη κλπ κ νομίζει πως κάτι νέο ανακαλυψε ας κοίταξει κ σε παλια συγγράμματα γιατί ενδέχεται αυτό να είναι γνωστό εδώ κ μισό αιώνα+ πισω..
Καλο ειναι να ξέρουμε κ τα παλια(οπως τα γνώριζαν οι μεγάλη γνωστές στις εποχής κ οχι ο παππους στο χωριό) για να συγκρίνουμε με το σήμερα..
Γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχουν μυθοι κ δοξασίες.....
εγκυρότερα "νούμερα" από αυτά που δίνει η browning μια τόσο καταξιωμένη εταιρεία, δεν νομίζω να μπορεί να δώσει κανείς μας απ' όσους συμμετέχουμε στην συζήτηση...
Αν το έχεις παρατηρήσει σε πολλές δοκιμές το δέχομαι.
Αλλά πρέπει να δώσεις νούμερα![]()
![]()
Όπως έγραψε και κάποιος "Αν αυτό που λες μπορείς να το εκφράσεις με αριθμούς τότε σίγουρα ξέρεις κάτι γι αυτό".![]()
![]()
![]()
Φυσίγγι που θα χρησιμοποιήσεις ...Συγκέντρωση φουλ τσοκ από 55 εως 85% δεν σε προβληματίζει;;;;
για κανονικά φυσίγγια μιλάμε όχι διασποράς ή "ειδικά"Φυσίγγι που θα χρησιμοποιήσεις ...
πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση αν και ολίγον offεγκυρότερα "νούμερα" από αυτά που δίνει η browning μια τόσο καταξιωμένη εταιρεία, δεν νομίζω να μπορεί να δώσει κανείς μας απ' όσους συμμετέχουμε στην συζήτηση..
Συγκέντρωση φουλ τσοκ από 55 εως 85% δεν σε προβληματίζει;;;;
Στις απαντήσεις που ζητάς μπορούν ΜΟΝΟ, και με ΣΙΓΟΥΡΙΑ, να σου απαντήσουν οι κατασκευαστές των πυρίτιδων.για να μείνουμε στις πυρίτιδες
οι φίλοι που πιστεύουν πως η υγρασία επηρεάζει την απόδοση της πυρίτιδας, τόσο που να απαιτείται διαφορετική πυρίτιδα σε υγρό καιρό, ΠΩΣ νομίζουν ότι λαμβάνει χώρα αυτή η επήρεια; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Νομίζω ξεκαθαρίστηκε αυτό.για να μείνουμε στις πυρίτιδες
οι φίλοι που πιστεύουν πως η υγρασία επηρεάζει την απόδοση της πυρίτιδας, τόσο που να απαιτείται διαφορετική πυρίτιδα σε υγρό καιρό, ΠΩΣ νομίζουν ότι λαμβάνει χώρα αυτή η επήρεια; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Για να φτάσεις στο δια ταύτα ...τι μου απαντάτε εσείς οι δύο;;;
Διαφωνο καθετα τρανο παραδηγμα η α1/psb1..που λενε οτι με την υγρασια δεν τραβανε ....μεγαλο λαθος... ακομα και για την s4 οτι δεν κανη σε ξεροκαιρους ..(.μηλαο για ιδιογωμοση παντα )για να μείνουμε στις πυρίτιδες
Όλες τα κανουν όλα σε γενικό βαθμό, αν ψάχνεις όμως το μέγιστο κ βέλτιστο σε υγρασία κ πολυ κρυο , μόνο διβασικες η τροποποιημένες μονοβασικεςΔιαφωνο καθετα τρανο παραδηγμα η α1/psb1..που λενε οτι με την υγρασια δεν τραβανε ....μεγαλο λαθος... ακομα και για την s4 οτι δεν κανη σε ξεροκαιρους ..(.μηλαο για ιδιογωμοση παντα )
Έχει πολλες αδερφες η Csb 1, μπες στην σελίδα της maxam να διαβασειςΗ csb 1 με τη CSB1-M έχουν κάποια διαφορά σε δοσολογία και συμπεριφορά; ξέρει κάποιος;
Λογικά,μήπως ρελιάζουν ψηλώτερα για να μην ανεβάσει bar..;;;;Ερώτηση - Απορία.
Βλέπω σε επίσημα Ιταλικά site, ότι σε συνταγές που έχουν μεγαλύτερο βάρος σκαγιών αντί να μειώνουν την ποσότητα της πυρίτιδας την αυξάνουν, με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της συνταγής ίδια.
Δεν μου φαίνεται λογικό.
Ξέρει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό;
Να γραφαν και καμμιά πληροφορία παραπάνω καλά θα ηταν....Έχει πολλες αδερφες η Csb 1, μπες στην σελίδα της maxam να διαβασεις