Μαγκάλια και Σούβλες

Κυριακατικο το τραπεζι και εγινε ψητο
Κοτοπουλο και χοιρινο και μια μεγαλουτσικη φασσα που ειχε ξεμεινει για να φυγουν τα παλια κυνηγια απο την καταψυξη

Ομολογω οτι δεν το περιμενα της φασσας να ειναι τοσο νοστιμη σαν ψητο!
Τυφλα να εχει το κοτοπουλο και το χοιρινο!

Ελιωνε
 

Attachments

  • E1CA19F4-39DB-4ED8-AF46-80A922AFC696.jpeg
    E1CA19F4-39DB-4ED8-AF46-80A922AFC696.jpeg
    356,8 KB · Προβολές: 41
γιασας παιδες,,χθες μετα απο ενα μαγκαλι που ειχα ψαρακια,,μου δηνη ο θειοσμου 2 μεριδες αγριογουρουνο κατεψηγμενω,,,, εχθες κιωλας το εβαλα στο νερο με ξυδι να ξεμυριση και να καθαριση απο τα αιματα αλλαζωνταστο 2 3 νερα,,,,,σημερα το πρωι ο πατερασμου το βραζη καλαααα,και μετα το βαζη στον φουρνο με κριθαρακι ωπος εχουμε κανη πωλλεςςς φωρες και ειναι νωστιμοτατοοοο,,,εγω το πρωι βωηθουσα ενα ξαδελφακιμου στης ελιες και το μυαλομου ητανε στο γουρουνακι εμ ελα που το λες γυρναω σπιτι και με το που μπαινω μεσα μου ερχαιτεεεε μια ΒΡΩΜΑ και ταραχη για μετο,,βλεπω το γουρουνακι στο ταψακι ετοιμω παω το μυριζω και το πεταω απο το παραθυρο στην αυληηηη,,εγω λεω παντως παιδες οτι ητανε κανα παλιοκαπρι μεγαλο και το κρεαστου μυριζε σαν αναμαινω,,πητεμου την γνωμισας και εσηςςς :oops:
.hair.
 
γιασας παιδες,,χθες μετα απο ενα μαγκαλι που ειχα ψαρακια,,μου δηνη ο θειοσμου 2 μεριδες αγριογουρουνο κατεψηγμενω,,,, εχθες κιωλας το εβαλα στο νερο με ξυδι να ξεμυριση και να καθαριση απο τα αιματα αλλαζωνταστο 2 3 νερα,,,,,σημερα το πρωι ο πατερασμου το βραζη καλαααα,και μετα το βαζη στον φουρνο με κριθαρακι ωπος εχουμε κανη πωλλεςςς φωρες και ειναι νωστιμοτατοοοο,,,εγω το πρωι βωηθουσα ενα ξαδελφακιμου στης ελιες και το μυαλομου ητανε στο γουρουνακι εμ ελα που το λες γυρναω σπιτι και με το που μπαινω μεσα μου ερχαιτεεεε μια ΒΡΩΜΑ και ταραχη για μετο,,βλεπω το γουρουνακι στο ταψακι ετοιμω παω το μυριζω και το πεταω απο το παραθυρο στην αυληηηη,,εγω λεω παντως παιδες οτι ητανε κανα παλιοκαπρι μεγαλο και το κρεαστου μυριζε σαν αναμαινω,,πητεμου την γνωμισας και εσηςςς :oops:
.hair.
Σάκη δεν ξέρω αν ήτανε κάνα καπρι πολύ μεγάλο που δεν το πρόσεξαν στο καθάρισμα η ούτως ή άλλως μύριζε, αλλά αυτό που γίνεται συνήθως μετά το κυνήγι που το τεμαχίζουν και με τα αίματα βάζουν τα κομμάτια σε σακούλες , το μοιράζουν και όπως είναι πάει η κατάψυξη. Είναι ότι χειρότερο .
Το κρέας πρέπει να μείνει να στραγγίξει μετά να τεμαστεί και μετά να μπει κατάψυξη.
Αλλά εντάξει ,πες ότι δεν μπορεί να το κρατήσουνε για ένα εικοσιτετράωρο ολόκληρο και να το τεμαχίσουν την επόμενη μέρα. Αυτοί όμως που παίρνουν τα κομμάτια γιατί τα βάζουν κατάψυξη ρε φίλε κατευθείαν όπως είναι μέσα στο αίμα;
Εγω δυο φορες το κρέμασα στράγγισε και μετα τεμαχιστηκε. Ουτε ξύδια ,ούτε μαρινάρισμα.
 
