Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερινο κυνηγι με την ΣΙΜΠΑ βρηκαμε ενα πουλακι. πηραμε και αλλες 3 φερμες αλλα οι κυριες μας την εκαναν..
δυο φορες φερμα στην δευτερη μας εκανε ενα μικροσπασιμο για να βγει εκτος στοχου αλλα δεν τα καταφερε...
Μου φαινεται πρεπει να αποδεχτω την προσκληση ενος φιλου να ανεβω Καρδιτσα,στο Μουζακι μπας και δουμε καμμια.pray to God.

Αντε μπραβο παιδια..εμεις ακομα περιμενουμε να κατεβουν πουλια..αν και σημερα φιλος και προεδρος εδω στον συλλογο σε περιπολο με τον θηροφυλακα σηκωσαν 2 πουλια απο τις ακρες του δρομου σε γνωστα μπεκατσοτοπια..αυριο αν μας θελει ισως δουμε και εμεις τιποτα

Μιλτο το ευχομαι φιλε μου. αν και αυτα τα πουλια που βλεπεις το πρωι την αλλη μερα εχουνε εξαφανιστη....
Το ξερω Λαμπρο αλλα κανω λιγο παρηγορια στον αρρωστο..ελπιζω να βρω..δεν με νοιαζει να την βαλω στην τσαντα απλα να δω φερμα απο τη σεττερινα μου..βεβαια εδω κατω τις ψαχνουμε λιγο νωρις γιατι συνηθως πεφτουν αρχες Νοεμβρη αλλα ποτε δεν ξερεις..ειναι σαν το τζοκερ αν σου κατσει

Σημερινή έξοδο περίπου 2,5 ώρες παλευαμε με το νοτιά και τη ζέστη. Τελικά βρήκαμε δύο πουλιά τα οποία φερμαριστηκαν από τα σκυλακια μας αλλά ήταν βαθιά στο πυκνό και η πρόσβαση κοντά στα σκυλιά αδύνατη. Στη πρώτη φερμα ακουγαμε τα μπιμπερ από την επανιελα και τη σεττερίνα μου και κάποια στιγμή πλησίασε και ο Κούμαν το κουτάβι μου, σταμάτησε το κουδούνι του οπότε προφανώς έμεινε και αυτός μέχρι που το πουλί μετά από λίγα δευτερόλεπτα σηκωθηκε αν και νομίζω το άκουσα ελάχιστα πριν την ακούσω. Ο κουμπάρος μου αν και δεν είναι οπαδός της ανοικτής έρευνας εντυπωσιάστηκε από το πάθος και το ρυθμό που είχε το κουτάβι στην ερευνα, παρόλο το νοτιά και τη ζέστη. Αυτό που θέλει λιγο δουλειά είναι το πλάτος στην ερευνα και να μάθει τη σφυρίχτρα τέλεια. Όμορφα ηταν, περπατησαμε, καλαμπουρισαμε και ανεβασαμε παλμούς με τις φερμες. Από κοντά και ο μικρός μου, του άρεσε η όλη φαση με τα σκυλακια και μετράει μέρες μέχρι την επομενη.

Άντε καλή χρονιά να έχουμε, αν και για να την βρούμε χάσαμε ένα κοπαδάκι φάσσες που πέρασε ακριβώς από πάνω μας στα 15-20 μέτρα...
image hosting free
Σημερινο κυνηγι με την ΣΙΜΠΑ βρηκαμε ενα πουλακι. πηραμε και αλλες 3 φερμες αλλα οι κυριες μας την εκαναν..
δυο φορες φερμα στην δευτερη μας εκανε ενα μικροσπασιμο για να βγει εκτος στοχου αλλα δεν τα καταφερε...
image hosting 30 mb

post img
Μακη, Λάμπρο μπράβο σας αγόρια μου και στα ταιρια τους.
Αντε μπραβο παιδια..εμεις ακομα περιμενουμε να κατεβουν πουλια..αν και σημερα φιλος και προεδρος εδω στον συλλογο σε περιπολο με τον θηροφυλακα σηκωσαν 2 πουλια απο τις ακρες του δρομου σε γνωστα μπεκατσοτοπια..αυριο αν μας θελει ισως δουμε και εμεις τιποτα
Μίλτο κοντή γιορτή όπου να'ναι θα το ματωσεις.

Ρε φλε με τοσα πεταλα μαγαζι θα ανοιγε..... χαχαχα.

