Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα στην παρέα με τον καφέ αγκαλιά να ανοίξει το μάτι.

Έβλεπα στον ύπνο μου ότι είχα ένα σεττερ ασπρόμαυρο αρκετά κοντό σε ύψος, αλλά λέει δεν το χρησιμοποιούσα για φέρμα το είχα για απόρτ μόνο και για παρέα στον κυνηγότοπο. Έβλεπα ότι κοιμόμουν επίσης και ότι δεν ξύπνησα για κυνήγι και αυτό ήρθε και με σκουντούσε να ξυπνήσω.

Πραγματικά πρέπει να έρθει ένας σκύλος κυνηγητικός στην ζωή μου. Το πρόβλημα του χώρου (Σίγουρα πάντως θέλω να το έχω μέσα στο σπίτι) του χρόνου κλπ το έχω λυμένο απλά δεν ξέρω πως θα εξελίχθη η ζωή μου. Αν τελικά φτάσει Γενάρης φλεβάρης και δεν την κάνω για έξω πρέπει να πάρω ένα κουταβάκι.

Μπαρμπαγιάννη η 12 ;
Λοιπόν, άσχετο, αλλά θυμήθηκα μια πολύ παλιά διαφήμιση (από τα παιδικά μου χρόνια) που ήταν από τις πιο "αγαπημένες" μου τότε. Δεν ξέρω αν τη θυμάται κανείς...
Ήταν με κινούμενα σχέδια, πάει ο μάγκας στο μπαρ, ζητάει ένα ουζάκι, σηκώνει ο μπάρμαν το χέρι στο ράφι όπου ήταν μια σειρά μπουκάλια διάφορα και πιάνει ένα τυχαίο. Βγάζει ο μάγκας το μπιστόλι και ... μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ ... τα σπάει όλα εκτός από ένα, αυτό που έγραφε 12, και λέει: ...
- Αυτό !!!
.sarcastic. .well done.
Ψάχνω στο Youtube, αλλά δεν τη βρίσκω τη συγκεκριμένη διαφήμιση! Ίσως θεωρήθηκε ότι δεν είναι "politically correct" ... στη σύγχρονη εποχή μας .buy., επειδή περιλάμβανε μπιστόλια και μπαλωτιές ... δεν ξέρω... .xm.

Ειναι μεγαλη κουβεντα αυτη που λες. Ποσο δυσκολα ή ευκολα σφαζεις και τρως ζωο που εχεις αναθρεψει. Και αποτυπωνει και εν μερει ενα μεγαλο προβλημα της σημερινης κοινωνιας που εχει χασει τις επαφες της με την φυση. Οντας μεγαλωμενος σε σπιτι με ζωα, και κηπους, παντα ειχαμε μια ψιλοαυταρκεια σε πουλερικα κυριως, και κατα καιρους σε κουνελια ή πιο σπανια χοιρινο κρεας. Τα ζωα αυτα περνουσαν και απο τα δικα μας χερια ωστε να μεγαλωσουν, και φυσικα να τα φαμε. Ετσι ειδαμε και το ποσο δυσκολο ή επιπονο ειναι να ανατραφει κατι σωστα, ωστε να το φας επειτα. Το θεμα της ηθικης που θετεις, ειναι ακομα πιο λεπτο. Δενεσαι μαζι τους, εξαρτωνται απο σενα, αλλα ποτε δεν πρεπει να ξεχνας το λογο που τα μεγαλωνεις. Αυτο φυσικα δε σημαινει ποτε οτι δεν τα φροντιζεις ή δεν νοιαζεσαι και τα βασανιζεις, επειδη σε μερικες μερες θα τα σφαξεις. Ειναι ο κυκλος της αγροτικης ζωης, που τον ξεχνανε πολλες φορες στις μεγαλες πολεις.

Το δέσιμο των ζώων με τους ανθρώπους είναι μια μεγάλη ιστορία,Ακόμη και να τα μεγαλώνεις για να καταλήξουν στο πιάτο σου.Ανάλογα τους ανθρώπους βέβαια.
Θυμάμαι τον πατέρα μου που όταν πήρε σύνταξη έριξε μαυρη πέτρα στην Αθήνα και πηγαίνοντας στο χωρίο πήρε κότες. Τις έχω σαν παιδιά μου έλεγε.Μόνο τα αυγά ήθελε.Ομως έρχονταν και οι στιγμές που έπερεπε να πέσει ο πέλεκυς.Αυτό το αναλάμβανε η Κυρα Αθανασία.
Ολα αυτά τα χρόνια λοιπόν που τις είχαμε , δεν έφαγε ποτέ απο το κρέας τους και καθε φορά που σφάζοταν και από μια η στενοχώρια του ήταν μεγάλη .
Στον ίδιο παρονομαστή είμαι και γω και τον ένοιωθα απόλυτα.

