Λάδια καθαρισμού και συντήρησης

Χρησιμοποιει κανεις για καιρο για καθαρισμο εντος και εκτος καννης το sonax sx 90?
Στις προδιαγραφες αναφερει οτι κανει για καθαρισμο και λιπανση οπλων παντως

Με τα λαδια να εχουν παει στα 17 ευρω και την χρηση που τους κανω πρεπει να βρω ενναλλακτηκες
Καλες ενναλλακτικες ομως

Θα ηθεκα να ακουσω αντικειμενικες αποψεις απο χρηστες

Επισης εχει διαφορα στην συσταση απο το κλασσικο wd 40;
Ρωτω γιατι εκεινο εξ οσων ξερω κανει για καθαρισμο αλλα μεχρι εκει. Δεν κανει λιπανση

Οποιος ξερει ας δωσει τα φωτα του παρακαλω

Ευχαριστω

Χρησιμοποιει κανεις για καιρο για καθαρισμο εντος και εκτος καννης το sonax sx 90?

Με τα λαδια να εχουν παει στα 17 ευρω και την χρηση που τους κανω πρεπει να βρω ενναλλακτηκες
Καλες ενναλλακτικες ομως

Ρωτω γιατι εκεινο εξ οσων ξερω κανει για καθαρισμο αλλα μεχρι εκει. Δεν κανει λιπανση

Ευχαριστω
Ψάξε τα ποστ του @jnp για εναλλακτικές. Το έχει τερματίσει.

Καλες ενναλλακτικες ομως

Ευχαριστω
Χρύσανθε πριν πολλά χρόνια είχε κάνει ο Χρήστος @manthoscc (που δυστυχώς σταμάτησε να γράφει) ένα τεστ σε λάδια τριπλής δράσης ac90, Browning, Sonax και G96 με έκπληξη στα αποτελέσματα, όπου το Sonax βγήκε καλύτερο από πολύ ακριβότερα ως προς την αντιδιαβρωτική προστασία.

Last edited:
Καλησπέρα...
Δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί το συγκεκριμένο λαδι λίπανσης παλαιότερα...
Το χρησιμοποιώ κανα τρίμηνο σε διάφορα στο σπίτι και το έχω βάλει στο όπλο σε 3 καθαρισμούς από τις αρχές Αυγούστου...

Attachments

• Screenshot_20240916_163917_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240916_163917_com.android.chrome.jpg
    73 KB · Προβολές: 53
50 χρόνια ο πατέρας μου δεν χρησιμοποιεί άλλο λάδι παρά μόνο Singer. Λιπαντικό για οτιδήποτε θέλεις να λειτουργεί τέλεια και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εγγύηση και για τα 5 όπλα του που λειτουργούν χωρίς την παραμικρή συντήρηση, παρά μόνο τακτικό λάδωμα.

Attachments

• 20240929_154038.jpg
    20240929_154038.jpg
    144,1 KB · Προβολές: 20
50 χρόνια ο πατέρας μου δεν χρησιμοποιεί άλλο λάδι παρά μόνο Singer. Λιπαντικό για οτιδήποτε θέλεις να λειτουργεί τέλεια και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Εγγύηση και για τα 5 όπλα του που λειτουργούν χωρίς την παραμικρή συντήρηση, παρά μόνο τακτικό λάδωμα.
Και για καθαρισμό κάνει αυτό Νίκο ή μόνο λίπανση;

Όπλο Cal16 που έφτιαξε ο πατέρας μου πριν από 70 χρόνια με λίμα και σωλήνα με ρεκόρ για κάνη. Το συντηρεί μόνο με λάδι singer τόσα χρόνια. Φανταστείτε ότι παρά τις μεγάλες ανοχές που έχει στο κλείστρο λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσα χρόνια.
Στο αστυνομικό τμήμα που πήγα για ανανέωση άδειας πάθανε πλάκα.

.

Attachments

• 20210814_161454.jpg
    20210814_161454.jpg
    158,9 KB · Προβολές: 107
Όπλο Cal16 που έφτιαξε ο πατέρας μου πριν από 70 χρόνια με λίμα και σωλήνα με ρεκόρ για κάνη. Το συντηρεί μόνο με λάδι singer τόσα χρόνια. Φανταστείτε ότι παρά τις μεγάλες ανοχές που έχει στο κλείστρο λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσα χρόνια.

