Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημερα σε ολους! Χαθηκα λιγο γιατι απο το Σαββατο 21/10 ξεκινησαμε εκτακτως το μαζεμα ελιων,καθως σε καποια χωραφια ειχαν λιγες και ειχαν ωριμασει..αρχιζει ενας μαραθωνιος για μενα για κανενα διμηνο καθως πρεπει να μαζευτουν 3500 ελιες..πιεστικη δουλεια απο τις 7:30 μεχρι το βραδυ..δεν θα εχω χρονο και κουραγιο δυστηχως να ειμαι αρκετα ενεργος στο HL..
Το καλο φετος για μας ειναι οτι το λαδι εχει τιμη ρεκορ κοντα στα 4,10-4,5€ (0,3 γραμμες) το κιλο αυτη τη στιγμη,με προοπτικη και παραπανω απο οτι φαινεται,απο την τεραστια ζητηση στην παγκοσμια αγορα και την μειωμενη προσφορα!
Σημερα εβρεχε το πρωι και δεν πηγαμε ισως παμε πιο μετα..
Και μερικες φωτο απο την πρωτη μερα!
Για οποιον εχει ελιες η κεφαλη στην τελευταια φωτο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη στο μαζεμα ελιων.τρομερη αποδοση (800-1000 κιλα ελιες την μερα κατα ατομο σε ελιες που εχουν αρκετο καρπο) και μηδεν ζημια στο δεντρο.εχουν πολλες μαρκες ραβδιστικων τετοια κεφαλη απο φετος και απο περυσι μερικες..
r2n52xY.jpg

IXk2l0b.jpg

tWjbpat.jpg

zP7MSfW.jpg

NbQBlVE.jpg
Γιαννη καλη δυναμη σου ευχομαι και καλη σοδεια αδελφε

Καλησπέρα στην παρέα ... Την έκανα πάλι τη βόλτα μου στο σκοπευτήριο ... ο καιρός μια χαρά ήταν, συννεφιασμένος μεν, αλλά ούτε κρύο, ούτε αέρας, ούτε έβρεξε σήμερα! Μπόλικη και καλή παρέα, ήπιαμε τα καφεδάκια μας, ρίξαμε τις τουφεκιές μας, κάναμε την πλάκα μας, καλά περάσαμε και σήμερα ... ;):)

Καλημερα σε ολους! Χαθηκα λιγο γιατι απο το Σαββατο 21/10 ξεκινησαμε εκτακτως το μαζεμα ελιων,καθως σε καποια χωραφια ειχαν λιγες και ειχαν ωριμασει..αρχιζει ενας μαραθωνιος για μενα για κανενα διμηνο καθως πρεπει να μαζευτουν 3500 ελιες..πιεστικη δουλεια απο τις 7:30 μεχρι το βραδυ..δεν θα εχω χρονο και κουραγιο δυστηχως να ειμαι αρκετα ενεργος στο HL..
Το καλο φετος για μας ειναι οτι το λαδι εχει τιμη ρεκορ κοντα στα 4,10-4,5€ (0,3 γραμμες) το κιλο αυτη τη στιγμη,με προοπτικη και παραπανω απο οτι φαινεται,απο την τεραστια ζητηση στην παγκοσμια αγορα και την μειωμενη προσφορα!
Σημερα εβρεχε το πρωι και δεν πηγαμε ισως παμε πιο μετα..
Και μερικες φωτο απο την πρωτη μερα!
Για οποιον εχει ελιες η κεφαλη στην τελευταια φωτο ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη στο μαζεμα ελιων.τρομερη αποδοση (800-1000 κιλα ελιες την μερα κατα ατομο σε ελιες που εχουν αρκετο καρπο) και μηδεν ζημια στο δεντρο.εχουν πολλες μαρκες ραβδιστικων τετοια κεφαλη απο φετος και απο περυσι μερικες..
r2n52xY.jpg