ΥΓ... μετα το 3 φυσιγγι πετα το αστερακι ρε νιτζα..... χαχαχα
Μετα το τρίτο είπαμε φωνάζουμε με ορμή...και το μαχαιριιιιιιι....που πηγές ρε ζλαπ στη γούρνα ή στα δκσς..για νούμερα καλα στακα να έρθεις ο λι ο κινέζος βελονιστης.μ μπορεί να έρθω μία μέρα πριν τον γκαντεμη ..αμα εισαι καλό παιδί.. να πιασουμε κανα μπερεκετι όπως πέρυσι..γιατί μοναχός σου δύσκολα φλαρακ..μαζί αι να δούμε αο που θα καν σα πέρα....αι βικ φερε ημισκουμπρια να φάμε ωρε..και βάλε βελόνα ρε ανωμαλε που να κεντραρεις χωρίς βελόνα ρε παλικάρι μου γαλανοματικο..γαμω τα φελεκια μου και σου την λέει ο άλλος..μην τα γράφεις ρε θα σε δουλεύει..είναι πολύ κωλοπαιδο ο κυριακος χα χα φιλούρες σε όλους παίδες καλές εξόδους..μην πτοηστε σήμερα δεν έχει αύριο έχει..από τις 12 του μηνός και μετά τα καλά.. θά πιάνουν κιόλας σε κοτέτσια και θα μενουν..οπότε κάθε φορά θα βρίσκεις πουλακια

Εγινε η αρχη παντως.....ε? χαχαχα
την επομενη ελπειζω να ειστε ποιο τυχεροι... ειπαμε η εξοδος μετραει...
Ωραία ήταν φιλαράκι, ευχαριστηθηκα περισσότερο με το κουτάβι που δείχνει καλά δείγματα. Τώρα περιμένουμε να αλλάξει λίγο ο καιρός γιατί με το νοτιά καί τή ζέστα δε παλευεται στο περπάτημα.

Σημερα το απογευμα ηταν η πρωτη εξοδο για μπεκατσα με λιγοστες ελπιδες γιατι κυνηγαω μπεκατσα σε χαμηλο υψομετρο με πουρναρι και αρια.Υστερα απο 1 ωρα περιπου ερευνας σ ενα ξεφωτο βλεπω τον ρεξ [σεττερ] να πιανει μυρωδια,δεν το πολυπιστεψα αν και ειναι 5,5 χρoνων και πολυ εμπειρος στη μπεκατσα.Βεβαια διαψευστηκα πολυ συντομα γιατι ειχαμε φερμα.....Παντου ντυμενο,απο πουθενα δεν μπορω να πλησιασω,μονη ελπιδα μηπως φυγει προς το μερος μου κι εχω πρωτο φυσιγγι ρε γαμωτο διασπορας.....Καποια στιγμη σηκωνεται και φευγει παραλληλα,την βλεπω στο πρωτο φεγγιτη....αποφασιζω να της ριξω μολις βγει στον δευτερο μικρο φεγγιτη....κι αυτο γινεται....στο κρυψιμο.....δεν ειδα τι εγινε,αλλα σα να ακουσα θαρυβο,να πεσε?Πηγαινω προς το σημειο που ισως επεσε....βλεπω το ρεξ να ψαχνει μανιωδως σ ενα σημειο...ωραια επεσε σκεφτομαι,η πρωτη φετος,αμ δε.Φτανω κι εγω στο σημειο..... παντου φτερα....μπεκατσα ομως τσιφος...θα κλαρωσε σκεφηκα.....παλι τιποτε,μα τι εγινε η πουτανα...φαντασμα ειναι....Μετα απο μιση ωρα ψαξιμο απογοητευση...παει....κριμα ρε γαμωτο να χανονται τετοια πουλια...κι ηταν κι πρωτη για φετος γαμω την τυχη μου και την γκαντεμια μου.......μα τι εγινε? ξανασηκωθηκε?:(img host

Αυσσος η ψυχη της μπεκατσας Λεωνιδα......
Εχω βαρεσει μπεκατσα στο εδαφος στα 15 μετρα αποσταση... πηγα να την παρω και πουθενα.κατι την πηρε.
Αλλη μπεκατσα επεσε μπροστα μου. πηγα να την παρω και ξερεις τι βρηκα,ολα τα πουπουλα τις. οταν λεμε ολα εννοουμε ολα.