.
Πλάκα κάνεις; Το έφτιαξε μόνος του; Αυτό είναι ένα χειροποίητο κόσμημα

Πλάκα κάνεις; Το έφτιαξε μόνος του; Αυτό είναι ένα χειροποίητο κόσμημα
Η εταιρία Beretta μας έκανε απίστευτη προσφορά για το όπλο, για να το βάλει σαν έκθεμα στο μουσείο της στην Ιταλία. Ο πατέρας μου τους ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε και το έκανε δώρο στον εγγονό του (γιό μου). Εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός και εργάζομαι στο εξωτερικό.
Γι αυτό θα δώσω κάποιες τεχνικές πληροφορίες για το όπλο απαντώντας και στον φίλο που μου έστειλε προσωπικό μήνυμα.
Το όπλο φτιάχτηκε όλο στο χέρι με "πρωτόγονα εργαλεία" - (Πριόνι, λίμα, σφυρί, φωτιά κ.α.) Το βάρος του όπλου είναι 2,800 Kg. Την κάνη (που είναι από χαλύβδινη σωλήνα) την ενίσχυσε με ρακόρ στο τμήμα της θαλάμης των (70mm) για να αντέχει στην πυροδότηση. Μετά την έβαψε 2 φορές (Η βαφή του χάλυβα είναι μια θερμική κατεργασία κατά την οποία ένας χάλυβας, αφού θερμανθεί σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να σχηματιστεί ωστενίτης (γ-Fe), κατόπιν ψύχεται απότομα έτσι ώστε να σχηματιστεί μαρτενσίτης και το κράμα να αποκτήσει μεγάλη σκληρότητα.) . Την 1η φορά ψύξη σε "ζεστό αίμα" από ζώο που έσφαξε για να φάνε και την 2η φορά ψύξη σε λάδια κινητήρα από κατεστραμμένα οχήματα μετά τον εμφύλιο. Το κλείστρο είναι φτιαγμένο με εξαρτήματα από τα κατεστραμμένα οχήματα (Λεβιές ταχυτήτων, κολόνα και οδηγός κολόνας τιμονιού, γλίστρα κιβωτίου ταχυτήτων, θήκη - οδηγός ημιαξονίου κ.α.) επεξεργασμένα με λίμα και πριόνι. Τα σκοπευτικά τα έφτιαξε με καλάι. Το κοντάκι από καρυδιά στα Τζουμέρκα, γυαλισμένο με λάδι Singer, όπως και όλο το όπλο. Για αποσβεστήρα στο κοντάκι είχε στην αρχή σόλα από στρατιωτικό άρβυλο και μετά σόλα κρεπ για πιο μαλακό υλικό.

Attachments

• 20210814_161454.jpg
    20210814_161454.jpg
    160,1 KB · Προβολές: 89
Η εταιρία Beretta μας έκανε απίστευτη προσφορά για το όπλο, για να το βάλει σαν έκθεμα στο μουσείο της στην Ιταλία. Ο πατέρας μου τους ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε και το έκανε δώρο στον εγγονό του (γιό μου). Εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός και εργάζομαι στο εξωτερικό.
Γι αυτό θα δώσω κάποιες τεχνικές πληροφορίες για το όπλο απαντώντας και στον φίλο που μου έστειλε προσωπικό μήνυμα.
Το όπλο φτιάχτηκε όλο στο χέρι με "πρωτόγονα εργαλεία" - (Πριόνι, λίμα, σφυρί, φωτιά κ.α.) Το βάρος του όπλου είναι 2,800 Kg. Την κάνη (που είναι από χαλύβδινη σωλήνα) την ενίσχυσε με ρακόρ στο τμήμα της θαλάμης των (70mm) για να αντέχει στην πυροδότηση. Μετά την έβαψε 2 φορές (Η βαφή του χάλυβα είναι μια θερμική κατεργασία κατά την οποία ένας χάλυβας, αφού θερμανθεί σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να σχηματιστεί ωστενίτης (γ-Fe), κατόπιν ψύχεται απότομα έτσι ώστε να σχηματιστεί μαρτενσίτης και το κράμα να αποκτήσει μεγάλη σκληρότητα.) . Την 1η φορά ψύξη σε "ζεστό αίμα" από ζώο που έσφαξε για να φάνε και την 2η φορά ψύξη σε λάδια κινητήρα από κατεστραμμένα οχήματα μετά τον εμφύλιο. Το κλείστρο είναι φτιαγμένο με εξαρτήματα από τα κατεστραμμένα οχήματα (Λεβιές ταχυτήτων, κολόνα και οδηγός κολόνας τιμονιού, γλίστρα κιβωτίου ταχυτήτων, θήκη - οδηγός ημιαξονίου κ.α.) επεξεργασμένα με λίμα και πριόνι. Τα σκοπευτικά τα έφτιαξε με καλάι. Το κοντάκι από καρυδιά στα Τζουμέρκα, γυαλισμένο με λάδι Singer, όπως και όλο το όπλο. Για αποσβεστήρα στο κοντάκι είχε στην αρχή σόλα από στρατιωτικό άρβυλο και μετά σόλα κρεπ για πιο μαλακό υλικό.
Να μη του αλλάξεις τίποτα.

.
Βάση από γκρά πυροβολικού, σωστά ;

Καλες ενναλλακτικες ομως

Ευχαριστω
Καλησπερα.....
Εδω και χρονια καθαριζω τα οπλα .ε wd40 μονο το εσωτερικο της κανης και ειναι τελειο για καθε ειδους καταλοιπα οπως απο πλαστικο ,μολυβδωσεις κλπ και μετα με το sonax sx 90 και σκουπιζω καλα.....
Το υπολοιπο οπλο ολα τα μεταλλικα μεροι με sona sx90....

