Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εβλεπα βιντεακια και επεσα πανω σε αυτο....δεν μπορω να περιγραψω την απογοητευση μου...

Σκεφτομαι πραγματικα να μην ξαναδω βιντεακια να μην ξαναδιαβασω τιποτα γενικα να ζησω σε δικο μου κοσμο..
Ένα νόμιμο κυνήγι από ηθικούς κυνηγούς με σκυλιά φερμας beeper και GPS..............

Πραγματικα ρε παιδια
Και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης
Απορω καποιες φορες για καποιες θεσεις που εκφραζονται
Γιατρε μου
Εχεις σκυλια φερμας;
Εχεις κυνηγησει με αυτα;
Εχεις προσωπικη εμπειρια;
Εαν ναι τοτε δεχομαι που εισαι τοσο αυστηρος για την χρηση του μπιπερ και του gps
Γιατι εχεις προσωπικη εικονα

Γενικα τωρα προς ολο το κοσμο που τοποθετειτε για αυτα τοσο απολυτα βαζοντας ολους τους χρηστες στον ιδιο παρονομαστη

λέτε τοσα για τα μπιπερ και για τα gps
Αλλα στην ζωη τιποτε δεν ειναι μονοπλευρο
Ολα εχουν δυο οψεις
Με το να τσακωνομαστε και να ειμαστε διχασμενοι δεν κερδιζουμε κατι

Οσο υπαρχει κοσμος που εκμεταλευεται καποιες τεσνολογιες υπαρχει και ο σωστος κυνηγος που περνει απο αυτα τα καλα της αναγκαιας χρησης τους

Δεν εχω gps
Εχω μπιπερ με κοντρολ που το ανοιγω μονο εφοσον μπει στο πυκνο το σκυλι μου
Γιατι συχαινομαι τον ηχο του

Και γιατι ο ηχος του διωχνει το θηραμα ειδικα στα μερη μου που ειναι νευρικο

Αρκει μονο να πω οτι εχω επανω μου μονωμενα με ταινια οτι δηποτε μπορει να κουδουνιζει απο εξοπλισμο γιατι ειναι ζημιογονο αλλα και επειδη συχενομαι τον θορυβο

Δεν μπορεις ομως οταν κυνηγας σε πυκνο να μην ξερεις που ειναι το ζωο σου

Ειδικα οταν ζεις σε ενα τοπο σαν τον δικο μου που η φολα ειναι ο μεγακυτεροα σου εφιαλτης

Εστω και αν τα σκυλια μου δεν ανοιγονται σε τρελα μετρα , εστω και αν κανουν συχνες επιστροφες πολλες φορες κτυπαω εγω το μπιπερ για να ξερω ακριβως που ειναι και το ξανακλεινω

Πχ εαν ειναι προς την πλευρα που ειναι το ταδε μαντρι θα τα καλεσω πισω γιατι ξερω οτι θα βρουν φολα!

Εκει εχετε λυκους
Πολλοι εχουν gps γιαυτο το λογο

Αλλα και για κυνηγι που το εχουν

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι με αυτο θα βαρεσουν παραπανω πουλια

Εκτος και το φορανε οι μπεκατσες και κρατα τον δεκτη ο σκυλος

Αν ειναι κατι που ξερω πολυ καλα ειναι οτι η επιτυχια στο κυνηγι εξαρταται περισσοτερο απο τον ιδιο τον κυνηγο

Δεν πα να σου σερβιρει ο σκυλος στο πιατο το θηραμα;

Εσυ θα το βαλεις στην τσαντα!!!