Παντως στην περιπτωση σου,κατι την πηρε πεφτοντας....
Δε το ειχα σκεφτει αυτο...πιστευα οτι ηταν τραυματισμενη( λογω αποστασεως και διασπορας) και μολις μας καταλαβε οτι πλησιαζουμε ξανασηκωθηκε, γιατι αν περπαταγε θα την ειχε βρει σιγουρα ο ρεξ.Οπως και να χει παντως.....πικρα:(

Δε το ειχα σκεφτει αυτο...πιστευα οτι ηταν τραυματισμενη( λογω αποστασεως και διασπορας) και μολις μας καταλαβε οτι πλησιαζουμε ξανασηκωθηκε, γιατι αν περπαταγε θα την ειχε βρει σιγουρα ο ρεξ.Οπως και να χει παντως.....πικρα:(
Είναι πιθανό να την πήρα κάποιο ζώο Λεωνίδα οπβε λέει και ο Λαμπρός, αλλά και να σηκωθηκε και να ξαναπεταξε, εφόσον δεν τη βρηκες σκαλωμενη. Πάντως όπως και να'χει μεγάλο κρίμα να χάνεται έτσι η βασίλισσα, ή χειρότερη μου, 1000 φορές να φύγει παρά μα πάει έτσι.

Είναι πιθανό να την πήρα κάποιο ζώο Λεωνίδα οπβε λέει και ο Λαμπρός, αλλά και να σηκωθηκε και να ξαναπεταξε, εφόσον δεν τη βρηκες σκαλωμενη. Πάντως όπως και να'χει μεγάλο κρίμα να χάνεται έτσι η βασίλισσα, ή χειρότερη μου, 1000 φορές να φύγει παρά μα πάει έτσι.
Ετσι ακριβως.....καλυτερα να ειχα αστοχησει.

Άμα βρεις λίγα πούπουλα δυo τρία έχει φύγει ξανά. Άμα βρεις πολλά πούπουλα στην πήρε αρπακτικό εδάφους..το κουνάβι κάνει τέτοια και ή νυφίτσα..αρπακτικό αέρα μόνο ή γερακομανα μπορεί να τι πάρη αλλά θα την έβλεπες..γερακομανα μου πήρε μία φασσα μία μέρα..και μια μπεκατσα παραλίγο να την πάρη.αλλα το προλαβα.. της είχε φάει το κεφαλι αμέσως..αυτό το κάνουν όταν την βρουν ζωντανη..μακάρι να έφυγε το πουλακι

συμφωνω απολυτα με το λουι.δεν ξερω γιατι και πως το κανουν παντος εχω δει μπεκατσες να κανουν αυτο που περιγραφεις.πεφτουν και στο δευτερολεπτο αν δεν απορταρει ο σκυλος αμεσως σηκωνονται και φευγουν.πιθανον ειναι πουλια που δεν εχουν χτυπηθει καλα η ειναι καποιο τεχνασμα της.παντως εχω ακουσει απο παλιους κυνηγους οτι η μπεκατσα αν χτυπηθει ελαχιστα παθαινει κατι σαν σοκ μπλοκαρει καποια δεκατα του δευτερολεπτου και ξανασυνερχεται.μου εχει τυχη φερμαριστη μπεκατσα. ακριβως πισω απο μεγαλο πουρναρι σηκωνεται τουφεκαω την βλεπω να χαμηλωνει αμεσως σε δευτερολεπτα απορτ ο σκυλος και ειναι τα χερια μου.την ψαχνω γιατι μου εχει κανει εντυπωσει οτι εχει πεσει με την τουφεκια που περασε μεσα απομ ολοκληρο πουρναρι δεν βλεπω κατι εμφανες μια πληγη αιμαι κατι λεω δεν πειραζει και την βαζω στο σακιδιο.σε 5 λεπτα βρισκω την παρεα μου και μου λεει ο φιλος δωσε την μπεκατσα στο κουταβι μου να παιξει ανοιγω το σακο την πιανω χαλαρα και με το που νιωθει οτι ειναι σςε ανοικτο πεδιο καινει ενα τιναγμα και ενα φτερο και ακομα παει στην αφρικη εφτασε.εξηγησε μου εσυ τωρα τι εγινε?εγω ακουμα την βλεπω να πεταει και ας περασαν 2 χρονια χα χα χα.

