Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
κυριακη, ολο ελπιδα να ξαναβρω τις προχθεσινες που αφησα , παω μαζι με τον φιλο μου, ψαχνουμε τα σημεια τα γνωστα ματαια ομως, ουτε μυρωδια, παμε να περασουμε στα γκρεμια του λεω να το συνδιασουμε μαζι με περδικα και βλεπομε,ειχε αλλο αμαξι εκει ομως,γνωστος μου μεν αλλα ειχε κιολας φυγει αρκετα μπροστα, τωρα; παμε αλλου λεω απο την αλλη μερια στα φτερωτα,παιρνουμε το αμαξι και βουρ, φτανουμε μετα απο κανα 10 λεπτο , σταματαω του λεω εδω απο πανω τις κανει τις κυριες , κανα 2 στρεμματα ειναι, βγαζω την σκυλα εγω, και αυτος τον ρανταπλαν (σεττερ ειναι μανιακε), δεν περνανε 2 λεπτα ακουω το μπιπερ να βαραει , τρεχω κοντα στην σκυλα ειναι φερμα και σε κατι λειανοπευκαρα , κανω νοημα τον φιλο μου να ανεβει πιο πανω , τελικα ακουω να ερχετε ο σκυλος του προσπερναει την σκυλα κανει κατι βολτες μπροστα της σα να μη συμβαινει τιποτα ,εγω απο μεσα μου να θελω νατον.... ακουω εναν σαματα με ρωταει ο φιλος τι εγινε , τι εγινε του λεω μπηκε το κωλοσκυλο σου και την χαλασε , δεν παει 20 μετρα η σκυλα ξανα ακουω το μπιπερ, η κυρια ειχε κατσει παλι κοντα ακουω και το μπιπερ του σεττερ τρεχω να προλαβω χωρις να βλεπω φυσικα τι γινεται , και με το που βγαινω στο ανοιχτο ξανα σηκωθηκε η κυρια και την βλεπω να περναει απο τα 8-10 μετρα και να πηγαινει χαλαρα να ξανα κατσει ε εκει τελειωσε και η ζωη της , ψαξαμε κανα 2 ωρο ακομη ψιλα χαμηλα αλλα δεν βρηκαμε ουτε μυρωδια, αυτα απο το νησι, το θεμα ειναι πως οπως λεει ο ηλιας η ξηρασια δεν τα κραταει τα πουλια πεφτουν την νυχτα και αφου δεν βρισκουν τροφη την επομενη νυχτα φευγουν για αλλες πολιτειες δυστηχως , πολυ ξηρασια ουτε μανιταρια δεν εχει φετος εχουν στερεψει ολα τα ρεματα, και κατι φιλοι μου που ηταν στη δραμα στα 1500 3ημερο σηκωσαν καπιοια πουλια αλλα οχι τα αναμενωμενα και εκει ομως εχουν θεμα με την ξηρασια

Το απόγευμα που πήγα τον μικρό στο μάθημα καράτε είδα τον φίλο Κώστα ( είναι ο δάσκαλος) μ'ενα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, ωπα του λέω εσύ κάτι έκανες. Λοιπόν πήγε το πρωί και αγκαζαρισε 2 βασίλισσες, όπως μου είπε τις φερμαρε ή σεττερίνα του αλλά ο κούταβος πέρασε τη σκύλα και τις κουτουλησε, ο Κώστας όμως έχει άλλο τρόπο και σκεπτικό και τις τουφεκισε κανονικά. Μετα το κουτάβι του ξεκίνησε να πέρνει λίγο τόπο και πρωτοβουλίες γιατί μέχρι πριν μόνο για περίπατο πήγαινε.......sarcastic.

Εδω μεχρι στα πανελ θελανε να με βγαλουνε..... για εφημεριδες μιλας.

ΥΓ. 1.εχω καλο καταψυκτη....
2.. φετος ολα τα βιντεακια στην φορα.... χαχαχα
ΜΑΝΙΑΚΕ πανε κοιμησου ρε φιλε 12 και τι θες ορθιος; θα νυσταζεις το πρωι και δεν θα μπορεις να παρεις πουλι.sarcastic.

Σήμερα το πρωί στο δρόμο για τις φάσσες ,εκτος απο τις παααρα πολλές τσιχλες ,σήκωσα και τρεις γαλλιδούλες.Το απόγευμα γύρω στις 6 που επέστρεφα άλλες δύο.Πρεπει να εκανε καλό μπασιμο χθες το βράδυ.
Το πιο ωραίο ήταν το απόγευμα οταν σήκωσα την δευτερη.Εφευγα πανω απο το δρομο στα δυο μέτρα.και την ειχα μπροστα μου για πολλά μέτρα.Σε μια στροφή την έχασα.Την ξανασηκώνω και τωρα να πεταει μπροστα μου σε λιγότετο απο ενα μετρο υψος απο το οδόστρωμα ,για τουλάχιστον 50 μ.Την χάνω και την ξανασηκώνω τριτη φορά.τωρα πετούσα στο μισο μ.απο το οδόστρωμα και την ειχα μπροστα μου 15 μ.Σε κάποια στροφή ερχόταν αυτοκίνητο απο το άλλο ρευμα.Παραλίγο να πεσει πανω του.Τοτε εκανε το ωραίο απότομο σηκωμά της σαν F16 και με έναν ελιγμό εφυγε αριστερα στο πυκνό.
Το περίεργο ήταν οτι τρεις φορες τη σήκωσα και τις τρείς πετούσε πάνω απο το οδόστρωμα ακολουθώντας και τις στροφές μάλιστα.
Ωραίο παιχνίδι καναμε με τη γαλλιδούλα.