Ο καθε ενας ας εχει τις αποψεις του

Προσωπικα τις δεχομαι ολες
Η τοποθετηση μου εχει καθαρα να κανει με τον σεβασμο μεταξυ μας και την αποφυγη του τσουβαλιασματος εστω και αθελα μας

Δεν ειναι ολος ο κοσμος σκαρτος

Και οι κυνηγοι σημερα οσο ποτε αλλο στο παρελθον πρεπει να ειμαστε ενωμενοι

Απο μια οθονη δεν μπορουμε να ξερουμε τον αλλον κυμηγετικα

Ας μην αλληλοκρινομαστε χωρις να εχουμε προσωπικη γνωμη

Ειναι πολλα τα τερατα ηθικης του πληκτρολογίου που ατο βουνο κανουν τα εσχατα

Και πολλοι που στο βουνο ειναι πραγματικοι λεβεντες και ας μην εχει καποιος αυτη την ιδεα απο το πληκτρολογιο

Οσο για το βιντεο
Προσωπικα δεν με πειραξε που την βαρεσε κατω
Αλλο με πειραξε αφανταστα!!!!
Αυτο δειχνει το ´´στραβωμά´´ του κυνηγου αυτου ως προς την καρπωση και οχι οτι την βαρεσε κατω!!!
Δειτε που ριχνει και που ειναι τα σκυλια του!!!!!

Εμένα με πείραξαν όλα, και οτι την βαρεσε κάτω και την εκτελεσε γιατι αν ηθελε να βαραει εδαφοβιο θηραμα να γινοτανε λαγας να δουμε αν θα καρπωνοτανε θηραμα, δευτερον δεν εχει την παραμικρη αισθηση ασφαλειας τουφεκαει στη μουρη τα σκυλια του. Δεν αξιζει σε κανενα θηραμα εκτελεση. Προσωπικες αποψεις, αλλωστε οι μπεκατσαδες ειμαστε ρομαντικοι κυνηγοι οχι κρεατοσυλλεκτες.....δεν νομιζω οτι θα ζησει κανεις μας με 300γρμ κρεας πανω η κατω.

Δεν θα το συνεχισω..τωρα για τα μπιπερ τα GPS κλπ ειναι χαζομαρες ...αν ο ανθρωπος δεν ειναι μπεκατσας να εχει κυνηγησει το θηραμα να δει τα προβληματα του κυνηγιου της μπεκατσας το 2021-22 τι να απανταμε? Καταρχας έχουν άποψη οι θηρευτες για τους κυνηγούς ...τσαμπα μιλαμε..

Εγω θα παρακαλέσω οποιον και αν με διαβαζει να συμπεριφερετε στο θηραμα οπως θα ηθελε να του συμπεριφερθουν ως ενβιο ον, θα αρεσε σε κανεναν να του εδεναν τα χερια και να τον πλακωνανε στις σφαλιαρες η να τον εβαζαν σε μια μονομαχία με τα χερια του και ο αλλος να κραταγε στηλιάρι? Η μπεκάτσα για να έχει αξιοπρεπές αντιμετώπιση πρέπει να τουφεκιετε στον αερα ειτε προγκιχτή είτε φερμαριστή.

Νικο
Δικαιο εχεις κατ εμενα για το κτυπημα κατω

Εγραψα μεγαλο μυνημα και ισως λαθος μου που δεν αναπτυξα το κτυπημα χαμω της μπεκατσας
Νευριασα αφανταστα που εριξε ετσι με τα σκυλια του εκει
Το κατω δεν με πειραξε γιατι οπως ειπα δεν θελω να κρινω καππιον ετσι απλα
Ακουγεται νεαρος κυνηγος
Ισως η αδρεναλινη ισως η απειρια ισως να βιαστηκε χιλια ισως και την κτυπησε κατω
Αν ηταν χωρις σκυλια προσωπικα δεν θα τον κατακρινα
Ισως να ηταμ και η πρωτη του φορα
Ολα τα προσπερνω για την απιστευρη μαλακια να ριξει με φοντο τα ακυλια του χαμω
Οταν φυγει η βολη δεν επιστρεφει
Και κατι αλλο που ισως δεν καταλαβαν πολλοι
Δινει οδηγιες στον συντροφο του
Προσεχε θα ερθει προς εσενα και εχε το νου σου αριστερα!!!!
Και ενω το κανει παει να σερβιρει αυτος αριστερα(του αλλου) και ριχνει και χαμηλα!!!!
Ανεπιτρεπτο!!!
Εφοσον λες στον αλλο ετσι σημαινει του παραχωρεια την βολη!!!
Δεν πας να βαρεσεις εσυ
Δεν μπαινεις εκει που θα βαρεσει!!!
Και ΔΕΝ ΒΑΡΑΣ ΕΚΕΙ που ειναι αυτος!!!!
Και μαλιστα χαμηλα!!!!!