μπραβω σε ωλουσας παιδεςςς,και εγω σημερα εκανα μια εξωδο για καμια κυρια και ημουνα τυχερος που την εβαλα γυλεκο, ειχε φαη τετειο μπλωκαρισμα απο την ποιντερινα και μενα που την ειχε στην φερμα τουλαχιστων 5λεπτα,,στο τελος την σηκωσε η σκυλα και με κατι τσαλιμακια πηγε να μας φυγη αλα η τουφεκια ητανε στα 7 8 μετρα και ειρθε μαζιμας,,3ωρες ψαξιμο και δεν βρηκα ουτε μυρουδια,,στο ειδιο μερως ωμος χτες και πρωχτες το ξαδελφακιμου πηρε αλλες 2 εκη,,αντε καλη αρχη να εχουμεεεεε,,,ΥΓ φιλε λαμπρο πηρε και ο oskar ο πιτσιρικας της πρωτες μυρουδιες απο της κυριεςςς.hair..terror. screen shot on windows picture sharing jpg images image post upload photos.sarcastic.

Εξοδούχος ξανά σήμερα. Στα ψηλά μιας και από βραδύς είχε ξαστεριά. Μόλις ξεκίνησα στα 50 μέτρα στην άκρη του χωματόδρομου βλέπω τον κούταβο να χαμηλώνει και σηκώνεται ή βασίλισσα στα 10 μέτρα μπροστά μου, δεν τη τουφεκαω μιας και δε τη φερμαρε ο μικρός, σαν να το ήξερε και μου πέρασε προκλητικά από πάνω μου. Την άφησα με την ελπίδα να τη ξαναβρω και έτσι έγινε μιας και την είδα που έπιασε αλλά την βρήκε πρώτη ή σκυλίτσα, το πουλί δέχτηκε τη φερμα, δυστυχώς ο κούταβος ήταν λίγο πιο ψηλά, προχώρησε λίγο πιο βαθιά στο πουρνάρι και στο σήκωμα της δεν προλαβα να την τουφεκισω. Έψαξα άλλες δύο ώρες περίπου αλλά δεν βρήκα τίποτα άλλο. Στον γυρισμό σταμάτησα σε μία τραφια που κρατάει πολλή υγρασία και πιάνουν πουλιά τωρα, μία φερμα πήρα από τη σκυλίτσα αλλά δεν μπόρεσα να πλησιασω κοντά, έμεινα από ψηλά να βλέπω τη βασίλισσα να χάνεται πίσω από τη πλαγιά. Το κουτάβι μετά το σήκωμα αλωνισε για δύο ώρες της πλαγιές με τα πουρνάρια, στο τέλος της ημέρας ήταν εμφανώς κουρασμένος μιας και ο ρυθμός του ήταν εξαντλητικός. Αυτά από εμένα, καλά τα νέα από τα πουλιά τα βλέπω για φέτος, μην το γκαντεμιασω μόνο.
*Το εκκλησάκι του Αι Λια, προσκύνησα και αναψα και ένα κεράκι.
adult image hosting
img host

Βικ άμα εχασες την ακίδα βάλε αγκάθι από σαργο ρε χα χα και κοίτα μηπος κανένας προππαπους είχε σιδεραδικο κοινός πεταλωτηριο χι χι εγώ δεν φταιω ρε ο μανιακός μου είπε να σε πειραξω..ξες τι κωλοπαιδο είναι αυτό..όλο μαγκιες και έτσι είναι ναουμε το ζλαπακ..μικρος είναι ακόμη θα στρώσει..αν δεν στρώσει θα τον φάει ου λύκους στα χαμενα..κατ πουλάκια μπαίνουν αλλά βγαίνουν κιόλας με την μία..εγώ τώρα έχω λίγο δουλειά και μόλις σκάσουν μύτη θα τα πούμε μία και καλή με τα μωρά..έχω αποστολή φέτος να βγει καλά ο κουρτχαρας
ΓΙΑ ρωτα αδερφε ποσα εδωσε το φιλαρακι σου στην εφημεριδα κυνηγετικες ειδησεις και βαλανε και το ονομα του πρωτη μουρη;χαχαχαχ ρε φιλε πες μας την αληθεια τωρα ποσα εδωσες; που να ξεραν οτι η μπεκατσα ηταν περσινι απο τον καταξυκτη σου αυτες που χτηπυσα εγω με τον ηλια και σου τις αφησαμε για μεζε.yelling.

Status
Not open for further replies.
Back