IXk2l0b.jpg

tWjbpat.jpg

zP7MSfW.jpg

NbQBlVE.jpg
Γιαννη να υπολογισουμε οτι φετος ο ντενεκες ο δεκαοχταρης θα κυμαινεται απο 75- 80 ευρω ? :eek::eek::eek:
Την φουτσισαμε .asking..asking..asking.
Καλη δυναμη Αδερφε καλα κουραγια μακαρι και εμεις να ειχαμε καμια ριζα αλλα δυστηχως τσουρουφλιστηκαν
Καλησπερα Αρχοντες ;)

Καλησπέρα στην παρέα ... Την έκανα πάλι τη βόλτα μου στο σκοπευτήριο ... ο καιρός μια χαρά ήταν, συννεφιασμένος μεν, αλλά ούτε κρύο, ούτε αέρας, ούτε έβρεξε σήμερα! Μπόλικη και καλή παρέα, ήπιαμε τα καφεδάκια μας, ρίξαμε τις τουφεκιές μας, κάναμε την πλάκα μας, καλά περάσαμε και σήμερα ... ;):)
Μου φαινεται Στελιο οτι φετος το σκοπευτηριο θα εχει την τιμητικη του,γιατι προς το παρων, τα πουλακια κανουν παρεα με τα δικα μας ;).crying smile. .crying smile..vert funny..vert funny..vert funny.

Χαιρετώ την παρέα.
Κοντεύω να παλαβώσω.Απο την Κυριακή βουίζουν τα αυτιά μου ,απο το δεξί δεν ακούω σχεδόν τίποτα ,και είμαι σε μια κατάσταση ελαφρού ιλίγγου.Για όλα αυτά φταίνε κάποια γεγονότα των τελευταίων ημερών και δεδομένου του προβλήματος με τα αυτιά μου, ζω αυτή την δύσκολη κατάσταση.Τόσο έντονα έχω χρόνια να το αισθανθώ.
Είναι διαπιστωμένο και απο μένα αλλά και τα λεγόμενα των γιατρών λένε το ίδιο πράγμα.Όταν στρεσάρεσαι θα τραβάς αυτό το λούκι.Άλλοτε λίγο ,άλλοτε πολύ.
Απο απόψε θα είμαι πιο ελεύθερος κι εγώ και η γυναίκα μου από τα καθημερινά δρομολόγια λόγω των προβλημάτων της μάνας μου γιατί ήρθε η αδερφή .Οπότε αρχίζουν επίσημα οι ετοιμασίες για την μεθαυριανή αναχώρηση.Ετσι ελπίζω να απαλλαγώ και απ αυτό το χάλι που ζω τώρα με τα βουητά και τον ίλιγγο.
Που είναι τα χρόνια που όταν πλησίαζε η αναχώρηση χαμογελούσα μέχρι τα αυτιά ένα μήνα πριν.
Τελικά στην πουτάνα τη ζωή δεν ησυχάζεις ποτέ.Μεγαλώνεις και από πίσω μεγαλώνουν και τα προβλήματα.Πάνω που λες θα πάρω γραψαρχιδίνη σου ρχεται ένα χειρότερο και τρελαίνεσαι .
Πάντως αυτό μετράει είναι να κάνεις αυτό που γουστάρεις και σε ευχαριστεί.Όσο τρελό και να ναι.Ακόμη και το να πας για φάσσες στα Τζουμέρκα ενω δεν υπάρχουν ..buy buy.Τα χρόνια περνάνε και πίσω δεν γυρνάνε.Και αυτό ισχύει για νέους και για μεγαλύτερους.
Γι αυτο και γω θα την κοπανίσω για 17 μέρες και θα χαθώ σε βουνά και δάση .Ρεματιές και ...ίσως και βούρκους ..sarcastic.

