Ψάξε τα ποστ του @jnp για εναλλακτικές. Το έχει τερματίσει.Χρησιμοποιει κανεις για καιρο για καθαρισμο εντος και εκτος καννης το sonax sx 90?
Στις προδιαγραφες αναφερει οτι κανει για καθαρισμο και λιπανση οπλων παντως
Με τα λαδια να εχουν παει στα 17 ευρω και την χρηση που τους κανω πρεπει να βρω ενναλλακτηκες
Καλες ενναλλακτικες ομως
Θα ηθεκα να ακουσω αντικειμενικες αποψεις απο χρηστες
Επισης εχει διαφορα στην συσταση απο το κλασσικο wd 40;
Ρωτω γιατι εκεινο εξ οσων ξερω κανει για καθαρισμο αλλα μεχρι εκει. Δεν κανει λιπανση
Οποιος ξερει ας δωσει τα φωτα του παρακαλω
Ευχαριστω
Χρύσανθε πριν πολλά χρόνια είχε κάνει ο Χρήστος @manthoscc (που δυστυχώς σταμάτησε να γράφει) ένα τεστ σε λάδια τριπλής δράσης ac90, Browning, Sonax και G96 με έκπληξη στα αποτελέσματα, όπου το Sonax βγήκε καλύτερο από πολύ ακριβότερα ως προς την αντιδιαβρωτική προστασία.Χρησιμοποιει κανεις για καιρο για καθαρισμο εντος και εκτος καννης το sonax sx 90?
Με τα λαδια να εχουν παει στα 17 ευρω και την χρηση που τους κανω πρεπει να βρω ενναλλακτηκες
Καλες ενναλλακτικες ομως
Ρωτω γιατι εκεινο εξ οσων ξερω κανει για καθαρισμο αλλα μεχρι εκει. Δεν κανει λιπανση
Ευχαριστω
Κύριοι έχουμε εξελίξεις και εκπλήξεις !!!!
Όπως και στο πρώτο τεστάκι , μέχρι την 10η μέρα όλες οι βέργες ήταν στην ίδια περίπου κατάσταση με εξαίρεση το Ac90 που άρχισε να αρπάζει .. μετά την 13η τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα..
Σήμερα το πρωί μπήκαμε στην 18η μέρα και έβγαλα τις παρακάτω φώτο.
το ac90 αναμενόμενα εχει διαβρωθεί περισσότερο , ακολουθεί το bowning το οποίο δεν το περίμενα και μεγάλη έκπληξη το sonax που είναι σχεδόν άθικτο μαζί με την αναμενόμενη καλή απόδοση του g96 !!!
θυμίζω ότι sonax και g96 έχουν κοντά στα 90€ διαφορά τιμής στο...
Και για καθαρισμό κάνει αυτό Νίκο ή μόνο λίπανση;50 χρόνια ο πατέρας μου δεν χρησιμοποιεί άλλο λάδι παρά μόνο Singer. Λιπαντικό για οτιδήποτε θέλεις να λειτουργεί τέλεια και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εγγύηση και για τα 5 όπλα του που λειτουργούν χωρίς την παραμικρή συντήρηση, παρά μόνο τακτικό λάδωμα.
Πλάκα κάνεις; Το έφτιαξε μόνος του; Αυτό είναι ένα χειροποίητο κόσμημαΌπλο Cal16 που έφτιαξε ο πατέρας μου πριν από 70 χρόνια με λίμα και σωλήνα με ρεκόρ για κάνη. Το συντηρεί μόνο με λάδι singer τόσα χρόνια. Φανταστείτε ότι παρά τις μεγάλες ανοχές που έχει στο κλείστρο λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσα χρόνια.
Στο αστυνομικό τμήμα που πήγα για ανανέωση άδειας πάθανε πλάκα.
.
