Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πολύ καλημέρα σας, Μάκη Στέλιο συγχαρητήρια στα παιδιά χθες το απόγευμα έκανα το πρωτο μου μπάνιο για φέτος το καλοκαίρι
Αντηλιακο εβαλες?
Κατσε εκει,γιατι εισαι καταστροφη!
Συνεχεια στο "Σκεφτομαι ν'αγορασω"
σε βλεπω!.sarcastic.

Καλησπερίζω την παρέα!
Εντονό Βοριαδάκι σήμερα απο το πρωί με συννεφακια εδω και ΄κει...
Μου ''μυρίζει'' αποδημία και φτιάχνομαι...
Καλημέρα σας

Σήμερα ενώ ήμουν ευδιάθετος με τη σημερινή βόλτα με τα σκυλιά και ξεκίνησα το δρόμο της επιστροφής, χαλάστηκα βλέποντας έναν τύπο με το όπλο κρεμασμένο να περπατάει μαζί με δυο λαγόσκυλα. .fiurius. Με χαιρέτησε με παγωμένο βλέμμα, ενώ εγώ τον αγριοκοίταζα. Δηλαδή αν τον ρωτούσα τι κυνηγάει θα μου έλεγα ορτύκια; .hair. Τα λαγόσκυλα με πήραν στο κυνηγητό και εγώ έβγαλα φωτό. Στους κίτρινους κύκλους είναι τα σκυλιά και στον κόκκινο δεν διακρίνεται καλά ο τυφεκιοφόρος...
image posting

Καλά, αυτός είναι ο κουτοπόνηρος νεοέλληνας ''μάγκας'' που γράφει όλους στα π@#$%&α του και καταληστεύει τα θηράματα που δικαιούνται να πάρουν όλοι οι υπόλοιποι νόμιμοι κυνηγοί, οι αρμόδιες αρχές που είναι...
Καταγγελία Χρήστο μόνο απο ''βούρδουλα'' και το ''βούρδουλα'' καταλαβαινουν αυτοί...
Η καταγγελία σ' αυτη την περίπτωση δεν είναι ρουφιανιά...
Ρουφιανά είναι να καταδίδεις το συνάδερφο-συναγωνιστή σου, ο λαθροθήρας είναι εχθρός του κυνηγιού και κατ' επέκταση δικός σου, άρα η καταγγελία της λαθροθήριας είναι αγώνας για την προστασία του κυνηγιού και των ευσυνείδητων συναδέρφων σου...

Ο Νόμος είναι σαφέστατος...
2. Περιορίζουμε τη χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου, από 15.9.2016 μέχρι και 20.1.2017 σε τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται αντιστοίχως το κυνήγι του Λαγού (Lepus europaeus) και του Αγριόχοιρου (Sus scrofa).

Δυο φορές παράνομος ο ''έξυπνος φίλος μας''...και εκτός περιόδου και σε απαγορευμένη μέρα...

οχι γιατι οπως παω εγω για αγριοπεριστερα στο βουνο ας τον συνοδευω με οπλο δεν τρεχει τιποτα η για φασσα
Αν είναι σκύλος ιχνηλάτης, που ανήκει στην ομάδα 6 δηλαδή, κανονικά απαγορεύεται Ευριπίδη...
πάρε παράδειγμα...
4. Επιτρέπουμε το κυνήγι της Αλεπούς (Vulpes vulpes) και του Πετροκούναβου (Martes foina) από 15.9.2016 μέ- χρι 20.1.2017 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21.1.2017 μέχρι 28.2.2017 χωρίς σκύλο δίωξης, μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως αρουραιόπληκτοι καθώς και στις ζώνες διάβασης, από 20/8-14/9, το κυνήγι της αλεπούς χωρίς σκύλο, στις Π.Ε που διενεργείται πρόγραμμα εμ- βολιασμών από αέρος για τη λύσσα. Διευκρινίζουμε ότι η χρησιμοποίηση σκύλου δίω- ξης για το κυνήγι της Αλεπούς και του Πετροκούναβου υπόκεινται στους περιορισμούς της παραγράφου 2 της παρούσης.

Μπορεί το κυνήγι της αλεπούς να επιτρεπεται απο της 20/8 έως της 28/2, αλλα μόνο απο 15/9 εως 20/1 με σκύλο δίωξης και όπλο...

Last edited:
Αλλο που μπορεί να βγάζει τους λαγούς καλύτερα από ιχνηλάτη...;)
Αν και ίσως δεν είναι εξειδικευμένο το τόπικ για τέτοια κουβέντα, να αναφέρω κάτι που μου έκανε εντύπωση.
Προχτές το απόγευμα είχα πάει, όπως έγραψα για κυνήγι με κάτι φιλαράκια μου. Αυτά τα παιδιά έχουν δύο επανιέλ και κυνηγάνε κυρίως τσίχλα το χειμώνα και μπεκάτσες με τα ίδια σκυλιά. Κυνηγάνε και λαγό, αλλά με λαγόσκυλα. Αυτό που μου είπαν είναι ότι στα 10 χρόνια που έχουν τα σκυλιά, μόνο μια φορά έχουν βρει λαγό, και εκείνη η φορά ουσιαστικά παίζει να μην τον σήκωσαν και τα σκυλιά. Όσες φορές δηλ, έχω σηκώσει και εγώ με τον πατέρα μου που δεν έχουμε σκύλο. Υπόψιν η περιοχή μας έχει λαγούς και το λαγοκυνήγι τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω του. Γιατί συμβαίνει αυτό; δεν τον παίρνουν χαμπάρι τα σκυλιά, ή ο λαγός πάει σε τόσο διαφορετικές περιοχές από εκεί που κυνηγάμε τσίχλα και μπεκάτσα (που δεν το νομίζω γτ εκ πείρας συμπίπτουν πολλές φορές αυτά τα μέρη)

Status
Not open for further replies.
Back