WD-40​

Τι σημαίνει

Το όνομα WD-40 προέρχεται απο τις λέξεις Water Displacement δηλαδή Εκτόπιση του Nερού, 40η συνταγή. Αυτό είναι το όνομα που έδωσε ο Norm Larsen, o χημικός που το ανακάλυψε το 1953. Προσπαθούσε να ανακαλύψει ένα προϊόν το οποίο να προλαμβάνει την διάβρωση -κάτι που είναι εφικτό όταν δεν υπάρχει νερό και υγρασία. Η επιμονή του Norm Larsen ανταμείφθηκε όταν το κατόρθωσε με την 40η προσπάθεια.

Τι κάνει το

To WD-40® ΚΑΝΕΙ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

ΛΙΠΑΙΝΕΙ: Τα λιπαντικά συστατικά του προϊόντος διαχέονται ευρέως και προσκολλούνται επίμονα σε όλα τα κινούμενα μέρη στα οποία το εφαρμόζουμε.

ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ: To WD-40® «χαλαρώνει» και απομακρύνει τη σκουριά από τα μέταλλα και ελευθερώνει «κολλημένα» ή σκουριασμένα μεταλλικά μέρη.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ: To προϊόν προστατεύει μεταλλικές επιφάνειες με τα συστατικά του που δημιουργούν «ασπίδα» κατά της υγρασίας και άλλων διαβρωτικών στοιχείων.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ: Το WD-40® διεισδύει κάτω από την βρωμιά και το γράσο. Χρησιμοποιήστε το για να απομακρύνεται επίμονη βρωμιά, λιπαρές ουσίες, κλπ, από εργαλεία, μηχανήματα και οχήματα. Το WD-40 σε συσκευασία δοχείου (όχι σπρέι) είναι κατάλληλο και για αφαίρεση κόλλας επιτρέποντας την εύκολη απομάκρυνση παραπανίσιας ποσότητας.

ΕΚΤΟΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ: Επειδή εκτοπίζει την υγρασία, το WD-40, «στεγνώνει» γρήγορα ηλεκτρικά συστήματα έτσι ώστε να μην δημιουργούνται βραχυκυκλώματα που προκαλούνται από υγρασία και νερό.

Τι περιέχει

To WD-40® είναι μια πoπολυδιάστατη λύση για το σπίτι, το συνεργείο ή το εργοστάσιο. Είναι ένα σύνθετο μείγμα λιπαντικών, προσθέτων, επιφανειοδραστικών ουσιών και διαλυτών τα οποία λιπαίνουν, διεισδύουν, εκτοπίζουν το νερό και την υγρασία, καθαρίζουν και προστατεύουν από την διάβρωση μεταλλικές επιφάνειες. Δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε τι ακριβώς περιέχει το WD-40® , αυτό είναι το πιο μεγάλο μας μυστικό, όμως μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς δεν περιέχει. Το WD-40® δεν περιέχει ιχθυέλαιο, καρκινογενής, τερατογενής, ή μεταλλαγμένες ουσίες. Δεν περιέχει βαρέα μέταλλα. Δεν περιέχει ουσίες που προκαλούν μεγάλη ανησυχία SVHC (Substances of Very High Concern) . Δεν περιέχει σιλικόνη ούτε οξέα. Περιέχει προωθητικό CO2 (αντί για LPG) οπότε έχετε πολύ περισσότερο προϊόν στο σπρέι.

Ποιός είναι ο χρόνος ζωής του

To WD-40® είναι προϊόν «επίμονης» φύσης το οποίο παρασκευάζεται με υψηλές προδιαγραφές. Το προϊόν έχει αναμενόμενο χρόνο ζωής σχεδόν απεριόριστο. Όμως η απόδοση του επηρεάζεται από το χρόνο ζωής ων μηχανικών μερών του, όπως της βαλβίδας του σπρέι. Ο χρόνος ζωής της θεωρείται η 5 ετία από την ημερομηνία παραγωγής, όμως το προϊόν συχνά λειτουργεί κανονικά για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. To WD-40 πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες απο 4 οC έως 54οC και πάντα να ανακινείται πριν την χρήση.

Τα wd 40 φαίνεται καλό λιπαντικό, ωστόσο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πόσο καλό καθαριστικο είναι σε καμένες πυριτιδες,λιωμένα πλαστικα και μολυβδωσεις
Ψέκασε μπόλικο μέσα στην κάνη και άστο 2,3 λεπτά. Μετά πέρασε με πανί, σαν να μην έριξε ποτέ.

WD40 για την κάννη μόνο και μπάνιο της κάννες μετά από βροχή. Ατσαλομαλο για τα ζόρια. Συνθετικό λάδι δίχρονου κινητήρα για σημεία τριβών και συντήρηση. Γράσο μολυβδενιου για τα τσοκ, φυσικό κερί Μελίσσας δικό μου για τα ξύλα, και καλά είναι.
Από εμένα δεν θα έχει μείνει ούτε το κόκαλο μου και αυτά θα είναι εδώ.

Back