Νικο
Δικαιο εχεις κατ εμενα για το κτυπημα κατω

Εγραψα μεγαλο μυνημα και ισως λαθος μου που δεν αναπτυξα το κτυπημα χαμω της μπεκατσας
Νευριασα αφανταστα που εριξε ετσι με τα σκυλια του εκει
Το κατω δεν με πειραξε γιατι οπως ειπα δεν θελω να κρινω καππιον ετσι απλα
Ακουγεται νεαρος κυνηγος
Ισως η αδρεναλινη ισως η απειρια ισως να βιαστηκε χιλια ισως και την κτυπησε κατω
Αν ηταν χωρις σκυλια προσωπικα δεν θα τον κατακρινα
Ισως να ηταμ και η πρωτη του φορα
Ολα τα προσπερνω για την απιστευρη μαλακια να ριξει με φοντο τα ακυλια του χαμω
Οταν φυγει η βολη δεν επιστρεφει
Και κατι αλλο που ισως δεν καταλαβαν πολλοι
Δινει οδηγιες στον συντροφο του
Προσεχε θα ερθει προς εσενα και εχε το νου σου αριστερα!!!!
Και ενω το κανει παει να σερβιρει αυτος αριστερα(του αλλου) και ριχνει και χαμηλα!!!!
Ανεπιτρεπτο!!!
Εφοσον λες στον αλλο ετσι σημαινει του παραχωρεια την βολη!!!
Δεν πας να βαρεσεις εσυ
Δεν μπαινεις εκει που θα βαρεσει!!!
Και ΔΕΝ ΒΑΡΑΣ ΕΚΕΙ που ειναι αυτος!!!!
Και μαλιστα χαμηλα!!!!!

Μακάρι να μας διαβάζει να μάθει απο τα λάθη του όπως μαθαινουμε και μάθαμε όλοι. Ελπίζω σε καλυτερρες μέρες και προσπαθώ γιαυτό...έχω παιδιά εκτός απο το τουφέκι μου και τις ρελιάστρες μου θέλω να τους αφήσω παραπάνω απο ότι βρήκα και να τους δώσω κυνηγετική παιδία.

καλημέρα

Εβλεπα βιντεακια και επεσα πανω σε αυτο....δεν μπορω να περιγραψω την απογοητευση μου...

Σκεφτομαι πραγματικα να μην ξαναδω βιντεακια να μην ξαναδιαβασω τιποτα γενικα να ζησω σε δικο μου κοσμο..
Νίκο εδώ βλέπουμε τα αποτελέσματα της ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ. Προκειμένου να βγάλουν μερικοί φωτογραφία και να δείξουν τη μπεκάτσα γίνονται μαλακες και επικίνδυνοι. Γι'αυτό δεν ανεβάζω ποτέ φωτογραφίες, ούτε με γουρούνια, ούτε με λαγούς ούτε με πουλιά, για να μην ερεθιζω τους κομπλεξικους. Φωτογραφία στέλνω μόνο στους καλούς μου φίλους σε προσωπικό μήνυμα, ποτέ δημόσια και αυτός είναι ο λόγος.

