Synadelfe tolis den me noiazei h posothta twn thyramatwn apla o nhn koumparos porwmenos kai autos me to kinigi kai idietera edw me ta rifle kai kynigi megalwn thyramatwn me exei priksei,ektos apo fasiano kai elafi pou pame kathe xrono mazi,autos kanei kai ena megalo kynigi kathe xrono opws caribou,elk,black bear.Persi eixe paei gia moose ston Canada,auta ta kynigia kostizoun kai to kynigi tous de me syginei proswpika giauto tou uposxethika gia trigonia.Esy ti thyramata kynigises sthn Africa,prepei na eisai perhfanos pou phges ekei einai to oneiro kathe kynigou kai idiws auton pou pane gia tropaia.Εμμμμ που να το ήξερα
Πάντως ο από Αμερικα .... Εχει δρόμο για κάτω. Ασε τοχω κάνει!!
Κώστα καλημέρα. Έχω πάει 2 φορές κατω κ ήταν πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Πέρσι ηταν μικτό υδρόβιο κ τρυγόνια κ φέτος ηταν μόνο τρυγόνια λογο εποχήςSynadelfe tolis den me noiazei h posothta twn thyramatwn apla o nhn koumparos porwmenos kai autos me to kinigi kai idietera edw me ta rifle kai kynigi megalwn thyramatwn me exei priksei,ektos apo fasiano kai elafi pou pame kathe xrono mazi,autos kanei kai ena megalo kynigi kathe xrono opws caribou,elk,black bear.Persi eixe paei gia moose ston Canada,auta ta kynigia kostizoun kai to kynigi tous de me syginei proswpika giauto tou uposxethika gia trigonia.Esy ti thyramata kynigises sthn Africa,prepei na eisai perhfanos pou phges ekei einai to oneiro kathe kynigou kai idiws auton pou pane gia tropaia.
Όντως Αυτη η εταιρία τα μαγκνουμ της τα γεμιζει με ελαφρύ σχετικά φορτίο σκαγιων κ σε 76αρι κάλυκα.Τα φυσίγγια που ρίχνουν είναι ατσάλινα magnum 39 γρ, 4.06 mm, Sellier Bellot.
Όλα τα ατσάλινα από 36 και πάνω γεμίζονται σε magnum κάλυκα. Δεν χωράνε τα σκάγια στον κανονικό.Τα φυσίγγια που ρίχνουν είναι ατσάλινα magnum 39 γρ, 4.06 mm, Sellier Bellot.
Γιωργη λεγε νεα ..... μπραβο στα παιδια ... αντε να τις 300αρισουν!!!!Πριν λίγο δέχτηκα τηλεφώνημα από Εσθονία. Τα λόγια του φίλου Δημήτρη Μανιάτη ( Kounos) με γέμισαν χαρά και ελπίδα ότι θα έρθει και για μας εκείνη η ώρα, κάποια στιγμή. Όπως χαρακτηριστικά μου είπε, βιώνουν το όνειρο κάθε κυνηγού. Οι θερμοκρασίες είναι από 1-8 βαθμούς και καθημερινά γίνεται ένα τεράστιο πέρασμα από χήνες. Άλλες ψηλά, άλλες χαμηλά ... σήμερα η παρέα τους βάρεσε γύρω στις 65 και από τις 2 του μήνα που κυνηγάνε έχουν φτάσει τις 150 !!! Τα φυσίγγια που ρίχνουν είναι ατσάλινα magnum 39 γρ, 4.06 mm, Sellier Bellot.
Μου είπε να σας δώσω σε όλους χαιρετίσματα. Το internet είναι λίγο προβληματικό εκεί που μένουν.
πριν λίγο μίλησα κι εγώ με Στέλιο και ΔημήτρηΠριν λίγο δέχτηκα τηλεφώνημα από Εσθονία. Τα λόγια του φίλου Δημήτρη Μανιάτη ( Kounos) με γέμισαν χαρά και ελπίδα ότι θα έρθει και για μας εκείνη η ώρα, κάποια στιγμή. Όπως χαρακτηριστικά μου είπε, βιώνουν το όνειρο κάθε κυνηγού. Οι θερμοκρασίες είναι από 1-8 βαθμούς και καθημερινά γίνεται ένα τεράστιο πέρασμα από χήνες. Άλλες ψηλά, άλλες χαμηλά ... σήμερα η παρέα τους βάρεσε γύρω στις 65 και από τις 2 του μήνα που κυνηγάνε έχουν φτάσει τις 150 !!! Τα φυσίγγια που ρίχνουν είναι ατσάλινα magnum 39 γρ, 4.06 mm, Sellier Bellot.