Σήμερα το πρωί στο δρόμο για τις φάσσες ,εκτος απο τις παααρα πολλές τσιχλες ,σήκωσα και τρεις γαλλιδούλες.Το απόγευμα γύρω στις 6 που επέστρεφα άλλες δύο.Πρεπει να εκανε καλό μπασιμο χθες το βράδυ.
Το πιο ωραίο ήταν το απόγευμα οταν σήκωσα την δευτερη.Εφευγα πανω απο το δρομο στα δυο μέτρα.και την ειχα μπροστα μου για πολλά μέτρα.Σε μια στροφή την έχασα.Την ξανασηκώνω και τωρα να πεταει μπροστα μου σε λιγότετο απο ενα μετρο υψος απο το οδόστρωμα ,για τουλάχιστον 50 μ.Την χάνω και την ξανασηκώνω τριτη φορά.τωρα πετούσα στο μισο μ.απο το οδόστρωμα και την ειχα μπροστα μου 15 μ.Σε κάποια στροφή ερχόταν αυτοκίνητο απο το άλλο ρευμα.Παραλίγο να πεσει πανω του.Τοτε εκανε το ωραίο απότομο σηκωμά της σαν F16 και με έναν ελιγμό εφυγε αριστερα στο πυκνό.
Το περίεργο ήταν οτι τρεις φορες τη σήκωσα και τις τρείς πετούσε πάνω απο το οδόστρωμα ακολουθώντας και τις στροφές μάλιστα.
Ωραίο παιχνίδι καναμε με τη γαλλιδούλα.
Είσαι πραγματικά πολύ ωραίος τύπος.
Καταρχήν δεν τις χτυπησες και παρόλη την ταλαιπωρία και πίκρα που έφαγες με τις φασσες και ξέροντας ότι έχει μπεκατσες στην περιοχη δεν εκατσες καρτέρι.
Πραγματικά είσαι ωραίος και Κύριος.
.RESPECT.

Πρώτη τζούρα από βουνό για φέτος. Εγώ με τον Ζίκο. Λόγω της ανομβρίας και της ξηρασίας σκέφτηκα να πάω όχι ιδιαίτερα ψηλά σε ένα ρεματάκι που θυμάμαι κρατούσε κάποια πουλιά σε άλλες παρόμοιες χρονιές ανομβρίας. Αρκετό κρύο και πάχνη (1η φωτό). Μας περίμενε και μια έκπληξη. Πρώτη φορά στην ζωή μου βρίσκω το ρεματάκι χωρίς νερό... .hair. Εμείς πάντως τη βολτίτσα μας την κάναμε και παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Ζίκο (2η φωτό) δεν συναντήσαμε τίποτα παρά μόνο σε 2-3 σημεία που ψιλοπιάστηκε...

image upload no compression

Φιλε χρηστο εγω το γραφω εδω και μερες οτι η περιοχη μας ανατ. μακεδονια και θρακη εχει μεγαλο προβλημα ανομβριας φετος η οποια διωχνει τις μπεκατσες για αλα μεροι, χωρις βροχη δεν θα κανουμε παιχνιδι φετος και το θεμα ειναι πως δεν υπαρχει στον οριζοντα βροχη τις επομενες 7-10 μερες, αρα θα χαθεουν καλες μερες περασματων , οποιος ειναι τυχερος και πηγαινει συχνα μπορει να πεσει σε κανα μπασιμο αλλιως κλαφτα για φετος, εγω παντος πηγα μια βολτα το πρωι σε λιγο πιο χαμηλα μεροι, στο πρωτο μερος δεν βρηκα τιποτα στο δευτερο βρηκαμε μια ηρεμη την οποια και χουφτωσα , αυτα τα νεα;)

μπραβο ρε παιδια βαρατε και καμια να ξεκιναμε σιγα σιγα.βικ δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις ιδιαιτερα απο τωρα εγω που ειμαι στην δυτ ελλαδα αιτ\νια που εχουμε φαει το νερο απο το σεπτεμβριο και μετα μην νομιζεις οτ εχουμε κατι παραπανω σκορπιες συναντησεις οπως καθε τετοια εποχη και καποια πουλια που μπαινουν παροτι ο τοπος ειναι ιδανικος την κανουν νομιζω λοιπον οτι ειναι λιγο νωρις αυτη η εβδομαδα θα δειξει πως θα παει ο μηνας χρειαζομαστε κρυα πολλα κρυα τωρα πλεον για να κατηφορισουν καταρχην