Δεσιμο υπαρχει εννοειται. Απλα δεν ξεχνας και το λογο που το καθε ζωο ειναι στο σπιτι. Καλως ή κακως, οι παλιοι ανθρωποι εβλεπαν τη χρησιμοτητα του καθε τι, και οχι την αξια του να το κατεχεις απλα. Σφαξιμο δε θυμαμαι τον πατερα μου να κανει ποτε, τα αναλαμβανε η μαμα ολα. Μεγαλωμενος ομως σε αγροτικη περιοχη, δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το καταφερνε, αλλωστε ηταν τετοιες οι εποχες που μεγαλωσε, και χωρις πατερα, που αναγκαστικα "μεγαλωσε" πολυ πριν της ωρας του

Ετσι για να ξεφύγουμε απο το συναισθημα πολυ ωραία στιφάδο ειναι οι αγριόπαπιες οι χήνες και οι φασιανοί.

Τα πάντα γίνονται στιφάδο Φώτη και όλα είναι ωραία. Εχω φάει πέρα απο λαγό ,κουνέλι ,κοτόπουλο ,μοσχάρι και τσιχλοκότσυφα και μπεκάτσες και φάσσες αλλά .....και πρόβατο..sarcastic.
Φάσσες στιφάδο ffff
20150509_132206.jpg

Τα σφαξίματα γενικά ήταν γυναικεία δουλειά γιατί οι γυναίκες ήταν πάντα σπίτι και μαγείρευαν, οι κότες και τα κουνέλια δλδ όχι τα μεγάλα ζώα, ενώ οι άντρες ήταν συνήθως στα χωράφια(η στο καφενείο.RESPECT.)

Δεσιμο υπαρχει εννοειται. Απλα δεν ξεχνας και το λογο που το καθε ζωο ειναι στο σπιτι. Καλως ή κακως, οι παλιοι ανθρωποι εβλεπαν τη χρησιμοτητα του καθε τι, και οχι την αξια του να το κατεχεις απλα. Σφαξιμο δε θυμαμαι τον πατερα μου να κανει ποτε, τα αναλαμβανε η μαμα ολα. Μεγαλωμενος ομως σε αγροτικη περιοχη, δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το καταφερνε, αλλωστε ηταν τετοιες οι εποχες που μεγαλωσε, και χωρις πατερα, που αναγκαστικα "μεγαλωσε" πολυ πριν της ωρας του

Ετσι είναι Βόκτωρα.Οταν έχεις μεγαλώσει από μικρός με ζώα έχεις συμβιβαστεί με πράγματα και καταστάσεις και με την φυσική εξέλιξη που θα έχει η ζωή του ,που άλλωστε είναι και ο σκοπός της ύπαρξης κάθε ζωντανού που εκτρέφεται.

Να σου πω την αληθεια, εχω δοκιμασει μερικες φορες, αλλα γενικα δεν μου παει το χερι. Δε ξερω και την διαδικασια του καθαρισματος μετα, αλλα γενικως δεν το χω. Αν φυσικα χρειαζοταν, λογω αναγκης, δεν νομιζω να ειχα ιδιαιτερες αμφιβολιες

Τα σφαξίματα γενικά ήταν γυναικεία δουλειά γιατί οι γυναίκες ήταν πάντα σπίτι και μαγείρευαν, οι κότες και τα κουνέλια δλδ όχι τα μεγάλα ζώα, ενώ οι άντρες ήταν συνήθως στα χωράφια(η στο καφενείο.RESPECT.)

Τέτοιες μαλακίες έκαναν από παλιά οι άντρες και οι γυναίκες εξοικειώθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια, με ότι αυτό συνεπάγεται. .sarcastic.

