Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αφου ετσι μοιαζουν ρε Γιάννη!!Εγώ φταίω..?.sarcastic.
Μην ανυσηχεις δεν υποτιμώ την βασίλισσα η χαζοπουλι κατά άλλους...yelling..sarcastic..sarcastic..sarcastic.
ΥΓ πλάκα κάνω εννοείτε..Πάντως παιδιά πιστεύω ότι όλη αυτή η μόδα γύρω από το κυνήγι της ισως να κάνει κακό στο θήραμα.Δεν ξέρω μπορεί να είμαι λάθος γιατί μπεκατσας δεν είμαι παρά μόνο περιστασιακά.

Last edited:
mpekatsa-620x330.jpg
Υπέροχη εικόνα!!!!!!!!!!
Σκέψου Γιάννη ότι σε κανα δυο μήνες, κάποια από αυτές τις μικρές χνουδωτές μπαλίτσες, θα σου βγάζει τη ψυχή στα περνάρια και στις παλιουριές της Κέρκυρας.

Αφου ετσι μοιαζουν ρε Γιάννη!!Εγώ φταίω..?.sarcastic.
Μην ανυσηχεις δεν υποτιμώ την βασίλισσα η χαζοπουλι κατά άλλους...yelling..sarcastic..sarcastic..sarcastic.
ΥΓ πλάκα κάνω εννοείτε..Πάντως παιδιά πιστεύω ότι όλη αυτή η μόδα γύρω από το κυνήγι της ισως να κάνει κακό στο θήραμα.Δεν ξέρω μπορεί να είμαι λάθος γιατί μπεκατσας δεν είμαι παρά μόνο περιστασιακά.
Σίγουρα κάνει κακό ολη αυτη μόδα γυρω απο τη βασιλισσα. Γιατι ο καθένας παίρνει ενα σκύλο και γινεται μπεκατσοκυνηγος και το χειρότερο ειναι που δεν σέβονται αυτό το υπέροχο πουλί, προκειμενου να μη νιωθουν μειονεκτηκα καταφευγουν στο καρτέρι για να προβάλουν εαυτούς και σκύλους . Παραδειγμα το κυνηγι του αγριογούρουνο, που εχουν πληθηνει οι κυνηγοί και πολλαπλασιάστηκαν τα ατυχήματα.
Αυτο το υπεροχο πουλι αν το κυνηγάς όπως του αξίζει σου χαρίζει υπέροχες στιγμές και εμπειρίες.
Εμενα προσωπικα μου εχουν μεινει οι βασίλισσες που με νίκησαν!!!!!!!!!
*Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εχω θέμα με αυτους που την κυνηγούν με τα σκυλια τους, εχω θεμα με αυτους που δεν σέβονται τη βασίλισσα και την παραμονεύουν στα σκοτεινά.

Last edited:
Σκέψου Γιάννη ότι σε κανα δυο μήνες, κάποια από αυτές τις μικρές χνουδωτές μπαλίτσες, θα σου βγάζει τη ψυχή στα περνάρια και στις παλιουριές της Κέρκυρας.
Ανυπομονω Σπύρο, ας δω εγω τη σκυλίτσα άγαλμα και ας μου παρουν το οπλο οι "μπαλιτσες" .sarcastic.

.well done..well done..congrats..congrats..shake hands.
Είχα διαβάσει παλιά ένα άρθρο με τον τίτλο "μπεκατσα η μοδατη" στο κυνήγι κ σκοποβολή..Λέει παρά πολλές αλήθειες..Νομίζω ότι αν γράψετε τον τίτλο υπάρχει κ στο ίντερνετ.Ειναι αρκετά ενδιαφέρον πραγματικά..

