Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
είσαι ωραίος κε Γιάννη μου μπράβο και φτού σου :)
Ευχαριστώ κε κε Μάκη μου.
Γιάννη μπράβο σου ρε φίλε! Μπράβο και στα σκυλάκια. Όσο για τις πληγές, μετά από τέτοια ημέρα φαντάζομαι ότι τις ξέχασες κι όλας! .well done.
Ευχαριστώ Χρήστο, ποιες πληγές; Από σήμερα σκέφτομαι το αύριο. .ha ha ha..sarcastic.
Τα μπράβο πάνε στα σκυλακια γιατί εκεί που ήταν χωμενες οι βασίλισσες δε μπαίνει ούτε ήλιος.

Τάσο δεν θα ξέρεις που είναι ο σκύλος. Ακόμα και 10 μέτρα μπροστά σου να είναι θα ψαχνεσε.
Εχω ενα φιλο(κ αυτος σέττερ)και κυνηγάει μπεκατσα χωρις τίποτα..ομως κυνηγάει σε πιο ανοιχτα μέρη.Γιατι υποστηρίζει πως δεν τρομάζουν τα πουλια.Αληθεια γιατι πλεον δεν ακούγετε στα μπεκατσοτοπια το παραδοσιακό(και πανεμορφο)κουδουνακι?Το μπιμπερ εχει πλεονεκτήματα?

Εχω ενα φιλο(κ αυτος σέττερ)και κυνηγάει μπεκατσα χωρις τίποτα..ομως κυνηγάει σε πιο ανοιχτα μέρη.Γιατι υποστηρίζει πως δεν τρομάζουν τα πουλια.Αληθεια γιατι πλεον δεν ακούγετε στα μπεκατσοτοπια το παραδοσιακό(και πανεμορφο)κουδουνακι?Το μπιμπερ εχει πλεονεκτήματα?
Σίγουρα ο φίλος σου θα βρει περισσότερα πουλιά με την έννοια ότι δε θα φεύγουν τόσο εύκολα σε σχέση με το αν είχε κουδούνι ή μπιμπερ από την άλλη όμως 1ον τα πουλιά που έναι να φύγουν θα φύγουν, 2ον δεν θα ξέρει αν το σκυλί είναι σε πυκνό και δε το βλέπει αν φερμαρει, αν κάνει ποντα ή αν απλά ψαχνει και 3ον αν το σκυλί ξεμακρινει λίγο παραπάνω δεν θα ξέρει που είναι. Το μπιμπερ σε σχέση με το κουδούνι έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι απλά στη φερμα ξέρεις που είναι ο σκύλος ενώ με το κουδούνι αν το σκυλί είναι βαθιά στο πυκνό ή λίγο πιο μακριά και φερμαρει απλά τρέχεις στο περίπου με την ευχή το σκυλί να ποντάρει για να ακούσεις τον ελάχιστο ήχο του. Φυσικά σκύλος πολλη ανοιχτής ερευνας και κουδούνι δε πάνε μαζί. Εξάλλου ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που χρησιμοποιούν κουδούνι και στη φερμα και μόνο με κοντινά σκυλιά. Τώρα πλέον τα πουλιά φεύγουν και στον ήχο του κουδουνιου κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα. Μεγάλο θέμα που σηκώνει πολλή κουβέντα Τάσο.

Καλησπέρα παλικάρια. Φανταστική μερα σήμερα. Παγωνιά το πρωι με 2 βαθμούς με πάγο σε πολλα σημεία, ετσι πηγα σε οροπεδιο με πυκνά αλλα με ανοίγματα και δικαιωθηκα. Σηκωσα 5 πουλια, τουφεκισα 4 και κράτησα τις τρεις. Στα βαθιά πολλη πυκνα τα πουλιά αλλα έμεναν στη φερμα των σκυλιών για πολλη ωρα και χωρις πολλη περπατημα, ταλαιπωρηθηκα πολλη να φτανω κοντα στα σκυλιά αλλα τουλάχιστον αξιζε το κόπο και με το παραπανω. Απο κοντα μου και η σεττεριτσα ενος πολλή καλου φίλου που λόγω ασθένειας δε μπορούσε να βγει. Η σκυλίτσα ειναι 15 μηνών, συνεργάστηκε άψογα με τη σκυλίτσα μου και ηταν δίπλα σε ολες τις φερμες,πολλη ωραία ανοικτή ανεξάρτητη ερευνα και υπακουη, μάλιστα δυο πουλια τα βρηκε πρωτη και τα φερμαρε δεχοντας τη συνενεση απο τη σκυλίτσα μου, υστερη λιγο στο απορτ ακόμα αλλα εδειξε πως το μελλον της ανηκει. Δυστηχως το τελευταίο πουλί δε το βρήκα γιατί καρφώθηκε σ'εναν τεράστιο κισσό, οσο και να προσπάθησα δε μπόρεσα να ανεβώ, εριξα και τρεις τουφεκιές στο περιπου που την ειδα να σκαλώνει, επεφταν φτερά αλλα τίποτα, καλύτερα 100 φορές να έφευγε παρα να πάει χαμενη. Κατά τις 13:00 γύρισα στο αμάξι κατάκοπος με αρκετά παράσημα απο αγκάθια αλλα γεμάτος ωραίες εικόνες. Μετα το μπεταντιν σε μενα και τα σκυλάκια πηφε συνεφφο. .sarcastic.
Χάρηκα με τη χαρα που πήρε ο φιλος μόλις του εξιστορησα το κατορθώματα της σεττερινας του. Καλη συνεχεια σε ολους.
0BqmW8Mh.jpg

