χιλαδες σελιδες και βιντεο στο διαδικτυο. πες μου τι διαβαζεις να σου πω ποιος εισαιΠελασγοι Φρύγες,Καυκασιοι, Ινδοευρωπαιοι, την άποψη των ίδιων των αρχαίων Ελλήνων πως είμαστε γηγενείς την αποκλείουμε ;
χιλαδες σελιδες και βιντεο στο διαδικτυο. πες μου τι διαβαζεις να σου πω ποιος εισαιΠελασγοι Φρύγες,Καυκασιοι, Ινδοευρωπαιοι, την άποψη των ίδιων των αρχαίων Ελλήνων πως είμαστε γηγενείς την αποκλείουμε ;
Ο όρος "ηθολογία ζώων" είναι δόκιμος όρος στην ζωοτεχνία και πραγματεύεται τις συνήθειες που έχουν τα διάφορα είδη ζώων. π.χ. στις κότες υπάρχει ιεραρχία και η λεγόμενη "σειρά των τσιμπημάτων" είναι θέμα ηθολογίας κ.λ.π.το ethology μπορεί να μην είναι κ λάθος λόγω της ρίζας του ήθος που είναι το έθος και σημαίνει συνήθεια.... αν είναι κάποιος που τα κατέχει τα γλωσσολογικά θα μας βοηθούσε περισσότερο
Για να μην είμαι άδικος: η ελληνική wikipedia λέει πως η λέξη προέρχεται από το "έθος" (= η συνήθεια), η δε αγγλική wikipedia πως προέρχεται από το ἦθος, ethos meaning "character".
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethology
....
The term ethology derives from the Greek language: ἦθος, ethos meaning "character" and -λογία, -logia meaning "the study of". The term was first popularized by American myrmecologist (a person who studies ants) William Morton Wheeler in 1902
https://el.wikipedia.org/wiki/Ηθολογία
...
Ο ορισμός της λέξης είναι ελληνογενής και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "έθος" (= η συνήθεια) + "λογία" (= διήγηση, έρευνα, ερμηνεία). Τον όρο καθιέρωσε για πρώτη φορά το 1902 ο Αμερικανός μυρμηγκολόγος Γουίλιαμ Μόρτον Γουίλερ
FIN &
Ανεξαρτήτως πόσο επιτυχημένα ή όχι έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος "ηθολογία ζώων", είναι πράγματι ορολογία στην επιστήμη της ζωοτεχνίας και αφορά ακριβώς την μελέτη των συνηθειών που έχουν τα διάφορα είδη ζώων, ώστε όταν εκτρέφονται, αν απαιτείται να λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια ώστε να μην θίγεται η παραγωγικότητά τους εξ αιτίας αυτών των συνηθειών ...
Δεν έχουν μάθει ακόμα ότι άνθρωποι τρώγονται και είναι ευάλωτοι.
Θα έλεγα,πες μου τί υιοθετείς απ'αυτά που διαβάζεις,να σου πώ,ποιός είσαι.χιλαδες σελιδες και βιντεο στο διαδικτυο. πες μου τι διαβαζεις να σου πω ποιος εισαι
και έτσι. . . αλλα συνηθως διαβαζουμε μονο ο,τι μας ικανοποιει, επιβεβαιωνει τις αποψεις μας και γενικα ερεθιζει τα σημεια ανταμοιβης - ευχαριστησης του εγκεφαλου μας. Το άλλο περι πλουραλισμου και κριτικης"υιοθεσιας" ειναι δυσκολη πισταΘα έλεγα,πες μου τί υιοθετείς απ'αυτά που διαβάζεις,να σου πώ,ποιός είσαι.
Συμφωνώ.Δεν ανήκω σ'αυτούς.και έτσι. . . αλλα συνηθως διαβαζουμε μονο ο,τι μας ικανοποιει, επιβεβαιωνει τις αποψεις μας και γενικα ερεθιζει τα σημεια ανταμοιβης - ευχαριστησης του εγκεφαλου μας. Το άλλο περι πλουραλισμου και κριτικης"υιοθεσιας" ειναι δυσκολη πιστα
Δεν θα ήθελα να μου/μας συμβεί ποτέ, αλλά αν μας τη πέσει στο κυνήγι μας και τον ξεράνουμε (γουρουνόσφαιρα υπάρχουν πάντα στη ζώνη), έχουμε επιπτώσεις;;
σ.σ. Αν βρούμε το θάρρος να το κάνουμε....
[/QUOTE]Μόνο στους λύκους παρατηρείται υβριδισμός; Δεν πιστεύω να υπάρχουν τσακαλόσκυλα, γιατί θα αρχίσω να ανησυχώ!
Είναι που μ' έχουνε περικυκλώσει Βασίλη και όσο και αν τα ακούω κάθε βράδυ, ανατριχιάζω.....Γιατί όχι....κυνοειδη.... είναι κι αυτά
Ενδιαφέρον όσο και τρομακτικό. Αν θέλεις πες μας για αυτή σου την εμπειρία λεπτομέρειεςΕίναι που μ' έχουνε περικυκλώσει Βασίλη και όσο και αν τα ακούω κάθε βράδυ, ανατριχιάζω.....
Όχι Κώστα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και όσοι αργούν λίγο το βράδυ έξω-εγώ τώρα με τις ελιές- έχουν να λένε πόσο πολλά είναι πια τα τσακάλια από τις φωνές τους που καλούν το ένα το άλλο, αλλά τα ακούς γύρω σου και πολύ κοντά σου!Περιοχή πρόποδες Ταυγέτου.Ενδιαφέρον όσο και τρομακτικό. Αν θέλεις πες μας για αυτή σου την εμπειρία λεπτομέρειες
Γιατί θα βγάλεις και φωτό μετά;Δεν θα ήθελα να μου/μας συμβεί ποτέ, αλλά αν μας τη πέσει στο κυνήγι μας και τον ξεράνουμε (γουρουνόσφαιρα υπάρχουν πάντα στη ζώνη), έχουμε επιπτώσεις;;
σ.σ. Αν βρούμε το θάρρος να το κάνουμε....
Όντως υπάρχουν πολλά τσακάλια και εγώ τα ακούω και φαίνεται πως ακούγονται πολύ κοντά μου όταν τα ακούω. Ωστόσο είναι πολύ επιφυλακτικά ζώα. Όσες φορές είχα την τύχη να δω, υπήρχε φυσικός θόρυβος που κάλυπτε τον ήχο από τα βήματα μου και δεν είχα σκύλο μαζί μου.Όχι Κώστα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και όσοι αργούν λίγο το βράδυ έξω-εγώ τώρα με τις ελιές- έχουν να λένε πόσο πολλά είναι πια τα τσακάλια από τις φωνές τους που καλούν το ένα το άλλο, αλλά τα ακούς γύρω σου και πολύ κοντά σου!Περιοχή πρόποδες Ταυγέτου.