Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτό λέω Λάμπρο, δεν μας φτάνουν οι δικοί μας καρτερολιγούρηδες, φέρανε και εισαγόμενους.

καλα δεν ειναι μονο οι εισαγωμενοι. εχουμε και εσωτερικο τουρισμο. ειναι καποιοι που τελειωνουν τα επαγκελματικα τους το καλοκαιρι, και τον χειμωνα γυριζουν ολοι την ελλαδα. ειναι σαν της ακριδες. σκουπιζουν με καθε τιμημα τα παντα.

καλησπερα , πρωτη εξοδος για μπεκατσα για μενα η σημερινη στα 900 μετρα περιπου , οι συνθηκες πολυ καλες με ομιχλη και υγρασια αλλα δυστηχως δεν την ειδα, αν και χθες ειδα μια κοντα στην θαλασσα οι κυριες δεν ηταν εκει , το σαβ/κο θα ξανα ανεβω να δω τι παιζει

Last edited:
καλησπερα , πρωτη εξοδος για μπεκατσα για μενα η σημερινη στα 900 μετρα περιπου , οι συνθηκες πολυ καλες με ομιχλη και υγρασια αλλα δυστηχως δεν την ειδα αν και χθες ειδα μια κοντα στην θαλασσα η κυριες δεν ηταν εκει , το σαβ/κο θα ξανα ανεβω να δω τι παιζει

Δεν κρατιεσαι! .sarcastic.
Αντε καλη αρχη ρε φιλε! :)

αρρωστεια φιλε χρηστο οι ρωσιδες
Αρωστεια ειναι, παντως εγώ είμαι ήρεμος
images

.sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Σήμερα ειδαν εδώ στο νησί μπεκατσα. Μου ειπαν 2 γνωστοι που την είδαν οτι πετούσε σχετικά ψηλά και πήγαινε βολίδα, την τουφεκισαν 2 κυνηγαραδες αλλα ευτυχώς γλύτωσε (βέβαια με κατι τέτοιους λεβέντες δεν ξέρω για πόσο ακόμα) την εβλεπαν για μεγάλη απόσταση και καποια στιγμή χαμήλωσε και χάθηκε στη σκιά του βουνού. Άρχισαν τα όργανα.
Εντάξει, μεμονωμένο πουλί αλλα σε βαζει στην πριζα. .ha ha ha.
*Ηρθε Σπυρο, ηρθε!!!!!!!!!!!

Last edited:
Σήμερα ειδαν εδώ στο νησί μπεκατσα. Μου ειπαν 2 γνωστοι που την είδαν οτι πετούσε σχετικά ψηλά και πήγαινε βολίδα, την τουφεκισαν 2 κυνηγαραδες αλλα ευτυχώς γλύτωσε (βέβαια με κατι τέτοιους λεβέντες δεν ξέρω για πόσο ακόμα) την εβλεπαν για μεγάλη απόσταση και καποια στιγμή χαμήλωσε και χάθηκε στη σκιά του βουνού. Άρχισαν τα όργανα.
Εντάξει, μεμονωμένο πουλί αλλα σε βαζει στην πριζα. .ha ha ha.
*Ηρθε Σπυρο, ηρθε!!!!!!!!!!!
Καλή αρχή Γιάννη!!!
Την ώρα του περάσματος την είδαν?
Εαν ναι, νωρίς νωρίς έπιασαν τα καρτέρια...:(
Μου έχει τύχει ζευγάρι ξυλόκοτες να μπαίνουν σε μεγάλο ύψος, μια ώρα μετά την ώρα του πρωινού πέρασματος και μάλιστα να ''κακαρίζουν'' η μία στην άλλη!