Fi4qAWOh.jpg

Μπράβο πολύ ωραϊα !!!!!

Τασο εγω κυνηγαω με κουδουνακι στην ερευνα και μπιπερ στην φερμα. Εχω ομως εναν επανιελα γερακο και δεν ξεμακρενει πολυ.
Εχεις δικιο ομως λιγοι ειναι αυτοι με το κουδουνακι. Εμενα μ ερεσει η μελωδια και τωρα που δεν το χρειαζομαι το χρησιμοποιω.

Τασο εγω κυνηγαω με κουδουνακι στην ερευνα και μπιπερ στην φερμα.
Αγγελε εννοεις οτι ο σκύλος τα φοράει και τα δυο?
Αν είναι αστεία η ερώτηση μου μην γελατε.buy buy.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα κυνηγοσκυλα..

Τάσο εγώ ας πούμε προσάρμοσα στο κάθε μπίπερ και ένα κουδούνι. Έτσι στην έρευνα ακούω μόνο το κουδούνι του κάθε σκύλου αφού στο μπίπερ η έρευνα είναι απενεργοποιημένη. Το μπίπερ θα χτυπήσει μόνο στην φέρμα. Μου είναι λίγο εκνευριστικός ο ήχος στην έρευνα...

Καλό κόλπο αυτό!!!
Μπορεί να μην είχα ποτέ σκύλο όμως αν είχα η αν ποτέ πάρω θα του βάλω κουδουνακι..
Από παντα μου άρεσε να βλέπω σε παλιές φωτο περιοδικών μπεκατσοσκυλα με το κουδουνακι στο λαιμό..Το ίδιο και σε παλιές ταινίες κυνηγιού..Τώρα θα μου πείτε η εποχές αλλάζουν..όμως σε κάποιο πράγματα μου αρέσει να πηγενω πίσω..

Καλησπέρα. Δεν έχει φώτο σημερα μιας και οι βασίλισσες δεν είχαν όρεξη για αγκαλιτσες .sarcastic.
Ξεκίνησα στα χαμηλα και πιο εύκολα σήμερα μπας και γλυτωσω τα πυκνα, υπήρχαν 2 ή 3 τρελλαμενα πουλιά που εφευγαν συνέχεια μπροστά από τη σεττερινα, αφού την πεδεψαν για 2 ώρες έφυγα και ανέβηκα πιο ψηλά. Εκεί τα 3 πουλιά που βρηκα δεχόταν τη σκυλίτσα, μιας και δεν κυνηγιούνται από άλλους, αλλά ήταν βαθιά στο πυκνό, στις 2 από τις τρεις που έφτασα κοντά δε προλαβα να τουφεκισω γιατί έφυγαν χαμηλά. Έτσι τελείωσε η σημερινή έξοδος με οικονομία στα φυσίγγια, οι βασίλισσες με προσέχουν να μην ξοδευομε .sarcastic.
Σήμερα ο καιρός μαλάκωσε, στο ξημέρωμα ειχε 8 βαθμούς και μετά εβγαλε ζεστουλα.
Καλή συνέχεια σε όλους.

Καλησπέρα. Δεν έχει φώτο σημερα μιας και οι βασίλισσες δεν είχαν όρεξη για αγκαλιτσες .sarcastic.
Ξεκίνησα στα χαμηλα και πιο εύκολα σήμερα μπας και γλυτωσω τα πυκνα, υπήρχαν 2 ή 3 τρελλαμενα πουλιά που εφευγαν συνέχεια μπροστά από τη σεττερινα, αφού την πεδεψαν για 2 ώρες έφυγα και ανέβηκα πιο ψηλά. Εκεί τα 3 πουλιά που βρηκα δεχόταν τη σκυλίτσα, μιας και δεν κυνηγιούνται από άλλους, αλλά ήταν βαθιά στο πυκνό, στις 2 από τις τρεις που έφτασα κοντά δε προλαβα να τουφεκισω γιατί έφυγαν χαμηλά. Έτσι τελείωσε η σημερινή έξοδος με οικονομία στα φυσίγγια, οι βασίλισσες με προσέχουν να μην ξοδευομε .sarcastic.
Σήμερα ο καιρός μαλάκωσε, στο ξημέρωμα ειχε 8 βαθμούς και μετά εβγαλε ζεστουλα.
Καλή συνέχεια σε όλους.
Στην επόμενη θα τις σφιχταγκαλιασεις Γιάννη.