Τι έκανε ο δολοφόνος....Πωωω.Και έκανες την λακαμία τι την ανεβάζεις ρε τραχανά; Αντί να το κρατήσεις μέσα σου και να αναλογιστείς τι μέγα λάθος έκανες και να γίνεις καλύτερος για να μην επαναληφθεί, το ανεβάζεις....Μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας και παίρνει και άλλους η μπάλα....Ε ρε χάλια....

Συνονόματε, φιλικά, ζήσε στον δικό σου κόσμο και όπου και όπως μπορείς προσπάθησε να φέρεις κι άλλους κοντά σου.
Αυτό παλεύω κι εγώ.

Έπρεπε να περιμένει να τελειώσει η φάση αφήνοντας την να σηκωθεί...
Η μισή ικανοποίηση είναι να καταφέρουν τα σκυλιά να στη φερμαρουν...και η υπόλοιπη είναι να καταφέρεις να τη ρίξεις όταν σηκωθεί...
Το να κυνηγάς ,ίσως και ώρες, για να πιάσεις μια μπεκάτσα στα καθιστά για μένα δεν έχει καμία απολύτως ουσία.

Μια φορά κ έναν καιρό οι παλαιοι κυνηγοί βαραγαν μπεκατσες (και) καθιστες με το σκυλί η το "κοπροσκυλο"..
Προσωπικά δεν ειμαι κατά της τουφεκιας σε στάσιμα θηράματα...

Ωστοσο,Την σημερινή εποχή που ζουμε έχω στο μυαλο μου ότι τον φερματζη κυνηγό τον απασχολεί να δει την εργασία των σκυλιών του από την στιγμή που θα "μυρισουν", θα φερμαρουν, και θα ξεπεταξουν το θήραμα....
Εξάλλου όταν μιλάμε για φερμα μιλάμε για τουφεκια στο ξεπεταγμα του θηραματος...

Οκ ο φίλος την χτυπησε καθιστά, γιατι ήθελε να το κάνει κ καλα έκανε, δεν θα τον κρίνω εγώ κ σίγουρα "παρανομη ενέργεια" δεν είναι.........

Όμως πραγματικα ρε μάγκες δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που επέλεξε να ανεβάσει αυτό το βίντεο??
Να δείξει ότι έχει ικανά σκυλιά που κατάφεραν να μπλοκάρουν μια μπεκάτσα μέχρι να πλησιασει κ να τις ρίξει μια ευκολη τουφεκια στα καθιστά, για να μας πει ότι την πηρε???

Τελοσπαντων....

Last edited:
Μια φορά κ έναν καιρό οι παλαιοι κυνηγοί βαραγαν μπεκατσες (και) καθιστες με το σκυλί η το "κοπροσκυλο"..
Προσωπικά δεν ειμαι κατά της τουφεκιας σε στάσιμα θηράματα...

Ωστοσο,Την σημερινή εποχή που ζουμε έχω στο μυαλο μου ότι τον φερματζη κυνηγό τον απασχολεί να δει την εργασία των σκυλιών του από την στιγμή που θα "μυρισουν", θα φερμαρουν, και θα ξεπεταξουν το θήραμα....
Εξάλλου όταν μιλάμε για φερμα μιλάμε για τουφεκια στο ξεπεταγμα του θηραματος...

Οκ ο φίλος την χτυπησε καθιστά, γιατι ήθελε να το κάνει κ καλα έκανε, δεν θα τον κρίνω εγώ κ σίγουρα "παρανομη ενέργεια" δεν είναι.........

Όμως πραγματικα ρε μάγκες δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που ανέβασε το βίντεο??
Να δείξει ότι έχει ικανά σκυλιά που κατάφεραν να μπλοκάρουν μια μπεκάτσα μέχρι να πλησιασει κ να τις ρίξει μια ευκολη τουφεκια στα καθιστά, για να μας πει ότι την πηρε???

Τελοσπαντων....
Τάσο, επίσης και κίνδυνος να τραυματίσει τα σκυλιά...