Χαιρετώ την παρέα.
Κοντεύω να παλαβώσω.Απο την Κυριακή βουίζουν τα αυτιά μου ,απο το δεξί δεν ακούω σχεδόν τίποτα ,και είμαι σε μια κατάσταση ελαφρού ιλίγγου.Για όλα αυτά φταίνε κάποια γεγονότα των τελευταίων ημερών και δεδομένου του προβλήματος με τα αυτιά μου, ζω αυτή την δύσκολη κατάσταση.Τόσο έντονα έχω χρόνια να το αισθανθώ.
Είναι διαπιστωμένο και απο μένα αλλά και τα λεγόμενα των γιατρών λένε το ίδιο πράγμα.Όταν στρεσάρεσαι θα τραβάς αυτό το λούκι.Άλλοτε λίγο ,άλλοτε πολύ.
Απο απόψε θα είμαι πιο ελεύθερος κι εγώ και η γυναίκα μου από τα καθημερινά δρομολόγια λόγω των προβλημάτων της μάνας μου γιατί ήρθε η αδερφή .Οπότε αρχίζουν επίσημα οι ετοιμασίες για την μεθαυριανή αναχώρηση.Ετσι ελπίζω να απαλλαγώ και απ αυτό το χάλι που ζω τώρα με τα βουητά και τον ίλιγγο.
Που είναι τα χρόνια που όταν πλησίαζε η αναχώρηση χαμογελούσα μέχρι τα αυτιά ένα μήνα πριν.
Τελικά στην πουτάνα τη ζωή δεν ησυχάζεις ποτέ.Μεγαλώνεις και από πίσω μεγαλώνουν και τα προβλήματα.Πάνω που λες θα πάρω γραψαρχιδίνη σου ρχεται ένα χειρότερο και τρελαίνεσαι .
Πάντως αυτό μετράει είναι να κάνεις αυτό που γουστάρεις και σε ευχαριστεί.Όσο τρελό και να ναι.Ακόμη και το να πας για φάσσες στα Τζουμέρκα ενω δεν υπάρχουν ..buy buy.Τα χρόνια περνάνε και πίσω δεν γυρνάνε.Και αυτό ισχύει για νέους και για μεγαλύτερους.
Γι αυτο και γω θα την κοπανίσω για 17 μέρες και θα χαθώ σε βουνά και δάση .Ρεματιές και ...ίσως και βούρκους ..sarcastic.
Η ώρα η καλή Μήτσο!!!!

Χαιρετώ την παρέα.
Δημητρη αφου σου δινετε και αυτη η δυνατοτητα να απομακρυνθεις απο το Καμινι εστω και για 17 ημερες εισαι σουπερ
Οπως εχω πει και παλιοτερα εμας τους Κυνηγους μας τρωει τα σωθικα αυτη η βρωμοπολη δεν αντεχεται αλλο αυτο το μαρτυριο
Θελεις να βγαλεις γοιυστα να νοιωσεις ελευθερος ρε παιδι μου και σε τρωει το τσιμεντο και το αγχος
Αχχχχχ ποτε θα ερθει αυτη η ωρα να ριξουμε μαυρη πετρα

Χαιρετώ την παρέα.
Μητσο τωρα που σε διαβασα βουϊζουν και τα δικα μου αυτια,να ερθω και εγω μαζι σου;.sarcastic..big smile..big smile.

Αξίζει καμία βόλτα αύριο Αττική ή θα λασπωθούμε τσάμπα ?? Όλες οι ενδείξεις ειναι για ύπνο , αλλά με τα κωλόπουλα ποτέ δεν ξέρεις ... μεγάλο μπάσιμο αποκλείεται να κανει γιατι ειναι κλειστό το Αιγαίο , αλλά κανένα μικρό ???

Αξίζει καμία βόλτα αύριο Αττική ή θα λασπωθούμε τσάμπα ?? Όλες οι ενδείξεις ειναι για ύπνο , αλλά με τα κωλόπουλα ποτέ δεν ξέρεις ... μεγάλο μπάσιμο αποκλείεται να κανει γιατι ειναι κλειστό το Αιγαίο , αλλά κανένα μικρό ???

