Τότε γιατί τα δικά μας αμνοερίφια βρωμάνε αφού έχουν φυσική ποιοτική τροφή όπως λες;
Στο αμέρικα τα πρόβατα Νέας Ζηλανδίας που δοκίμασα δε βρωμούσαν καθόλου. Πραγματικά δεν ξέρω και μου κάνει εντύπωση. Μήπως είναι θέμα ράτσας;
Θαλη
Το αρνι εχει παντα την δικη του χαρακτηριστικη μυρωδια
Ωστοσο για να μην ´´ βρωμαεί´´ειναι καθαρα θεμα διατροφης,ηλικιας και εποχης
Το καλυτερο για να μην μυριζει ειναι ζωο που σφαγμενο θα το βρεις απο 14-18 κιλα
Ειναι ζωα που δεν εχουν μπει ακομη στην αναπαραγωγη
Και ζωα που βοσκουν εξω η εαν ειναι σταβλισμενα ειναι με προσεγμενη διατροφη με εναλλαγη φυτικης υλης
Θα φανε και μπαλα και τριφυλι και κριθαρι και σιταρο και σογια!
Ζωα που εχουν ξεπερασει σε ηλικια το εναμιση ετος και πριν τα δυομιση τους ετη, οταν δεν εχουν επωφελη αναπαραγωγικο κυκλο θα πρεπει να σφακτουν πριν η μετα την εποχη που ειναι τα ζευγαρωματα
Τα ζευγαρωματα τελειωνουν εντελως συνηθως πριν το Πασχα μας και ξαναρχιζουν περιπου τον Οκτωβρη
Σε μοναδες που ειναι κυριως αναπαραγωγικες και κανουν ειδικη διατροφη πχ νοπο φυτο αραβοσιτου αυτη την εποχη το γαλα διαρκει πολυ περισσοτερο ειδικα ατα κατσικια και εκει εχεις και σχεδον ολοχρονα ζωα σε αναπαραγωγη
Το θεμα ειδος κρεατος κατ εμενα ειναι καθαρα θεμα γουστου αρα υποκειμενικο
Το καλυτερο να μου φερεις μοσχαρι εγω στο καρβουνο θεο εχω το προβατο και μετα το χοιρινο
Με αλλους τροπους μαγειρεματος πχ βραστο εχω πολυ ψηλα και το μοσχαρι
Στην κατσαρολα το χοιρινο κλπ
Τωρα εαν τα μοσχαρια σας δεν ειναι καλα δεν μπορω να το ξερω ουτε να συγκρινω με τα εισαγωγης η οσα τυχον εχετε δοκιμασει εκτος Ελλαδας
εγω σου μιλω εμπειρικα απο τις γνωσεις μου σαν οικογενεια βοσκου αλλα και τις δικες μου προτιμησεις
Σκεψου οτι ειναι κοσμος που τρωει μονο κοτοπουλο
Παντως δοκιμαδε να βρεις κρεας απο βοσκο εξω σε χωριο που εχει τα ζωα του εξω
Εγω παντα εβρισκα ανοστο και αγευστο το κρεας απο κασαπη οταν ειχαμε δικα μας