Μάλλινη τάπα

Λες να βλεπαμε μπεκατσα να ριχνει 28γρ ν6 και φασα 30γρ ν6.5?.hunter.1
Οχι βεβαια...Αλλά τα 32γρ ν7, τα 34 και 36γρ ν 4,5,6 που προσφέρει θα έβρισκαν εφαρμογή σε σε καποια κυνήγια φερμας και καρτεριου.
Το παράξενο είναι που δεν βγάζει ψιλοτερο από ν7..
Μάλλον είναι αποκλειστικά για την Αγγλική αγορα..

Last edited:
Αμερικανική εταιρεία με βάση την Πενσυλβανια, ποιοτικά φυσιγγια αν και δεν έχω ρίξει ποτέ αλλά όπου έψαξα είδα μόνο καλά λόγια. Μεγάλη ποικιλία σε 12άρια αλλά και σε μικρά διαμετρηματα με πλαστικους και χαρτινους κάλυκες 2" 2,5" και 2,75" για παραδοσιακά όπλα και με χαμηλές πιεσεις και καλές τιμές συγκρινομενα με τα υπόλοιπα, με φυσιγγια διασπορας που δεν ειναι διαδεδομένα τόσο πολύ όσο στην Ευρώπη τα χρησιμοποιούν όμως πολλοί για grouse σε τεραιν που θυμίζει τα δικά μας μπεκατσοτοπια.

http://www.rstshells.com/store/default.aspx

Μιας και υπάρχει το θέμα θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με αυτά τα φυσίγγια. Λατρεύω τα φυσίγγια με συγκεντρωτηρα, αλλά πολλοί μου λένε βάλε στον λαγό μάλλινη. Ο λαγός δεν είναι τσίχλα ομως ώστε να έχω την πολυτέλεια να δοκιμάζω κάθε λίγο φύσιγγα. Σε σουπερ ποζε με άυλο 18.2 με ντεμί και φουλ τσοκ δουλεύει καλά την μάλλινη ή θα τραβαω τα μαλλια μου? Αν ναι ποια να δοκιμασω?
(σ.σ. Είμαι 8 χρονιά λαγοκυνηγός και δεν έτυχε ποτέ να ρίξω μάλλινη σε κανένα θήραμα.)

Το οπλο σου ειναι φταγμενο για τη παραδοσιακη βυσματωση,δεν εχω γεμισει ποτε ομως και να δοκιμασω στο πινακα το τι κανουν,στο κουνελι τα δουλευω με δικαννο 18.3,δεν χανει ποτε καννενα,και το εχω δει να κανει τρελλα πραγματα σε μεγαλη αποσταση με δαυτα,Eley,Caledonian με μαλλινες ταπες.
Ποια μαρκα ριχνεις συνηθως?

είναι και ο τροπος που κυνηγιεται αυτό το θήραμα , αν κυνηγας σε πολύ πυκνο και καβαλα καλη είναι η μαλλινη , αν εισαι καρτερι σε ανοιχτο μερος και εχεις συνηθισει να ριχνεις Remington στα 60 μετρα την πατησες με την μαλλινη , εγω δεν θα αλλαζα ουτε φυσιγγι ουτε τιποτα απο αυτά που ξερω σε ένα τετοιο εκλεκτο θηραμα

είναι και ο τροπος που κυνηγιεται αυτό το θήραμα , αν κυνηγας σε πολύ πυκνο και καβαλα καλη είναι η μαλλινη , αν εισαι καρτερι σε ανοιχτο μερος και εχεις συνηθισει να ριχνεις Remington στα 60 μετρα την πατησες με την μαλλινη , εγω δεν θα αλλαζα ουτε φυσιγγι ουτε τιποτα απο αυτά που ξερω σε ένα τετοιο εκλεκτο θηραμα
Σωστος φιλε μου! Δεν ειναι ευκολο να ρισκαρεις σε τετοιο θηραμα... ποσο μαλιστα με δικανο! Καβαλα στα σκυλια συνηθως ειμαι, αλλα θα το ρισκαρα μονο αν εχει οντως καλυτερες ντουφεκιες οπως λενε η μαλλινη στα 20-25μ.