Σίγουρα κάνει κακό ολη αυτη μόδα γυρω απο τη βασιλισσα. Γιατι ο καθένας παίρνει ενα σκύλο και γινεται μπεκατσοκυνηγος και το χειρότερο ειναι που δεν σέβονται αυτό το υπέροχο πουλί, προκειμενου να μη νιωθουν μειονεκτηκα καταφευγουν στο καρτέρι για να προβάλουν εαυτούς και σκύλους . Παραδειγμα το κυνηγι του αγριογούρουνο, που εχουν πληθηνει οι κυνηγοί και πολλαπλασιάστηκαν τα ατυχήματα.
Αυτο το υπεροχο πουλι αν το κυνηγάς όπως του αξίζει σου χαρίζει υπέροχες στιγμές και εμπειρίες.
*Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εχω θέμα με αυτους που την κυνηγούν με τα σκυλια τους, εχω θεμα με αυτους που δεν σέβονται τη βασίλισσα και την παραμονεύουν στα σκοτεινά.
Και όχι μόνο το καρτέρι Γιάννη...
κυνήγι με 3,4 σκύλους φορτωμένους με μπίπερ (και νομίζεις ότι η τραφιά είναι το Σαρόκκο από τα ''κορναρίσματα'') μη και ξεφύγει καμιά στο πέρασμά τους.
4,5 κυνηγούς να κυκλώνουν τη φερμαρισμένη ξυλόκοτα, λες και αν καταφέρει να φύγει καταστράφηκε η κυνηγετική τους υπόληψη .
Φυσίγγια διασποράς που πιάνουν μισό γήπεδο στα 15 μέτρα, μη πάει και είναι η ξυλόκοτα 1 μέτρο έξω από τη ντουφεκιά και φύγει.
Όλα αυτά είναι παρενέργειες της μπεκατσομόδας και έλλειψη σεβασμού.
Έτσι όμως χάνεται η μαγεία του μπεκατσοκυνηγιού, που είναι η μοναχική σιωπηλή αναζήτηση και αναμέτρηση με την νεράιδα, μόνο εσύ, το σκυλί σου, κ'αυτή.
1 σκυλί και 1 το πολύ 2 κυνηγοί, παραδοσιακό αξιοπρεπές και απολαυστικό κυνήγι μπεκάτσας.

Καλησπερα,
να βαλω στην μπριζα τον λαο;;;;
Πληροφοριες απο Καστορια και Δραμα λενε για συναντηση με
ξυλοκοτες και αναμενονται η διασταυρωσεις...
Αν ειναι αληθεια θα το δουμε απο γνωστο εκτροφεα που κυνηγαει την Δραμα στα πολυ πρωιμα μπασιματα.
Ειδομεν...
Εχουμε πολυ μελλον στο ορτυκι οποτε θα μεινει για πολυ αργοτερα η μπεκατσα.

Μπράβο Σπύρο!Σωστός σε όλα..
Καταδικαστέο και κατακριτέο από ολους το καρτερι..Αλλά ίσως καμιά φορά να μην ευθύνεται μόνο αυτό..Δεν σημαινει ότι όλοι όσοι την κυνηγάνε με σκυλιά σέβονται κ την βασίλισσα.Ολοι κατά καιρούς(ευτυχώς)Έχουμε διαβάσει για νούμερα σε που έγιναν σε θηράματα που ήταν ανυμπορα να αντιδράσουν πχ κυνήγι σε χιονι κλπ.
Τέλος ο σεβασμός στο θήραμα είναι μεγάλη κουβέντα..
Η Ρώσοι πχ κυνηγάνε καρτερι -αλά κρουλ αλλά η μπεκατσα είναι σε καλούς αριθμούς από ότι διαβάζω..Είναι μικρή η καρπωση κ υπάρχουν κανόνες.
Όχι ότι είναι σωστό το κυνήγι αυτό αλλά μάλλον γίνετε σωστή διαχείριση που είναι κ το ζητούμενο για κάθε είδος θηραματος.

Σωστός Σπύρο, δεν λέω ότι οι 'σκυλαδες' είναι στο απυρόβλητο, έχουμε κάνει και "εμείς" τις μαλακίες μας, τουλάχιστον οι σκυλαδες έπρεπε και πρέπει να την σέβονται πιο πολλή από αυτούς που δε κυνηγούν με σκύλο.
Το να τουφεκαει κάτοχος σκύλων Φέρμας στο καρτέρι είναι τουλάχιστον εγκληματικό και υποβαθμίζει την υπάρξει του σκυλου.