Η εταιρία Beretta μας έκανε απίστευτη προσφορά για το όπλο, για να το βάλει σαν έκθεμα στο μουσείο της στην Ιταλία. Ο πατέρας μου τους ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε και το έκανε δώρο στον εγγονό του (γιό μου). Εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός και εργάζομαι στο εξωτερικό.Πλάκα κάνεις; Το έφτιαξε μόνος του; Αυτό είναι ένα χειροποίητο κόσμημα
Να μη του αλλάξεις τίποτα.Η εταιρία Beretta μας έκανε απίστευτη προσφορά για το όπλο, για να το βάλει σαν έκθεμα στο μουσείο της στην Ιταλία. Ο πατέρας μου τους ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε και το έκανε δώρο στον εγγονό του (γιό μου). Εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός και εργάζομαι στο εξωτερικό.
Γι αυτό θα δώσω κάποιες τεχνικές πληροφορίες για το όπλο απαντώντας και στον φίλο που μου έστειλε προσωπικό μήνυμα.
Το όπλο φτιάχτηκε όλο στο χέρι με "πρωτόγονα εργαλεία" - (Πριόνι, λίμα, σφυρί, φωτιά κ.α.) Το βάρος του όπλου είναι 2,800 Kg. Την κάνη (που είναι από χαλύβδινη σωλήνα) την ενίσχυσε με ρακόρ στο τμήμα της θαλάμης των (70mm) για να αντέχει στην πυροδότηση. Μετά την έβαψε 2 φορές (Η βαφή του χάλυβα είναι μια θερμική κατεργασία κατά την οποία ένας χάλυβας, αφού θερμανθεί σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να σχηματιστεί ωστενίτης (γ-Fe), κατόπιν ψύχεται απότομα έτσι ώστε να σχηματιστεί μαρτενσίτης και το κράμα να αποκτήσει μεγάλη σκληρότητα.) . Την 1η φορά ψύξη σε "ζεστό αίμα" από ζώο που έσφαξε για να φάνε και την 2η φορά ψύξη σε λάδια κινητήρα από κατεστραμμένα οχήματα μετά τον εμφύλιο. Το κλείστρο είναι φτιαγμένο με εξαρτήματα από τα κατεστραμμένα οχήματα (Λεβιές ταχυτήτων, κολόνα και οδηγός κολόνας τιμονιού, γλίστρα κιβωτίου ταχυτήτων, θήκη - οδηγός ημιαξονίου κ.α.) επεξεργασμένα με λίμα και πριόνι. Τα σκοπευτικά τα έφτιαξε με καλάι. Το κοντάκι από καρυδιά στα Τζουμέρκα, γυαλισμένο με λάδι Singer, όπως και όλο το όπλο. Για αποσβεστήρα στο κοντάκι είχε στην αρχή σόλα από στρατιωτικό άρβυλο και μετά σόλα κρεπ για πιο μαλακό υλικό.
Βάση από γκρά πυροβολικού, σωστά ;Όπλο Cal16 που έφτιαξε ο πατέρας μου πριν από 70 χρόνια με λίμα και σωλήνα με ρεκόρ για κάνη. Το συντηρεί μόνο με λάδι singer τόσα χρόνια. Φανταστείτε ότι παρά τις μεγάλες ανοχές που έχει στο κλείστρο λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσα χρόνια.
Στο αστυνομικό τμήμα που πήγα για ανανέωση άδειας πάθανε πλάκα.
.
Καλησπερα.....Χρησιμοποιει κανεις για καιρο για καθαρισμο εντος και εκτος καννης το sonax sx 90?
Καλες ενναλλακτικες ομως
Ευχαριστω
Ψέκασε μπόλικο μέσα στην κάνη και άστο 2,3 λεπτά. Μετά πέρασε με πανί, σαν να μην έριξε ποτέ.Τα wd 40 φαίνεται καλό λιπαντικό, ωστόσο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πόσο καλό καθαριστικο είναι σε καμένες πυριτιδες,λιωμένα πλαστικα και μολυβδωσεις