Να σου πω την αληθεια, εχω δοκιμασει μερικες φορες, αλλα γενικα δεν μου παει το χερι. Δε ξερω και την διαδικασια του καθαρισματος μετα, αλλα γενικως δεν το χω. Αν φυσικα χρειαζοταν, λογω αναγκης, δεν νομιζω να ειχα ιδιαιτερες αμφιβολιες

Η ανάγκη σε αναγκάζει να το κάνεις και κατα συνέπεια να μαθαίνεις.
Εγώ απο γδάρσιμο δεν είχα ιδεα,Δηλαδή δεν εχω κάνει ποτέ.Έχω όμως δει πολλές φορές.Πέρυσι που χτύπησα ένα αγριογούρουνο το έγδαρα μόνος μου.Μπορεί να παίδεψε λίγο αλλά τελικά το κατάφερα.Ετσι τώρα περιμένω για το επόμενο..sarcastic.

Πρεπει να ξερεις. Ειναι γνωση αιωνων που ειχαν οι ανθρωποι, και την εχασαν οταν κατεβηκαν στις πολεις. Ειδικα εμεις που ειμαστε κυνηγοι, πρεπει να εχουμε και τετοιες γνωσεις, και να ξερουμε και απο χορτα και διαφορα αλλα. Δεν ειναι μονο το μπαμ-μπουμ το κυνηγι

Καλημέρα στην παρέα με τον καφέ αγκαλιά να ανοίξει το μάτι.

Έβλεπα στον ύπνο μου ότι είχα ένα σεττερ ασπρόμαυρο αρκετά κοντό σε ύψος, αλλά λέει δεν το χρησιμοποιούσα για φέρμα το είχα για απόρτ μόνο και για παρέα στον κυνηγότοπο. Έβλεπα ότι κοιμόμουν επίσης και ότι δεν ξύπνησα για κυνήγι και αυτό ήρθε και με σκουντούσε να ξυπνήσω.

Πραγματικά πρέπει να έρθει ένας σκύλος κυνηγητικός στην ζωή μου. Το πρόβλημα του χώρου (Σίγουρα πάντως θέλω να το έχω μέσα στο σπίτι) του χρόνου κλπ το έχω λυμένο απλά δεν ξέρω πως θα εξελίχθη η ζωή μου. Αν τελικά φτάσει Γενάρης φλεβάρης και δεν την κάνω για έξω πρέπει να πάρω ένα κουταβάκι.
Μίνι επανιελ είναι ο σκύλος σου.κανει τα παντα και συμφερει

Λοιπόν, άσχετο, αλλά θυμήθηκα μια πολύ παλιά διαφήμιση (από τα παιδικά μου χρόνια) που ήταν από τις πιο "αγαπημένες" μου τότε. Δεν ξέρω αν τη θυμάται κανείς...
Ήταν με κινούμενα σχέδια, πάει ο μάγκας στο μπαρ, ζητάει ένα ουζάκι, σηκώνει ο μπάρμαν το χέρι στο ράφι όπου ήταν μια σειρά μπουκάλια διάφορα και πιάνει ένα τυχαίο. Βγάζει ο μάγκας το μπιστόλι και ... μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ ... τα σπάει όλα εκτός από ένα, αυτό που έγραφε 12, και λέει: ...
- Αυτό !!!
.sarcastic. .well done.
Ψάχνω στο Youtube, αλλά δεν τη βρίσκω τη συγκεκριμένη διαφήμιση! Ίσως θεωρήθηκε ότι δεν είναι "politically correct" ... στη σύγχρονη εποχή μας .buy., επειδή περιλάμβανε μπιστόλια και μπαλωτιές ... δεν ξέρω... .xm.
Που τη θυμηθηκες ρε θηρίο?πραγματικα ωραία διαφημιση

Επανιελ μίνι βικτωρα.πιο μικρά απο κοκερ και σπριγκερ.έχει φίλος ακρωτήρι και κανει γέννες και τα δίνει και φτηνά.πολύ καλά σκυλιά.κανουν απο φερμες μέχρι οτι γουσταρεις

Νομίζω είναι βασικές γνώσεις. Ποιο παλιά έβλεπα συνέχεια πως φτιάζουν αρνιά, κουνέλια, κότες, ήξερα το βασικά για τα χόρτα. Τώρα μόνο μπαμ μπουμ και όσο ωραίο κι αν είναι και αυτό κάτι σου λείπει όταν βγαίνεις στο βουνό, και γενικά θεωρώ είναι χρήσιμες γνώσεις

Status
Not open for further replies.
Back