Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ έχω κάνει 4 εξορμήσεις, ενα πουλί σηκώθηκε μακριά και αυτό έχω δει όλο και όλο...δεν θεωρω οτι εβαλε πουλια!
Εχει κανεις αλλος κάτι καλύτερο?
Ευχαριστώ ! Δεν έχω ακούσει γενικά να έχει βάλει πουλιά Πελοπόννησο .

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Μεναλο πρώτη φορά που δεν κάναμε ούτε σήκωμα! Αλλά μπήκαν πουλάκια από κάτι πληροφορίες λαγοκυνηγων! Αλλά πολύ ξηρασία κ τα διώχνει τα πουλιά! Ψαχτε σε χαμηλά μέρη κοντά σε χωράφια με λασπουρες όσοι πάτε Πελλοπονήσο! Κ κάτι θα κάνετε!

Ευχαριστώ πολύ παλιοσειρά. Τρία βουνά καβάλησα εχθές ψάχνοντας. Στο 3ο σε σημείο που με υποψίασε είχα το τουφέκι στα χέρια και πήγαινα προσεκτικά. Σηκώθηκε αθόρυβα χωρίς να δω από που και την έπιασε το μάτι στιγμιαία 50 μέτρα ποιό μπροστά χαμηλά στο μονοπάτι. Υποψιάστηκα ότι έπιασε κοντά και είχα δίκιο. Μόλις πέρασα 3-4 μέτρα το σημείο που την έχασα, σηκώθηκε αριστερά πίσω από τις ρίζες μεσαίων ελάτων και έφυγε προς τα πίσω μέσα σε σωρεία ελατόκλαρων. Η τουφεκιά από ένα 9άρι Oscar μπλε, την πήρε γεμάτα (πάνω από 15 σκάγια στο καθάρισμα) περίπου 15 μέτρα μακρυά μου και έπεσε καμιά 25αριά μέτρα πίσω μου κατρακυλώντας στα κλαδιά. Το δάσος αντιλάλησε από την άγριο φωνάρα μου... κοπελάρα μου!!! ομορφιά μου!!! Αντε και εις άλλες με υγεία. Καλό βράδυ λεβεντιές.
Καλημέρα

Πολλές φορές έχει γίνει συζήτηση για τα σκυλιά για 6 αίσθηση για το θήραμα για ένστικτο κλπ.

Λίγοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι αυτό ισχύει πρωτίστως για τους κυνηγούς οι οποίοι το μεταλαμπαδεύουν στα σκυλιά τους

Αυτό που βλέπω για εμάς που μεγαλώνουμε είναι ότι τώρα πλέον " κεφαλαιοποιείται" αυτό το ένστικτο και αυτή η αίσθηση που έχουμε αποκτήσει μετα από σχεδόν 40 χρόνια κυνήγι.
Είναι η εμπειρία που σε βοηθάει να σταματήσεις και να εξερευνήσεις ένα νέο μέρος που θα αποδειχθεί θησαυρός.
Είναι η εμπειρία που θα σε βοηθήσει να προβλέψεις που περίπου έκατσε και από που θα φύγει το θήραμα κλπ.
Είναι η εμπειρία που θα σε βοηθήσει να προβλέψεις την δεύτερη και τρίτη θέση
Αυτά όλα έρχονται μόνο με τις εξόδους και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες στο σωστό τόπο και χρόνο.

Βέβαια μικρότεροι Κυνηγοί από εμάς σε ηλικία, αλλά με περισσότερες ώρες στο βουνό αποκτούν αυτήν την αίσθηση νωρίτερα αν είναι τυχεροί να ζούνε στο κατάλληλο τόπο και χαρίζουν στον εαυτό τους και στα σκυλιά τους εξόδους και εμπειρίες.
Φυσικά ερχόμαστε πάλι στην πικρή αλήθεια ότι από την πόλη, το γραφείο, την δουλειά, τις υποχρεώσεις κ.α. δύσκολα αποκτά κανείς τα παραπάνω.

Οσοι ζείτε κοντά στους Κυνηγότοπους να έχετε πάντα υγεία και να πηγαίνετε όσο περισσότερο μπορείτε!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα

Πολλές φορές έχει γίνει συζήτηση για τα σκυλιά για 6 αίσθηση για το θήραμα για ένστικτο κλπ.

Λίγοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι αυτό ισχύει πρωτίστως για τους κυνηγούς οι οποίοι το μεταλαμπαδεύουν στα σκυλιά τους

Αυτό που βλέπω για εμάς που μεγαλώνουμε είναι ότι τώρα πλέον " κεφαλαιοποιείται" αυτό το ένστικτο και αυτή η αίσθηση που έχουμε αποκτήσει μετα από σχεδόν 40 χρόνια κυνήγι.
Είναι η εμπειρία που σε βοηθάει να σταματήσεις και να εξερευνήσεις ένα νέο μέρος που θα αποδειχθεί θησαυρός.
Είναι η εμπειρία που θα σε βοηθήσει να προβλέψεις που περίπου έκατσε και από που θα φύγει το θήραμα κλπ.
Αυτά όλα έρχονται μόνο με τις εξόδους και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες στο σωστό τόπο και χρόνο.

