Με αφορμή το σχόλιο του
@ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ (
δες εδώ)
"Χρειάζεται χρυσή τομή οι υπερβολή σε κάθε στοιχείο χαλάει κάποιο άλλο βέβαια με το βρωμαλευρο βελτιώνεις πολλά πράγματα."
και την απάντησή μου
".
.. ρίχνει και το σάκχαρο! Αποδεδειγμένα...."
σας επιφορτώνω με την προσπάθεια απόδειξης της απάντησής μου αφού ακολουθήσετε το παρακάτω τριήμερο πρόγραμμα διατροφής!
3-μερο πρόγραμμα διατροφής με νιφάδες βρώμης για καλυτέρευση των δεικτών σακχάρεως και χοληστερήνης (σύμφωνα με
τους διατροφολόγους της NDR, εδώ η συνταγή δυστυχώς μόνο στα γερμανικά ):
Πρωί: 75γρ νιφάδες βρώμης σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή
Μεσημέρι: 75γρ νιφάδες βρώμης σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή
Βράδυ: 75γρ νιφάδες βρώμης σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή
(Προ)ετοιμασία:
Μουλιάστε τις νιφάδες βρώμης σε νερό (αυτό θα πάρει μερικές ώρες, μπορείτε να προσθέσετε και μιά κουταλιά λιναρόσπορο). Βράζουμε για λίγο τις νιφάδες βρώμης με 300 με 500 ml νερό ή μπουιγιόν χωρίς λιπαρά και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 5 λεπτά με κλειστό καπάκι. Βελτιώστε τη γεύση με βότανα, κρεμμύδια, λαχανικά ή μούρα (δείτε παρακάτω). Αν θέλετε να τονίσετε τη γεύση του ξηρού καρπού, μπορείτε να ροδίσετε ελαφρά τις νιφάδες σε στεγνό τηγάνι πριν από την περαιτέρω επεξεργασία.
Επιπλέον επιτρέπεται ανά ημέρα:
50 γρ φράουλες, βατόμουρα ή σμέουρα
100 γρ λαχανικά (όπως πράσα, μπρόκολο, κολοκυθάκια) ή μανιτάρια, κρεμμύδια, σκόρδο
Βότανα και μπαχαρικά (μαϊντανός, θυμάρι, μέντα, κανέλα, ξύσμα λεμονιού τριμμένο...) και χυμό λεμονιού
Το αποτέλεσμα της θεραπείας διαρκεί για αρκετές εβδομάδες - αρκεί να μειώσετε και την κατανάλωση προβατίνας
Αργότερα μπορείτε να εφαρμόσετε την παρακάτω συνταγή (δική μου) για το πρωινό σας - π.χ. μια φορά την εβδομάδα:
Μούλιασμα 75 γρ νιφάδων βρώμης μαζί με μια κουταλιά λιναρόσπορο, μια κουταλιά σουσάμι μη καβουρδισμένο, μιά χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα, 7-10 αμύγδαλα ψιλοκομμένα ή τριμμένα, μια χούφτα σταφίδες, μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα ή μια παραγινομένη μπανάνα (βόμβα φρουκτόζης!!). Μία βράση σε 300-500 ml νερό ωστε να γίνει χυλός. Σερβίρεται με μπόλικη κανέλλα!