Για αυτη την αποσταση κανει,εχουν ωραιες κατανομες,αλλα δεν της εχω δει για να ξερω,η μαλλινη δινει καπως ανοιχτοτερη τουφεκια,ακριβως στο τσοκ,το κυαθιο ειναι καπως πιο σφιχτο,παντως για αυτη την αποσταση ανετα,ο λαγος ειναι πιο σκληρο ζωο απο το κουνελι,στο δευτερο τα εχω δει να τα αφηνουν ξερα σε μεγαλες αποστασεις
Στον καιρο θελει ιδιετερες συνθηκες να αποδωσει ή ειναι παντως καιρου?

Μιας και υπάρχει το θέμα θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με αυτά τα φυσίγγια. Λατρεύω τα φυσίγγια με συγκεντρωτηρα, αλλά πολλοί μου λένε βάλε στον λαγό μάλλινη. Ο λαγός δεν είναι τσίχλα ομως ώστε να έχω την πολυτέλεια να δοκιμάζω κάθε λίγο φύσιγγα. Σε σουπερ ποζε με άυλο 18.2 με ντεμί και φουλ τσοκ δουλεύει καλά την μάλλινη ή θα τραβαω τα μαλλια μου? Αν ναι ποια να δοκιμασω?
(σ.σ. Είμαι 8 χρονιά λαγοκυνηγός και δεν έτυχε ποτέ να ρίξω μάλλινη σε κανένα θήραμα.)
Συνφωνω με το Σαραντο το όπλο σου είναι κομμένο και ραμενο για τις παραδοσιακές βυσματωσεις, ο τρόπος και οι αποστάσεις που κυνηγάς δεν πρέπει να σε προβληματιζει για τα μαλινοταπα αντίθετος ο συγκεντρωτηρας σε αυτές θα δίνει πιο κλειστή τουφεκια ,έχουν γραφτεί πολλά εδώ μέσα με λίγο ψάξιμο θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Καλά φυσίγγια με τέτοια βυσματωση βγάζουν πολλές εταιρείες, εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις δοκιμές σε διάφορα στον πίνακα και να κάνεις την επιλογή σού (και στο κυνηγι βέβαια ).

Συνφωνω με το Σαραντο το όπλο σου είναι κομμένο και ραμενο για τις παραδοσιακές βυσματωσεις, ο τρόπος και οι αποστάσεις που κυνηγάς δεν πρέπει να σε προβληματιζει για τα μαλινοταπα αντίθετος ο συγκεντρωτηρας σε αυτές θα δίνει πιο κλειστή τουφεκια ,έχουν γραφτεί πολλά εδώ μέσα με λίγο ψάξιμο θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Καλά φυσίγγια με τέτοια βυσματωση βγάζουν πολλές εταιρείες, εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις δοκιμές σε διάφορα στον πίνακα και να κάνεις την επιλογή σού (και στο κυνηγι βέβαια ).
Φιλε Κωνσταντινε εχεις απολυτο δικιο! Το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα δεν ειχα παρει την αποφαση να τα δοκιμασω... Θα κανω τις δοκμες μου και ελπιζω να μην με απογοητευσουν στο κυνηγι. ΙΣΩΣ η ποιοτικη τους ντουφεκια να δικαιολογει τα 10-12ΕΥΡΩ/κουτι. .xm.

Tα ΜΒ tricolor και Lambro feltro, τα εχει δοκιμασει κανεις? Αξιζει η τζαμπα τα 10 ευρω που κανουν?
φιλε μου το feltro ειναι απαιχτο φυσιγγι.ειναι η καλυτερη μαλινοταπα μακραν του εμποριου αυτη τη στιγμη.δοκιμασε το και δεν θα χασεις

Φιλε Κωνσταντινε εχεις απολυτο δικιο! Το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα δεν ειχα παρει την αποφαση να τα δοκιμασω... Θα κανω τις δοκμες μου και ελπιζω να μην με απογοητευσουν στο κυνηγι. ΙΣΩΣ η ποιοτικη τους ντουφεκια να δικαιολογει τα 10-12ΕΥΡΩ/κουτι. .xm.
Αν κοιτάξεις στις σελίδες σε μεγάλες εταιρίες φυσιγγίων θα δεις τις προτάσεις τούς στα μαλινοταπα και το νούμερο σκαγιών που προτείνουν ανά θυραμα μην τα φοβάσαι το ίδιο ποιοτικά είναι με αυτά που είναι με πλαστική τάπα και μερικά μάλιστα είναι πολύ ανώτερα σε ποιότητα υλικών.
Δύσκολο κυνήγι και με λίγες ευκαιρίες και δεν ρισκαρεις εύκολα, οι τουφεκιές όμως είναι λίγες οπότε θέλεις κάτι εκλεκτό και δεν νομίζω να σε πειράζει τόσο η τιμή όσο η ποιότητα, κάνε μια δοκιμή και σύγκριση μεταξύ μαλινης και πλαστικης στις αποστασεις που ρίχνεις θα σε βοηθήσει.