Βέβαια μικρότεροι Κυνηγοί από εμάς σε ηλικία, αλλά με περισσότερες ώρες στο βουνό αποκτούν αυτήν την αίσθηση νωρίτερα αν είναι τυχεροί να ζούνε στο κατάλληλο τόπο και χαρίζουν στον εαυτό τους και στα σκυλιά τους εξόδους και εμπειρίες.
Φυσικά ερχόμαστε πάλι στην πικρή αλήθεια ότι από την πόλη, το γραφείο, την δουλειά, τις υποχρεώσεις κ.α. δύσκολα αποκτά κανείς τα παραπάνω.

Οσοι ζείτε κοντά στους Κυνηγότοπους να έχετε πάντα υγεία και να πηγαίνετε όσο περισσότερο μπορείτε!!!!!!!!!!!!!!
Να ξερα τοτε αυτα που ξερω τωρα
Και να χα τωρα τα νιατα και το χρονο που χα τοτε

Καπως ετσι δεν παει;

Καλημέρα

Ακριβώς έτσι είναι αδελφέ μου. Μάζευα κυρίως μανιτάρια στα 3 βουνά που επισκέφθηκα με έναν φίλο. Αυτός αποκλειστικά μανιταράς. Το όπλο βγήκε από την πλάτη επειδή ακριβώς ο τόπος φώναζε μπεκάτσα. Η εμπειρία είναι μιά παρακαταθήκη που χτίζεται μετά από χρόνια, για τους περισσότερους από εμάς, που οι ευκαιρίες απόδρασης από το κλεινόν άστυ, είναι γενικότερα περιορισμένες. Το κοντέρ έγραψε πάνω από 500 χιλιόμετρα πολύωρης οδήγησης σε δύσκολους τόπους. Από το πρωί στις 5.30 έως το βράδυ στις 7.30. Μακάρι να ζούσαμε σε τόπους κοντινότερους στα χούγια μας...Δεν πειράζει. Έστω και έτσι χαρούμενος δηλώνω, που καταφέρνω κάποιες τέτοιες δραπετεύσεις. Να είμαστε καλά και να οργώνουμε βουνά και κάμπους εώς ότου έρθει η ώρα για το τελευταίο ταξίδι μας. Καλό Σ/Κ με πολλές συναντήσεις σε όλους μας εύχομαι. Η κάρπωση έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα.

Να ξερα τοτε αυτα που ξερω τωρα
Και να χα τωρα τα νιατα και το χρονο που χα τοτε

Καπως ετσι δεν παει;
Ναι Ακριβώς
Προσπαθώ να εξηγήσω στον γιό μου ότι δυστυχώς η εμπειρία δεν υπάρχει σε DVD-CD κλπ. να το αγοράσουμε και να κάνουμε εγκατάσταση
έρχεται μαζί με την απώλεια άλλων πραγμάτων και ίσως η καλύτερη συγκυρία , για εμάς που κουβαλάμε το σαρκίο μας στα βουνά και έχουμε πρώτα ο Θεός σκοπό να το κάνουμε όσο μας παίρνει ακόμα, ΕΙΝΑΙΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΗΛΙΚΊΑ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΠΕΙΡΑ

Ναι Ακριβώς
Προσπαθώ να εξηγήσω στον γιό μου ότι δυστυχώς η εμπειρία δεν υπάρχει σε DVD-CD κλπ. να το αγοράσουμε και να κάνουμε εγκατάσταση
έρχεται μαζί με την απώλεια άλλων πραγμάτων και ίσως η καλύτερη συγκυρία , για εμάς που κουβαλάμε το σαρκίο μας στα βουνά και έχουμε πρώτα ο Θεός σκοπό να το κάνουμε όσο μας παίρνει ακόμα, ΕΙΝΑΙΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΗΛΙΚΊΑ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΠΕΙΡΑ
Δάσκαλος μεγάλος σοφά λόγια για εμάς τους νεότερους. .RESPECT. .RESPECT.