Μου είπε να σας δώσω σε όλους χαιρετίσματα. Το internet είναι λίγο προβληματικό εκεί που μένουν.
Tην γκαντεμια μου μεσα. Θα ημουν και εγω σε αυτο το γκρουπακι αν δεν ειχα αυτη τη κολοεκθεση που εχω τωρα στη Μαδριτη. Τελος παντων, του χρονου ναμαστε καλα.Επιστροφή αύριο στην Ελλάδα για τον φίλο μας Δημήτρη, το δεύτερο γκρουπ τα πήγε εξίσου καλά με το πρώτο και ξεπέρασαν τις 300 χήνες !!! Τα κοπάδια με τις κυριαρίνες κάθε πρωί σκεπάζουν τον ήλιο ...... και κατεβαίνουν νότια
![]()
Παυλο οντως πηγαν πολυ καλα φετος και ο εταιρος διοργανωτης Μπαριτακης, αλλα σκεψου ομως οτι τις προηγουμενες 2 χρονιες ηταν ψιλο μετρια η Εσθονια .... αρα δε λες οτι εχει ΤΑ πουλια. Παντως φιλος μου σε αλλο γκρουπ εκαναν 2 ατομα σε 35 κυνηγια 350 πουλια ακριβώς (69+152+79+50) , ειδικα την δευτερη ημερα ΚΑΨΙΜΟ!!!!!Tην γκαντεμια μου μεσα. Θα ημουν και εγω σε αυτο το γκρουπακι αν δεν ειχα αυτη τη κολοεκθεση που εχω τωρα στη Μαδριτη. Τελος παντων, του χρονου ναμαστε καλα.
Επέστρεψα επιτέλους απο ένα κουραστικό - συναρπαστικό απο πλευράς κυνηγετικής κάρπωσης δεκαπενθήμερο στις εσχατιές του κόσμου και δη της Εσθονίας.Για τις εντυπώσεις θα έπρεπε να ρωτήσουμε κανονικά τους συνάδελφους κυνηγούς τους οποίους συνόδευσα ,αλλά επειδή στο τελευταίο γκρουπ συμμετείχα και εγώ ως κυνηγός θα συνοψίσω την όλη εμπειρία με δυο λέξεις μαγεία- εγκράτεια.Και εξηγούμε για αυτό.Μαγεία για τον απίστευτο αριθμό θηραμάτων τα όποια είδα σε αυτή την μετανάστευση!!!! και εγκράτεια διότι αυτο το τεράστιο κυνηγετικό κεφάλαιο πρέπει να προφυλαχτεί ώστε και οι επόμενες γενεές να έχουν τις φετινές εμπειρίες που είχαν όσοι μετείχαν σε αυτά τα κυνήγια.Θα επανέλθω κοινοποιώντας κάποιες φώτο απο αυτή την δραστηριότητα.
Δημητρη εμενα μη με παρεις μαζι .... γιατι ξερεις οτι ειμαι ασυγκρατητοςΕπέστρεψα επιτέλους απο ένα κουραστικό - συναρπαστικό απο πλευράς κυνηγετικής κάρπωσης δεκαπενθήμερο στις εσχατιές του κόσμου και δη της Εσθονίας.Για τις εντυπώσεις θα έπρεπε να ρωτήσουμε κανονικά τους συνάδελφους κυνηγούς τους οποίους συνόδευσα ,αλλά επειδή στο τελευταίο γκρουπ συμμετείχα και εγώ ως κυνηγός θα συνοψίσω την όλη εμπειρία με δυο λέξεις μαγεία- εγκράτεια.Και εξηγούμε για αυτό.Μαγεία για τον απίστευτο αριθμό θηραμάτων τα όποια είδα σε αυτή την μετανάστευση!!!! και εγκράτεια διότι αυτο το τεράστιο κυνηγετικό κεφάλαιο πρέπει να προφυλαχτεί ώστε και οι επόμενες γενεές να έχουν τις φετινές εμπειρίες που είχαν όσοι μετείχαν σε αυτά τα κυνήγια.Θα επανέλθω κοινοποιώντας κάποιες φώτο απο αυτή την δραστηριότητα.