Φίλε μου μην κρίνεις ένα φυσιγγι από την τιμή του. Καλό φυσιγγι είναι αυτό που το εμπιστεύεσαι και σου έχει χαρίσει επιτυχίες με τον τρόπο που στοχεύεις και το τυφεκι σου.
Κυνήγω λαγό τρία χρόνια. Έχω τουφεκισει αυτό το θήραμα από τα 5μετρα(κλεφτικος) μέχρι τα 35-40 σε καρτέρι. Πάντα βάζω συγκεντρωτικο. Σε κοντινές βολές κατεβαίνω γραμμάρια ενώ σε μακρινές φτάνω μέχρι τα 35.5 σε ρέμι. Δουλεύω τεσσάρι και λίγα γρ στην εναρξη και αργότερα τριάρια.μην μπερδεύεις πολλά φυσιγγια γιατί θα σου φταίνε μετά. Εμένα με κέρδισαν τα καφέ λαμπρό και ρέμι εξπρεςς. Οι αποδόσεις των καννων μου είναι περίπου 50&55% στα 30μετρα.

Φίλε μου μην κρίνεις ένα φυσιγγι από την τιμή του. Καλό φυσιγγι είναι αυτό που το εμπιστεύεσαι και σου έχει χαρίσει επιτυχίες με τον τρόπο που στοχεύεις και το τυφεκι σου.
Κυνήγω λαγό τρία χρόνια. Έχω τουφεκισει αυτό το θήραμα από τα 5μετρα(κλεφτικος) μέχρι τα 35-40 σε καρτέρι. Πάντα βάζω συγκεντρωτικο. Σε κοντινές βολές κατεβαίνω γραμμάρια ενώ σε μακρινές φτάνω μέχρι τα 35.5 σε ρέμι. Δουλεύω τεσσάρι και λίγα γρ στην εναρξη και αργότερα τριάρια.μην μπερδεύεις πολλά φυσιγγια γιατί θα σου φταίνε μετά. Εμένα με κέρδισαν τα καφέ λαμπρό και ρέμι εξπρεςς. Οι αποδόσεις των καννων μου είναι περίπου 50&55% στα 30μετρα.
+10000

Και μια οφ τοπικ συμβουλή. Μην πέφτεις ποτέ κάτω από τεσσάρι. (3.1χιλ).τα χοντρά σκαγια έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες, διαπερνουν κλαδιά και θαμνους και σπάνε κόκκαλα ειδικά στις τουφεκιες στο κωλαρακι του αφτιά.

Από τη στιγμή που λατρεύεις τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα μην αλλάξεις φυσίγγιο, από την άποψη ότι, με τα σφιχτα τσοκ και το αυλό που έχει το οπλο σου, δεν θα σου δώσει ανοιχτότερη ντουφεκιά στις κοντινές-μεσαίες αποστασεις (ίσως να σου δώσει και σφιχτότερη) με πιθανό κάπως καλύτερη κατανομή...
Από θέμα μειωμένης ανάκρουσης, που έχουν τα πραγματικής παραδοσιακής βυσματωσης φυσίγγια, στα σύγχρονα ''παραδοσιακής'' βυσματωσης φυσίγγια, με πλαστικό εμφρακτήρα πάνω στην μπαρούτι, δεν ισχύει σε πολλές περιπτώσεις είναι ''σκληρότερα'' από τα αντίστοιχα ίδιου βάρους με συγκεντρωτήρα...
Εμένα με κέρδισαν τα καφέ λαμπρό και ρέμι εξπρεςς. Οι αποδόσεις των καννων μου είναι περίπου 50&55% στα 30μετρα.
.xm.Είσαι σίγουρος οτι η απόδοση, με 3* και 1* που είναι το όπλο σου, στα 30μ είναι αυτή? Ειδικά με τα REMINGTON

Back