αλη μια βωλτουλα και σημερα στα ψιλααα,,ο καιρως σκατοκαιρως θα ελαιγα, φουλ ομιχλη υγρασια και νοτιαδουρα,,ενα πουλι φερμαρανε τα σκυλια και αυτο σηκωθηκε καμια 20αρια μετρα πριν φτασω μωνο την ακουσα :( φαγαμε τον τοπο και ουτε μυρουδια που πριν λιγες μερες ειχε πουλια,,τελος παντων ετσι ειναι το κυνηγι ;) ευχαριστηθηκαμε της ωμορφιες της φυσης

Μια βόλτα σημερα λίγο πιο ψηλά με αλλαγή βλάστησης και αρκετη ζέστη, 20 βαθμους στις 9:00 και 27 στις 13:00. Μια μπεκατσουλα βρήκα κοντά σε ρέμα, ανηλιο και πυκνα, δεχτηκη στη φερμα, προσπαθησα να παω κοντά αλλά σηκώθηκε, τις εριξα μια τουφεκια αλλά δεν τη πηρα......
Συνέχισα και τη ξαναβρηκα πάλι σε άλλη πλαγια και καθαρό! Πάλι φερμα, πηρα καλή θέση, αφου μου είχε υποδείξει το σκυλί που ήταν και η κυρία ήρθε μαζί μάς!

Ωστόσο αν και έψαξα αρκετό τόπο δε βρήκα άλλο πουλι!

Μια βόλτα σημερα λίγο πιο ψηλά με αλλαγή βλάστησης και αρκετη ζέστη, 20 βαθμους στις 9:00 και 27 στις 13:00. Μια μπεκατσουλα βρήκα κοντά σε ρέμα, ανηλιο και πυκνα, δεχτηκη στη φερμα, προσπαθησα να παω κοντά αλλά σηκώθηκε, τις εριξα μια τουφεκια αλλά δεν τη πηρα......
Συνέχισα και τη ξαναβρηκα πάλι σε άλλη πλαγια και καθαρό! Πάλι φερμα, πηρα καλή θέση, αφου μου είχε υποδείξει το σκυλί που ήταν και η κυρία ήρθε μαζί μάς!

Βρε καλοπαιδο Αριστο
σηκωσε το baikal και ριξτο!

Καλη αρχή!!

fgr2.love.

Ωραία περάσαμε και σήμερα.View attachment 35391View attachment 35392
μπραβω ρε φιλαρακιμουυυ ;) τι καδρα φωτο ειναι αυτεςςς.sex hard. βλεπω εξηγηθηκες τονο μεξικανα,,ειχα και εγω μαζιμου μια σημερα αλα δεν την ανοιξα,παντως για τσυπουρακι ειναι νωστιμη ;)
;)

Δάσκαλος μεγάλος σοφά λόγια για εμάς τους νεότερους. .RESPECT. .RESPECT.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
αλλά μονο η ζωή και ο χρόνος είναι για όλους δάσκαλος
Θα σταματήσουμε να αισθανόμαστε και να είμαστε νέοι μόνο αν σταματήσουμε να μαθαίνουμε και να ονειρευόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!
Όταν μπορώ να μαθαίνω καινούρια πράγματα νιώθω νέος !!!!!!!!!!!!
Όταν ονειρεύομαι ότι στο μέλλον θα μπορώ να πραγματοποιήσω όνειρα που δεν έκανα ή ότι θα μπορώ να επαναλαμβάνω και θα ξαναζώ στιγμές ευτυχίας το ίδιο !!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτή είναι η σημερινή μου σοφία και αυτό με κρατάει δυνατό σε όλες τις δυσκολίες που περνάω
Θα ήθελα αύριο να μπορούσα να βγω αντίθετα σε πιθανότητες , νοτιάδες κλπ. μόνο και μόνο για να βρίσκομαι στο κυνηγότοπο
Δυστυχώς δεν θα το κάνω ελπίζοντας από εβδομάδα να καταφέρω 1-2 εξόδους

Ωραία περάσαμε και σήμερα.View attachment 35391View attachment 35392
Μπράβο σας παλικάρια μου.

μπραβω ρε φιλαρακιμουυυ ;) τι καδρα φωτο ειναι αυτεςςς.sex hard. βλεπω εξηγηθηκες τονο μεξικανα,,ειχα και εγω μαζιμου μια σημερα αλα δεν την ανοιξα,παντως για τσυπουρακι ειναι νωστιμη ;)
;)
Μπαγλαμάδες-μοναχοφαγάδες!!!!

Τοπίο στην ομίχλη!
Σήμερα βρήκα 6 κυρίες, οι 3 κάθισαν κλαρίνο, οι άλλες 3 πουλιά διάολοι. Και μια άτυχη μπλε κυρία που έφαγε ένα ταπεινό δεκαράκι...(αφιερωμένη στον stelio montefeltro) :) View attachment 35367View attachment 35368
Πάντα τέτοια!!!
Πόσα γραμμάρια ήταν το δεκαρακι;
Σε τι απόσταση την τουφεκισες;

Status
Not open for further replies.
Back