Καλή αρχή Γιάννη!!!
Την ώρα του περάσματος την είδαν?
Εαν ναι, νωρίς νωρίς έπιασαν τα καρτέρια...:(
Μου έχει τύχει ζευγάρι ξυλόκοτες να μπαίνουν σε μεγάλο ύψος, μια ώρα μετά την ώρα του πρωινού πέρασματος και μάλιστα να ''κακαρίζουν'' η μία στην άλλη!
Σπυρο απ'οτι μου ειπαν ηταν λιγο πιο αργά γιατι ειχαν βγει οι πιασμενες κιχλες. Μου εχει και μένα να δω τελη Οκτώβρη μπεκατσες να μπαινουν πολλη ψηλά και η ωρα ηταν περασμένες 10:00 . Νωρις φέτος, λες;;;;;;;;

Σπυρο απ'οτι μου ειπαν ηταν λιγο πιο αργά γιατι ειχαν βγει οι πιασμενες κιχλες. Μου εχει και μένα να δω τελη Οκτώβρη μπεκατσες να μπαινουν πολλη ψηλά και η ωρα ηταν περασμένες 10:00 . Νωρις φέτος, λες;;;;;;;;
Πέραν όλων των άλλων Γιάννη, ο Οκτώβρης μου αρέσει κυνηγετικά γιατί με γεμίζει ελπίδες και προσμονή για τη συνέχεια...
Τώρα ψυχρά και λογικά αν μιλήσω θα ήθελα να είχε ρίξει περισσότερες βροχές (σε μεγαλύτερο εύρος ημερών εννοώ και όχι έντασης), τουλάχιστον για τα πρώτα μπασίματα.

Πέραν όλων των άλλων Γιάννη, ο Οκτώβρης μου αρέσει κυνηγετικά γιατί με γεμίζει ελπίδες και προσμονή για τη συνέχεια...
Τώρα ψυχρά και λογικά αν μιλήσω θα ήθελα να είχε ρίξει περισσότερες βροχές (σε μεγαλύτερο εύρος ημερών εννοώ και όχι έντασης), τουλάχιστον για τα πρώτα μπασίματα.
Πολλή σωστή άποψη Σπύρο, θέλουμε ακόμα βροχές.

Από το πρωι στριφογυριζαν στο μυαλό μου οι τέσσερις βασίλισσες που είδα το πρωι, τελικά το απόγευμα βγήκα με τη σκυλίτσα κοντά στον πρωινό τόπο, επελεξα ανηλια μέρη που έχουν υγρασία και σχετικά μαλακό έδαφος. Εψαξα ένα γεμάτο δυωρο, ή σκυλίτσα αν και δεν έναι έτοιμη από αντοχή ακόμα έβγαλε άνετα ένα δυωρο παρ'ολη τη ζέστη, έπαιρνε τόπο και έψαχνε κάθε πονηρό σημείο, κάποια στιγμή ενώ ήταν στο πυκνό καμιά 80αριά μέτρα μεσα, σταματάει το κουδούνι και αρχίζει το μπιμπερ, αδύνατο να πλησιασω, σπάει και ξανά, αυτό έγινε τρεις φορές, οι παλμοί μου στο κόκκινο τελικα βλεπω μια φτερουγια στο πυκνό μακριά, η σκυλα έφυγε πιο βαθιά στο πυκνό, μετά από 5 λεπτά ξανακουω το μπιμπερ έκατσε 3-4 λεπτά και έσπασε μπορεί να ήταν ή ίδια. Μετά από λίγο ή σκυλίτσα βγηκε εμφανώς τρελαμενη αλλά και κουρασμένη, του'δωσε πάλι για μέσα αλλά την μαζεψα, αρκετά για πρώτη φορά και πολλή που ήταν. Ενιωσα πάλι αυτό το "φτερούγισμα" στην καρδιά την ώρα τις Φέρμας που τόσο μου είχε λείψει. Καλή συνέχεια σε όλους, οι βασίλισσες είναι εδώ!!!!!!.victory..exciting.

tasos hunterωαst: 46284 said:
.congrats..congrats..congrats..shake hands..shake hands..shake hands.
ΥΓ Μην μου πεις οτι πηγες με το 725 ...sarcastic..sarcastic.
Όχι Τάσο μου δεν το βάζω στα πυκνά αυτο, άσε που δεν θα μπορώ να στριψω εκεί μέσα .sarcastic. με το πλάγιο πήγα και φυσίγγια ( γιατί ξέρω που σε τρώει .sarcastic.) στην δεξιά mygra και στην αριστερή Λάμπρο Βεργίνα.