Last edited:
Σάκη Δεν ξέρω αν ήτανε κάνα κσπρι πολύ μεγάλο που δεν το πρόσεξαν στο καθάρισμα η ούτως ή άλλως μύριζε, αλλά αυτό που γίνεται συνήθως μετά το κυνήγι που το τεμαχίζουν και με τα αίματα βάζουν τα κομμάτια σε σακούλες , το μοιράζουν και όπως είναι πάει η κατάψυξη. Είναι ότι χειρότερο .
Το κρέας πρέπει να μείνει να στραγγίξει μετά να τεμαστεί και μετά να μπει κατάψυξη.
Αλλά εντάξει ,πες ότι δεν μπορεί να το κρατήσουνε για ένα εικοσιτετράωρο ολόκληρο και να το τεμαχίσουν την επόμενη μέρα. Αυτοί όμως που παίρνουν τα κομμάτια γιατί τα βάζουν κατάψυξη ρε φίλε κατευθείαν όπως είναι μέσα στο αίμα;
Αυτό που γράφεις έγινε Δημήτρη. Αν το ζώο μύριζε βαρβατήλα, θα το καταλάβαινε στο φαγητό. Αφού μύριζε από "μακριά", ήταν αίμα που είχε μυρίσει μέσα στην σακούλα. Αν τι έχεις στην σακούλα και έχει αίμα και στο ψυγείο μέσα να είναι, θα μυρίσει.
 
γιασας παιδες,,χθες μετα απο ενα μαγκαλι που ειχα ψαρακια,,μου δηνη ο θειοσμου 2 μεριδες αγριογουρουνο κατεψηγμενω,,,, εχθες κιωλας το εβαλα στο νερο με ξυδι να ξεμυριση και να καθαριση απο τα αιματα αλλαζωνταστο 2 3 νερα,,,,,σημερα το πρωι ο πατερασμου το βραζη καλαααα,και μετα το βαζη στον φουρνο με κριθαρακι ωπος εχουμε κανη πωλλεςςς φωρες και ειναι νωστιμοτατοοοο,,,εγω το πρωι βωηθουσα ενα ξαδελφακιμου στης ελιες και το μυαλομου ητανε στο γουρουνακι εμ ελα που το λες γυρναω σπιτι και με το που μπαινω μεσα μου ερχαιτεεεε μια ΒΡΩΜΑ και ταραχη για μετο,,βλεπω το γουρουνακι στο ταψακι ετοιμω παω το μυριζω και το πεταω απο το παραθυρο στην αυληηηη,,εγω λεω παντως παιδες οτι ητανε κανα παλιοκαπρι μεγαλο και το κρεαστου μυριζε σαν αναμαινω,,πητεμου την γνωμισας και εσηςςς :oops:
.hair.
Το αγριογουρουνο φιλε θελει 2 μερες το λιγοτερο μαριναρισμα με λαδι,κρασι ,λιγο ξυδι, κρεμμυδια , 4-5 σκελιδες σκορδο , αλατι , πιπερι , μπαχαρια , καροτο , σελινο και ανακατεμα καθε 6 ωρες. φυσικα στο ψυγειο. Και ο ιδανοκος τροπος μαγειρεματος ειναι στιφαδο!!!
 
Back
Top