Και σε μας εδώ η πρώτη παχνη σήμερα........., τέτοια ξηρασία βρε παιδιά που να ερθει και να κάτσει πουλί αφού και στα ψηλά δεν υπάρχει ιχνος υγρασίας όλα τα ρέματα στεγνά. Εκανα μια βόλτα παραποτάμια αλλα ουτε και κει τίποτα, σε ενα χέρσο κατα τον κάμπο ενα ορτυκι σήκωσα και κράτησα. Σοβαρή αλλαγή του καιρού δεν φαίνεται ακόμα, καλό χειμώνα τώρα αν θα κανει κιόλας και κατεβάσει κανα πουλί.

Μόλις σχόλασα πήγα μια βόλτα για 1.5 ωριτσα ακριβώς, να αποκτήσεις εικόνες και ο κούταβος. Βρηκα μια τρελλανενη βασίλισσα και όπως την είδα, μία βδομάδα να την κυνηγούσα δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί φερμα. Τέσσερις φορές βρήκε ή σκυλίτσα τη καυτή θέση αλλά η βασιλισσα είπαμε ήταν φευγατη. Δύο φορές την είδα για ελάχιστα να τινάζεται πολλή μπροστά από τα σκυλιά, πιο πολλές ελπίδες είχε να την κουτουλησει ο κουταβος που έτρεχε ασταμάτητα παρά ή σκύλα. Την τελευταία φορά την είδα νε πηγαίνει πάλι πίσω, είμαι σίγουρος ότι ξαναγύρισε στη αρχική θέση αλλά δεν είχα καμιά όρεξη να με πιάσει το σκοτάδι στο πυκνό...........big smile.

Μόλις σχόλασα πήγα μια βόλτα για 1.5 ωριτσα ακριβώς, να αποκτήσεις εικόνες και ο κούταβος. Βρηκα μια τρελλανενη βασίλισσα και όπως την είδα, μία βδομάδα να την κυνηγούσα δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί φερμα. Τέσσερις φορές βρήκε ή σκυλίτσα τη καυτή θέση αλλά η βασιλισσα είπαμε ήταν φευγατη. Δύο φορές την είδα για ελάχιστα να τινάζεται πολλή μπροστά από τα σκυλιά, πιο πολλές ελπίδες είχε να την κουτουλησει ο κουταβος που έτρεχε ασταμάτητα παρά ή σκύλα. Την τελευταία φορά την είδα νε πηγαίνει πάλι πίσω, είμαι σίγουρος ότι ξαναγύρισε στη αρχική θέση αλλά δεν είχα καμιά όρεξη να με πιάσει το σκοτάδι στο πυκνό...........big smile.
ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,να σου πω και γω την γνωμη μου , μιας και βρηκες πουλι και ειναι και ζορικο μην το τουφεκας , δεσε το μεγαλο και βγαλε το κουταβι αυτες οι ζορικες ειναι οι καλυτερες δασκαλες για τα κουταβια φιλε;)

Θα δουμε καμια μπεκατσα η πρεπει να παω κυνηγι εγω..... χαχαχ
Αντε και εχω να παω απο κυριακη....
ελα φιλαρακι λαμπρο παρε μια με ολη την οικογενειαααα.yelling..yelling..hair.image free hosting ασε γιατι και εγω εχω πιαστη με της ελιες και αμαν λεω ποτε θα τελιωσουνε να βγω για καμια κυρια

Last edited by a moderator:
ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,να σου πω και γω την γνωμη μου , μιας και βρηκες πουλι και ειναι και ζορικο μην το τουφεκας , δεσε το μεγαλο και βγαλε το κουταβι αυτες οι ζορικες ειναι οι καλυτερες δασκαλες για τα κουταβια φιλε;)
Βίκτωρα σκέφτηκτα να τον βγάλω στην αρχή κοντά με τη σκυλίτσα για να παρει κοντά της 2-3 πουλιά και μόλις ψιλοκαταλαβει λίγο τη ψάχνει μετά θα βγαίνει μόνος του. Το καλό είναι που δεν πάει πίσω από τη σκύλα, παίρνει πρωτοβουλίες και ψάχνει ανεξάρτητος. Μπαίνει στο πυκνό και γενικά έχει πάθος. Ειδικά ή χθεσινη μπεκατσα με τη συμπεριφορά που είχε δεν μπορούσε κανένα σκυλί να τη μπλοκάρει μιας και τιναζε από μακρια.

Μιλησα πριν λίγο με το φιλαράκι τον Κώστα, χθες σήκωσε δύο πουλάκια και αγκαζαρισε τη μια, σήμερα δεν βγήκε λόγω πολλής βροχής.
Με πήραν τηλ και τα πιτσιρικια από το χωριό και μου είπαν για 2-3 πουλιά που έχουν πιάσει στο βουνό. Τους είπα να το "ράψουν" μην της κάψουν στα καρτέρια.

Status
Not open for further replies.
Back