Από το πρωι στριφογυριζαν στο μυαλό μου οι τέσσερις βασίλισσες που είδα το πρωι, τελικά το απόγευμα βγήκα με τη σκυλίτσα κοντά στον πρωινό τόπο, επελεξα ανηλια μέρη που έχουν υγρασία και σχετικά μαλακό έδαφος. Εψαξα ένα γεμάτο δυωρο, ή σκυλίτσα αν και δεν έναι έτοιμη από αντοχή ακόμα έβγαλε άνετα ένα δυωρο παρ'ολη τη ζέστη, έπαιρνε τόπο και έψαχνε κάθε πονηρό σημείο, κάποια στιγμή ενώ ήταν στο πυκνό καμιά 80αριά μέτρα μεσα, σταματάει το κουδούνι και αρχίζει το μπιμπερ, αδύνατο να πλησιασω, σπάει και ξανά, αυτό έγινε τρεις φορές, οι παλμοί μου στο κόκκινο τελικα βλεπω μια φτερουγια στο πυκνό μακριά, η σκυλα έφυγε πιο βαθιά στο πυκνό, μετά από 5 λεπτά ξανακουω το μπιμπερ έκατσε 3-4 λεπτά και έσπασε μπορεί να ήταν ή ίδια. Μετά από λίγο ή σκυλίτσα βγηκε εμφανώς τρελαμενη αλλά και κουρασμένη, του'δωσε πάλι για μέσα αλλά την μαζεψα, αρκετά για πρώτη φορά και πολλή που ήταν. Ενιωσα πάλι αυτό το "φτερούγισμα" στην καρδιά την ώρα τις Φέρμας που τόσο μου είχε λείψει. Καλή συνέχεια σε όλους, οι βασίλισσες είναι εδώ!!!!!!.victory..exciting.
Όχι που δε θα πήγαινες!
Προπόνηση με πρόγραμμα, στη σκυλίτσα γιατί από βδομάδα θα πρέπει να βγάζει ολόκληρο ημίχρονο.sarcastic.
Πάντως για ''φρέσκο'' πουλί και στο πυκνό, αρκετά ''ελαφριά'' πρέπει να ήταν...

Όχι που δε θα πήγαινες!
Προπόνηση με πρόγραμμα, στη σκυλίτσα γιατί από βδομάδα θα πρέπει να βγάζει ολόκληρο ημίχρονο.sarcastic.
Πάντως για ''φρέσκο'' πουλί και στο πυκνό, αρκετά ''ελαφριά'' πρέπει να ήταν...
Κοιτά Σπύρο γενικά τα τελευταία χρόνια οι βασίλισσες είναι ελαφριές, ενα άπειρο ή νευρικό σκυλί θα είχε θέμα με τα πουλιά αυτά. Τώρα ή συγκεκριμένη μπορεί να ένιωθα ανασφάλεια γιατί δε θα ήξερε το τόπο, ισως και ή σκυλίτσα να την πλησίασε περισσότερο απ'οτι έπρεπε ή απλά να είναι από τις ελαφριές που έχουν εμπειρία απο παλαιότερες συναντήσεις με σκυλιά και τουφέκια. Εξάλλου μην ξεχνάμε την κυνηγετική πίεση που δέχονται και στη βόρεια Ευρώπη από τους Ιταλους και όχι μόνο, έρχονται "εκπαιδευμένες " εδώ.

Λάμπρο τα συλλυπητήρια μου για το φίλο σου, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι στενομυαλοι πυροβολουν στο πουθενά χωρίς να ξέρουν αν πρόκειται για θυραμα η για κάποιον άνθρωπο. Συνήθως στο γουρούνι γίνονται και τα πιο πολλά ατυχήματα, γιατί ρε παιδιά για λίγο κρέας? Δεν μπορώ να τους καταλάβω πως σηκώνουν το όπλο με ελαφρά καρδιά και πυροβολουν στο πυκνό χωρίς να βλέπουν τι υπάρχει,κάποια στιγμή οι κυνηγετικοι σύλλογοι θα πρέπει να οργανώνουν σεμινάρια για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών τους και όχι να κοιτάνε να εισπρατουν λεφτά μονο. Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των συναδέλφων και να ελπίζουμε ότι θα ναι και τα τελευταία ατυχήματα στην οικογένεια μας.

Status
Not open for further replies.
Back