Ένα νόμιμο κυνήγι από ηθικούς κυνηγούς με σκυλιά φερμας beeper και GPS..............
Επειδή υπάρχουν κάποιοι ανεγκεφαλοι, καραγκιοζηδες που νομίζουν ότι κυνηγούν μπεκάτσα δε σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι που χρησιμοποιούν GPS ,μπιπερ ή ότι άλλο θέλετε είναι το ίδιο..... όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια.... χθές είμαι μαζί με τον κουμπάρο μου με δύο σκυλιά στο τερέν μόνο με τα GPS.... απέναντι στα 300-400 μέτρα είναι ένα άτομο που σφυρίζει συνέχεια στα σκυλιά του .... πέντε ποιντερ τα 3 με μπιπερ το ένα φοράει και gps και τα άλλα δύο με κουδούνια.... καταλαβαίνετε τι πανδαιμόνιο επικρατούσε.... αυτός ο άνθρωπος θα λέει ότι είναι κυνηγός μπεκατσας.... Το ένα του σκυλί ακολουθούσε εμάς για 45 λεπτά προγκηξε μία μπεκάτσα και ο ιδιοκτήτης του δεν πήρε χαμπάρι.... βγείτε ο καθένας στο βουνό όπως νομίζει.... περάστε όμορφα με τα σκυλάκια σας.... καλές γιορτές να έχουμε....

Δειτε που ριχνει και που ειναι τα σκυλια του!!!!!
Επαυξάνω για τα σκυλιά!
Μου έχει τύχει άπειρες φορές στα αγριοκούνελα, με τα σκυλιά του φίλου μου(το ταίρι μου!)
Μου λέει: ...γιατί δεν τού έριξες;
Να ρισκάρω τα σκυλιά; δεν υπάρχει περίπτωση!
Αν προλάβω και καθαρίσει καλά από τους σκύλους , καλώς ... αλλιώς χαλάλι του επόμενου!:)

Παγωνιά σήμερα ξεκινώντας με 2°C και πολλά σημεία ηταν λευκα απο τον πάγο...συνολο 3 πουλάκια διαφορετικά βρήκαμε,δεκτηκά στη φέρμα... μαλιστα το 1 το σηκώσαμε 2 φορες..δυστιχώς δύσκολα τα σημεία με πολλά εμπόδια για την κάρπωση, αλλα για αλλη μια φορά είδα ποσο δυσκολο ειναι το κυνήγι με ενα κυνηγό....αυτό που γούσταρα ομως, ήταν το beeper να χτυπά και η Gordon να μαγνητίζει στην κυριολεξία τα πουλιά, κ μπορώ να πω πως ο κόπος μου για την εξέληξή της σκυλίτσας αρχίζει για τα καλά να ανθίζει....love...σήμερα δούλεψε ΑΨΟΓΑ η σκυλίτσα και τις κάρφωνε απο "απόσταση" είτε στα καθαρά είτε στα πυκνά, θυμίζοντας μου το στύλ της, κυνήγι στον κάμπο....:)
Μένουν οι ανοιχτοί λογαριασμοί κ οι όμορφες σημερινές στιγμές...καλη συνέχεια σε ολους σας.

20211219_091837.jpg

20211219_093122.jpg

20211219_093936-jpg.37995

20211219_101859.jpg

Attachments

• 20211219_093936.jpg
    20211219_093936.jpg
    509,4 KB · Προβολές: 326
με 4 κυριες ασχωληθηκαμε σημερα τουφεκισαμε της δυο μια γυλεκο,,τα πουλια σημερα αρκαιτα νευρικα και δεν καθωντανε ευκωλα σε φερμα το μερως πουρναρι βουρτσαααα παντως τα σκυλακια δουλεψανε καλαα και περασαμε ωμορφα,,αυριω παλιιι ;)

Status
Not open for further replies.
Back