Σήμερα για καμιά ωρίτσα και λίγο αργά προς το μεσημέρι μια βολτούλα δίπλα στο χωριό βρηκαμε (με τον Daby μου ) μεσα σε μια ρεματια ενα γερακι το οποιο δεν ειχε τη δυναμη να πεταξει λογω του οτι ειχε τυλιχθεί στο ποδι του ενα κορδώνι και αυτο πιασμενο σε ενα κλαρι, το πλησιασα και αφου μπορεσα να το ακινητοποιησω του εβγαλα το κορδώνι και το εβγαλα στο ξεφωτο οπου και ελευθερωθηκε στο περιβαλον του αλλά το είδα αδύναμο δεν ξέρω ποσο καιρό ηταν ετσι εκει !!! Τώρα απο μπεκατσες μια παλι (μην τυχον και ξεφυγουμε απο τη μια) και αυτη το χαβα της 4 σηκωματα με ολιγη φερμα απ τον σκυλακο μου χωρις να την προλαβαινω εγω τρεχοντας

image hosting 10mb limit
.congrats.Μπράβο Στέφανε!
συναδελφική αλληλεγγύη!

Καλησπέρα παλικάρια. Φανταστική μερα σήμερα. Παγωνιά το πρωι με 2 βαθμούς με πάγο σε πολλα σημεία, ετσι πηγα σε οροπεδιο με πυκνά αλλα με ανοίγματα και δικαιωθηκα. Σηκωσα 5 πουλια, τουφεκισα 4 και κράτησα τις τρεις. Στα βαθιά πολλη πυκνα τα πουλιά αλλα έμεναν στη φερμα των σκυλιών για πολλη ωρα και χωρις πολλη περπατημα, ταλαιπωρηθηκα πολλη να φτανω κοντα στα σκυλιά αλλα τουλάχιστον αξιζε το κόπο και με το παραπανω. Απο κοντα μου και η σεττεριτσα ενος πολλή καλου φίλου που λόγω ασθένειας δε μπορούσε να βγει. Η σκυλίτσα ειναι 15 μηνών, συνεργάστηκε άψογα με τη σκυλίτσα μου και ηταν δίπλα σε ολες τις φερμες,πολλη ωραία ανοικτή ανεξάρτητη ερευνα και υπακουη, μάλιστα δυο πουλια τα βρηκε πρωτη και τα φερμαρε δεχοντας τη συνενεση απο τη σκυλίτσα μου, υστερη λιγο στο απορτ ακόμα αλλα εδειξε πως το μελλον της ανηκει. Δυστηχως το τελευταίο πουλί δε το βρήκα γιατί καρφώθηκε σ'εναν τεράστιο κισσό, οσο και να προσπάθησα δε μπόρεσα να ανεβώ, εριξα και τρεις τουφεκιές στο περιπου που την ειδα να σκαλώνει, επεφταν φτερά αλλα τίποτα, καλύτερα 100 φορές να έφευγε παρα να πάει χαμενη. Κατά τις 13:00 γύρισα στο αμάξι κατάκοπος με αρκετά παράσημα απο αγκάθια αλλα γεμάτος ωραίες εικόνες. Μετα το μπεταντιν σε μενα και τα σκυλάκια πηφε συνεφφο. .sarcastic.
Χάρηκα με τη χαρα που πήρε ο φιλος μόλις του εξιστορησα το κατορθώματα της σεττερινας του. Καλη συνεχεια σε ολους.
0BqmW8Mh.jpg

Fi4qAWOh.jpg
Μπράβο και σε σένα φίλε και στα σκυλάκια!
Με παγωνιά ''λογγιάζουν'' στις περναριές τα πουλιά και το αγκάθι πάει ''σύννεφο''...
Οσο για τη σκαλωμένη... είσαι και άτυχος ρε φίλε, 1η φορά ακούω, μπεκάτσα να σκαλώνει σε κισσό, συνήθως σε καμιά περναριά σκαλώνουν που είναι πιο εύκολο να τις κατεβάσεις, αν μπορείς να μπεις βέβαια...
Δεν πειράζει... τα χαμένα, όσο και να μας στεναχωρούν, είναι μέσα στο κυνήγι.

καλημερα τσακαλια της παρεα, τα πραγματα τωρα με τις νυχτερινες παγωνιες εχουν γινει καλυτερα σε θεμα σηκωματων, εχουν χαμηλωσει τα πουλια πλεον στα 200-500 μετρα, το σαβαττο σηκωσα σε 2 ωρες 3-4 πουλια και πηρα τα δυο εχθες σημωσα 8-9 πουλια και πηρα τρια πουλια, φιλοι μου χθες στα 800 μετρα σε πυκνα πευκα επεσαν σε μπασιμο σηκωσαν 15 πουλια και πηρανε εξι , αυριο η συνεχεια

Status
Not open for further replies.
Back