Εγω θα βγω παντως κοντα στην Αττικη,δεν θα μου σπασουν τον τσαμπουκα τα τσιχλονια.sarcastic.

Στη θέση σου θα έφευγα για Τζουμέρκα .sarcastic.

Καλή δύναμη & καλή σοδειά Γιαννη....
Τέτοιο ραβδιστικό μηχάνημα εχει και ο πεθερός μου , που έχει 200 δεντρα περίπου.
Φέτος επειδή εγιναν πλημμύρες και καταστροφές στη γειτονική Ιταλία, τα ελληνικά αγροτικά προιόντα θα έχουν μεγαλη ζήτηση και υψηλή τιμή.
Στην περιοχή μας ( Ξάνθη-Καβάλα) κλείνουν συμφωνία στα ακτινίδια προς 0.60€ το κιλό, ενώ περυσι εκλεισαν με 0.35€ το κιλό. Όταν κάποιος συλλέγει 50.000-60.000 κιλά , μιλάμε για αρκετα χρήματα!
Υ.Γ.: Καλησπέρα απο τη βροχερή Ξάνθη....
καλησπερα σε ολους! ευχαριστω Κωστα! οσον αφορα το λαδι σιγουρα εχει ζημια η Ιταλια αλλα κυριως η Ισπανια που εχει περιπου το 50% της παγκοσμιας παραγωγης.και σε αυτο να προσθεσουμε οτι η παγκοσμια καταναλωση ελαιολαδου μεγαλωνει συνεχως..
Καλησπερα σας κυριοι
Γιαννη καλο κουραγιο και καλη σοδεια ευχομαι και σε οσους ακομα παλευουν με τα γεωργικα προιντα.
Μακαρι να ανεβουν οι τιμες για σας και η ζητηση μπας και αλλαξει πορεια ο Ελληνας και ξεκολησει απο τα αστικα κεντρα και επιστρεψει στην πρωτογενη παραγωγη.
Ελπιζω μονο να μην μετακυλησει αυτη η αυξηση και στο καροτσι της νοικοκυρας...γιατι τα πραγματα ειναι πολυ χαλια στην Αθηνα.
ευχαριστω Φιλιππε! ειναι μια λυση στην οικονομικη κριση η επιστροφη στην υπαιθρο και στην πρωτογενη παραγωγη αλλα τα πραγματα και εκει ειναι πολυ δυσκολα και με πολυ κοπο να βγαλεις καποια χρηματα.
καλησπέρα σας
αρχίζει να βρέχει......εεεεεε ρε ύπνο που θα κάνω πάλι :)
Γιάννη καλή λαδιά .well done.
ευχαριστω Μακη!
Γιαννη καλη δυναμη σου ευχομαι και καλη σοδεια αδελφε
ευχαριστω Δημητρη!
Γιαννη να υπολογισουμε οτι φετος ο ντενεκες ο δεκαοχταρης θα κυμαινεται απο 75- 80 ευρω ? :eek::eek::eek:
Την φουτσισαμε .asking..asking..asking.
Καλη δυναμη Αδερφε καλα κουραγια μακαρι και εμεις να ειχαμε καμια ριζα αλλα δυστηχως τσουρουφλιστηκαν
Καλησπερα Αρχοντες ;)
ευχαριστω Κωστα! καπου εκει θα παιξει ο ντενεκες ναι! εγω πλεον τους εχω καταργησει,γιατι ειναι δυσχρηστοι και σε ιδιωτες δινω κουτα με 4 πεντολιτρα συσκευασμενα ανοιγεις την κουτα και παιρνεις το λαδι σου ενα-ενα η δυο-δυο,χωρις να ξεπατωνεσαι να κουβαλας τον ντενεκε και αντε μετα πως θα βγαλεις το λαδι,στο σπιτι..ολο το λαδι που βγαζω το εμπορευομαι ο ιδιος χωρις μεσαζοντες τα ελαιουργεια,γιατι το αποθηκευω σε μεγαλες ανοξειδωτες δεξαμενες σπιτι μου..

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back