τουλάχιστον οι σκυλαδες έπρεπε και πρέπει να την σέβονται πιο πολλή από αυτούς που δε κυνηγούν με σκύλο.
Το να τουφεκαει κάτοχος σκύλων Φέρμας στο καρτέρι είναι τουλάχιστον εγκληματικό και υποβαθμίζει την υπάρξει του σκυλου.
Δίκιο έχεις Γιάννη.Πάνε "μπεκατσαδες"με τα σκυλιά το μεσημέρι κ μόλις τελειώσουν το κυνήγι το απόγευμα,τα σκυλιά κλείδωμα στην μπαγκαζιερα κ καρτερι.Συνηθως είναι τύποι υπεράνω υποψίας.Τοτε τι στο διάολο έχουν τα σκυλιά για μόστρα??Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα.Ουτε το σκυλί τους δεν σέβονται έτσι.

Το καρτέρι της μπεκάτσας στο σούρουπο και στο χάραμα απαγορεύεται σε όλη την Ευρώπη; .xm.

Το καρτέρι της μπεκάτσας στο σούρουπο και στο χάραμα απαγορεύεται σε όλη την Ευρώπη; .xm.
Ρωσία.
Επιτρέπεται το κυνήγι a la croule. Για όσους δεν ξέρουν, το κυνήγι a la croule είναι κυνήγι της μπεκάτσας με καρτέρι και διεξάγεται κατά τη εποχή του ζευγαρώματος της μπεκάτσας. Τα αρσενικά πετούν, φωνάζοντας, πάνω από δάση που ελπίζουν ότι θα βρουν θηλυκές και έτσι γίνονται εύκολος στόχος για τους κυνηγούς.
Η κυνηγετική περίοδος διαρκεί από 1 έως 20 Μαΐου για το κυνήγι a la croule και από αρχές Αυγούστου έως ότου φύγουν τα πουλιά (περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου). Οι Ρώσοι κυνηγοί δεν ενδιαφέρονται (ακόμη) για το κυνήγι της μπεκάτσας και το ενδιαφέρον τους στρέφεται στους μεγάλους πληθυσμούς των τριχωτών θηραμάτων. Όμως σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν γραφεία που οργανώνουν κυνήγια μπεκάτσας. Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί μπεκάτσας είναι γύρω από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.
Ουκρανία
Οι Ουκρανοί κυνηγούν τις μπεκάτσες και με a la croule αλλά και με σκυλιά φέρμας. Ειδικά στην περιοχή της Κριμαίας, φθάνουν πλήθη κυνηγών το φθινόπωρο.

Κεντρική Ευρώπη
Η χώρα που έχει πολύ μεγάλη παράδοση στο κυνήγι της μπεκάτσας είναι η Ουγγαρία. Την κυνηγούν κατά βάση με a la croule αλλά φροντίζουν να κρατάνε χαμηλά τα ημερήσια όρια κάρπωσης.

Στην Αυστρία επιτρέπεται ακόμη το κυνήγι a la croule. Το κυνήγι επιτρέπεται από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Απριλίου. Θηρεύουν περίπου 5.000 μπεκάτσες το χρόνο.

Η Γερμανία με τα πολλά δάση της αποτελεί μέρος φωλεοποίησης της μπεκάτσας. Το κυνήγι a la croule ήταν παράδοση για τους Γερμανούς κυνηγούς, αλλά τώρα δεν επιτρέπεται Το κυνήγι επιτρέπεται από Οκτώβριο έως το Γενάρη. Οι Γερμανοί λάτρεις του τριχωτού θηράματος δεν πολυασχολούνται με την μπεκάτσα.

Στην Ολλανδία απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας από το 1996. Είναι η μόνο χώρα της Ε.Ε που συμβαίνει αυτό.

Στο Βέλγιο επιτρέπεται το κυνήγι της στη Βαλλονία αλλά απαγορεύεται στη Φλαμανδία.
*Με επιφυλάξεις μήπως έχει αλλάξει κάτι, το άρθρο είναι του 2012

Αυτα τα βιντεο έλεγα.Δεν το λες ουτε ευκολο ουτε δύσκολο.Αλλωτε πετάει σαν χαζή κ άλλοτε βολίδα..Επίσης αν δεν έχει φόντο τον ουρανό είναι αδύνατον να την δεις μέσα στο "μαύρο".

Status
Not open for further replies.
Back